bruno5 13.11.06, 19:43 Niejednokrotnie maja gorzej jak w Polsce.Malo zarabiaja i wszystko idzie na koszty sa na dnie drabiny spolecznej swoich krajow osiwedlenia.Z sytuacji tej nie ma wyjscia pozostaje tylko czekac na smierc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yaponczyk Re: Zlapani w emigracje 13.11.06, 19:49 Bruniak przestan, bo zaraz Cie sie dostanie po lbie jak sie zjada na harleyach "ludzie imigracyjnego sukcesu" i ci co do Polski jezdza pare razy w roku a nie wiedza jak sie w Polsce VAT odprowadza od kapoty zakupionej w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Zlapani w emigracje 13.11.06, 20:52 Wlasnie 11 lat na rzadowej posadzie, bardzo dobrej zreszta bo nawet za przerwe na kawe placa i kupe na koszt firmy mozna zrobic Szkoda tylko ze za dojazd trzeba placic $500 na miesiac, na ale trzeba sie pazurami trzymac bo wiadomo ze druga taka okazja sie nie trafi Specjalista od gumowych dzwonow, nie rozrozniajacych najwiekszych firm lotniczych w USA od ktorych rzad USA, a wiec ponoc jego pracodawca kupuje samoloty. Pewne modele nie maja rozumu ale maja bujna fantazje Oto: yaponczyk/szmaciarski/syfiasz/ szmaciasz........... w calej okazalosci Odpowiedz Link Zgłoś
yaponczyk Re: Zlapani w emigracje 13.11.06, 20:56 od ktorych rzad USA, a wiec ponoc jego pracodawca kupuje > samoloty. Masz podobno dzieci, zapytaj, jakie to roznego typu rzady funkcjonuja w USA, ok? Beda padaly trudne terminy- federal, state, city, etc., nie wszystko od razu zalapiesz ale badz cierplywy, jak czegos nie rozumiesz- pytaj ! I zmien juz plyte bo sie nudny zrobiles. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Zlapani w emigracje 13.11.06, 21:59 A to dobre: wg yaponczyka "rzad USA" to wiecej niz jeden rzad "Beda padaly trudne terminy- federal, state, city, etc" Naprawde trudne do zrozumienia dla niego. To dokladnie tak jak "Northrop Grumman Corporation"i "Lockheed Martin corp" to NIE to samo. A moze jest rzad poludniowego USA, polnocnego USA, poludniowo zachodniego USA itd. PS Jak spotkanie z tow Michnikiem? Uprzejmie doniosles ze:.........................(tu wpisac doniesienie) Odpowiedz Link Zgłoś
yaponczyk Powiedz, dlaczego ? 14.11.06, 03:10 Probujesz za wszelka cene pokazac swe braki w logicznym mysleniu? Znowu masochizm? Probowales sie ciac zyletka kiedys, mzoe to lepsze ? >Masz podobno dzieci, zapytaj, jakie to roznego typu rzady funkcjonuja w USA, Przeciez:""Roznego typu rzady"" to nie to samo co "rzad USA, to wiecej niz jeden rzad"" Wiem ze myslenie troszke abstrakcyjne to nie to samo co rower ze stodoly wyprowadzic ale albo nie pisz albo wysil troche te dwie pozostale ci komorki mozgowe, ok? ok? Ten post nie lamie Netykiety ani Regulaminu ! Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Powiedz, dlaczego ? 14.11.06, 03:25 yaponczyk, przy twoim stanie psychicznym radzilbym ci nie pic. W kazdym razie tych najtanszych "trunkow" POGORSZA CI SIE WYRAZNIE. Lyknij pastyleczki przepisaneprzez pana doktora, popij woda a jutro jak ci moze przejdzie wylymaczysz mi moze (jezeli bedziesz w stanie) co chciales powiedziec "Przeciez:""Roznego typu rzady"" to nie to samo co "rzad USA, to wiecej niz jeden rzad"" Odpowiedz Link Zgłoś
yaponczyk Re: Powiedz, dlaczego ? 14.11.06, 03:34 Odpuszczam, masz racje. Za trudny dla mnie jestes. Probowalem naweg czerwonej szmaty na glowe, tez nic ne pomaga, tylko dzieci w lobby uciekaja Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Powiedz, dlaczego ? 14.11.06, 03:43 "Odpuszczam, masz racje. Za trudny dla mnie jestes." Nie rob tego. Skad ja znajde teraz takiego "towarzysza" do dyskusji "Probowalem naweg czerwonej szmaty na glowe, tez nic ne pomaga, tylko dzieci w lobby uciekaja " Sprobuj condom na glowe. Moze przynajmniej dziewczyny popeca na ciebie - Big Dick Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Powiedz, dlaczego ? 14.11.06, 03:39 A to dobre: wg yaponczyka "rzad USA" to wiecej niz jeden rzad "Beda padaly trudne terminy- federal, state, city, etc" Czy jestes w stanie swoim rozumkim pojac "subtelna" roznice: "rzad USA"( o czym ja pisalem) od "rzady a USA"(co ty zrozumiales)? Jak wpadniesz zglos sie, Jezeli mialbys trudnosci zapytaj sie tego 5 cio letniego syna twojego sasiada. On ci zapewne wytlumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Zlapani w emigracje 13.11.06, 20:47 rozumiem cie bruno. Czasem tak wyjdzie. Nie zalamuj sie, jeszcze pare late moze jakos pociagniesz. W V-tej albo w najwyzej w VI-tej na pewno wreszcie sie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Brunek, podaj adres 13.11.06, 20:59 Osobiscie przywioze ci garnek cieplej, pozywnej zupy. Ty bidoku, jak nam cie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay Re: Brunek, podaj adres 13.11.06, 23:16 To twoja rodzina jest na dole drabiny Bruno? Moze im szczudla kup ...beda sie przemieszczac szybciej.Podobno w Szkocji sa jeszcze miejsca w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
hotdog1 Re: Brunek, zaloz tablice z dykty na plecy 13.11.06, 23:29 i zacznij spacerowac po ulicach Toronto z relkama wypisana na dyktcie!!!!!,haahahahaha!!jak twoj kolega w Toruniu ,elektryk od wysokich napiec ,heheheeheh!,moze tym sposobem uzbierasz na bilet lotniczy do Polski i nie bedziesz musial sie juz meczyc na tej emigracji tak bardzo nie chcianej przez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Brunek, podaj adres 15.11.06, 04:29 chardonnay napisał: > To twoja rodzina jest na dole drabiny Bruno? Moze im szczudla kup ...beda sie > przemieszczac szybciej.Podobno w Szkocji sa jeszcze miejsca w parku. ... i labedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Brunek, podaj adres 15.11.06, 04:28 ratpole napisał: > Osobiscie przywioze ci garnek cieplej, pozywnej zupy. > Ty bidoku, jak nam cie zal. Najlepiej mu zrobi zupa magriguli - wywar z goovna i cebuli Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Zlapani w emigracje 14.11.06, 00:38 ale na powaznie, 2 lata temu kupilem mieszkanie w centrum bialego, hehe 90k jak dolary byly po 3.5 chyba, teraz za mniej niz 160k nie kupisz, a i dulary 20% tansze! mineta... ty masz przerabane, teraz nawet na emeryture juz do kraju nie wrocisz....jak zdechniesz przyjedzie po ciebie jakis anonimowy czarnuch z city, zapakuja cie do czarnego plastikowego wora , takiego jak na garbec, wywioza za miasto , wrzuca do dolu , posypia wapnem...ehhh... cos mi sie poyebalo, tak pochowali mozarta (w/g formana) ....wiec pomysl jak twoj pogrzeb bedzie wygladal? moze bedziesz smierdizal ze 3 miesiace w swojej komunalnej noze, az sie w koncu araby okok cos zaczna niepokoic ze robactwa wiecej niz zazwyczaj? Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Wspolczuje tobie, bruno 14.11.06, 00:40 Wspolczuje tobie, bruno, musisz sie rzeczywiscie czuc zlapany w pulapke. I to czekanie na smierc, zamiast zyc pelnia zycia... brr, to jest straszne. Serdecznie pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Wspolczuje tobie, bruno 14.11.06, 02:53 Przychodzi Baba do lekarza i mówi; - Panie doktorze wszystko mnie boli. Lekarz; - Ale czy może Pani powiedzieć konkretnie co Panią boli? Baba; - Nie Panie doktorze. Poprostu wszystko mnie boli. Lekarz; Niech Pani obłoży się borowiną i zacznie posypywać ziemią. Baba; - Panie doktorze; A pomoże to...? Lekarz; _Nie, nie pomoże. Ale niech się Pani zacznie przyzwyczajać... Bruno...nic tylko zacząć posypywać się ziemią...po przeczytaniu Twojego 'optymistego' postu. Kan Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Kan, LOL 14.11.06, 03:17 Wyobrazilam sobie Bruna w borowinie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
normalski1 Re: Zlapani w emigracje 14.11.06, 03:18 Bruno ma racje ,emigracja to nie rekreacja ,nie każdy lubin mieszkac między żółtymi i czarnymi wszędzie smród czosnkiem i ryżem ,po ulicy chodzą jakies karykaturki ! w polsce chociaz widac ludzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Zlapani w emigracje 14.11.06, 03:29 normalski1 napisał: > Bruno ma racje ,emigracja to nie rekreacja ,nie każdy lubin mieszkac między > żółtymi i czarnymi wszędzie smród czosnkiem i ryżem ,po ulicy chodzą jakies > karykaturki ! > w polsce chociaz widac ludzi ! Na cholerę siedzieć. Wracaj do Polski i wsio. Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay Re: Zlapani w emigracje 14.11.06, 03:46 Podzielam panska uwage, lepiej mieszkac wsrod swoich karkow w przepoconych koszulach.Zawsze to swoj smrod. Odpowiedz Link Zgłoś
tubajfor Re: Zlapani w brunerowska emigracje 14.11.06, 03:58 Bruner mieszka miedzy arabami i murzynami w duzych multi familly domach na przedmiesciach Toronta,polacy nazywaja to "kolchozy" bo to mieszkania dotowane przez panstwo dla ludzi o niskim dochodzie i slabych zarobkach,klatki schodowe smierdza odpadami i nie wynoszonymi tygodniami smieciami sciany wysikane graffiti,pelno dzieciakow,halas, smrod i dziadowstwo,latwo kupic tam dop [ narkotyk] jak i przemycona tania i swinska gorzale w czym Bruner sie specjalizuje od lat. ,co drugi w takim "kolchozie" to pojebus,narkoman,zboczeniec lub rozwodniczka z 3 ka dzieci itp itd ,zbieranina z calego swiata roznych metow, cwaniakow ikombinatorow roznej masci podobnych brunerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay Re: Zlapani w brunerowska emigracje 14.11.06, 04:03 Bardzo to pasuje do brunera ale nie mysle aby w Toronto takie "gospodarstwa domowe istnialy".To razczej USA of A ... Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Zlapani w brunerowska emigracje 14.11.06, 04:07 normalski napisał; Bruno ma racje ,emigracja to nie rekreacja ,nie każdy lubin mieszkac między żółtymi i czarnymi wszędzie smród czosnkiem i ryżem ,po ulicy chodzą jakies karykaturki ! w polsce chociaz widac ludzi ! ODP: No nie, to jest 'klasyka'. Luuudzie smród ryżu?? Poważnie nie mogę odpowiadać na te teksty, więc leci następny 'stary' kawał. Facet miał papugę, która strasznie przeklinała. Do tego lubiła sobie 'golnąć' z barku drinka. Facet wychodził, więc zapowiedzał papudze. Jak mi jeszcze raz opóżnisz barek to Cię oskubię. Facet wraca i widzi; papuga na wpół oskubana, pijana i wciąż wyrywa sobie pióra dziobem. Patrzy na faceta z wyższością i bełkocze... a na ch..j mi te pióra. Jeśli ryż śmierdzi na ulicach - na ch..j Ci ta emigracja - wracaj. Kan Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Kan, znowu LOL 14.11.06, 04:26 Kan, prosze nie pisz takich rzeczy w moich godzinach pracy, bo sie smieje a potem sie mnie pytaja z czego i jak mam przetlumaczyc "a na ch..j mi te pióra"? Pozdrawiam chichoczac Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Zlapani w emigracje 14.11.06, 10:34 Nie jest tak źle. Ci z jajami dawno już wrócili. "Superstacja zapowiada, że chce oprzeć się na taniej sensacji, informacjach kryminalnych i plotkach towarzyskich. Chce być w złym guście. - Ale nie chamska - mówi Krajewski. - Możemy filmować to, co dzieje się w przestrzeni publicznej, ale nie będziemy filmować nikogo z ukrycia. Co jest w ramówce? Wiadomości co pół godziny, dokumenty sensacyjne, wywiady, dużo programów kupowanych na licencji. Komentarze w Superstacji, jak mówi Krajewski, mają być "bardziej zdroworozsądkowe niż eksperckie". […] - U nas pierwszym newsem będzie operacja Dody i to, że oparta o balkonik na kółkach poszła do kościoła - mówi "GW" Dorota Grabińska, szefowa programowa Superstacji, która pracowała wcześniej m.in. w Polsacie, gdzie produkowała talk-show "Na każdy temat" z Mariuszem Szczygłem w roli prowadzącego. […] Stacja chce nadawać przez 24 godziny, ale oczywiście w charakterystycznej dla kanałów tematycznych pętli, czyli powtarzając dany program kilka razy na dobę. - Moja stacja nie zagraża innym, ale je uzupełnia - mówi Krajewski. - Sądziłem, że Polsat ze swoim disco polo pójdzie w stronę telewizji tabloidowej, ale tak się nie stało, więc ja postanowiłem wypełnić tę niszę. […] Krajewski mówi, że nie miał problemów z otrzymaniem koncesji od KRRiT: - Uczciwie napisałem we wniosku koncesyjnym, że to będzie kanał sensacyjny. Ale gdybym nie dostał koncesji uznałbym to za pogwałcenie demokracji. Kim jest Krajewski? Ukończył wydział prawa UJ w Krakowie. Na początku lat 70. wyjechał do USA, gdzie spędził 17 lat. Zdobył tytuł Master of Business Administration Uniwersytetu Kalifornijskiego w Los Angeles. Do Polski wrócił na początku lat 90. 12 lat temu kupił od Amerykanów licencję na program znany w Polsce jako "Familiada" (do dziś jest jego producentem). Kupił też budynek byłego kina Syrena w Warszawie przy ul. Inżynierskiej 4 w Warszawie. Dziś ma tam dwa w pełni wyposażone studia, które m.in. wypożycza TVN Style. Powstaje w nich m.in. "Familiada", "Miasto kobiet" i "Lekcja stylu". - Przez 14 lat wyposażałem te studia: światło, dźwięk, tory kamerowe - mówi Krajewski. - Nie muszę więc niczego wypożyczać. I nie spłacam pożyczek. Tylko maleńki krok dzieli wyposażone już studio od założenia telewizji. I ja właśnie ten krok postawiłem. Wszystko już mam." www.superstacja.com/portal/navigation?action=o_superstacji No, ale ci z jajami z rzadka emigrują. Odpowiedz Link Zgłoś
normalski1 Re: Zlapani w emigracje 14.11.06, 11:35 Dobrze ze wszystkie brzydkie i głupie kobiety z polski wyjechały !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Zlapani w emigracje 15.11.06, 04:27 bruno5 napisał: > Niejednokrotnie maja gorzej jak w Polsce.Malo zarabiaja i wszystko idzie na > koszty sa na dnie drabiny spolecznej swoich krajow osiwedlenia.Z sytuacji tej > nie ma wyjscia pozostaje tylko czekac na smierc. Hehe, minentnik, brzmi bardzo autobiograficznie. Brunonem swego zycia kazdy bywa sam.... tobie sie, qrva, to udalo jak malo komu, chyba tylko kagan moglby z toba konkurowac. Tez ma cale zycie klopoty z twarza, ze o mozgu juz nie wspomne. Moze popros zeby ci ktos to czekanie skrocil, albo sam sobie skroc, na sznur sie rzuc, hehehe....albo pogadaj z kaganem, niech wpadnie na nowej motorynce z Cypru do Trono (drugi wjazd na lewo od Halifaxu, hehehe), poczytacie sobie razem Lema, szybciej wam to czekanie zejdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś