Dodaj do ulubionych

Mocny dolar kanadyjski sprzyja podróżom

07.12.06, 02:30
Mocny dolar kanadyjski sprzyja podróżom zagranicznym Kanadyjczyków nie tylko
do Stanów Zjednoczonych, ale także i do innych krajów.

Według danych Statistics Canada wynika, że wraz ze spadkiem wizyt Amerykanów
nastąpił wzrost liczby turystów z innych państw odwiedzających Kanadę.

Kanadyjczycy pobili nowy rekord wyjazdów zagranicznych, które w tym roku
wyniosł o 5,5 procent więcej niż w ubiegłym roku.

Najbardziej popularne miejsca to Wielka Brytania, Francja i Kuba. Podróże na
Kubę wzrosły o 13 procent, podczas gdy do Włoch zmalały o 34,6 procent.
Obserwuj wątek
    • unaswameryce Re: Mocny dolar kanadyjski sprzyja podróżom 07.12.06, 12:38
      na Kube powiadasz?
      A wliczyles w to obywateli usa ktorzy wlasnie z kanady lataja na Kube, bo madre
      amerykanskie embargo zamknelo im mozliwosc lotu z usa?
      Dziwne ze Meksyk nie zostal ujety w tej statystyce bardzo duzo Kanadyjczykow
      odwiedza Meksyk.
    • bez-jaj Re: Mocny dolar kanadyjski sprzyja podróżom 08.12.06, 01:57
      Chyba oszalales!
      Dolar kanadyjski mocny, od kiedy, sprawdz dane zanim napiszesz
      Dokladnie rok temu (dane w CAD):

EUR = 1.36
      GBP = 2.02
      CHF = .89
      AUS = .90

Dzisiaj:

EUR = 1.53
      GBP = 2.25
      CHF = .96
      AUS = .90

Toz nawet PLN stoi lepiej do CAD niz rok temu.
      Przestan czytac propagande w Globe and Mail, sprawdz swoje dane. To ze USD sie
      zalamal nie oznacza ze kanadyjski $ jest taki mocny, wrecz przeciwnie, niedlugo
      bedzie testowal nowe "lows" jesli sie tred nie odwroci ...

Pozdr.
      • polonus5 Re: Mocny dolar kanadyjski sprzyja podróżom 08.12.06, 02:10

Podróże na
        Kubę wzrosły o 13 procent, podczas gdy do Włoch zmalały o 34,6 procent.
        • unaswameryce Re: Mocny dolar kanadyjski sprzyja podróżom 08.12.06, 02:19
          cos ty sie tak przy tej kubie upierasz mowie ci ze bardzo duzo obywateli usa
          lata z kanady na kube. No i chyba cie nie dziwi spadek lotow do wloch we
          wloszech sie placi euro a na kubie dolarami. I faktycznie jedynie kanadyjski
          dolar dobrze stoi do amerykanskiego bo do euro czy zlotowki traci caly czas.
          A masz moze statystyki ktory kraj oprocz usa i chin kanadyjczycy najchetniej
          odwiedzaja?
          • soup.nazi Gliniak, nie szarp sie 09.12.06, 05:43
            Kazdym postem obnazasz swoja milicyjno-komia ciemnote.
            • unaswameryce Re: Gliniak, nie szarp sie 09.12.06, 11:13
              Ciebie zoopa temat nie dotyczy ty odbywasz podroze w beczce po sledziach. Jak
              tam loty do Polski przez Xiong Hung i Zadupie Srednie? Kiedy znowu pojedziesz
              na wakacje?- jak bedzie promocja do Springfield?
              • soup.nazi Re: Gliniak, nie szarp sie 10.12.06, 07:57
                Elegancko latam - na jakosc Austrian Airlines zlego slowa nie moge powiedziec,
                tylko na zasrane lotnisko Schwechat. A najlepsze bylo to, ze badziewiactwo
                polacze nie lecialo - ani krajowe ani zagraniczne. A co, mam latac bezposrednio,
                "Lotem"? Kmiecie zalosne bula okup Air Canada zeby nie latali do Warszawy, bo
                podniebni badziewiacy bulbonscy chca miec monopol na wozenie wsi, ktora tanczy i
                spiewa. Dla mnie troche niewygodnie fakt, trzeba sie przesiasc, a cena ta sama,
                ale nie musze za to miec do czynienia z pijanym Bulbonczykami, smierdzacymi
                skarpetami i goralska muzyka, gliniak. Ah, te tobie podobne, spocone czerwone
                mordy. Na szczescie wies boi sie latac z przesiadkami, bo moga sie jeszcze
                gdzies o droge nie dopytac. A poza tym co mi tu gliniak, wymyslasz od latania
                przez Szanghaj - myslalem, ze Wieden to kultura i Europa - sam mnie przed chwila
                zapewniales?

Aha, bedziesz musial wkrotce zmienic nick, bo wyraznie juz widac, ze legenda
                "dyplomaty z Meksyku" padla na pysk. Wylazl kolejny, paskudny, glodny gliniak -
                zupelnie jak gremlin, hehehe. Ja jednak potrafie was sprowokowac, ze sami sie w
                koncu wyhoooyacie, hehehe.
                • unaswameryce Re: Gliniak, nie szarp sie 10.12.06, 13:11
                  a gdzie ja ci opowiadalem ze jestem dyplomata z meksyku pokaz mi prosze ten
                  post cos tam przeczytasz cos dodasz i wyciagasz wnioski z meksykiem to ja mam
                  tyle wspolnego ze mam tam dom zreszta jak w paru innych miejscach na swiecie.
                  Nie moge liczyc na spokonoja kanadyjska emeryturke wiec takie zabezpieczenie-
                  pare beczek po sledziach w paru miejscach. Wole kupowac nieruchomosci niz te
                  pare nedznych bulbonskich zlotkow trzymac w banku. I gdzie ja ci zachwalalem
                  austriackie lotniska czy austrie z tego co pamietam to zachwalalem ci norwegie
                  i nie zgadzalem sie z twoja opinia na temat holandii to wszystko. Stary nie
                  mozesz miec do mnie pretensji ze za ocean lataja zapoceni prymitywni pijani
                  gorale taki sort ludzi tam wyjechal. I ja nie skacze po nickach tak jak
                  poniektorzy stad zreszta twoj przyjaciel balmy moze to sprawdzic.
                  Dzisiaj cos slaby jestem niechce mi sie nawet ciebie ... Trzim sie i ostan w
                  pokoju!
      • zorbathegreek Re: Mocny dolar kanadyjski sprzyja podróżom 09.12.06, 15:02
        Ot i cala wiarygodnosc polonusa nr 5, czyli kolejnego przebrania balmy:
        Dokladnie rok temu (dane w CAD):
        EUR = 1.36
        GBP = 2.02
        CHF = .89
        AUS = .90
        Dzisiaj:
        EUR = 1.53
        GBP = 2.25
        CHF = .96
        AUS = .90
        No coz, CAD leci na dol tak samo szybko jak AUD. Niedawno za 1AUD dostawalo sie
        w Polsce 3PLN, dzis niewiele ponad 2PLN...
        • polonus5 Re: Mocny dolar kanadyjski sprzyja podróżom 09.12.06, 16:15
          zorbathegreek napisał:

Niedawno za 1AUD dostawalo sie
          w Polsce 3PLN, dzis niewiele ponad 2PLN...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          Kagan ponownie niw wzioles tabletek i sie cos Tobie pierodli podaj link do
          informacj "Niedawno za 1AUD dostawalo sie
          w Polsce 3PLN"
          To leczenie w Cyprze mialo za zadanie Ciebie wyleczyc a jest coraz gorzej !!!
          • peerelski Extra Mocne bez filtra sprzyjaja podróżom 10.12.06, 08:28
            przestan sie strzepic, podszywaczu, CAD w ciagu ostatniego roku stracil do AUD
            5%, a do EUR 12%... i w dalszym ciagu traci
            au.finance.yahoo.com/q/bc?t=1y&s=AUDCAD%3DX&l=on&z=m&q=l&c=EURCAD%3DX

• peerelski Re: Extra Mocne bez filtra sprzyjaja podróżom 10.12.06, 08:32
              a polski zloty leci rowno z euro, czyli CAD stracil do PLN tez jakies 12%
              au.finance.yahoo.com/q/bc?t=1y&s=AUDCAD%3DX&l=on&z=m&q=l&c=PLNCAD%3DX
          • zorbathegreek Re: Mocny dolar kanadyjski sprzyja podróżom 11.12.06, 18:57
            Zajrzyj na strone, gsdzie podaja kursy walut.
            Poszukaj jej np. Googlem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka