Dodaj do ulubionych

3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY !

18.01.03, 17:29
Jestem wstrzasniety tym co ujrzalem w dzisiejszym TELEEXPRESIE.
W Kielcach w Domu Dziecka nr 1 przebywa mala 3 letnia Olenka.Dziecko zostalo
bardzo ciezko poparzone w wyniku pozaru ( chyba w domu rodzinnym ).
Olenka zostala odratowana,lecz ma poparzenia bardzo ciezkie.
Olenka nie dosc,ze jest tak bardzo poparzona - to jeszcze rodzice po tym co
sie stalo - PORZUCILI JA ! Dziecko trafilo do Domu Dziecka nr 1 w Kielcach.
Pani dyrektor Domu Dziecka apeluje o POMOC dla dziecka.Malej Olence moze
pomoc operacja - ktora mozna wykonac tylko w USA.

Moja gleboka Prosba i Apel ; POMOZMY MALEJ OLENCE.Kazda zlotowka -
kazdy "grosz na wage zlota". POMOZMY TEMU DZIECKU.

prosze.....

radca
chomik.kip.pl
Obserwuj wątek
    • lolo271 Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 18.01.03, 17:58
      <>...radco......moze jakas loteria z fantami?
      Nigdy nie lubilem zbiorek kasy.........sa takie nudne............
      Zreszta nikt nie odpisal na moja oferte piora YSL...........
      ilu bezdomnych zamarzlo tej zimy?
    • jan.kram Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 18.01.03, 18:01
      A Ty stary durniu potrzebujesz pomocy specjalisty od glowy,
      eine glowa-spezialist ...
    • lolo271 Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 18.01.03, 18:06
      <>...Jak to jest ze sie zbiera na ludzi biednych a Kolodko wali w chuja?...
      Gdzie do cholery te 7% PKB?!!!!!!!!!!!!!!
      Radco,zacznij zbierac na pomoc dla ubogich biznesmenow z Polski!
      • Gość: celinka Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.03, 18:17
        lolo271 napisał:

> Kolodko wali w chuja?.

Czyli co robi? Czy od tego bedzie w Polsce lepiej?

• lolo271 Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 18.01.03, 18:24
          Gość portalu: celinka napisał(a):

> lolo271 napisał:
          >
          > > Kolodko wali w chuja?.
          >
          > Czyli co robi? Czy od tego bedzie w Polsce lepiej?
          >

Pierdolone bydlaki,zajebaly narod tylko dlatego ze system im nie
          odpowiadal.......
          Jebcie sie kurwy czerwone w swoim sosie i odpierdolcie sie od innych..........
          By was chuj strzelil..........
          Czerwone pajaki............
          • Gość: Artur Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 18.01.03, 18:42
            no wlasnie
            • Gość: celinka Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.03, 18:46
              Och lolo, jak pieknie mi to wytlumaczyles!Dziekuje ci z calego serca.Juz wiem
              (dzieki tobie),ze komunisci sa bardzo nieladni i niegrzeczni.
              • lolo271 Zawsze do uslug.................................. 18.01.03, 18:48
                <>...Pytaj,pisz,lolo ci zawsze wytlumaczy..................
              • Gość: Artur Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 18.01.03, 18:48
                Gość portalu: celinka napisał(a):

> Och lolo, jak pieknie mi to wytlumaczyles!Dziekuje ci z calego serca.Juz wiem
                > (dzieki tobie),ze komunisci sa bardzo nieladni i niegrzeczni.

ONI PONOĆ JEDZĄ MAŁE DZIECI!!!!!...ci komuniści!!!
                • lolo271 Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 18.01.03, 18:53
                  <>...protestuje!.......
                  Nie prawda!...................
                  Prosza tylko o pomoc gdy Olenka ma pecha urodzic sie w Polsce!
                  • radca FAKTY i nr konta 18.01.03, 19:08
                    Podaję za stroną tvp:

"Trzyletnia Ola jest dzieckiem podwójnie skrzywdzonym przez los: podczas pożaru
                    została ciężko poparzona, czeka ją wieloletnie leczenie. Ze szpitala nie
                    wróciła do domu - rodzice porzucili okaleczone dziecko. Ola trafiła do domu
                    dziecka w Kielcach.

Wpłcając pieniądze na konto, możemy pomóc Oli

Dzieciństwo Oli od kilku miesięcy wypełniają ból i cierpienie. Pożar wybuchł
                    gdy była w domu sama. Jej sukienka paliła się razem ze skórą. Dziewczynka ma
                    poparzenia trzeciego i czwartego stopnia. Pół roku spędziła w szpitalu. Wymaga
                    stałej pielęgnacji. Rano i wieczorem trzeba ją nacierać specjalnymi maściami,
                    następnie zakładać silikonowy kombinezon, który umożliwia regenerację skóry.
                    Leczenie tak ciężkich poparzeń trwa wiele lat i jest bardzo drogie. Rodzice nie
                    interesują się losem Oli. Dyrektor domu dziecka chciałaby wysłać ją do
                    specjalistycznej kliniki w Stanach Zjednoczonych.

Pieniądze na pomoc dla Oli można wpłacać na konto lub też skontaktować się z
                    Domem dziecka nr 1 w Kielcach.
                    Nr. Konta: 10601305-330000058858
                    BPH. S.A. O/ Kielce
                    " Dla OLi"
                    • Gość: WC Re: FAKTY i nr konta IP: *.sympatico.ca 18.01.03, 20:43
                      OK Radco, jak to czytam to naprawde jest mi szkoda tego biednego
                      dziecka. Ale to nie jest miejsce na tego rodzaju akcje. Piszesz, ze szpital w
                      Stanach jedynie ja moze wyleczyc. Prywatne osrodki medyczne sa bardzo
                      bogate - moze prosba do jednego z nich bylaby najlepsza recepta?
                      W Stanach pieniadze wydane na cele charytatywne sa odliczne od
                      podatku, wiec ja widze tu szanse!

Z drugiej strony zatrwaza mnie prywata tych cweli w czarnych sukienkach
                      oraz nowobogackich zlodzieji typu Kulczyk czy Krauze. Urodzilismy sie w
                      strasznym kraju ... na dodatek katolickim!
    • lolo271 Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 18.01.03, 19:11
      <>...Ok,radco,ale jak wytlumaczysz posiadanie takiej brzydkiej
      mordy?.............
    • lolo271 Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 18.01.03, 19:16
      <>...ok frajer.....jak wezme forse w sobote przyszly tydzien to ci przeleje
      cala sume.....................
      • radca co mozna zrobic ? 19.01.03, 01:32
        Co mozemy jeszcze zrobic ? Moze powiadamiajmy - gdzie sie tylko da ?
        Moze MEDIA opisza wiecej o tej sprawie ? Musimy pomoc - tej " malenkiej "

radca
        • Gość: Me -110 Re: co mozna zrobic ? IP: *.bc.hsia.telus.net 19.01.03, 02:12
          radca napisał:

> Co mozemy jeszcze zrobic ? Moze powiadamiajmy - gdzie sie tylko da ?
          > Moze MEDIA opisza wiecej o tej sprawie ? Musimy pomoc - tej " malenkiej "
          >
          > radca
          ----
          Panie Radco ,dzisiaj w wiadomosciach pokazywali ta sliczna Olenke proszac o
          pomoc .Dziecko jest straszliwie poparzone,serce boli po obejrzeniu
          tego.Oczywisciepomoc finansowa jest niezbedna i ludzi dobrej woli na pewno nie
          zabraknie czego przykladem WOSP.Polonia w tym i moja rodzina nie pozostanie
          obojetna .
          PS
          TO straszne ile zwierzat jest wsrod nas czytajac wiekszosc postow w tym temacie.
          i to sa ciagle te same zwierzeta.

pozdrawiam
      • marcel_prostak Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 19.01.03, 03:37
        lolek ty cholerny kretynie a kiedy to balcerek mowil o 7 PKB??? pewnie 9 lat
        temu
        • marcel_prostak Re: 3 -letnia Olenka i forumowizce Polonii 19.01.03, 03:39
          potrzebuja pomocy
          sa tzrsnieci w glowe
        • Gość: jot-23 Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.dyn.optonline.net 19.01.03, 03:46
          marcel_prostak napisała:

> lolek ty cholerny kretynie a kiedy to balcerek mowil o 7 PKB??? pewnie 9 lat
          > temu

hehe, puszczanie sfabrykowanych danych "with a straight face", to specjalmosc
          lolka... czasami mozna sie na to nabrac... i ogolnie jest to dosc zabawne.
          • Gość: Me -110 Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.bc.hsia.telus.net 19.01.03, 04:04
            Gość portalu: jot-23 napisał(a):

> marcel_prostak napisała:
            >
            > > lolek ty cholerny kretynie a kiedy to balcerek mowil o 7 PKB??? pewnie 9 l
            > at
            > > temu
            >
            >
            > hehe, puszczanie sfabrykowanych danych "with a straight face", to specjalmosc
            > lolka... czasami mozna sie na to nabrac... i ogolnie jest to dosc zabawne
            ---
            Jot ..tak ale nie w takim temacie.
            • oborovy Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! 19.01.03, 04:20
              Jak czytam pewnych ludzi ... bierze mnie, wezcie sie do jakiejs roboty ...
              • marcel_prostak Re: to ja ide spac na ten pzryklad 19.01.03, 04:25
                a oborovy niech sie wezmie do wypelniania czeku bo watpie czy dom dziecka ma
                konto w banku wirtualnym
                • radca podaje numer konta i opis sytuacji 20.01.03, 20:01
                  Podaję za stroną tvp:

"Trzyletnia Ola jest dzieckiem podwójnie skrzywdzonym przez los: podczas pożaru
                  została ciężko poparzona, czeka ją wieloletnie leczenie. Ze szpitala nie
                  wróciła do domu - rodzice porzucili okaleczone dziecko. Ola trafiła do domu
                  dziecka w Kielcach.

Wpłcając pieniądze na konto, możemy pomóc Oli

Dzieciństwo Oli od kilku miesięcy wypełniają ból i cierpienie. Pożar wybuchł
                  gdy była w domu sama. Jej sukienka paliła się razem ze skórą. Dziewczynka ma
                  poparzenia trzeciego i czwartego stopnia. Pół roku spędziła w szpitalu. Wymaga
                  stałej pielęgnacji. Rano i wieczorem trzeba ją nacierać specjalnymi maściami,
                  następnie zakładać silikonowy kombinezon, który umożliwia regenerację skóry.
                  Leczenie tak ciężkich poparzeń trwa wiele lat i jest bardzo drogie. Rodzice nie
                  interesują się losem Oli. Dyrektor domu dziecka chciałaby wysłać ją do
                  specjalistycznej kliniki w Stanach Zjednoczonych.

Pieniądze na pomoc dla Oli można wpłacać na konto lub też skontaktować się z
                  Domem dziecka nr 1 w Kielcach.
                  Nr. Konta: 10601305-330000058858
                  BPH. S.A. O/ Kielce
                  " Dla OLi"
    • Gość: myszka Re: 3 -letnia OLENKA potrzebuje POMOCY ! IP: *.36-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 20.01.03, 20:07
      ty chomiku nie sadz kogos pochopnie ci rodzice po prostu chyba nie maja srodkow
      zeby sie zajac tak chorym dzieckiem i mysle ze to byl krok przemyslny przez
      nich jak pomoc temu dziecku,bo chyba jak by go wzieli do domu to by pies z
      kulawa noga sie tym nie zainteresowal a tak moze bedzie jakis ratunek
      • radca Codziennie otrzymuje meile na temat pomocy 21.01.03, 21:10
        dla malej Oli.Wielu z naszych Forumowiczow pisze o tym co i jak moga pomoc.
        Wielu zadaje pytania.Wiele osob pragnie pomagac dluzej - nie tylko jednorazowo.
        Jestem gleboko wzruszony taka reakcja.

Jednoczesnie pragne ukazac,ze ja jestem tylko forumowiczem- jak kazdy tu obecny.
        Nie moge odpowiadac - na wiele zadanych pytan. Wiem tylko to - co podanno
        i ukazano w TELEWIZJI POLSKIEJ-POLONIA. Ogladalem te wstrzasajace wydazenia
        w TELEEXPRESIE oraz z WIADOMOSCIACH.Natychmiast - gdy zobaczylem mala OLE
        i te poparzenia - cale me cialo oblal zimny pot,bylem caly mokry.
        Natychmiast zaczalem pisac na wszystkich dostepnych mi FORACH INTERNETOWYCH.
        Nie baczac na to,ze zarzuci sie mi "SPAMOWANIE".Wazne bylo tutaj i tylko to ;
        aby jak najwiecej osob moglo o tym uslyszec.By jak najwiecej pomocy dotarlo dla
        malej OLi.

Jestem wzruszony tak wielka reakcja naszych Forumowiczow (Pan i Panow ).

Zdaje sobie sprawe,ze nas Forumowiczow nie jest,az tak wiele -lecz jednak....

Oby tylko udalo sie uratowac jak najwiecej u malenkiej OLI.Oby udalo sie
        uratowac i wyleczyc CALKOWICIE.

"BADZMY DOBREJ MYSLI " smile))

pozdrawiam serdecznie

radca
        • radca Tu zobaczysz zdiecie malej OLi 22.01.03, 23:05
          www.tvp.com.pl/
          • margaritta1 Re: Tu zobaczysz zdiecie malej OLi 29.01.03, 11:22
            Ola czeka na Wasze wsparcie!!!!
            • radca adres Domu Dziecka 07.02.03, 20:10
              Oto adres Domu Dziecka w Kielcach - gdzie przebywa Ola

" KAMEK "
              DOM DZIECKA
              Kielce 25 - 533
              ul. Toporowskiego 12

telefon ; 041 / 342-63-62

Pieniądze na pomoc dla Oli można wpłacać na konto ;

Nr. konta: 10601305-330000058858
              BPH S.A> O/Kielce
              "Dla OLI"

radca
              www.chomik.kip.pl
              • Gość: est Re: ale jak wplacac z zagranicy ? IP: *.sympatico.ca 07.02.03, 20:15
                tez to widzialem w "Teleexpressie"
                • radca Re: ale jak wplacac z zagranicy ? 07.02.03, 20:57
                  Gość portalu: est napisał(a):

> tez to widzialem w "Teleexpressie"

- mysle,ze wkrotce bede mogl cos wiecej powiedziec i ukazac.

radca
                  • radca informacja i apel o pomoc 08.02.03, 16:01
                    Oto pismo z Domu Dziecka - gdzie przebywa Ola,ktore za posrednictwem "chomika"
                    pragne ukazac Wam Drodzy Forumowi Przyjaciele ;

--------------------------------------------------------------------------------

Dom Dziecka nr 1
                    im Aleksandra Kaminskiego
                    " KAMYK "
                    25-533 Kielce ul.Toporowskiego 12
                    tel. 342-63-62

D.Dz.I - org/130/03 Kielce 07.02.2003 r.

Sz.P.
                    Andrzej Kaniecki

Dyrekcja Domu Dziecka nr 1 im.Aleksandra Kaminskiego " Kamyk" w Kielcach
                    przy ul.Toporowskiego 12 zwraca sie z prosba o pomoc.

W naszym Domu przebywa 40 dzieci w wieku niemowlecym i przedszkolnym.Sa to
                    dzieci pozbawione rodziny wlasnej,wiekszosc z nich to dzieci z duzym deficytem
                    rozwojowym,ktore wymagaja specjalistycznej opieki oraz odpowiedniego zywienia
                    i umeblowanych pomieszczen w ktorych przebywaja.

Od kilku miesiecy mieszka u nas dwuletnia Ola.Dziecko ma rozlegle poparzenia,
                    przeszla kilka bardzo skomplikowanych operacji,nosi specjalny kombinezon
                    silikonowy,wymaga rowniez specjalnej opieki i pielegnacji bardzo drogimi
                    masciami,ktore pomagaja leczyc Jej poparzone cialo.

Na najmlodszej grupie niemowlakow ( 15 dzieci w tym do 1 roku 10, do 1,5 roku-5)
                    mieszkaja dzieci,ktore caly czas sa pod kontrola roznych Poradni; Neurologicznej
                    Endoktrynologicznej,Kardiologicznej,Laryngologicznej itp.

Mieszka tam rowniez mala Wiktoria,ktora ma porazenie konczyn dolnych.
                    Odpowiednia rehabilitacja,bardzo drogie leczenie daje szanse dziewczynce na
                    normalne zycie.

Marzeniem naszym jest stworzenie sali komputerowej ze zlaczem internetowym.
                    Niestety problemy finansowe uniemozliwiaja nam zrealizowanie tego
                    przedsiewziecia.Bylibysmy ogromnie wdzieczni gdyby Pan nas wspomogl w
                    realizacji tego zamierzenia.

Z wyrazami szacunku

dyrektor

Zofia Wesolowska

--------------------------------------------------------------------------------

radca
                    www.chomik.kip.pl
                    • radca moga miec kontakt z krajem i swiatem - jesli.... 09.02.03, 13:23
                      Gość portalu: krzyzak napisał(a):

> Radco powiedz co potrzebujesz .Pomogę!!!!!!!!!
                      > Czekam na info.
                      > Pozdrawiam +

- Otoz Drogi Krzyzaku wyobraz sobie,ze ten Dom Dziecka nr 1 w Kielcach -w ktorym
                      przebywa mala OLa ( ciezko poparzona ) - nie posiada sprzetu komputerowego .
                      Maja zapewniony dostep do lacza internetowego - lecz bez komputera jest to
                      niemozliwe.

Wyobrazmy sobie,ze XXI wieku - w przededniu wejscia naszego kraju do UNII
                      EUROPEJSKIEJ - brak dostepu do sieci internetowej uniemozliwia kontakt ze
                      swiatem Placowce DOMU DZIECKA, w ktorym znajduje sie mala OLA - ktora wymaga
                      specjalistycznej pomocy.Wymaga wielu konsultacji ze strony specjalistow
                      z kraju i ze swiata.Organizowane sa Fundusze na pomoc i leczenie dziecka
                      ( nie tylko OLi,ale i rowniez znajduje sia mala WIKTORIA)

Czy wiesz,ze kiedy uslyszalem w czasie rozmowy telefonicznej od Pani dyrektor
                      DOMU DZIECKA nr 1 w Kielcach,ze nie maja lacza,ani poczty internetowej - nie
                      moglem uwierzyc.

Zdiecie malej- ciezko poparzonej- OLI otrzymalem dopiero od TELEWIZJI POLSKIEJ
                      z Warszawy,abym mogl je umiescic na stronie "chomika" wraz z APELEM o pomoc.
                      Tak wiec,zdiecie OLI wraz z apelem widnieje na stronie :
                      www.chomik.kip.pl
                      w Linku ; APELUJEMY
                      oraz w Linku ; OLA

O co chodzi wiec ?
                      Chcialbym,abysmy jakos wspolnymi silami pomogli tej PLACOWCE., a tym samym
                      malej OLI,malej WIKTORII, i wszystkim innym dzieciom znajdujacym sie tam -
                      by DOM DZIECKA nr 1 w Kielcach mial komputer i dzieki temu lacze INTERNETOWE
                      z calym swiatem smile))

Bezposredni kontakt z krajem i ze swiatem - to jest to.

pozdrawiam serdecznie
                      radca
                      • radca jest pierwsze zgloszenie pomocy 09.02.03, 16:16
                        oto na bydgoskim Forum GW nastapilo pierwsze zgloszenie ;

" Autor: Gość: + IP: *.torun.sdi.tpnet.pl
                        Data: 09-02-2003 15:29

Masz ode mnie 1 zestaw komputerowy + drukarka .
                        Powiedz kiedy chcesz odebrac? "
                        ------------------------------------------------

dziekuje serdecznie w imieniu dzieci,byc moze jeszcze ktos moze pomoc ?

radca
                        chomik.kip.pl
                        • radca pomysl internauty 09.02.03, 22:23
                          ukaze tutaj bardzo ciekawa- moim zdaniem propozycje jednego z internautow:

" Odp.: Ola, Wiktoria i inne ...... ewik 0 09-02-2003 20:15 CET

Radco , mysle ze komputer rzeczywiscie by sie w Domu Dziecka przydal i to
                          niejeden... i przede wszystkim dla dzieci, nie tylko dla personelu.
                          Moze zasugeruje cos takiego biorac przyklad z mojego miejsca pobytu. Nie wiem
                          na ile jest to w Polsce mozliwe, ale u nas firmy czesto zmieniaja sprzet
                          komputerowy i wtedy chetnie pozbywaja sie "starego" (stary znaczy 2-3 letni) a
                          sprawnego, na cele charytatywne. Wilk syty i owca cala. Szkoly i placowki ,
                          ktorych nie stac by bylo na zakup komputerow korzystaja, a firmy oprocz
                          satysfakcji i spelnienia dobrego uczynku , maja rowniez ulgi podatkowe.
                          Wiec czy mozna by bylo poszukac takich wlasnie "dawcow" w kraju ??? "
                          • radca inny forumowicz proponuje 10.02.03, 18:34
                            Re: propozycja internauty
                            Autor: Gość: gulczas87 IP: *.awacom.pl
                            Data: 10-02-2003 00:25

Konta charytatywne raczej niewypalą, bo wymagają trochw wysiłku i tam 5zł dać
                            niewypada... ale gdyby udało się zorganizować numer sms... można by wspomagać
                            akcję... gdybyś to osiągnął, bo nawet pomysłu nie mam jak to zrobić... napewno
                            GW opublikowała by ten numer, poproś to może ten mail opublikują gdzie można z
                            pomocą się zgłaszać... ogłoś to też na bydgoski forum, może oni coś poradzą...

----------------------------------------------------------------------------

radca
                            www.chomik.kip.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka