Dodaj do ulubionych

wakacje w Polsce to...?/ ! !!

19.05.07, 03:52
srednio ,wydatek 3000 US$ na 2 tygodnie na jednego !!!!,policzmy wiec

1. bilet lotniczy i wylot w okresie letnim to wydatek okolo 1100 US$

2. prezenty dla rodziny to najskromniej drugie 1000 $ i to nic
szczegolnego nie zabierzesz na prezenty, ot ! drobne upominki

3. 1000 $ to przejazdy,benzyna,restauracje ,zywnosc, napoje ,alkohole itp.

i po 2 tygodniach ...?? po pieniadzach !!!! i wracasz do domu w
Canadzie lub USa czy Australii ,jak zdepniety
kapec,zmeczony,przepity,zdemolowany wewnetrznie wysluchiwaniem przez 2
tygodnie ,narzekan i i biadolen krewnych i rodzinki

wiec wole luxusowy kurort na 10 dni w Dominikanie i biale
plaze ,czysta jak krysztal wode Caraibow ,rafy koralowe w Cancun lub
Poco Diablo Resort w Arizonie skad wracam opalony
wypoczety ,zrelaksowany i kosztuje mnie te same pieniadze lub mniej i
odzyskuje zdrowie.
Obserwuj wątek
    • za_morzem Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 03:56
      "czysta jak krysztal wode Caraibow(???)"...
      przeciez to twoj wybor?
      gdzie problem?
    • piss.doff Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 03:59
      znudza ci sie te ye..ne karaiby. Teraz to am spedzaja swoj czas ludzie bez
      wyobrazni. Po to wyjezdzales do USA (mam nadzieje) zeby latac do jakichs
      polowicznych qrwidolkow?
      • za_morzem Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 04:05
        wlasciwie jaka jest roznica miedzy hotelem w meksyku, florydzie i innej dominikanie?

hotel taki sam bo wlasciciel ten sam.
        obsluga czarna albo latynoska.
        pamiatki tez made in china.
        • piss.doff Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 04:37
          no wlasnie. od czasu jak mnie zrobiono w ch. sprzedajac mi jakies rzezby
          karaibskie spod frezarki, facet idacy przede mna padl na ziemie i zostal sie po
          nim tylko bardzo mocny smrod, wysluchalem pare antypolskich zartow komediantow,
          wdepnalem na jakiegos jezozwierza, zatrulem sie przez kucharza niemieckiego
          ktory nie umial gotowac, itp itd to mam gdzies takie tropikalne imprezy poza
          USA. Z wizyta w ojczyznie place $100 za noc a w USA spie za darmo.
    • ratpole Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 04:05
      burgerking1 napisał:

> srednio ,wydatek 3000 US$ na 2 tygodnie na jednego !!!!,policzmy wiec

Mozna zaoszczedzic te 3000 dolarow nie jadac do Polski tylko zapraszajac rodzine
      do siebie, ale wtedy trzeba wydac 3 razy tyle, co i tak sie oplaca bo ulga jaka
      sie czuje po zapakowaniu rodziny do powrotnego samolotu jest simply speaking
      PRICELESS, for everything else there's Mastercard hehe
    • a_cali Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 04:27
      Twoj wybor jest taki a ja majac do wyboru pomiedzy Karaibami (czy czyms podobnym) a Polska ,,wybieram" Polske ale na szczescie nie musze dokonywac takich wyborow poniewaz corocznie latam do Polski na miesiac i corocznie tez staram sie spedzic troche czasu w rownie ,,milych" a jak innych miejscach ,heheee no i kasa nie jest w tym wszystkim najwazniejsza ,w Polsce mam starych Rodzicow i trzy dorosle corki,ktore jakos nie maja ochoty na zycie w USA a tesknie i nie mam zamiaru tego ukrywac i to ta tesknota pcha mnie corocznie do Polski bo chyba juz nic innego
      • za_morzem Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 04:34
        "i to ta tesknota pcha mnie
        corocznie do Polski bo chyba juz nic innego"....

wlasnie dlatego...
      • piss.doff Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 04:41
        rozmaicie bywa w polskich rodzinach. Dla mnie wszystko poza USA jest
        niekoszerne. Milej wizyty.
        • za_morzem Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 04:52
          piss.doff napisał:

> rozmaicie bywa w polskich rodzinach. Dla mnie wszystko poza USA jest
          > niekoszerne. Milej wizyty.

nie chcialbym byc niedelikatny ale koszernosc chyba dla polskich rodzin nie ma
          zbyt wielkiego znaczenia.
          a moze wlasnie piszac to popelnilem "przestepstwo nienawisci"?

btw
          w europie tez mozesz znalesc koszerne jesli ci zalezy.

• norma_baker Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 20:49
            A ty co za-morzem masz klopot w zrozumieniu prostych przenosni?
            "Koszernie" znaczy sie jak trzeba a nie koniecznie oznacza koszernie czyli
            zydowsko.
            • burgerking1 Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 19.05.07, 22:58
              jak tam juz zajedziesz to tylko gorzala sie leje dzien i noc ,a na drugi
              dzien wstajesz caly opuchniety i oglupialy ! pozatym wszystko piekielnie
              drogie !! i ci ludzie wokoolo zazdrosni o wszystko do bolu !!,i ciagle te
              same opowiadania w kolko jak im jest zle , a nam dobrze w USA
              • burgerking1 Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 20.05.07, 04:25
                up
              • zpustynii Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 20.05.07, 07:56
                Masz troche racji. W Polsce dziewczyny get on you, bo myslom, ze masz $$$ i je
                wezimiesz do USA. Nielubilem tego bardzo jak bylem w Polsce. I te dziewczyny
                terz nie sa najlepsze. Prawie wszystkie maluja sie jak hookers a puzniej
                wychodzi ze takie ladne to nie sa. Za duzo pijo w Polsce i nie jedza dobrze,
                tlusto. Wcale mi sie w Polsce nie podobalo, byme raz u rodziny i nie chce
                pojechac wiecej. Wole jechac do Lake Tahoe.
                • za_morzem Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 20.05.07, 08:10
                  "Prawie wszystkie maluja sie jak hookers a puzniej
                  wychodzi ze takie ladne to nie sa. Za duzo pijo w Polsce i nie jedza dobrze,
                  tlusto."

na wsiach wszystkie sie za bardzo maluja.
                  i w hameryce i w polsce.
                  ze wsi jestes to sie od tego nie uwolnisz.

tlusto jedza?

jaja se koles robi?

midwest klimat:

i13.photobucket.com/albums/a256/jerseygyrl8461/BeforeAfter.jpg
                  • zpustynii Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 20.05.07, 08:20
                    Nie jestem ze wsi urodzilem sie w Pittburgh, PA, to duze miasto, a rodzine w
                    Polsce mam w Wroclaw.
                    Jedzo w Polsce bardzo zle, i ciongle jedzo, a wcale sie nie ruszajo tylko lezo
                    chlopy nie wiedzo co to GYM, jak sie rozbioro to jak kobiety so.
                    • prawdziwystarywjarus Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 20.05.07, 08:27
                      Wiekszych grubasow niz w USA nigdzie nie spotkasz.
                      Szczupli Amerykanie sa tylko w filmach z Holywood.
                      Czego to komputery dzis nie potrafia?
                      • zpustynii Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 20.05.07, 08:33
                        Grubich jest w Ameryce tylko jak sa white trash, nie majo szkol a jak majo to
                        wyglondajo bardzo dobrze i chodzo do GYM i dobrze sie ubierajo. Gdzie ty
                        mieszkasz w US? Musisz miec bardo niskie salary jak tylko widzisz samych
                        grubich. Ja jak jade do Europy to tylko nos zatykam bo European nie myjo sie
                        tylko prefumujo ale i tak smierdzo.
                        • za_morzem obese people in usa... 20.05.07, 08:56
                          co ma salary wspolnego z tym co widzisz na ulicach?

tak obrzydliwe grubych ludzi jak w usa nie spotkalem nigdzie na swiecie.

powaznie, nawet kanada, niby podobne zarcie i kultura ale takich monstrualnych
                          potworow ludzkich jak w ny, detroit czy chicago nie uswiadczysz.

cos w usa jest nie tak.

• prawdziwystarywjarus Re: obese people in usa... 20.05.07, 09:06
                            Cos malo po tym swiecie podrozujesz.

Nie ja pierwszy to zauwazylem.

3.content.collegehumor.com/d1/ch6/0/8/collegehumor.0c4fc00083c62e10304d7a6840ee28e8.jpg

Cala Polonia w USA jest traktowana jak white trash.
                            • za_morzem Re: obese people in usa... 20.05.07, 09:10
                              prawdziwystarywjarus napisał:

> Cos malo po tym swiecie podrozujesz.
                              >
                              > Nie ja pierwszy to zauwazylem.
                              >
                              >
                              > <a
                              href="3.content.collegehumor.com/d1/ch6/0/8/collegehumor.0c4fc00083c62e10304d7a6840ee28e8.jpg"
                              target="_blank">3.content.collegehumor.com/d1/ch6/0/8/collegehumor.0c4fc00083c62e10304d7a6840ee28e8.jpg</a>
                              >
                              > Cala Polonia w USA jest traktowana jak white trash.

pyerdolisz.

kazdy jest traktowany tak jak na to zasluguje i z kim sie obraca.

ja nie znam nikogo z polonii kto jest "white trash".

• pol-prawnik Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 20.05.07, 22:02
                          On nigdzie grubych w USA nie widzial, bo mieszka na stale w Australii i gada
                          tak, bo nie ma nic do roboty. Grubi sa wszedzie ale jemu sie przewaznie ci w
                          USA nie podobaja, chociaz nigdy tam nie byl. A Salary nie ma, on jest na rencie
                          wiec nie bardzo ma kontakt za jakakolwiek grupa spoleczna.
    • prawdziwystarywjarus Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 20.05.07, 08:21
      Dominikana ?!

A co T chcesz tam robic?
      Ile mozna lezec na "czystej" plazy i nurkowac w "czystej" wodzie.
      Wielkie nudy.
      Zobacz sam i porownaj:

www.dominikana.pl/

www.ftb.pl/news/47319_0_1/beach-party-gdynia-2007.htm

Pamietaj, ze Polska to nie tylko Twoja rodzina.
      • burgerking1 Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 21.05.07, 00:24
        jest wiele pieknych miejsc na swiecie ktore warto zobaczyc i gdzie za nie
        wielkie pieniadze dostaracza ci pelny komfort wypoczynku oferujac piekny
        klimat ,czysta wode i niepowtarzalne bogactwo natury,niestety Polska nadzis
        takich warunkow nie moze zaoferowac,a jesli juz znajdzie sie zakatek warty
        odwiedzenia i pobytu ,np Tatry czy Karkonosze,to ceny sa zdziercze
        nieprownywalne do tych ktore oferuja inne swiatowe miejsca atrakcyjnie
        turystycznie,gdzie nie wygorowane w cenie hotele 4 - 5 gwiazdkowe i niezwykle
        uprzejma usluga sa codziennoscia
    • bonzee32 Re: wakacje w Polsce to...?/ ! !! 20.05.07, 12:37
      > wiec wole luxusowy kurort na 10 dni w Dominikanie i biale
      > plaze ,czysta jak krysztal wode Caraibow ,rafy koralowe w Cancun lub
      > Poco Diablo Resort w Arizonie skad wracam opalony
      Ja to nawet Prage czeska bym wolala! wink
    • kup_pan_paszport Dolicz koszt paszportu, gliniak 20.05.07, 17:15
      www.google.com/search?q=koszt+paszportu
    • luiza-w-ogrodzie Wakacje w Polsce to okazja do spotkan z rodzina 21.05.07, 02:19
      Wakacje w Polsce dla mnie to okazja do spotkan z rodzina, znajomymi i
      przyjaciolmi z liceum i ze studiow. Dzieci podszkola swoja polszczyzne, obejrza
      kilka zabytkow, zeby mialy pojecie o kraju pochodzenia. Ja pozalatwiam rozne
      sprawy administracyjne dla mojej Mamy.
      A potem wracamy do domu i tam czujemy sie jak na wakacjach :o)
      Luiza-w-Ogrodzie
      .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      Australia-uzyteczne linki
      • norma_baker Dla niektorych to okazja do poznania pseudo-Nadaua 21.05.07, 04:25
        Nie staraj sie tu kokietowac Luiza, jestes stara kolaborantka z agentami
        opluwajacymi Polonie rowno, jak Nadauowa, pozniej ja ukrywasz a a nawet
        usprawiedliwiasz jej postepowanie. Tak niektorzy spedzaja wakacje w Polsce.
        • ratpole Re: Dla niektorych to okazja do poznania pseudo-N 21.05.07, 04:38
          norma_baker napisał:

> Nie staraj sie tu kokietowac Luiza, jestes stara kolaborantka z agentami
          > opluwajacymi Polonie rowno, jak Nadauowa, pozniej ja ukrywasz a a nawet
          > usprawiedliwiasz jej postepowanie. Tak niektorzy spedzaja wakacje w Polsce.

Zauwaz jak sie sama przyznala, ze pobyt w Australii to dla niej wakacje. Wakacje
          to cos tymczasowego czyli nie czuje sie tak naprawde emigrantka, bo siedzi na plocie
          • luiza-w-ogrodzie Ratpole, zrelaksuj sie, usmiechnij sie :o) 21.05.07, 06:26
            ratpole napisał:

> Zauwaz jak sie sama przyznala, ze pobyt w Australii to dla niej wakacje.
            Wakacje to cos tymczasowego czyli nie czuje sie tak naprawde emigrantka, bo
            siedzi na plocie

Usmialam sie z takiego wyciagania wnioskow na podstawie konfabulacji. Nigdy nie
            napisalam ze pobyt w Australii to dla mnie wakacje, tylko ze _w domu czuje sie
            jak na wakacjach_. Wytlumaczyc Tobie roznice, czy sam widzisz?

Wstaje i wychodze rano do ogrodu, jest cisza, spokoj, w krzewach banksii
            swiergocza papuzki. Wiem, ze czeka mnie spokojny dzien, praca z inteligentnym
            zespolem, potem powrot do domu, dobra muzyka, smaczne jedzenie, moze kino albo
            joga, pelny relaks. Czasem zajrze na to forum, majac nadzieje ze pojawi sie
            ciekawy post (niestety tym razem pojawila sie Wadera).

Pozdrawiam z usmiechem znad szklanki czerwonej herbaty... zrelaksuj sie,
            usmiechnij sie, bo az tutaj slysze twoje zgrzytanie zebami
            Luiza-w-Ogrodzie
            • norma_baker Re: Ratpole, zrelaksuj sie, usmiechnij sie :o) 21.05.07, 06:53
              Znowu oslizla Luiza przekouje nas do natury.
              • luiza-w-ogrodzie Re: Ratpole, zrelaksuj sie, usmiechnij sie :o) 21.05.07, 07:01
                norma_baker napisał:

> Znowu oslizla Luiza przekouje nas do natury.

Zainteresowalo mnie czemu akurat "oslizla"? Ostrygi wlasnie jesz, czy co?

Luiza-w-Ogrodzie
        • luiza-w-ogrodzie Urealnianie wirtualnych znajomosci 21.05.07, 06:19
          Pseudo, czy nie, oprocz Nadau poznalam siedem osob znanych mi z forow GW, bylam
          goszczona w ich domach, poznalam ich rodziny. Urealnianie wirtualnych
          znajomosci to tez jedna z rzeczy, ktore mozna robic na wakacjach w Polsce.
          Jestem z tegorocznych bardzo zadowolona.

A Nadau nie ukrywam, skad taki pomysl? I gdzie mialabym go ukrywac?

Luiza-w-Ogrodzie
    • prawdziwystarywjarus Atrakcje wakacyjne w Polsce dla starej Polonii 21.05.07, 12:46

fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news/nowa-huta-tylko-dla-ludzi-z-jajem,911173,3439
      • unaswameryce Luiza a ja mam pytanie do Ciebie 21.05.07, 14:01
        kto to jest ta Wadera?
        Nie mialem do tej pory okazji z nia dyskutowac, ale odpisalem na watek o Calcuttcie napisalem w tym watku o tym co tam widzialem i ona sie wsciekla.
        • burgerking1 Re: Luiza a ja mam pytanie do Ciebie 22.05.07, 01:07
          "wiadera" to jest najbogatsza baba na forum polonia !!! zrobila duze
          pieniadze w USA ma domy na biznes i kupe forsy w bankach !! ,jest oblatana
          w sprawach lokaty pieniedzy ,dzis blisko emerytury juz , mysli jak wywiezsc
          caly majatek do Szwajcarii zeby nie placic podatkow.
          • tow.kapelan Centrum Monitoringu Portmonetki Wiadery 22.05.07, 01:33
            Spałeś, gliniak?
            Funio nadaje, że pomagał Wiaderze.
        • luiza-w-ogrodzie Kto to jest ta Wadera? 22.05.07, 01:32

unaswameryce napisał:

> kto to jest ta Wadera?
          > Nie mialem do tej pory okazji z nia dyskutowac, ale odpisalem na watek o
          Calcuttcie napisalem w tym watku o tym co tam widzialem i ona sie wsciekla.

Unaswameryce, kto to jest Wadera przekonales sie z jej wypowiedzi na watku o
          Kalkucie, czy naprawde trzeba cos dodawac? Z Wadera sie nie dyskutuje, tylko
          pochyla przed nia z pokora glowe i uznaje jej wyzszosc finansowa i
          intelektualna :o)

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie
          • burgerking1 Re: Kto to jest ta Wadera? i Luiza 22.05.07, 02:11
            a o co poszlo ??,, Luiza?? pozarlas sie z 'wiaderom" o co ??
            jedno jest pewne ona fooooorse !! i to duza forse ! wiedziala jak sie ustawic
            w USA
            • luiza-w-ogrodzie Re: Kto to jest ta Wadera? i Luiza 22.05.07, 02:15
              burgerking1 napisał:

> a o co poszlo ??,, Luiza?? pozarlas sie z 'wiaderom" o co ??
              > jedno jest pewne ona fooooorse !! i to duza forse ! wiedziala jak sie
              ustawic w USA

Pozarlam sie z Wadera? A skadze, ona mnie bawi, znam ten typ jeszcze z Polski.
              Pieniadze juz ma, tylko jeszcze nie wie, jak sie o nich rozmawia :o)

Luiza-w-Ogrodzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka