Dodaj do ulubionych

Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje

20.01.03, 03:23

Milych wakacji w panstwie prawa.

www.forumpolonia.com/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?s=3e2b57995fbbffff;act=ST;f=2;t=342
Obserwuj wątek
    • uranus Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje 20.01.03, 03:33
      a to dobre
      • americanin Wiarus 20.01.03, 03:34
        oszczedz Wasc. Pojdz wreszcie do psychiatry!
    • bulldog3 Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje 20.01.03, 03:41
      oni juz maja tak napierdolone w tych lebach i przepisach ze sami nie wiedza co
      jest prawem a co nie !!!! - jeden burdel !! ,dlatego byle plutonowy na granicy
      moze cie upierdolic w/g wlasnego widzi mi sie !!! i nic mu nie zrobiss,bo pan
      plutonowy ktory zakonczyl swoja edukacje na kursach wieczorowych dla
      podoficerow rezerwy ma wiecej do gadania niz ty jako creatura przekraczajaca
      granice !! musisz pamietac ze to ty jestes do jego dyspozycji a nie odwrotnie
      i woogole to - sluchac rozkazow !!! ,nie pyskowac !!! i stac na bacznosc !!!!
      zrozumiano ??? - a teraz !! odmaszerowac !!!
    • prawdziwystarywiarus Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje 20.01.03, 03:46
      Ciekawe, ze ile razy sie temat na ten temat pokaze, spamerzy natychmiast
      ruszaja lawa.

A co do burdelu, to im tam przeciez o to chodzi, zeby nie bylo zadnego prawa,
      tylko widzimisie urzednika, ktoremu trzeba "gadac do reki". Naukow to sie
      nazywa "criminal-syndicalist state".
    • prawdziwystarywiarus Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje 20.01.03, 03:48
      americanin, palec ci spuchnie - up!
    • prawdziwystarywiarus Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje 20.01.03, 03:48
      prawdziwystarywiarus napisał:

>
      > Milych wakacji w panstwie prawa.
      >
      >
      > <a href="www.forumpolonia.com/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?
      s=3e2b57995fbbff
      > ff;act=ST;f=2;t=342"target="_blank">www.forumpolonia.com/cgi-
      bin/ib3/ikonboard.
      > cgi?s=3e2b57995fbbffff;act=ST;f=2;t=342</a>
    • americanin Wiarus debilu 20.01.03, 04:16
      mam dokladnie w dupie twoje nudzenie o paszportach. Jestes zuplenie
      jednowymiarowym kutasem, ktore ma ciezkei zycie.

Dobrze ze cie komuchy wypierdolily z Polski. Takich pojebow jak ty jest tamn
      stanowczo za duzo.

Masz, napierdalaj o paszportach bo o niczym innym nie potrafisz.
      Co za debil.
      • obrigado debil to ty jestes a problem masz ze nie potrafisz 20.01.03, 05:15
        sie skoncentrowac na niczym co wymaga minimalnego myslenia. To nie jest w
        zasadzie zle, ale prowadzi do powolnej degradacji twojego orgaizmu. Jak ci ktos
        zapowiada, ja tez podejrzewam, ze moze jeszcze tydzien dwa i staniesz przed
        bogiem placac rachunek sumienia za ludzkie krzywdy. Kazda minuta wyda ci sie
        dluga jak milenium.
        • canadian Wiarus 20.01.03, 05:48
          zostan lepiej przy paszportach bo nic innego Ci nie wychodzi.
    • Gość: da americanina Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje IP: *.36-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 20.01.03, 05:31
      zdrajco ty bys sprzedal wlasna matke tak jak to robiles w polsce
    • peter_b Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje 20.01.03, 06:04
      Bardzo Ciekawe - Tylko dlaczego kazdy Polski urzedas poucza jak lamac prawo Polskie? Czy to poprostu
      tylko z przyzwyczajenia?
    • Gość: Wolny Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje IP: *.dialsprint.net 20.01.03, 09:55
      Prawdziwy Sary Wiarus Pisze:
      Ciekawe, ze ile razy sie temat na ten temat pokaze, spamerzy natychmiast
      ruszaja lawa.

A co do burdelu, to im tam przeciez o to chodzi, zeby nie bylo zadnego prawa,
      tylko widzimisie urzednika, ktoremu trzeba "gadac do reki". Naukow to sie
      nazywa "criminal-syndicalist state".

Ciekawe , ze canadian i ammerykan waruja tez w czasie warszawskim.

Zobaczym byc moze juz niedlugo dokad to wszystko zmierza. Dowiemy sie rowniez
      dlaczego za wszelka cene bronia tej gomulkowskiej ustawy, jak niepodleglosci
      polskiej zjednoczonej parti robotniczej.

--------------------------------
      We fragmencie mowy konsula, cytuje:
      >>>
      Pragnę podkreślić, że jeżeli osoba zamieszkująca za granicą ma obywatelstwo
      polskie, potwierdzone decyzją wojewody lub posiadaniem polskiego paszportu, to
      obowiązana jest wjechać, przebywać i wyjechać z terytorium RP na podstawie
      polskiego paszportu.
      <<<

To jest kpina, prosze zwrocic na kolejnosc , osoba zamieszkala za granica ma
      wjechac, oproznic kieszenie i wyjechac…tam gdzie mieszka.

Oni sie wcale juz nie kryja. Tam chodzi o szmal -a przybrana tatyka to zwykly
      rabunek.
      Do cholery niech wprowadza wreszcie ten podatek poglowny i nie bedzie juz
      zadnych kotrowersji.
      Smialo zamordyci krajowi, tak trzymac, bez wzgledu na upadek turystyki w Polsce.

Ten upadek tak przynajmniej tak wynika z dwoch ostatnich lat prawie 50% mniej
      niz w roku 1999.
      Zas 6 miljonow chetnie by staranowalo granice by z tego burdelu wreszcie
      wyjechac
      • prawdziwystarywiarus Grubo złocony gwizdek 20.01.03, 11:14
        Gość portalu: Wolny napisał(a):

> --------------------------------
        > We fragmencie mowy konsula, cytuje:
        > >>>
        > Pragnę podkreślić, że jeżeli osoba zamieszkująca za granicą ma obywatelstwo
        > polskie, potwierdzone decyzją wojewody lub posiadaniem polskiego paszportu,
        to
        > obowiązana jest wjechać, przebywać i wyjechać z terytorium RP na podstawie
        > polskiego paszportu.
        > <<<
        >
        > To jest kpina, prosze zwrocic na kolejnosc , osoba zamieszkala za granica ma
        > wjechac, oproznic kieszenie i wyjechac…tam gdzie mieszka.

Obowiązany jestem wjechać i przebywać? Wiecie co, wielmożny panie konsulu,
        pocałujcie wy mnie tam, gdzie słońce socjalizmu przez wiele lat nie dotarło, a
        i dziś blask waszej państwowej boskości nie dociera.

Znaczy, Polonia ma wam zalatwiać różne sprawy: najpierw gwarancje
        nienaruszalności granic (1990), potem członkostwo NATO (1999), członkostwo Unii
        (2004?), bezwizowy wjazd do USA, żebyście mogli tam wyeksportować swoje 20%
        bezrobocia (od zaraz), a potem jeszcze pewnie grubo złocony gwizdek do dupy dla
        każdego członka SLD?

A wy w zamian będziecie się puszyć i pouczać Polonię, co ją obowiązuje i gdzie
        ma wjechac, a co do ich wyjazdu z powrotem do domu, to wy sie zastanowicie, za
        ekstra opłatą?

Muszę was rozczarować, konsulu, ja przewiduję inny podział pracy. Ja będę
        wjeżdżał, przebywał i wyjeżdżał na takich papierach, na jakich mnie, nie wam,
        się będzie podobało; tam, gdzie nikt mi za moje własne, ciężko zarobione,
        pieniądze nie będzie groził. Tam będę wypoczywał w miłej atmosferze i
        przyjemnym klimacie.

A wy, konsulu, z braku funduszów na grubo złocony gwizdek, będziecie po
        przekroczeniu 50% bezrobocia pogwizdywać se na palcach, wrażonych gdzie tylko
        zechcecie: "Miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór, miałeś
        przychylność i poparcie Polonii, miałeś pieniądze, miałeś turystow..."
        • Gość: Wolny Re: Grubo złocony gwizdek IP: *.dialsprint.net 21.01.03, 10:20
          prawdziwystarywiarus napisał:

> Gość portalu: Wolny napisał(a):
          >
          > > --------------------------------
          > > We fragmencie mowy konsula, cytuje:
          > > >>>
          > > Pragnę podkreślić, że jeżeli osoba zamieszkująca za granicą ma obywatelstw
          > o
          > > polskie, potwierdzone decyzją wojewody lub posiadaniem polskiego paszportu
          > ,
          > to
          > > obowiązana jest wjechać, przebywać i wyjechać z terytorium RP na podstawie
          >
          > > polskiego paszportu.
          > > <<<
          > >
          > > To jest kpina, prosze zwrocic na kolejnosc , osoba zamieszkala za granica
          > ma
          > > wjechac, oproznic kieszenie i wyjechac…tam gdzie mieszka.
          >
          >
          >
          > Obowiązany jestem wjechać i przebywać? Wiecie co, wielmożny panie konsulu,
          > pocałujcie wy mnie tam, gdzie słońce socjalizmu przez wiele lat nie dotarło,
          a
          > i dziś blask waszej państwowej boskości nie dociera.
          >
          > Znaczy, Polonia ma wam zalatwiać różne sprawy: najpierw gwarancje
          > nienaruszalności granic (1990), potem członkostwo NATO (1999), członkostwo
          Unii
          >
          > (2004?), bezwizowy wjazd do USA, żebyście mogli tam wyeksportować swoje 20%
          > bezrobocia (od zaraz), a potem jeszcze pewnie grubo złocony gwizdek do dupy
          dla
          >
          > każdego członka SLD?
          >
          > A wy w zamian będziecie się puszyć i pouczać Polonię, co ją obowiązuje i
          gdzie
          > ma wjechac, a co do ich wyjazdu z powrotem do domu, to wy sie zastanowicie,
          za
          > ekstra opłatą?
          >
          > Muszę was rozczarować, konsulu, ja przewiduję inny podział pracy. Ja będę
          > wjeżdżał, przebywał i wyjeżdżał na takich papierach, na jakich mnie, nie
          wam,
          > się będzie podobało; tam, gdzie nikt mi za moje własne, ciężko zarobione,
          > pieniądze nie będzie groził. Tam będę wypoczywał w miłej atmosferze i
          > przyjemnym klimacie.
          >
          > A wy, konsulu, z braku funduszów na grubo złocony gwizdek, będziecie po
          > przekroczeniu 50% bezrobocia pogwizdywać se na palcach, wrażonych gdzie tylko
          > zechcecie: "Miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór, miałeś
          > przychylność i poparcie Polonii, miałeś pieniądze, miałeś turystow..."

Popieram.
          Up.
          • starywiarus Miałeś chamie złoty róg 22.01.03, 11:37
            Miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór, miałeś
            przychylność i poparcie Polonii, miałeś pieniądze, miałeś turystow

Up!!!

• Gość: wowa Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje IP: *.dial.mtl1.sprint-canada.net 22.01.03, 01:02
      jak juz wspominalem towarzysze bylem w polsce w 92 imi wystarczylo . do tego nie lubie jak ktos mi nie
      daje wyboru , albo cos nakazuje, wtedy powstajesprzeciw co uwazam za naturalne .wiec tow wy mi tylko
      pomogliscie ,zaplanowac moje wakacje ktore odbeda sie na kubie florydzie a w europie to rzym
      ,budapeszt i praga jak widziccie towarzysze najbardziej skorzystalem znowu ja bo wyjasniam, tam
      n
      apewwwno bede mial good time a kto stracil ? dziura budzetowa i rodzina w polsce.
      sram na wasze obywatelstwa dajce je komus z kazachstanu przynajmiej bedzie z tego porzytek
      ps. tow stalin umarl 50 lat temu a wy tow . nie wiecie?
      • Gość: XYZ Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje IP: *.msns.str.ptd.net 22.01.03, 01:07
        Z szybkoscia swiatla zobaczylem Wasze wpisy i boje sie ich czytac mysle ze nie
        poprawia i chumoru dlaczego zaczyna byc bardzo nieciekawie w tym Towarzystwie
        bywalo lepiej dajcie znac jak bedzie cos do czytania w miare na Wasze
        intelektualne odbicie Waszych pozytywnych wizerunkow

Pozdrawiam Wszystkiego naj w Nowym Roku
        • Gość: wowa Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje IP: *.dial.mtl1.sprint-canada.net 22.01.03, 01:28
          xyz czy ty aby nie urwales sie z lancucha ?
    • prawdziwystarywiarus Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje 22.01.03, 13:01
      Up.
    • falszywystarywiarus Uwaga Wiarus na wariatow poluja 22.01.03, 16:51
      Wiarus, dlaczego cie komuna z polski wyrzucila?
      Czy pisales w dzienniczku SB takie same glupoty jak tutaj?
    • Gość: myszka Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje IP: *.36-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 22.01.03, 16:55
      ty sie od prawdziwego wiarusa odp... to jeden z najlogiczniejszych facetow
      • Gość: Ola Stary Wiarus - Dziekuje IP: *.corp.redshift.com 22.01.03, 21:19
        Pana logiczne, faktami poparte wypowiedzi sa moim #1 zrodlem informacji o
        pulapce-paszportowej. Ciesze sie ze wulgarne i prymitywne ataki nie zniechecily
        Pana. Trzeba pamietac ze cale spectrum ludzi odwiedza internet. Nie ma sensu
        marnowac energi na tych frustratow, nastolatkow czy nieudacznikow zyciowych.
        Tak tomy znowu nie pojedziemy do Polski. W sumie cieszy mnie to ze mam silny
        argument i usprawiedliwienie przed rodzina. Podesle $$$ a za rok spotkamy sie ,
        jak poprzednio, gdzies w Europie. Oni to bardzo polubili. My tez.
        Serdecznie pozdrawiam z Kalifornii.
        • falszywystarywiarus Re: Stary Wiarus -Stary Wariat 22.01.03, 22:04

Ola a dlaczego samoloty LOT lataja pelniusienkie?
          • Gość: Me -110 Re: Stary Wiarus -Stary Wariat IP: *.bc.hsia.telus.net 23.01.03, 00:43
            falszywystarywiarus napisała:

>
            > Ola a dlaczego samoloty LOT lataja pelniusienkie?
            ___
            A to dlatego bo wracaja LOT-em SB-cy wyrzuceni z kraju przez komune panie
            canadian.
            • falszywystarywiarus Re: Stary Wiarus -Stary Wariat 23.01.03, 00:48
              no teraz to zes przyjebal.
              SB-ecy wracaja? To dlaczego wiarus jeszcze nie wrocil?
              A Ty kiedy sie wybierasz?
              • Gość: Me- 110 Re: Stary Wiarus -Stary Wariat IP: *.bc.hsia.telus.net 23.01.03, 01:00
                ..No przeciez to ty napisales ze komuna wyrzucala z Polski SB -kow .
                (identyczny tok "myslenia " Komentatora,przypadek ?)

• ertes Re: Stary Wiarus -Stary Wariat 23.01.03, 01:02
                  Ty messerschmidt przestan latac bo zaraz zawolamy F-16 i
                  cie zestrzela
                • falszywystarywiarus Re: Stary Wiarus -Stary Wariat 23.01.03, 01:05
                  Tak napisalem? hmmm to cos glupio chyba.
                  • don_gruber Re: falszywy wiarusie 23.01.03, 18:06
                    jesli o te wypelnione samoloty LOT-u chodzi to one rzeczywiscie sa
                    wypelnione... ale tylko w jedna strone. Zgadnij ktora!
          • peter_b Re: Stary Wiarus -Stary Wariat 23.01.03, 19:47
            wypelnienie samolotu nie swiadczy o tym kto kozysta z tych przelotow... To dopiero mozna zobaczyc na
            lotnisku smile a mianowicie w ktora kolejke ustawiaja sie podrozni przy odprawie paszportowej (szczegolnie
            w USA wink gdzie kolejki sa dokladnie oznaczone...
            • falszywystarywiarus Re: Stary Wiarus -Stary Wariat 23.01.03, 20:01
              O czym ty kurwa gadasz?
              A moze to jakis szyfr?
              • peter_b Re: Stary Wiarus -Stary Wariat 24.01.03, 19:00
                wiec dokladniej smile))) w USA do ODPRAWY PASZPORTOWEJ sa dwie kolejki (podobnie jak w Warszawie
                gdzie jest troche wiecej)- Jedna Dla legitymujacych sie paszportem USA a druga dla reszty. Z tego co ja
                wiem jak samolot z Polski laduje w USA to tylko pare ludzi doslownie na palcach reki mozna policzyc -
                podchodzi do kolejki z paszportami USA... (dodam jeszcze tak dla kompletnego wytlumaczenia - ze Ci
                ktorzy maja dwa paszporty - a jeden z nich USA do USA moga tylko wjechac na paszporcie USA )... Wiec z
                tego mozna wniskowac kto zapelnia te loty.
          • luiza-w-ogrodzie Dlaczego samoloty LOT lataja pelniusienkie 24.01.03, 02:55
            1. bo to sa bardzo male samoloty ;-D
            2. bo niektorzy Polonusi poddaja sie propagandzie "Lataj LOTem"
            • Gość: Wolny Re: Dlaczego samoloty LOT lataja pelniusienkie IP: *.dialsprint.net 24.01.03, 04:58
              Do pani Luizy:
              Moze to jest tak: 2. "Lataj LOTem z Warsiawy i spowrotem"

Do pana PetrP:
              Wracajac w Maju 95-tym , mialem kilkanascie miejsc lezacych - do wyboru. Zdaje
              sie wiecej bylo zalogi niz pasazerow. Na lotnisku w Newark, kolejka sie
              ustawila a raczej watacha sie rzucila do okienek.
              Bylem jedynym ktory przeszedl wydzielonym przejsciem "citizen only". Pokazujac
              paszport przelotnie, bez zatrzymania sie na chwile - straznik nawet nie ogladal
              tylko odsalutowal. Przyjemnie wracac do domu.

Do falszywego:
              utajnionego porucznika, pozdrowcie dziure budzetowa, oraz odchody z paszportow
              w kunsulatach przerabianych w "ziolwim" tepie przez flegmatyczna pinde
              urzednicza w raju, ktora pewnie pracuje na III zmiany -
              jeden pass - I zmiana, odbior za 6miesiecy
              drugi pass - II zmiana, odbior za rok
              trzeci pass - III ….nie… batem na gola pupe.
              • falszywystarywiarus Re: Luiza 24.01.03, 05:06
                LOT na trasach transatlantyckich posiada samoloty B 767,
                ktorte bynajmniej do malych nie naleza.

Lecialem kilka razy i zawsze byl pelny ludzi. Oczywiscie
                poza sezonem jest luzniej ale z tym maja problem wszyscy
                transatlantyccy przewoznicy..

Wolny jak Ty bedziesz dawal przyklady sprzed 8-miu lat to
                lepiej schowaj sie do dziury bo chrzanisz.
                • Gość: Wolny Re: Luiza IP: *.dialsprint.net 24.01.03, 05:16
                  >>>>>>>
                  Wolny jak Ty bedziesz dawal przyklady sprzed 8-miu lat to
                  lepiej schowaj sie do dziury bo chrzanisz.
                  <<<<<<<<

No, to policz sobie srednio kazdego roku 20% mniej turystow do poprzedniego -
                  ile ci zostalo pasazerow po osmiu latach ?

Ps. Pomylilem sie, a teraz juz wiem.:
                  >>falszywa baba virus napisala (la!!!)23-01-2003 18:58
                  Glupi jestes nie boli bo co ma bolec ze jakis kutas
                  napisze jakies glupoty na forum. Jakby bolalo to bym
                  zamknela. (la!!!)

To byla tylko uwaga a ty rob chcesz.<<
                  • Gość: Wolny Re: A ile tego... IP: *.dialsprint.net 24.01.03, 05:26
                    lata w LOT-cie i locie, B 767 ???
                    A od kiedy ? - Tak bo 8 siem lat to uuuuuf kawal czasu i wszyscy juz zapomnieli.

Z tym, ze wszystkie miejsca turystyczne i zabytki od czasow panowania gierka
                    gnija staroscia, parki zaniedbane. W lazienkach warszawskich plaga komarow,
                    fontanna nie dziala, obesrane pomniki, jeziorko cuchnie. No bo to teraz wszyscy
                    maja inne zajecie, takie neo-kom-czasy nastaly - pchanie sie do koryta, kto
                    pierwszy ten lepszy.

A co tam turysci:
                    Wjechac, oddac kase i wynocha!-tak dalej trzymac tow. zamordysci!
                    • falszywystarywiarus Re: A ile tego... 24.01.03, 05:34
                      Czlowieku czego Ty wymagasz od biednego panstwa w ktorym
                      na dodatek panuje burdel?
                      Robisz z siebie glupka piszac takie rzeczy.
                      • Gość: Wolny Re: A ile tego... IP: *.dialsprint.net 24.01.03, 06:11
                        No chyba nie taki biedny, skoro stac na F-16...?
                        A gdzie sie podziala kasa bylej pzpr?

Pytan oczywiscie mam wiecej...
                        • falszywystarywiarus Re: oj wolny 24.01.03, 07:10
                          A zes dojebal teraz...
                          Moze sie kurwa mac zapytasz gdzie jest srebro ze zbiorki
                          przed wojna. Badz kurwa realista i nie pierdol glupot bo
                          mnie denerwujesz.
                    • peter_b Re: A ile tego... 24.01.03, 19:03

> A co tam turysci:
                      > Wjechac, oddac kase i wynocha!-tak dalej trzymac tow. zamordysci!

Panie Wolny: Zeby to tak bylo to polbiedy - problem jest taki ze Wjechal, oddal kase a tu wypuscic
                      jeszcze nie chca smile
                      • Gość: Wolny Re: A ile tego... IP: *.dialsprint.net 29.01.03, 13:44
                        peter_b napisał:

>
                        > > A co tam turysci:
                        > > Wjechac, oddac kase i wynocha!-tak dalej trzymac tow. zamordysci!
                        >
                        > Panie Wolny: Zeby to tak bylo to polbiedy - problem jest taki ze Wjechal,
                        odda
                        > l kase a tu wypuscic
                        > jeszcze nie chca smile

Panie PeteP,
                        slusznie to byloby pol biedy.
                        Z tym , ze ten "pol-biedny", ktorego mialem na mysli : ma oddac kase i jechac,
                        szybko dorobic ponownie przyjechac i zdeponowac - tak w kolo macieju przy
                        aplauzie najwnych - czyli taki chocholi taniec dorobkiewiczow, mialem na mysli
                        rowniez tych turystow panszczyznianych.

A konsul ma zadanie motac w muzgach.

A Polonia pieniadze daje, nie koniecznie besposrednio do kasy panstwowej. Tj.
                        tak jak z litosci rzuca sie dolara bezdomnemu na ulicy, ale zapominamy o tym,
                        ze pozostawiamy bez bodzca by sie sam wzial w garcs, zawinal rekawy i sam
                        zapracowal. Co innego kaleka, ale zdrowy- "able to work"!!?

• falszywystarywiarus Re: Wolny 24.01.03, 05:31
                    Powiedz co Ty chcesz udowodnic?
                    Bo ja nie bardzo rozumiem? Ze do POlski jezdzi mniej
                    ludzi niz kiedys? Czy chcesz przez to powiedziec ze
                    Polonia zbiedniala? Czy moze ze rowniez Polonia ma
                    stracha po 9/11?
                    A jesli chodzi o paszporty to czy wiesz, ze prawie nikt
                    nie ma pojecia o jakis cyrkach na granicy i ludzie jezdza
                    w te i nazad lacznie ze mna? Kolezanka Luiza byla w
                    POlsce bodajze we wrzesnie. I co? Wrocila nie?
                    Dlaczego z taka wsciekloscia reagujesz na polskie przepisy?
                    ZYjesz sobie w stanach to zyj, skoro Polacy w Polsce maja
                    Cie w dupie wedlug Ciebie to czego do nich placzesz?
                    Pozwol im robic co sobie chca a Ty jezdzij na Hawaje na
                    przyklad. Po co sie pienic?

Tym bardziej na tym forum gdzie 90% to oszolomy z dosc
                    waskimi horyzontami a reszta i tam ma gdzies te nibu
                    problemy paszportowe. Ja rozumiem, ze mozna napisac o tym
                    raz czy dwa ale zaraz i tak sie rzucaja wszystkie hieny
                    zeby zbluzgac i obrzucic gownem. Do kogo wiec to wszystko
                    kierowane? Jedni albo maja w dupie albo ich to nie
                    interesuje.

Tak pod rozwage tylko.

PO co zionac nienawiscia do Polski mieszkajac za granica?
                    vide Wiarus czy Kowalski? Jak chce sie cos zmienic to
                    trzeba od wewnatrz; stara to prawda a nie szczekanie na
                    jakims gownianym forum. popatrz na te wpisy i watki. Czy
                    to dla Ciebie i innych jakas widownia polityczna, ktora
                    jesli przekonasz to ruszy palcem? Oczywiscie, ze nie ale
                    sam sobie wystawiasz swiadectwo, ktorego niechcesz.

• Gość: Wolny Re: Wolny IP: *.dialsprint.net 24.01.03, 06:05
                      No bo to w dyskusji kazdy ma swoj punkt widzenia, prawo do gadania rowniez, a
                      przygladajacy jak mysli to wyciagne wlasciwe wnioski, a jak nie mysli to masz
                      tutaj dowod jak czesto posypuja sie epitety.
                      Zwlaszcza jak uslysza prawde i brakuje juz argumentow.

Jesli chodzi o ten Twoj i p. Luiza, wyjazd i powrot to dzieki temu, ze "czasem
                      obowiazuje, a czasem nie obowiazuje".

Ja moge skonczyc na Twoje zyczenie. Przyklasnac i juz. Tyle nie zdziw sie jak
                      nagle zacznie tylko "obowiazywac" i tez wtedy znajda sie obroncy i powiedza tak
                      musi byc i basta.

Czasy sie w prawdzie zmienily, kiedys to zabierano powielacze spirytusowe,
                      dzisiaj tak latwo nie da sie zagluszyc. Ponad 20 lat rzneli muzyczke
                      zagluszajac Wolna Europe i Glos Ameryki.

Ps. Raz czekalem 15 lat, teraz poczekam nastepne 8, a moze 18, a moze jak
                      zdrowie pozwoli to dozyje..., ale poki co komuchom przyjemnosci nie zrobie.
                      W czesci masz racje, bede jezdzil tam gdzie traktuja turyste normalnie, a
                      zielone przyjma z pocalowaniem reki.
                      • falszywystarywiarus Re: Wolny 24.01.03, 07:14
                        Dalem Ci szanse podystkutowania ale widze nie da rady bo
                        Twoje argumenty obracaja sie wokol "raz tak raz siak".
                        Zadalem multum pytan i za chuja nie jestes w stanie
                        odpowiedziec.
                        Wiec kurwa nie udawaj ze jestes naprawiacz i chcesz cos
                        lepiej bo kurwa nie masz zadnej wizji. Nawet nie
                        potrafisz inteligentnie odpowiedziec.
                        Oznacza to, ze do Ciebie trzeba z pozycji gnoju bo
                        inaczej nic nie zroumiesz. Jestes emigrant narzekacz
                        ktorycg jest kurwa ciut za duzo niestety. Tylko chuje
                        narzekaja bo im manna z nieba sie nie sypie.

Majatek pzpr wymyslij dla uzdrowienia Polski. Nie, no,
                        kurwa, takiej glupoty to jeszcze nie slyszalem.
                        • Gość: Me- 110 Re: Wolny IP: *.bc.hsia.telus.net 24.01.03, 12:44

> Dalem Ci szanse podystkutowania ale widze nie da rady bo
                          > Twoje argumenty obracaja sie wokol "raz tak raz siak".
                          > Zadalem multum pytan i za chuja nie jestes w stanie
                          > odpowiedziec.
                          > Wiec kurwa nie udawaj ze jestes naprawiacz i chcesz cos
                          > lepiej bo kurwa nie masz zadnej wizji. Nawet nie
                          > potrafisz inteligentnie odpowiedziec.
                          > Oznacza to, ze do Ciebie trzeba z pozycji gnoju bo
                          > inaczej nic nie zroumiesz. Jestes emigrant narzekacz
                          > ktorycg jest kurwa ciut za duzo niestety. Tylko chuje
                          > narzekaja bo im manna z nieba sie nie sypie.
                          >
                          > Majatek pzpr wymyslij dla uzdrowienia Polski. Nie, no,
                          > kurwa, takiej glupoty to jeszcze nie slyszalem.
                          .....odpowiedzial INTELIGENTNIE falszywycanadian !
                          ____
                          Brawo!Wolny
                          Falszywy wykonczy sie nerwowo,jeszcze troche i peknie mu zylka,inteligentowi
                          szpagatowemu.
                          • Gość: Zorro Bezkregowce - Falszywy i Me110 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.01.03, 19:05
                            Dwa bezkregowe bezmozgowe palanty sie zebraly.

Stary Wiarus nie jest odosobniony w swoich pogladach na najnowsze wymogi
                            paszportowe. Wladze RP postanowily byc ni stad ni zowad upierdliwe. O powodach
                            mozna by snuc domysly ale po co.

Zgodnie z przewidywaniami jasnie oswieconych urzedasow, wiekszosc osob potulnie
                            dostosowala sie do nowych wymogow. Nic w tym dziwnego. W PRL tez wiekszosc
                            chodzila do urn wyborczych. Dla swietego spokoju. Niektorzy posuwali sie do
                            piania zachwytow. Podobnie jest i w tej sytuacji. Niektorzy nazywaja nowe
                            przymusy paszportowe przejawem prawdziwej suwerennosci RP, rownouprawnienia
                            obywateli bez wzgledu na miejsce zamieszkania i inne tym podobne slogany. Warte
                            sa tyle samo co zachwyty nad PRL-owskim modelem demokracji.

Zawsze jednak znajda sie "warcholy", ktorzy nie przyjmuja oficjalnej linii
                            przez aklamacje. Takim warcholom nie wystarczy powiedziec, ze "take som
                            przepisy". Warcholy kwestionuja czy przepis sluzy obywatelom. Takie warcholy
                            zadaja sobie stare i proste pytanie "Tabakiera do nosa czy nos do tabakiery?"

Falszywi i Messerschmidty wola pomachac flaga i udawac, ze sa patriotami. A tak
                            naprawde sa bezkregowymi klakierami.
                            • Gość: Me- 110 Re: Bezkregowce - Falszywy i Me110 IP: *.bc.hsia.telus.net 24.01.03, 20:36
                              Zorro, czy ty nie powinienes przeczytac DOKLADNIE moich postow przed obrazaniem
                              mnie ?Dziekuje.
                              • Gość: Me- 110 Re: Do Zorro IP: *.bc.hsia.telus.net 24.01.03, 20:38
                                Gość portalu: Me- 110 napisał(a):

> Zorro, czy ty nie powinienes przeczytac DOKLADNIE moich postow przed
                                obrazaniem
                                >
                                > mnie ?Dziekuje.
                                • Gość: Zorro Przepraszam Me - 110 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.01.03, 21:23
                                  Me - 110,
                                  Przepraszam, rzeczywiscie nie przeczytalem twoich postow dokladnie.
                                  Klaniam sie.
                                  • Gość: Me -110 Re: Przepraszam Me - 110 IP: *.bc.hsia.telus.net 24.01.03, 21:37
                                    Gość portalu: Zorro napisał(a):

> Me - 110,
                                    > Przepraszam, rzeczywiscie nie przeczytalem twoich postow dokladnie.
                                    > Klaniam sie.
                                    ___

Jest O.K
                                    Z zemsty powiem ci ze u mnie jest + 10.Niektorzy chodza w krotkich
                                    spodenkach ,graja w pilke ,jezdza na rowerach atrawa jest ....zieeeelona.
                                    Pozdrawiam.
                            • falszywystarywiarus Re: Bezkregowce - Falszywy i Me110 24.01.03, 20:44
                              Zorro idz zrob Sierzantowi Garcia na zlosc.
                              Mroz Ci mozg pojebal ale to dobrze, dopisujesz sie do
                              durniow paszportowych. Witamy kolejnego oszoloma.

Messerschmidt jeszcze Cie nie zestrzelono?
                              • Gość: Me- 110 Re: Do Falszywego IP: *.bc.hsia.telus.net 24.01.03, 21:25
                                noooooo..z poziomu i bluzgow twoich postow jasno widac zes ty PrawdziwyPolak,ja
                                juz sie tak nie potrafie przypuszczam niestety ze sie ucywilizowalem i chyba
                                jestem FalszywyPolak nie dajac sie ciagnac na smyczy twojej waadzy.No ale ty
                                tego nigdy nie zrozumiesz canadian,mentalnosc chlopa panszczyznianego nigdy ci
                                na to nie pozwoli.Obojetnie gdzie bedziesz mieszkal nigdy nie bedziesz
                                wolny,zawsze sfrustrowany i bedziesz chcial gryzc tych co wolno biegaja.Ale to
                                ccze szczekanie bo na smyczy i w kagancu...nie da sie.

PS popracuj nad soba,to i twoja zona przestanie zalowac ze wyszla za zwyklego
                                chama.Powodzenia!
                                • falszywystarywiarus Re: Do Falszywego 24.01.03, 21:46
                                  Naucz sie pisac po polsku najpierw to bedziemy rozmawiac.
                                  Poki co to jestes cwiercglupek.
                            • falszywystarywiarus Do durnia Zorro 24.01.03, 21:01
                              Powiedz co Ty chcesz udowodnic?
                              Bo ja nie bardzo rozumiem? Ze do POlski jezdzi mniej
                              ludzi niz kiedys? Czy chcesz przez to powiedziec ze
                              Polonia zbiedniala? Czy moze ze rowniez Polonia ma
                              stracha po 9/11?
                              A jesli chodzi o paszporty to czy wiesz, ze prawie nikt
                              nie ma pojecia o jakis cyrkach na granicy i ludzie jezdza
                              w te i nazad lacznie ze mna? Kolezanka Luiza byla w
                              POlsce bodajze we wrzesnie. I co? Wrocila nie?
                              Dlaczego z taka wsciekloscia reagujesz na polskie przepisy?
                              ZYjesz sobie w stanach to zyj, skoro Polacy w Polsce maja
                              Cie w dupie wedlug Ciebie to czego do nich placzesz?
                              Pozwol im robic co sobie chca a Ty jezdzij na Hawaje na
                              przyklad. Po co sie pienic?

Tym bardziej na tym forum gdzie 90% to oszolomy z dosc
                              waskimi horyzontami a reszta i tam ma gdzies te nibu
                              problemy paszportowe. Ja rozumiem, ze mozna napisac o tym
                              raz czy dwa ale zaraz i tak sie rzucaja wszystkie hieny
                              zeby zbluzgac i obrzucic gownem. Do kogo wiec to wszystko
                              kierowane? Jedni albo maja w dupie albo ich to nie
                              interesuje.

Tak pod rozwage tylko.

PO co zionac nienawiscia do Polski mieszkajac za granica?
                              vide Wiarus czy Kowalski? Jak chce sie cos zmienic to
                              trzeba od wewnatrz; stara to prawda a nie szczekanie na
                              jakims gownianym forum. popatrz na te wpisy i watki. Czy
                              to dla Ciebie i innych jakas widownia polityczna, ktora
                              jesli przekonasz to ruszy palcem? Oczywiscie, ze nie ale
                              sam sobie wystawiasz swiadectwo, ktorego niechcesz.
                              • Gość: Zorro Re: Do durnia Zorro IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.01.03, 21:44
                                Duren to brzmi dumnie w porownaniu z toba FALSZYWKO a.k.a. Chamie Pospolity.
                                Tacy jak ty nie maja zasad, jak gowienko plyna na fali.
                                • Gość: Me -110 Re: Do Falszywego IP: *.bc.hsia.telus.net 25.01.03, 19:24

> Poki co to jestes cwiercglupek.
                                  ..no niech bedzie ze jestem cwiercglupek,to i tak brakuje tobie jeszcze trzy
                                  cwierci abys mi dorownal !
                                  ...wiec pracuj nad soba,canadian.
                              • Gość: gosc.ca Re: Do falszywego patrioty IP: *.sympatico.ca 25.01.03, 21:49
                                Falszywy, tak dlugo jak bedziesz WULGARNY uzywajac rynsztokowego jezyka Twoje
                                argumenty, pomijajac ich trsc nie przemowia do nikogo.

Sam napisales PO CO SIE PIENIC a co ty robisz?

Czy mozesz pisac w sposob kulturalny??? do ludzi ktorych nie znasz?

Stary Wiarus (ten z AU) ktorego ja znam z jego komentarzy ani nie jest glupcem,
                                czy oszolomem bo ci rzadza w Kraju ani pojebanym chujem tylko bardzo zdrowo
                                myslacycm czlowiekiem w swoich komentrarzach zawsze wskazuje na paradoksy,
                                ktore szkodza Polsce i jej obywatelom. Rozpocznij zatem najpierw dobrze czytac,
                                potem pomysl - to wcale nie boli - a pozniej sprobuj, jesli potrafisz napisac
                                rozsadna reposte a nie wulgarny pelny wyzwisk paszkwil swiadczacy tylko i
                                wylacznie o Tobie a nie o innych do ktorych to adresujesz w tym samym tonie.

Sugestia, abys popracowal nad soba wcale nie jest taka glupia - wymaga tylko
                                troche dobrych hceci i odrobine oleju w glowie a nie trocin.

Powodzenia.
                                • Gość: Bozena L. @ sympatico.ca IP: *.sympatico.ca 26.01.03, 02:43
                                  Bardzo dziekuje panu z sympatico.ca za wspanialy wpis !
                                  • Gość: gosc.ca Re: @ sympatico.ca IP: *.sympatico.ca 26.01.03, 15:49
                                    Gość portalu: Bozena L. napisał(a):

> Bardzo dziekuje panu z sympatico.ca za wspanialy wpis !

Pani Bozenko, a dlaczego tak zle i z pogarda wyraza sie Pani o Polakach
                                    mieszkajacych w Kanadzie? Czyzby to bylo osobiste doswiadczenie z pierwszej
                                    pracy, czy to jest juz w Pani charakterze zle pisac o swoich. Przeciez tu
                                    zaglada dosc duzo ludzi nawet z Kanady i mieszkajac tam przynosi Pani sobie i
                                    innym tylko wstyd, ze tacy niegrzeczni jestesmy wzgledem siebie.

W naszym interesie lezy aby nie propagowac chamstwa na internecie, zwlaszcza
                                    tym ktory miesci sie w Polsce.

Powodzenia zycze i odrobine zyczliwosci dla innych. Za podziekowanie rowniez
                                    dziekuje. Czy Pani mieszka w stolicy?
                                    • bozena_l @ gosc.ca 26.01.03, 17:22
                                      Gość portalu: gosc.ca napisał(a):

> Pani Bozenko, a dlaczego tak zle i z pogarda wyraza sie Pani o Polakach
                                      > mieszkajacych w Kanadzie? Czyzby to bylo osobiste doswiadczenie z pierwszej
                                      > pracy, czy to jest juz w Pani charakterze zle pisac o swoich.

Wiesz jak jest ! Pelno choloty sie zjechalo w latach 80 i 90 na azyl, bez
                                      wyksztalcenia, bez jezyka i tego. Teraz sa sfrustrowani bo widza jak ich
                                      znajomi w polsce sie dorabiaja a oni zapieprzaja myjac kible i zapierdalaja
                                      wkolko do kosciolka i modla sie aby polska nie weszla do uni bo tak xionc im
                                      kazal ... Zacofanie !

Z czego byc dumnym ? Z tej choloty ????

> W naszym interesie lezy aby nie propagowac chamstwa na internecie, zwlaszcza
                                      > tym ktory miesci sie w Polsce.

Byc grzcznym i kulturalnym mozna miedzy normalnymi ludzmi a nie miedzy
                                      sfrustrowanymi katolami

> Powodzenia zycze i odrobine zyczliwosci dla innych. Za podziekowanie rowniez
                                      > dziekuje. Czy Pani mieszka w stolicy?

W stolicy Kanady ? Nie
    • Gość: MICHNIK Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje IP: *.cyberia.com.pl 25.01.03, 19:37
      jest kumplem Kwacha!!!!!!!!!!!!!!!!!111
    • prawdziwystarywiarus America strikes back. Powell:1, Cimoszewicz: 0 28.01.03, 03:41
      www.trybuna.com.pl/200301/d.htm?id=273
      Wybrzydzajcie dalej na lotniskach nad tym, ktorzy obywatele USA sa lepsi, a
      ktorzy gorsi, zadajcie od tych gorszych polskich paszportow, a na pewno
      zalapiecie sie na wjazd bezwizowy. Gdzies okolo 2052 roku.
      • falszywy Re: America strikes back. Powell:1, Cimoszewicz: 28.01.03, 03:46
        Cale szczescie stary dziadzie ze ciebie juz nie bedzie.
        Bedziesz proszkeim bo juz dawno zdechniesz. Nie masz
        szans dozycia do 2015 nawet.
        • prawdziwystarywiarus Re: America strikes back. Powell:1, Cimoszewicz: 28.01.03, 03:48
          falszywy napisał:

> Cale szczescie stary dziadzie ze ciebie juz nie bedzie.
          > Bedziesz proszkeim bo juz dawno zdechniesz. Nie masz
          > szans dozycia do 2015 nawet.

Ale do tego czasu ja jezdze do USA bez wizy. Przecietnie cztery razy do roku.
          Buzi!!!
          • falszywy Re: America strikes back. Powell:1, Cimoszewicz: 28.01.03, 03:50
            Baranie! A ja mieszkam w USA i jezdze gdzie chce bez wizy!

Czy ciebie zupelnie popierdolilo czy co?
            Ale na to zadupie do Australii nie jezdze bo i po co?
            Jesli Ty jestes przedstawicielem Polonii stamtad to
            wspolczuje Australijczykom.
        • prawdziwystarywiarus A na Rakowieckiej alarm! 28.01.03, 03:50
          Jeszcze nawet nie ma czwartej rano czasu polskiego, a juz wezwali spamerow do
          klawiatur.

A ladnie od samego switu tak smarowac gownem wlasny organ - "Trybune Ludu",
          odznaczona przeciez Orderem Sztandaru Pracy I Klasy?
          • falszywy Re: A na Rakowieckiej alarm! 28.01.03, 03:55
            Jak widac czytasz ta Trybune codziennie gdyz znalazles
            ten artykul. Przeczytales to zanim otworzyles forum i
            nawet nie wiedziales ze inny twoj partyjny kolega juz
            przeczytal i wyslal. Mysle ze CI ktorych tak nienawidzisz
            beda Ci wdzieczni gdyz reklamujesz razem z tow. Wolnym i
            tow. Kowalskim Trybune.
            Gratulacje Wiarus, dobra robota. Stalin bylb y z ciebie
            dumny.
            • prawdziwystarywiarus Ku chwale Ojczyzny! 28.01.03, 04:05
              falszywy napisał:

> Jak widac czytasz ta Trybune codziennie gdyz znalazles
              > ten artykul. Przeczytales to zanim otworzyles forum i
              > nawet nie wiedziales ze inny twoj partyjny kolega juz
              > przeczytal i wyslal. Mysle ze CI ktorych tak nienawidzisz
              > beda Ci wdzieczni gdyz reklamujesz razem z tow. Wolnym i
              > tow. Kowalskim Trybune.
              > Gratulacje Wiarus, dobra robota. Stalin bylb y z ciebie
              > dumny.

Ku chwale Ojczyzny! Nad skasowaniem mrzonek o bezwizowym wjezdzie do Kanady i
              Australii tez juz pracujemy.
    • john_kowalski @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 28.01.03, 04:06
      fuck off
    • Gość: wowa Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje IP: *.dial.mtl1.sprint-canada.net 29.01.03, 01:09
      kolega z usa odwiedzil mnie w ostatni weekend byl w styczniu w polsce na 10 dniowych odwiedzinach na
      amerrrykanskim paszporcie o niczym nie wiedzac majac typowo polskie imie zybi inazwisko nie bylo problemu
      moze zaczynaja rozumiec ze obywatelowi usa moga naskoczyc .
      opowiadal ze wracajac samolotem obok siedzaca dame potracl niechcaco stuard wylewajac sok na jej ubvranie
      zrobila sie taka afera ze daama zaczela wymachiwac polskim dyplomatycznym paszportem ublizala obsluydze
      mimo ze zostala przeproszona kilka krotniei dostala papier na 500us z lini LOT bo tyle wedlug damy warty byl
      ciuch .uspokoila sie dopiero jak wstaal moj kolega i zapytal sie jej czy ci co pracuja tu to sa wedluj jej ludzzie
      i rzucil jej 50us na pralnie co kosztuje 5 dol .i poskutkowalo ,ludzie bili brawo a dama sie zamknela
      PS stwwierdzil ze byl za dlugo i nastepnym razem wystarcza mu 2 dni
      pszystapienie do uni nic nie zmieni wy sami musicie sie zmienic ....... nie bede wam ublizal w mysl zasady lezacego
      sie nie kopie
    • starywiarus Pozar w burdelu,a rodacy pisza petycje zeby zgaslo 29.01.03, 12:36
      www.kpk.org/english/Komunikat%20paszp.pdf
      www.kpk.org/english/Petycja.pdf
      • Gość: Wolny Re: Pozar w burdelu,a rodacy pisza petycje zeby z IP: *.dialsprint.net 29.01.03, 13:22
        starywiarus napisał:

> <a href="www.kpk.org/english/Komunikat%
        20paszp.pdf"target="_blank">www.k
        > pk.org/english/Komunikat%20paszp.pdf</a>
        > <a
        href="http://www.kpk.org/english/Petycja.pdf"target="_blank">www.kpk.org/eng
        > lish/Petycja.pdf</a>

Strazacy od gaszenia pozaru bardziej martwia sie o wlasny upadek jako
        organizacji. Zamiast pracowac dla Polonii, to zajmuja sie przyjaznymi wiezami z
        zamordystami.

To zdanie w tej nieszczesnej petycji:
        >>>>>>>
        Naszym zdaniem, jeśeli wprowadzone niedawno zmiany przepisów będę obowiązywać w
        przyszłości, spowodują poważne rozluźnienie więzów Polonii z krajem.
        <<<<<<<

Wiezy juz dawno sie rozluznily, chociazby faktem postepujacego upadku polskiej
        turystyki.
        Dwa- Umarlej nadzieji dla Polakow ze wschodu do powrotu do kraju.
        Cholera - to castro jest madzejszy?! - przynajmniej dba o turystow.
        Argentyna ostanio zdecydowala rowniez, aby wyjsc z kryzysu, postawila na
        turystyke.

• prawdziwystarywiarus Re: Pozar w burdelu,a rodacy pisza petycje zeby z 29.01.03, 13:29
          Gość portalu: Wolny napisał(a):

>
          > Strazacy od gaszenia pozaru bardziej martwia sie o wlasny upadek jako
          > organizacji. Zamiast pracowac dla Polonii, to zajmuja sie przyjaznymi wiezami
          z
          >
          > zamordystami.
          >
          > To zdanie w tej nieszczesnej petycji:
          > >>>>>>>
          > Naszym zdaniem, jeśeli wprowadzone niedawno zmiany przepisów będę obowiązywać
          w
          >
          > przyszłości, spowodują poważne rozluźnienie więzów Polonii z krajem.
          > <<<<<<<
          >
          > Wiezy juz dawno sie rozluznily, chociazby faktem postepujacego upadku
          polskiej
          > turystyki.
          > Dwa- Umarlej nadzieji dla Polakow ze wschodu do powrotu do kraju.
          > Cholera - to castro jest madzejszy?! - przynajmniej dba o turystow.
          > Argentyna ostanio zdecydowala rowniez, aby wyjsc z kryzysu, postawila na
          > turystyke.

No coz, jak nie to nie - jak w Polsce chca z poczuciem moralnego zwyciestwa
          wozic puste fotele LOT-u w te i nazad przez ocean, to wolna droga. Prosze
          zwrocic uwage, ze te nowe wymagania paszportowe sa w znacznej mierze nie do
          przeskoczenia nawet dla tych poslusznych, bo miesiace trzeba by strawic na
          uganianie sie za furmanka surrealistycznych papierow. Zwlaszcza smaczne jest to
          wymaganie, ze jak ktos sie za granica rozwiodl, to ma zatwierdzic rozwod w
          polskim sadzie, co czesto jest rownoznaczne z zakladaniem od nowa sprawy
          rozwodowej.
          • Gość: Wolny Re: Pozar w burdelu,a rodacy pisza petycje zeby z IP: *.dialsprint.net 29.01.03, 14:11
            > Gość portalu: prawdziwystarywiarus napisał(a):

>>>>>>>>>
            No coz, jak nie to nie - jak w Polsce chca z poczuciem moralnego zwyciestwa
            wozic puste fotele LOT-u w te i nazad przez ocean, to wolna droga. Prosze
            zwrocic uwage, ze te nowe wymagania paszportowe sa w znacznej mierze nie do
            przeskoczenia nawet dla tych poslusznych, bo miesiace trzeba by strawic na
            uganianie sie za furmanka surrealistycznych papierow. Zwlaszcza smaczne jest to
            wymaganie, ze jak ktos sie za granica rozwiodl, to ma zatwierdzic rozwod w
            polskim sadzie, co czesto jest rownoznaczne z zakladaniem od nowa sprawy
            rozwodowej.
            <<<<<<<<<<<<

To nawet mnie cieszy. Tj. jestesmy w "domu" i na tym samym wozku (nie beda juz
            nam tu gledzili pochlebcy przywileju polskiego paszportu), poniewaz podobne
            wymagania przy zrzeczeniu sie z obywatelstwa..

Co oczywiscie nie raz tu bylo mowione jest paranoia parainoikow z Warsiawy, ze
            jak za chwile ktos ma przestac byc ich obywatelem musi nie tylko przejsc
            przez "scieszke zdrowia", ale w dotku wypelnic szczegolowy zyciorys.

Czasem mi przychodzi na mysl wyjsc na przeciw i napisac TYLKO zyciorys, z
            dopiskiem na dole photo, z prosba: pocalujcie mnie w miejsce widoczne na
            zalaczonej photo.

Jak chca to nawet oprawie im w zlote ramki. Bez drogich kamieni znaczy, bo
            pozniej kazdy politruk bedzie chodzil dumny i swiecil sygnetem - cos na wzor
            takiego jednego bylego ministra S. ktory chwalil sie blysczacym zegarkiem. Pan
            zdaje sie pamieta tego cwaniaka co narobil pod siebie.

Ps. Gdyby sklonowali gomulke na przyszlego prezydenta to tez trzeba bedzie sie
            klaniac by prawo bycia na stale za granica czy cudzoziemcem stalo sie
            rzeczywistoscia? - wolne zarty.

• Gość: myszka Re: Pozar w burdelu,a rodacy pisza petycje zeby z IP: *.36-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 30.01.03, 03:39
              a to ciekawe z tymi papierami rozwodowymi ale ktory rozwod wazniejszy mam ich 3
              na kacie
    • Gość: Tomek Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje IP: *.oc.oc.cox.net 30.01.03, 04:10
      Debilizm jest wrecz porazajacy!!!
    • prawdziwystarywaciak Re: Czasem obowiazuje, a czasem nie obowiazuje 30.01.03, 04:15
      Wiarus oszalal na antypodach. A Prozak to co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka