Dodaj do ulubionych

Przelew do Polski.

01.08.06, 15:20
Witam.Chciałam ostatnio przeslać pieniądze na konto i poproszono mnie o nie
wiem jak to się pisze "słift cod" może ktoś z Was wie jak to się pisze i co
to jest?
Obserwuj wątek
    • asica74 Re: Przelew do Polski. 01.08.06, 15:26
      chodzi ci pewnie o "swift code" to numer banku. Kazdy bank ma uniklany numer,
      tak by nie mozna bylo go pomylic z jakimkolwiek innym. I nie chodzi tu tylko o
      nazwe, bo nawet kilka oddzialow tego samego banku moze znajdowac sie w tym
      samym miescie.
      • maybelline Re: Przelew do Polski. 01.08.06, 15:41
        Ślicznie dziękuję.
    • basia1078 Re: Przelew do Polski. 02.08.06, 21:40
      prawidlowa nazwa to kod kod BIC (SWIFT) - jest to kod banku literowy np. dla
      PKO BP SA JEST TO: BPKOPLPW
      W BANKU W POLSCE POWIEDZA, LUB MOZNA POSZUKAC NA STRONIE INTERNETOWEJ BANKU

POZDRAWIAMsmile
      • mak4701 Re: Przelew do Polski. 03.08.06, 08:18
        Dla PKO SA ten kod jest - PKOPPLPW
      • mak4701 Re: Przelew do Polski. 03.08.06, 08:19
        A z jakiego banku robisz przelew i ile cie to kosztuje? Czy opłata za przelew
        jest uzalezniona od wysłanej kwoty?
        • mrufkaa Re: Przelew do Polski. 06.08.06, 00:38
          Nie jest uzalezniona, sa standardowe. zalezy od rodzaju uslugi tylko - standard
          (20£ w barclays), priority (35£ tamze). W obrebie Europy standard idzie do 3
          dnu roboczych, priority 1-2 dni.
        • moneybookers Re: Przelew do Polski. 06.08.06, 02:52
          Najlepszą alternatywą na przelewy są serwisy internetowe zajmujące się
          płatnościami ja korzystam z www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ i
          chwalę sobie po pierwsze pieniądze mam na koncie po 2-4 dniach prowizja jest
          normalna tj. 7PLN wink))) a nie 20 - 30 euro. Są bezpieczni tani solidni i
          stosunkowo szybcy. kolejny plus to ten że za ich pomocę mogę regulować płatności
          w internecie bez stresu że ktoś niewłaściwy pozna nr. mojej karty kredytowej itp.
          Na stronie www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ jest wszystko
          dokładnie opisane zrozumiale przystępnie no i po polsku wink))) co jest też
          istotne. Polecam
          • basiadee Re: Przelew do Polski. 06.08.06, 11:17
            uprzejmie proszę o bliższe wyjaśnienie: przelew do polski
            potrzebne są dwa konta: jedno w angielskim banku i odpowiadające mu konto w
            moneybookers i wpłata środków jest bezpłatna?
            drugie konto walutowe w polskim banku i odpowiadające mu konto w money transfer
            i moje zwykłe konto e-mail?
            jeśli w polskim banku nie mam konta walutowego to jest to przelew
            międzynarodowy i płacę za przewalutowanie? jeśli mam konto walutowe jest to
            przelew lokalny?
            osoba otrzumująca pieniądze płaci za transfer najwyżej 7 zł i jest to całkowity
            koszt transferu?
            czy dobrze to rozumiem
            acha i nie wiem w jaki sposób z e-maila trafiają pieniądze na konto? czy jest
            tam jakiś link?
            trochę dużo tych pytań ale będę wdzięczna za rozjaśnienie
            • moneybookers Re: Przelew do Polski. 07.08.06, 13:49
              Witam wink)
              Postaram się co nie co wyjaśnić

Tak wpłaca się pieniądze na konto moneybookers które jest w prowadzone w banku
              angielskim jest to bezpłatne tj. moneybookers nie pobiera żadnej opłaty jedyna
              opłata jest za przelew z banku Twojego w anglii do banku moneybookers też w
              anglii ( czyli przelew krajowy)

Konto musisz mieć w polskim banku ale nie musi być ono walutowe. Jesli jest
              walutowe moneybookers może wypłacić Ci przekaz w EUR lub USD jeśli jest zwykłe
              przelicza po kursie dnia ( kurs jest normalny sprawdzałem ) i wpłaci w PLN

Co do adresu email to ten pod którym zarejestrowałaś się w moneybookers.Ale
              jeśli będzie inny to nie ma problemu Wystarczy w profilu dodać ten adres email
              do listy adresów, na które mogą być przekazywane pieniądze.
              Należy udać się do 'Moje Konto' > 'Profil' > 'Lista adresów email' i kliknąć na
              słowo 'Dodaj'.Można tam dodać do pięciu adresów email.

Osoba otrzymująca pieniądze a dokładnie mówiąc wypłacająca płaci za transfer
              najwyżej 7 zł i jest to całkowity koszt transferu. Tanio czyż nie ????
              Co do linku w emailu to moneybookers wysyła maila z zawiadomieniem że pieniądze
              wpłynęły na konto i czekają logujesz się i wypłacasz je. Jeśli nie masz konta
              pieniądze czekają aż je założysz czyli jakieś 5 minut wink))
              Podzaje link do stronki www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/
              Jeśli masz jeszcze jakieś pytanka zobacz www.moneybookers.com/app/faq.pl
              • mrufkaa Re: Przelew do Polski. 07.08.06, 21:10
                Warto zapoznac sie z kursem przelewu, jaki proponuje moneybookers i porownac z
                kursem w banku. Mozna sie niemilo zdziwicsmile))
                • moneybookers Re: Przelew do Polski. 07.08.06, 21:46
                  mrufkaa napisała:

> Warto zapoznac sie z kursem przelewu, jaki proponuje moneybookers i porownac z
                  > kursem w banku. Mozna sie niemilo zdziwicsmile))
                  Witam wink)
                  Cóż warto i to naprawdę oto przykład aktualny z dnia 6.08.2006
                  Przelałem euro na moje konto w moneybookers kurs średni NBP Tabela kursów
                  średnich NBP nr 151/A/NBP/2006 ogłoszona w dniu 2006.08.04 1 EUR - 3.9080 PLN
                  Kurs w/g którego przeliczono euro na złotówki wynosił w moneybookers 1 EUR -
                  3,9285 czyli wink)) Tak naprawde warto zapoznać się z kursem i policzyć.
                  Oczywiście nie zawszę kurs będzie tak dobry ale wachania są niewielkie i można z
                  pełną odpowiedzialnością powiedzieć że kurs w moneybookers jest zbliżony do
                  kursu średniego NBP.
    • moneybookers Re: Przelew do Polski. 14.08.06, 12:28
      Witam Jeszcze gwoli wyjaśnienia kursów wymiany cytuje za stroną
      www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ "Jaki kurs wymiany walutowej jest
      zastosowany w przypadku wysłania pieniędzy w innej walucie lub na konto
      obsługujące inną walutę?
      Przy transakcjach wymagających wymiany walut, korzystamy z dziennego kursu walut
      podawanego przez Europejski Bank Centralny -
      www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/index.en.html . Nakładamy
      jednak prowizje w wysokości 0.95% w przypadku transakcji dotyczących jednej z
      następujących trzech walut: EUR, USD lub GBP. Przy transakcjach związanych z
      jakąkolwiek inną walutą prowizja wynosi 1.3%. Nie jest to ukryta opłata, ale
      zabezpieczenie przed ryzykiem i niestabilnością rynków walut obcych."
      Myślę że to wyjaśnia ostatecznie sprawę kursów walut
      Pozdrawiam
      www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ - MONEYBOOKERS
      www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/index.en.html - DZIENNY KURS
      WALUT BANKU EUROPEJSKIEGO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka