Dodaj do ulubionych

Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski

21.08.06, 19:30
Czy mozecie mi polecic konkretnego/najtanszego operatora, za pomoca ktorego
moge dzwonic tanio do Polski? Zaznaczam, ze mam dostep do stacjonarnego telefonu.

Bardzo prosze napiszcie jaki numer powinnam wybrac, przed numerem docelowym i
w jakich godzinach jest najlepiej dzwonic.
Serdecznie pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • canadoll Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 21.08.06, 19:47
      sprobuj 0, moze nie najtaniej ale latwo zapamietac i dziala
      • artur666 Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 21.08.06, 20:22
        Forum dziekuje koledze canadolowi za troske i znane zainteresowanie nie swoimi
        sprawami.

Tanie polaczenia z Polska:
        01051
        01056
        01015
        • wikipedia81 Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 21.08.06, 20:37
          Czy mozesz mi napisac, mniej wiecej ile kosztuje min. polaczenia?

Dziekuje!
          • artur666 Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 22.08.06, 20:15
            Akurat przy tych nr. kosztuje niewiele ponad 2 centy/min.
            Przed polaczeniem mowi automat ile kosztuje minuta, wiec nie ma problemu.
            Sa ponoc jescze tansze polaczenia (ok. 1,75c/min) ale nie pamietam numerow.
            • wikipedia81 Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 22.08.06, 20:16
              Bardzo Ci dziekuje i pozdrawiam smile
    • piss.doff Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 21.08.06, 20:26
      o skype slyszala?
      • nadau Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 21.08.06, 23:50
        Zaznaczyła, że ma dostęp do stacjonarnego telefonu.

Wielkie mi co Skype!
        biznes.onet.pl/0,1373883,wiadomosci.html
        • piss.doff Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 22.08.06, 00:24
          nie zauwazylem. Na kazdym rogu pelno computerow zagrosze, klasy co nazywano nie
          tak dawno 'workstation' czy 'cad station' wiec przypuszaczalem zekazdy ma taki
          a zwlaszcza na zachodzie.

co do 'wielka mi rzecz, trafiles zle bo to wlasnie forumowicze z polski wiedza
          przede mna co jest trendy, ja np do dzis nie za bardzo wiem po jaka cholere
          komu ipod i dlaczego ktos lubi slepnac nad mysia klawiatura..

ostatnio zapytalem 20 latka zeby mi pokazal jak to on na takim czyms pisze:
          zaczal cos wystukiwac i po chwili sie pogubil. Kiedy tyto uzywasz? Na lekcjach
          w szkole wysyla sms-y. wyobraz sobie nadal, sms w koncu doszedl do hameryki, ku
          mojemu wielkiemu zdziwieniu.
          • wikipedia81 Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 22.08.06, 20:09
            Ludzie ja was za cholere nie rozumie!

Zadalam pytanie i mialam nadzieje, ze otrzymam odpowieiedz a nie kolejne pytania
            np. czy slyszalam o skaypie.
            Tak, slyszalam.

Chce zadzwonic do Polski a nie mam pojecia ile kosztuja takie polaczenia poza
            TCom i mialam nadzieje, ze mi pomozecie, bo:
            Moze ktos z was jest dluzej w Niemczech i zna lepiej niz ja ceny tutejszych
            operatorow.
            No trudno.
            Czyli jak wyzej dziekuje za pomoc.
            • piss.doff Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 22.08.06, 23:01
              ciotka, siad, pobierz porcje litu i zaraz ci przejdzie. Nie 'skayp' a 'skype'.
              I to jest wlasnie za darmo. Kup sobie ten cholerny komputer i przestan zawracac
              doope. Na przyszlosc to najpierw podziekuj zamiast sie drzec jak na ciuchach.
    • ontarian czego miauczysz jak kotka z cieczka? 22.08.06, 20:23
      "wystawca" ci przeciez odpowiedzial
      • chardonnay Re: czego miauczysz jak kotka z cieczka? 22.08.06, 21:49
        Globalna taryfa Skype- dotyczy tylko połączeń z telefonami stacjonarnymi.
        0.017 EUR za minute
    • moneybookers Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 03.09.06, 09:44
      Jedna z najtańszych opcji to poprzez www.jajah.com Jeśli mamy dostęp do
      netu. moze byc przez modem wink) stawka
      za minutę ze stacjonarnego w polsce na komórką w sieci
      angielskiej O2 wynosi 0.02 EUR czyli jakieś 10 gr. wink)) Z O2 na stacjonarny w
      polsce też ta sama stawka wink) ( będąc na stronie nie sugerujcie się cennikiem
      pomiędzy strefami, trzeba wejść na kalkulator
      www.jajah.com/info/rates/assistent.aspx i wprowadzić
      nr polski stacjonarny i nr komórki w sieci O2 cena połączenia
      0.02EUR możliwe że mają błąd w systemie ale nikt z tego powodu płakać nie
      będzie wink) sam tak dzwonię i jakość
      jest perfekt lepiej niż przez skype itp. no po prostu códo. Nie trzeba nic
      instalować w kompie, rejestracja banalna podaje się adres mailowy na który
      przychodzi link aktywacyjny no i trzeba ustalić swoje hasło adres mailowy jest
      zarazem loginem do strony. potem wchodzi się na stronkę podaje swój nr.
      stacjonarny nr do osoby do której chcemy dzwonić naciska się przycisk call i po
      chwili dzwoni nasz tel odbieramy i słuszymy komunikat że właśnie łączą nas z
      numerem który wybraliśmy. Proste łatwe i tanie. Aby doładować konto można to
      zrobić najszybciej za pomocą www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/
      rejestrujesz się (strona jest po polsku wink) wpłacasz pieniądze na konto
      pieniądze są na koncie po 2-4 dniach Są bezpieczni tani solidni i stosunkowo
      szybcy.
      Na stronie www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ jest wszystko
      dokładnie opisane zrozumiale przystępnie no i po polsku wink))) co jest
      też istotne. Serwis ten używam też do przelewów pomiędzy anglią a polską w dwie
      strony prowizja to tylko 7PLN. Przelewy mozna robic pomiedzy roznymi
      krajami wink))
      Kolejny serwis z tanimi połączeniami www.webcalldirect.com/en/index.php
      (zasada działania jak jajah czyli callback) dają 5 minut bezpłatnych połączeń
      na próbę ale tylko pomiędzy stacjonarnymi ( np. anglia - polska) Po
      zarejestrowaniu się można dzwonić za darmo na stacjonarne ale uwaga!!!
      pobierają opłatę inicjacyjną w wysokości 0.07EUR opłata jest jednorazowa ale
      jeśli nic się nie ma na koncie to się nie porozmawia.Do wykorzystania jest
      300min tygodniowo jeśli się przekroczy limit to cena za minutę 0.01EUR co jest
      i tak ciekawą propozycją. Połączenia na komórki 0.09EUR ceny są tutaj
      www.webcalldirect.com/en/rates.html zasilenie konta via
      www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ lub kartę kredytową lub
      www.paypal.comPolecam
      MONEYBOOKERS - www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/
      JAJAH - www.jajah.com
      STRONKA OPISUJĄCA DZIAŁANIE JAJAH PO POLSKU - www.jajah.voipserwis.pl/
      WEBCALLDIRECT - www.webcalldirect.com/en/index.php

Pozdrawiam
      • jp.hi Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 03.09.06, 10:19
        Fajny post. Dzieki.
        Choc piszesz o Europie, JAJAH jest amerykanski i mozna z niego korzystac m.in.
        w USA i Kandzie. Polaczenia pomiedzy uzytkownikami USA, Kanady z Polska i
        odwrotnie, posiadajacymi numer tego telefonu sa darmowe.

Podajesz ze zasilanie konta moze sie odbywac z Paypal i trwa to 2-4 dni. Trzeba
        dodac ze zasilanie Paypal z konta bankowego tez trwa ok 3 dni. To tylko mala
        dygresja.
        • moneybookers Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 12.09.06, 01:02
          > Choc piszesz o Europie, JAJAH jest amerykanski i mozna z niego korzystac m.in.
          > w USA i Kandzie. Polaczenia pomiedzy uzytkownikami USA, Kanady z Polska i
          > odwrotnie, posiadajacymi numer tego telefonu sa darmowe.
          Dokladnie tak wink)) polaczenia pomiedzy uzytkownikami www.jajah.com sa
          bezplatne ale jasli sa aktywnymi uzytkownikami tzn. jesli czasem korzystaja z
          platnych polaczen lub uslug

> Podajesz ze zasilanie konta moze sie odbywac z Paypal i trwa to 2-4 dni. Trzeba
          >
          > dodac ze zasilanie Paypal z konta bankowego tez trwa ok 3 dni. To tylko mala
          > dygresja.
          Hmmm nic takiego nie pisalem zasilenie www.jajah.com nie moze byc via
          www.paypal.com tylko via www.moneybookers.com/app/?rid=1919864 i
          trwa to 2-4 dni a z konta w www.moneybookers.com/app/?rid=1919864 na
          www.jajah.com jest w czasie rzeczywistym pieniadze sa odrazy na koncie w
          www.jajah.com
          Pozdrawiam
          • jp.hi Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 12.09.06, 07:37
            moneybookers napisał:
            > Hmmm nic takiego nie pisalem zasilenie www.jajah.com nie moze byc via
            > www.paypal.com tylko via www.moneybookers.com/app/?rid=1919864

moneybookers napisał:
            "zasilenie konta via www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ lub kartę kredytową
            lub www.paypal.comPolecam"
            • moneybookers Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 12.09.06, 16:43
              Chyba sie nie zrozumieliśmy płatniość "zasilenie konta via
              www.moneybookers.com/app/?rid=1919864/ lub kartę kredytową
              >
              > lub www.paypal.com Polecam" dotyczyła http;//www.webcalldirect.com a
              nie www.jajah.com
    • lewap.a Re: Polaczenie telefoniczne z Niemiec do Poski 12.09.06, 11:59
      Sprawdzaj w internecie na:www.billiegertelefonieren.de
      Tam masz wszystkie tzw."tanie numery",oraz ceny i godziny w ktorych one obowiazuja.
    • oskaar1 Re:Do polski mozna telefonowac Gratis!!!! 12.09.06, 20:28
      www.sparvoip.de
      www.peterzahlt.de
      www.freecall.com
      aktualne taryfy call by call
      www.teltarif.de/db/res.html?019x=0&kurz=ja&takt=61&ve=1&ziel=Polen
      • kokoszanel 01079 13.09.06, 22:40
        010790048....... wykrecamy calosc bez przerw, potem mila pani w sluchawce mowi
        ze to kosztuje 2,7 centa za minute. Sa chyba tez tansze (podane wyzej) ale nie
        probowalam). Milych i anich rozmow! smile
        • moneybookers Re: 01079 26.09.06, 09:42
          www.voipproducts.eu/compare-voip Nader ciekawa strona która porównuje
          ceny połączeń do krajów europejskich oraz resztę świata, wykonywanych za pomocą
          "VOIP" tj. skype itp. orazpołączeń opartych na platformie BETAMAX ( też VOIP) w
          sumie jest porównywane 19 serwisów 12 BETAMAX i 7 VOIP. Nareszcie ktoś zadał
          sobie trud i porównał stawki jest wszystko w jednym miejscu :-] :-] :-] Z
          ciekawości posprawdzałem ceny i jak na razie wszystko się zgadza z jednym
          wyjątkiem Czyli www.jajah.com to o czym już pisałem w/g cennika
          połączenie z np. Polski na komórkę w angielskiej sieci O2 kosztuje 0.19 EUR a
          naprawdę tylko 0.025EUR wynikać to może z: błędu systemy lub tego że to działa
          na nr zaczynające się od 775 Cóż tak to wygląda i to była jedyna nieścisłość
          którą znalazłem na stronie www.voipproducts.eu/compare-voip
          Pozdrawiam i polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka