Dodaj do ulubionych

ceny Bratwurstow

16.04.03, 13:07
wydaja mi sie byc jeszcze lepszym wskaznikiem porownawczym poziomu zycia w
roznych krajach.
Zaczne wiec od Szwajcarii: przecietny Bratwurst = 5,6 CHF = 3,5 Euro. Gdyby
sie mialo okazac, ze w pewnych krajach Bratwurstow brak, mozemy ewentualnie
przejs na Hot Dogi. Hot Dog w kiosku na przeciwko = 4,5 CHF = 3 Euro.

Prosze o tylko i wylacznie powazne, sprawdzone i statystycznie udokumentowane
wpisy.

Xurek
Obserwuj wątek
    • Gość: basia Re: ceny Bratwurstow IP: *.sympatico.ca 16.04.03, 14:34
      Ja lubie najbardziej biala kielbasa, ale niektore nasze panny (szczegolnie
      auf Silezja) uwielbiaja krupniok - czarna ... tpfu!

Czasem myslisz, ze to czarny koszmar ...
    • Gość: paul ceny czego? IP: 213.232.79.* 16.04.03, 14:50
      Niby w jaki sposob maja te ceny odzwierciedlac poziom zycia w roznych krajach?
      Im drozsze, tym wyzszy poziom? Czy odwrotnie? Poza tym, jako wegetarianin, nie
      orientuje sie w cenach kielbasy. Moze lepiej ocenmy ceny kartofli? albo
      codziennych gazet? Albo kawy? Albo np. benzyny?
      • Gość: Lucinda Re: ceny czego? IP: *.peaknet.net 16.04.03, 15:01
        Benzyna Regular Unlead - $1.45/ gal
        Bratwurst - $4.99/funt
        Galon mleka 2% - $2.49
        • Gość: Jas Re: ceny czego? IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.03, 17:56
          Gość portalu: Lucinda napisał(a):

> Benzyna Regular Unlead - $1.45/ gal
          > Bratwurst - $4.99/funt
          > Galon mleka 2% - $2.49

10 litrow niemieckiego piwa ze stolicy piwa-Dortmundu - od 4,99 euro.Pol litra 25 centow.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          www.fly-and-die.de/Bier/04.html
          Bratwurst (bialy) - od 3,99 euro ale za kilogram
          litr mleka 1,5 % - 46 centow

• jot-23 Re: ceny czego? 16.04.03, 15:12
        Gość portalu: paul napisał(a):

> Niby w jaki sposob maja te ceny odzwierciedlac poziom zycia w roznych
        krajach?
        > Im drozsze, tym wyzszy poziom? Czy odwrotnie? Poza tym, jako wegetarianin,
        nie
        > orientuje sie w cenach kielbasy. Moze lepiej ocenmy ceny kartofli? albo
        > codziennych gazet? Albo kawy? Albo np. benzyny?

spoko... to tylko objawy uwiadu starczego na bisie.
        • xurek wniosek jest bledny 16.04.03, 17:00
          to nie byl wynik jakiegokolwiek uwiadu na Bisie, ktory nie uwiedl z pewnoscia
          bardziej niz Prim, tylko moja humorystyczna odpowiedz na watek "bajki na temat
          zarobkow w USA" badz podobnie. Jezeli humorystyczna parioda owego mi nie wyszla
          nie szkodzi, ja zdaje sobie sprawe z mojego humroystycznego handicapu i pracuje
          nad nim zawziecie.
          Bratwurst mozna moim zdaniem spokojne zamienic na kartofle badz inne, wartosc
          porownawcza niczego nie straci.

Poza tym, Jot to nie skladalam przysiegi na wiernosc zadnemu forum ani na zadne
          inne sie z zasady nie obrazilam, wiec sobie pisze, gdzie i kiedy mi sie podoba.

Xurek
          • peleton Re: wniosek jest bledny 16.04.03, 17:34
            Najlepszym porownaniem, (podobno) jest ilosc Big Macow
            kupiona za jedna, srednia pensje. Gdzie kiedys czytalem
            takie porownania.
            • jot-23 Re: wniosek jest bledny 16.04.03, 18:09
              peleton napisała:

> Najlepszym porownaniem, (podobno) jest ilosc Big Macow
              > kupiona za jedna, srednia pensje. Gdzie kiedys czytalem
              > takie porownania.

to jest "Big Mac Index" z Economista
        • peleton Re: ceny czego? 16.04.03, 17:37

> spoko... to tylko objawy uwiadu starczego na bisie.

Prawda, prawda.
    • us-marine Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 18:12
      Coraz wiecej odpryskow z glupkowatego bis tu przylazi.
      10% to niezle teksty. Reszta to faceci farbujacy albo
      wlosy albo jajka. Cos zniewiescialy ten BIS.

Co do tematu to zgadzam sie ze Big Mac jest dobra wykladnia.
      • cantroll Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 18:22
        us-marine napisał:

> Coraz wiecej odpryskow z glupkowatego bis tu przylazi.
        > 10% to niezle teksty. Reszta to faceci farbujacy albo
        > wlosy albo jajka. Cos zniewiescialy ten BIS.

A bo prosze pana, _szwedce coraz bardziej z pizdy jebie, juz ani clorox nie
        pomaga, ani maski pegazki, ani okresowe wietrzenia na Polonii. Teraz, prosze
        pana, beda emigrowac na Polonie na stale. Prosze obserwowac coraz wiecej smetno-
        glupawo-pretensjonalnych watkow i postow.
        • us-marine Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 19:12
          Ty jestes jednak prostak jakich malo. Gorszy od
          najgorszego Fedaina.
          • cantroll Wstyd jak beret, hehehehe 16.04.03, 20:19
            us-marine napisał:

> Ty jestes jednak prostak jakich malo. Gorszy od
            > najgorszego Fedaina.

Ach, to takie delikatne chlopie z ciebie. To dlatego chodzisz po prosbie zeby
            cie na BISA wpuscili - 2 tygodnie (sic!). Ale wstyd, nie wiedzialem, ze marines
            chodza w beretach z antena, hehehe. Lepiej zmien nick - pod tym wlasnie sie
            spaliles. Ro-bus cie zasypal perfidnie
      • ro-bert Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 19:10
        To po cholere od dwoch tygodni prosisz mnie o to zeby moc tam pisac?

robert
        • us-marine Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 19:12
          Byloby ciekawej. Nie placz Rob.
          • ro-bert Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 19:14
            Eeee... nie placze, tak sobie tylko mysle czy naprawde byloby
            ciekawiej...dajesz gwarancje?
            • us-marine Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 19:17
              Gwarancje? Nie daje zadnej bo nie wiem czy Wasze
              towarzystwo da sie rozruszac. Macie jeden dyzurny temat:
              huzia na juzia na Swiatlo. Jak napisalem 10% ciekawych
              postow wiec dlatego chcialem wejsc ale nie musze, for
              jest duzo.
              • ro-bert Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 19:18
                Swiatlo juz poszedl, problem nieaktualny, jesli potrafisz przezwyciezyc Twoje
                obrzydzenie moja osoba to...nadawaj!

robert
                • us-marine Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 19:35
                  Obrzydzenie? Tak sie napisalo. Nie badz taki wrazliwy.
                  Tu sie gra bez ochraniaczy jak sam wiesz.
                  • ro-bert Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 19:41
                    OK! Przyjalem do wiadomosci! Nadawaj! Czekamy!

robert
        • cantroll Ale hipokryta z ciebie, usmarkine, hehehe 16.04.03, 20:03

• Gość: Up US-MARINE ASS KISSER & BROWNNOSER IP: *.NYCMNY83.covad.net 16.04.03, 20:27
            • cantroll A nie mowilem - juz sie zaczyna, buahahahaha 16.04.03, 20:31
      • _szvvedka Re: ceny Bratwurstow 17.04.03, 03:03
        us-marine napisał:

> Coraz wiecej odpryskow z glupkowatego bis tu przylazi.
        > 10% to niezle teksty. Reszta to faceci farbujacy albo
        > wlosy albo jajka. Cos zniewiescialy ten BIS.
        >
        >
        > Co do tematu to zgadzam sie ze Big Mac jest dobra wykladnia.

Pedal chris-joe farbuje sie na okraglo.
    • eloi Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 20:30
      Hotdog w ameryce = $1.50.
      Czy to oznacza ze jestesmy biedni czy bogaci?
      • ro-bert Re: ceny Bratwurstow 16.04.03, 20:40
        Jestescie bogaci.
        • Gość: --Michal Lyzka dziegdziu. IP: *.tiaa-cref.org 16.04.03, 21:29
          Co z tego ze Bogaci kiedy 30% biedniejsi niz nasi Jewropejscy bracia. To mnie
          jednak tak bardzo nie smuci a raczej przeraza jak pogloska ze obcasy Euro-
          pieknosci sa o 30% wyzsze niz Amerykanskich!? Czy to moze byc prawda?!
          • ro-bert Re: Lyzka dziegdziu. 16.04.03, 22:02
            Michasiu, slyszales o tym, ze prezerwatywy sprzedawane w Afryce sa w srednicy
            o 30% wieksze? Co Ty na to?

robert
            • Gość: --Michal To jest fakt autetntyczny! IP: *.tiaa-cref.org 16.04.03, 22:24
              A ja pytalem o OBCASY! Jewropo czy ktos to moze zdementowac? Bo jutro lece, a
              chcialbym sie zabezpieczyc w odpowiednio wyzsze koturny!
          • cantroll Dziegciu, mian. dziegiec - co to wlasciwie jest? 16.04.03, 22:10

• jot-23 Re: Dziegciu, mian. dziegiec - co to wlasciwie je 16.04.03, 22:18
              proste, dziegieć to produkt otrzymywany w procesie destylacji rozkładowej
              różnych rodzajów drewna, mający postać gęstej cieczy, będącej mieszaniną
              związków fenolowych, węglowodorów, terpenów. Dawniej stosowany był jako środek
              antyseptyczny w leczeniu różnych schorzeń skórnych.
              • salceson.kujawski Xurek ! a ty zresz zurek ???? 17.04.03, 03:34
                w tyj twoiji Szwajcarii drogo jak sto cholerow !!! ,to pewnie zresz tylko
                zurek bo nazwisko mosz takie podobne, bo my tu mumy na codzien w
                Ameryczce ,pelno kielbasy mysliwskiej za 3$ i wiejskiej i salceson kujawski,i
                pierogi , i ser baltycki i oscypki i pieczen rzymskum i mielone i schabowe i
                galaretei polskom gorzale Belvedere i Smirnoffa , a ty tam cienko ,oj cienko w
                tyj Szwajcaryji bo ino tyn zurek wpierdalasz na okruglo !! chlopie inawet
                kielonka na wielkanoc nie chlapniesz sobie bo drogo !
                • Gość: Martysia Re: $$$$ IP: *.peaknet.net 17.04.03, 04:41
                  • Gość: Martysia Re: $$$$ w oczach IP: *.peaknet.net 17.04.03, 05:19
                    i paluszki mnie cholera swierzbia. Ja tam trzewiki uwielbiam, wszelkiej masci
                    i z roznych krancow swiata. A tak najbardziej to taki Manolo Blahnik i Jimmy
                    Choo www.jimmychoo.com/womens/sandals/sandals.htm mi odpowiada - a
                    tylko dlatego, ze pasuja jak rekawiczki. Jestem cala w skowronkach jak maja
                    sezonowa wyprzedaz.
                    Ceny nie sa niskie - zaczynaja sie gdzies od $400 za pare sandalkow.
                    Ile galonow mleka za pare Manolo moglabym kupic? Chyba jakies 160.
                    No to sem troche trzewikow uzbierala. Jak mnie chandra napada to siup do
                    bryczki i nowa para budzikow przybywa, ku konsternacji mojego malzonka. No ale
                    on jest tutejszy, wiec co mu do tego. Zreszta nie jego pieniadze wydaje.
                    Jestem niezalezna.
              • Gość: --Michal Dziegec to moze tak ale Dziegdz! IP: *.tiaa-cref.org 17.04.03, 15:26
                Dziegdz natomiast dodaje sie do beczek z miodem w blizej nie okreslonych
                celach, "lecz napewno za tym stoja zydzi".
    • xurek Drodzy panstwo, przeciez to nie o to chodzilo 17.04.03, 14:58
      watek zrobil sie co prawda bardzo obszerny, ale w temacie wlasciwym, czyli
      ewaluacji miejsc zamieszkania pod katem ich lepszej jakosci zycia nie
      posunelismy sie ani o krok do przodu.

Specjalnie dla Michala: srednia wielkosc stopy europejskiej zenskiej wynosi 37.
      Przy tym rozmiarze buta obcas wyzszy niz 10-12 cm jest czystym perpetuum
      mobile, poniewaz nie pozostaje zadna czesc stopy, ktora moglaby oprzec sie na
      ziemi. Biorac dodatkowo pod uwage, iz plateaux (takie grube podeszwy) wyszly z
      mody i ze nie moge sobie wyobrazic, by przecietne Amerykanki mialy mniejsze
      stopy (bylo nie bylo w Europie mamy pare narodow o stopach bardzo malych) Twoje
      obawy na temat wyzszosci obcasow wydaja mi sie byc nieuzasadnione. Spij wiec
      spokojnie i dobrze schowaj miotle, bo nigdy nic nie wiadomo.

Xurek
      • Gość: --Michal Bede spal spokojnie. [albo nie!] IP: *.tiaa-cref.org 17.04.03, 15:23
        Dziekuje. Ale co to jest to 37? I znowu ta SREDNIA! To niepokojace. Miotla w
        depozycie. To co Lolek pierniczy ze w Jewropie tak wielka i szroka stopa? To
        moze tylko mezczzyni w Jewropie zycja na szerokiej stopie? Jak to jest Lolek!?
        Ale jeszcze moze byc kwestia ze w Ameryce Panie zaprzpascili umiejtnosci
        chodzenia na obcacasie a im obcas, krotszy tym latwiej!
        • jot-23 Re: Bede spal spokojnie. [albo nie!] 17.04.03, 15:28
          Gość portalu: --Michal napisał(a):

> Dziekuje. Ale co to jest to 37? I znowu ta SREDNIA! To niepokojace. Miotla w
          > depozycie. To co Lolek pierniczy ze w Jewropie tak wielka i szroka stopa? To
          > moze tylko mezczzyni w Jewropie zycja na szerokiej stopie? Jak to jest
          Lolek!?
          > Ale jeszcze moze byc kwestia ze w Ameryce Panie zaprzpascili umiejtnosci
          > chodzenia na obcacasie a im obcas, krotszy tym latwiej!

o ktorej samolot?

(na marginesie - forester 2.5 turbo 0-60 6.1 sec)
          • Gość: --Michal W poznych godzina popoludniowych! IP: *.tiaa-cref.org 17.04.03, 15:44
            A na marginesie? Viper 1/4 mili 12.8 s. Tylko kierownice chujowo trudno
            utrzymac.
            • jot-23 Re: W poznych godzina popoludniowych! 17.04.03, 15:49
              Gość portalu: --Michal napisał(a):

> A na marginesie? Viper 1/4 mili 12.8 s. Tylko kierownice chujowo trudno
              > utrzymac.

taaa...my tu k...wa mowimy o soccermommobilach, czyli czyms dla mnie. hehe...
              jakis gosc gdzies pisal, ze chcial tradi-inowac swojego 91 forestera, na tego
              nowego....dealer, bez patrzenia zaoferowal mu 6500...he he... chyba pojezdze
              jeszcze moim 98....
              • Gość: --Michal Ty sie nie nobiltuj! IP: *.tiaa-cref.org 17.04.03, 16:01
                Przeciez wyraznie przdstawilem dowody, kto popierdzila Foresterami. A uzywane
                auta w dzisiejszych czasach to marny interes w dzisiejszych czasach, chyba ze
                kto chce kupic bo wtedy to miodzio.
        • xurek 37 to europejski numer buta. 17.04.03, 15:36
          Jak juz wyladujesz to zahacz o sklep obuwniczy, poprosc by ci pani pokazala
          jakie 37 jest duze to bedziesz mogl sobie wyrobic wlasne zdanie na temat
          dlugosci i szerokosci jewropejskiej stopy. Stopa meska jest w rzeczy samej
          szersza i dluzsza, wiec moze Lolo sie nie myli...
          Ja skoncentrowalam sie na teoretycznej mozliwosci, jak wyglada praktyczna
          uzywalnosc obcasow nie wiem, rozejzalam sie na szybko w biurze i stwierdzilam,
          ze obcasy na naszym pietrze (5 lasek) nie przekraczaja wysokosci 3 cm. Nie
          wiem, czy jestesmy proba reprezentatywna...
          Ja teraz juz tez bede mogla spac spokojnie wiedzac, ze miotla jest absolutnie
          bezpieczna.

Swiat na szerokiej i wysokiej stopie zyczac,

Xurek bez obcasow
          • Gość: --Michal Nie dosc ze nie ogolone? IP: *.tiaa-cref.org 17.04.03, 15:49
            To jeszcze na malych obcasach?! Dobrze ze mam bardzo ciemne okulary, no i ponoc
            wszystkic chude. Zobaczymy. W sklepie nie tylko zapytam ale i nawet przymierze
            ten sredni rozmiar czulenka na obcasie. Bo jak sredni to chyba wszystkim
            pasuje, czy nie? Mnie stopa szeroga i wielka nie pociaga, pociaga mnie praca
            fizyczna za niskim wynagrodzeniem, wsluchuja sie w U2 "The Hands That Built
            America" z gangow Nowego jorku!
      • kantroll Re: Drodzy panstwo, przeciez to nie o to chodzilo 17.04.03, 15:45
        xurek napisała:

> watek zrobil sie co prawda bardzo obszerny, ale

Mam nadzieje, ze Ty tez zrobilas sie troche obszerniejsza gdyz wszyscy Samel
        jest z plemienia slynacego z dlugich nosow?

Nie jestes Bulgarem, oni maja dlugie nosy ...
        • xurek czy mozesz to przetlumaczyc na zrozumiale? ntxt 17.04.03, 15:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka