Dodaj do ulubionych

australio odezwij sie!!!!!!!!!

IP: *.* 01.08.01, 11:41
na caly grudzien wybieram sie do australii, konkretnie perth i okolice. bede wdzieczna za kontakt mam z australii, chodzi mi o dostepne produkty dla dzieci, jak oznaczone sa produkty bezglutenowe, jak nazywa sie maka ziemniaczana i czy cos takiego w ogole tam funkcjonuje (tylko to dziala jako zasypka na mojego alergika), czy jest tam papmers p&g czy lokalne pieluchy, chysteczki sa alergizujace etc, etc. jak chronic sie przez owadami jadowitymi, jakie sa godne polecenia sunbloki i repelenty.....i w ogole , czekam niecierpliwie. j.........
Obserwuj wątek
    • Gość: plepla Re: australio odezwij sie!!!!!!!!! IP: *.* 20.08.01, 18:26
      Co prawda ja nie z Austalii, a z Trójmiasta, ale w Perth mam cała wielką rodzinkę, a od nich wiem, że na 100% mąki ziemiaczanej nie znajdziesz! Rodzinka w przepisach zamiennie stosuje mączkę kukurydzianą, a pościeli nie krochmali.
    • Gość: kasia.sj Re: australio odezwij sie!!!!!!!!! IP: *.* 22.03.02, 00:05
      Cześć Jojo!Mam na imię kasia i właśnie znalazłam twój post.Co prawda mocno nie aktualny, ale może do ciebie dojdzie.Jak ci się podobało w Perth. Ja wróciłam z AU na przełomie listopada (byłam 6 tyg.) i myślałam że zwariuję tak tęskniłam za domem. Przywiozłam sobie pamiątkę właśnie z Perth małego kangurka w brzuszku (hi hi).Teraz zastanawiamy się nad emigracją w tamte strony. Uczucia różne najczęściej mieszane zwłaszcza że nie mamy tam żadnej rodziny, ale jaka stabilizacja. Też masz takie wrażenia po pobycie.Jeżeli list dojdzie do ciebie to napisz na priv. Kasia.sj@wp.plPozdrowienia od Kasi i kangurka
      • Gość: amila Re: australio odezwij sie!!!!!!!!! IP: *.* 21.05.02, 21:15
        zastanawiam sie czy podjeliscie decyzje o przeprowadzce??i jak sie ma mama kangurzyca?AMILA
    • Gość: kasia.sj Re: australio odezwij sie!!!!!!!!! IP: *.* 31.05.02, 18:44
      WitamA już straciłam nadzieję, że ktokolwiek ma coś wspólnego z tym kontynentem, a tu proszę najpierw Amila a na priv Beata.Decyzja o wyjeździe jakoś tak zawisła trochę ze wzgelędu na kangura, który ma się urodzić w sierpniu, trochę dlatego, że jak na razie nam jeszcze nie jest najgorzej (będzie jak i wszystkim) może też dlatego że mamy dużo do stracenia w sensie emocjonalnym i jakiejś osiągniętej stabilizacji.Jednak nadal o tym wspominamy. Pamiętam jak strasznie tęskniłam i jakie maile pisałam do Polski. Utrzymujemy zawarte znajomości nie tylko z tubylcami, może więc Nowa Zelandia albo Szwajcaria - żartuję.Amalio a ty jesteś u Nas czy w Oz? - zasadnicze pytanieMoże napisz do mnie na priv.Kasia i kangur

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka