Dodaj do ulubionych

Basen dla maluchow- Londyn :)

19.03.07, 23:06
Macie moze jakis spoko?Możecie coś polecić?Bardzo proszesmile
Chcielibysmy sie wybrac z naszym maluchem, ale nie bardzo sie orientuje gdzie
jest cos takiego...
Mieszkamy w pln.wsch.Londynie.
Obserwuj wątek
    • joaska321 Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 19.03.07, 23:23
      www.enfieldleisurecentres.co.uk/
      Nie wiem czy to twoja okolica ,ale wklejam linka.
    • justa9966 Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 19.03.07, 23:39
      Hej polecam basen w Windsorze,jest tam dosc duzo atrakcji dla dzieci
      zjezdzalnie itp.Czesto jezdzimy tam z mezem i nasza roczna coreczka.Pozdrawiamsmile
      mama malej Julci
    • evee1 Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 20.03.07, 02:56
      Sprobuj poszukac tez w lokalnych Health Clubs. Ja mieszkalam w Muswell Hill i
      tam byl taki Health Club z basenem gdzie mozna bylo chodzic z dziecmi. Basenik
      nie byl duzy, albo bardzo czysciutki i bylo na ogol malo ludzi. Po jednej z
      wizyt na publicznym basenie moj syn dostal paskudnego zakazenia skory (basen w
      Archway).
      • ylw Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 21.03.07, 12:03
        dzieki za odpowiedzi zaraz bede szukac.pozdrawiam smile
        • belisima1979 Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 21.03.07, 16:35
          Szkoda ze mieszkasz tak daleko,bo my z Olivia zaczelysmy chodzic do Virgin
          Health Club na Ealing Broadway (zach.Londyn) i jest rewelacyjnie!!! Ale napewno
          w Twojej okolicy tez cos takiego jest..Pozdrawiamy!
          • dorisja Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 21.03.07, 17:40
            a mozna tam chodzic z takimi 2miesiecznymi maluszkami?
            • belisima1979 Dorisja.. 22.03.07, 19:15
              Z tego co wiem lepiej zaczac przynajmniej od tych 3 miesiecy,a jeszcze lepiej
              po wszystkich szczepieniach! Ale slyszalam,ze niektorzy zaczynaja bardzo
              wczesnie.Z tych mam co poznalam na basenie,to zaczynali mniej wiecej od 4m-ca.
              Pozdrawiamy!
          • ylw Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 21.03.07, 17:47
            Hmm, no własnie szkoda.A swoja droga to od kiedy zczelas chodzic z Olivia na
            basen?I jak podoba ona zareagowala?Ja mam caly czas watpliwosci czy to jest
            dobry pomysl...
            • belisima1979 Ylw... 22.03.07, 19:26
              Szczere mowiac,to zaczelam teraz niedawno(Olivia akurat skonczyla 6m-cy),ale
              zabieralam sie do tego od bardzo dawna.. Przede wszystkim przeszkoda byly moje
              problemy ze skora po ciazy i sie wstydzilam wystapic w stroju..Poza tym
              szukalam w internecie,pytalam..Balam sie takich typowych swim baby-gdzie
              malenstwa sa calkowicie pod woda. I w koncu znajoma mi powiedziala o tym Health
              Club,gdzie mi sie b.podoba. Dzieci nie duzo,wiec nikt nie klapie,nie
              straszy.Pani instruktorka w sumie daje wskazowki,pilnuje,przyglada sie postepom-
              powoli,nic na sile..Nie ma jakiegos wrzucania dzieci do wody czy "podtapiania".
              Swoja droga ja sie boje glebokiej wody,dlatego chcialam by Olivia od malego
              przywykla. Bardzo sie stresowalam jak ona zareaguje,ze bedzie plakac i wogole.A
              moja Perelka bardzo mnie zaskoczyla. Basen dosc gleboki-mi siega woda po szyje
              (brrrr..),trzymalam Olivie najpierw przytulona do
              siebie,rozmawialam,pokazywalam dmuchane zabawki i in.dzieci.Wogole nie
              plakala!! Potem jak troche przywykla do temp.(28-30stopni woda) i nowego
              otoczenia,wzielam ja pod paszki i "plywalysmy" po calym basenie. najpierw byla
              zdziwiona,pozniej nawet sie smiala. A teraz najlepsze: bo basenie-spala,spala i
              jeszcze raz spala! Az sie wynudzilam bez niej...smile
              Buziaczkikisskisskiss
    • gato.domestico Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 21.03.07, 21:34
      Archway leisure centre przy samej stacji metra
      • mummy6 Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 27.03.07, 00:20
        ja zaczelam chodzic z 7 tygodniowym synkiem
        polecam we wschodnim londynie chingford i tamtejszy basen 'larkswood leasure
        centre'
        sa specjalne zajecia swimming tots, 2 razy w tygodniu z instruktorka
        osobny basenik, woda mi do uda siegala, ciepla,grupa ok 8 do 14 dzieciaczkow z
        opiekunem,zlaezy od dnia...duzo zabawek, spiewanie piosenek itp.swietna sprawa
        przewijaki w przebieralnismile))
        koszt 3.75 funta, placisz za siebie tylko...

juz nie mieszkamy w uk i niestety znajoma mi wspominala ze te zajecia bardziej
        przeksztalcily sie w rodzaj kursu czyli jest stala grupa a nie po prostu tak
        sobie przychodzisz...ale sprawdz bo to nie jest pewne

dla dziecka super frajda i brakuje mi takich zajec w pl
        • ylw Re: Basen dla maluchow- Londyn :) 27.03.07, 11:45
          chingford- spoko dzieki to calkiem niedaleko.Napewno sprawdze.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka