Dodaj do ulubionych

czy ktos z Was posyla dziecko do szkoly prywatnej?

18.03.03, 00:28
badz katolickiej w NY ?
jestem zainteresowana middle lub high school, nie wiem gdzie sie zwrocic po info, jak
zalatwiac jakie sa ceny i wymagania.
Z zainteresowaniem przeczytam kazdy post na temat, chetnie podyskutuje, zaczepki
pozostana bez odpowiedzi.
pozdrowienia,
lilka
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirko Re: czy ktos z Was posyla dziecko do szkoly prywa IP: *.union01.nj.comcast.net 18.03.03, 00:35
      Lilka, posylalismy do podstawowej w New Jersey za $4500 rocznie w miejscowosci
      z domami za 300. Teraz chodzi do publicznej "middle" w miejscowosci z domami
      za 500 i ta jest o NIEBO lepsza.
      • aniutek Re: czy ktos z Was posyla dziecko do szkoly prywa 18.03.03, 01:08
        Mirko,
        sugerujesz przeprowadzke?
        eeee chyba nie wchodzi to w gre, zapodaj jak zebrac info?
        tez mnie to interesuje i z Manhattanu sie nie wyniose ; )

trzym sie,
        aniutek

ps. o wlasnie przelecial F16......
    • Gość: ala czy ktos z Was posyla dziecko do szkoly prywa IP: *.216-194-6-205.nyc.ny.metconnect.net 18.03.03, 01:41
      Moi znajomi z NJ posylaja dzieci do szkoly publicznej, ale mieszkaja w dobrej
      dzielnicy. I tak bylo od poczatku edukacji, obecnie dziecismile maja 16 i 14 latek.
      Ja obecnie staje przed podobnym wyborem, ale na etapie szkoly elementarnej.
      Z tego co widze, zasada jest taka, albo mieszka sie w dobrej dzielnicy i posyla
      do szkoly publicznej, albo pozostaje dowozenie do szkoly prywatnej.

• Gość: Mirko ...i bulenie! IP: *.union01.nj.comcast.net 18.03.03, 04:39
        Wezmy n.p. taka Newark Academy w NJ. Niby srednia szkola a $20 tys./rok. %00
        chetnych na 120 miejsc.
        www.newarka.edu/c3/index/index.pl
        Zapytalo moje dziecko na zawodach tam jednego chlopaka: "O, chcialabym tu
        chodzic..." na co on: "Nope, you don't".

Tak czy owak: dobre szkoly sa wazne. Widze te roznice teraz pomiedzy katolicka
        uznawana za dobra a publiczna ktora JEST i to BARDZO.
        Crazy Pana od Science dzieciaki UWIELBIAJA a Pani doktorki z matematyki sie
        boja ale z matematyka nie ma tam zartow!
        No ta wygoda z autobusem zamiast wozenia wte i nazad.
        • Gość: Mirko Newark Academy, NJ IP: *.union01.nj.comcast.net 18.03.03, 04:41
          Cos mi sie myklo... Wiec: 500 chetnych na 120 miejsc. Wszyscy nauczyciele z
          doktoratami a klasy 7-mio osobowe.
    • aniutek Re: czy ktos z Was posyla dziecko do szkoly prywa 19.03.03, 04:38
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka