ylw 19.03.07, 23:06 Macie moze jakis spoko?Możecie coś polecić?Bardzo prosze Chcielibysmy sie wybrac z naszym maluchem, ale nie bardzo sie orientuje gdzie jest cos takiego... Mieszkamy w pln.wsch.Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joaska321 Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 19.03.07, 23:23 www.enfieldleisurecentres.co.uk/ Nie wiem czy to twoja okolica ,ale wklejam linka. Odpowiedz Link Zgłoś
justa9966 Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 19.03.07, 23:39 Hej polecam basen w Windsorze,jest tam dosc duzo atrakcji dla dzieci zjezdzalnie itp.Czesto jezdzimy tam z mezem i nasza roczna coreczka.Pozdrawiam mama malej Julci Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 20.03.07, 02:56 Sprobuj poszukac tez w lokalnych Health Clubs. Ja mieszkalam w Muswell Hill i tam byl taki Health Club z basenem gdzie mozna bylo chodzic z dziecmi. Basenik nie byl duzy, albo bardzo czysciutki i bylo na ogol malo ludzi. Po jednej z wizyt na publicznym basenie moj syn dostal paskudnego zakazenia skory (basen w Archway). Odpowiedz Link Zgłoś
ylw Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 21.03.07, 12:03 dzieki za odpowiedzi zaraz bede szukac.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
belisima1979 Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 21.03.07, 16:35 Szkoda ze mieszkasz tak daleko,bo my z Olivia zaczelysmy chodzic do Virgin Health Club na Ealing Broadway (zach.Londyn) i jest rewelacyjnie!!! Ale napewno w Twojej okolicy tez cos takiego jest..Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 21.03.07, 17:40 a mozna tam chodzic z takimi 2miesiecznymi maluszkami? Odpowiedz Link Zgłoś
belisima1979 Dorisja.. 22.03.07, 19:15 Z tego co wiem lepiej zaczac przynajmniej od tych 3 miesiecy,a jeszcze lepiej po wszystkich szczepieniach! Ale slyszalam,ze niektorzy zaczynaja bardzo wczesnie.Z tych mam co poznalam na basenie,to zaczynali mniej wiecej od 4m-ca. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
ylw Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 21.03.07, 17:47 Hmm, no własnie szkoda.A swoja droga to od kiedy zczelas chodzic z Olivia na basen?I jak podoba ona zareagowala?Ja mam caly czas watpliwosci czy to jest dobry pomysl... Odpowiedz Link Zgłoś
belisima1979 Ylw... 22.03.07, 19:26 Szczere mowiac,to zaczelam teraz niedawno(Olivia akurat skonczyla 6m-cy),ale zabieralam sie do tego od bardzo dawna.. Przede wszystkim przeszkoda byly moje problemy ze skora po ciazy i sie wstydzilam wystapic w stroju..Poza tym szukalam w internecie,pytalam..Balam sie takich typowych swim baby-gdzie malenstwa sa calkowicie pod woda. I w koncu znajoma mi powiedziala o tym Health Club,gdzie mi sie b.podoba. Dzieci nie duzo,wiec nikt nie klapie,nie straszy.Pani instruktorka w sumie daje wskazowki,pilnuje,przyglada sie postepom- powoli,nic na sile..Nie ma jakiegos wrzucania dzieci do wody czy "podtapiania". Swoja droga ja sie boje glebokiej wody,dlatego chcialam by Olivia od malego przywykla. Bardzo sie stresowalam jak ona zareaguje,ze bedzie plakac i wogole.A moja Perelka bardzo mnie zaskoczyla. Basen dosc gleboki-mi siega woda po szyje (brrrr..),trzymalam Olivie najpierw przytulona do siebie,rozmawialam,pokazywalam dmuchane zabawki i in.dzieci.Wogole nie plakala!! Potem jak troche przywykla do temp.(28-30stopni woda) i nowego otoczenia,wzielam ja pod paszki i "plywalysmy" po calym basenie. najpierw byla zdziwiona,pozniej nawet sie smiala. A teraz najlepsze: bo basenie-spala,spala i jeszcze raz spala! Az sie wynudzilam bez niej... Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 21.03.07, 21:34 Archway leisure centre przy samej stacji metra Odpowiedz Link Zgłoś
mummy6 Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 27.03.07, 00:20 ja zaczelam chodzic z 7 tygodniowym synkiem polecam we wschodnim londynie chingford i tamtejszy basen 'larkswood leasure centre' sa specjalne zajecia swimming tots, 2 razy w tygodniu z instruktorka osobny basenik, woda mi do uda siegala, ciepla,grupa ok 8 do 14 dzieciaczkow z opiekunem,zlaezy od dnia...duzo zabawek, spiewanie piosenek itp.swietna sprawa przewijaki w przebieralni)) koszt 3.75 funta, placisz za siebie tylko... juz nie mieszkamy w uk i niestety znajoma mi wspominala ze te zajecia bardziej przeksztalcily sie w rodzaj kursu czyli jest stala grupa a nie po prostu tak sobie przychodzisz...ale sprawdz bo to nie jest pewne dla dziecka super frajda i brakuje mi takich zajec w pl Odpowiedz Link Zgłoś
ylw Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 27.03.07, 11:45 chingford- spoko dzieki to calkiem niedaleko.Napewno sprawdze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś