japonczyk1 20.07.07, 16:55 I nie wrocili by do Polski za nic. Ciekawe tylko po co probuja informowac o tym wszystkich na lewo i prawo ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogo2 Re: Imigranci nie tesknia 20.07.07, 17:02 jestes pewien , ze masz na mysli imigrantow, ktorzy za nic do polski, nie chca wrocic... ? imigrant, a emigrant, to nie to samo... japonczyk1 napisał: > > I nie wrocili by do Polski za nic. > Ciekawe tylko po co probuja informowac o tym wszystkich na lewo i prawo ? > Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay11 Re: Imigranci nie tesknia 20.07.07, 17:36 No popatzr yap..moj post juz wycieli Hehe Czy mozna tesknic na wiezieniem, syfem i upodleniem? Ja wyjechalem 20 lat temu.Co sie zmienilo przez te 20 lat? Duzo.Duzo wiecej ludzi ucieka z tego parszyweko kraju.To sie zmienilo.Bedzie lepiej? Ja mysle ze bedzie ale nie za mojego zywota kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club Re: Imigranci nie tesknia 20.07.07, 17:37 bogo2 napisał: > imigrant, a emigrant, to nie to samo... A właśnie, że to samo, tylko widziane z drugiej strony. Tylko imitacja ma jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Imigranci nie tesknia 21.07.07, 14:27 mozna zapytac , z jakiej...? fan.club napisał: > A właśnie, że to samo, tylko widziane z drugiej strony. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club Re: Imigranci nie tesknia 21.07.07, 15:25 bogo2 napisał: > mozna zapytac , z jakiej...? Pytanie ieco przygłupawe, ale ci odpowiem: tam skąd wyjechałeś jesteś emigracją, tam gdzie przybyłeś już imigracją. Dwie strony tego samego medalu. Jest jednak jeszcze trzecia strona czyli imitację (imigracji) - doopa już zagranicą a łeb jeszcze w Bulbonii. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Imigranci nie tesknia 21.07.07, 16:39 bzdura..! wyjechalem z kraju, ktorego juz nie ma.... mieszkam w kraju, ktorego jestem obywatelem... jak z tego mozna ulepic medal , nie wiem.... fan.club napisał: > (...)tam skąd wyjechałeś jesteś emigracją, tam gdzie przybyłeś już imigracją. Dwie strony tego samego medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
donk Ja se tak myslem. 20.07.07, 18:04 Ja se troche podedukujem. Nie tenskniom tacy, ktorzy se nie myslom o takich tematach bo wlasnie nie tenskniom. No i jak nie myslom bo se nie tenskniom, to nie tenskniom wogole. heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 odpowiedz 20.07.07, 20:20 Z wielkim niesmakiem przeczytalem to co napisales .Zastanow sie nad tym co wypisujesz .Odnosze wrazenie ,ze chyba nie jestes Polakiem .Jakie otrzymales wychowanie w rodzinie .Tak opluwc wlasny kraj na Forum ,to doprawdy przykre .Tyle lat rzadow komuny a Ty chcesz aby to wszystko zmienilo sie w ciagu 20 lat .A wczesniejsze lata okupacji hitlerowskiej ,ktora tak ciezko doswiadczyla ludzi .Czy Ty znasz historie Polski .Cz przyslowiowe koryto to najwazniejsza rzecz na swiecie .Jeszcze troche o spojrzysz inaczej .zwlaszcza kiedy dzieci umieszcza Cie w domu starcow .Zycze Ci wiecej optymizmu i obiektywnej ocemy .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: odpowiedz 20.07.07, 20:25 heheh Ja tam jestem demkorata i myslem ze masz prawo do wlasnego zdania. heheheh Chyba wlasnie w tym senk. Mnie to w sumie nie obchodzi, ale ty chyba masz jednak pjerdoolca. Odpowiedz Link Zgłoś
anna1239 Re: odpowiedz 20.07.07, 20:33 ladnie to ujoles bruno,ale on tego nie zrozumie i inni z katkim samym iq ,bo to najnirzsza szuflada .jest nieszczesliwy ,to wie ale sie nie przyzna bo jest w hameryce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikka00 do anny 20.07.07, 23:31 ja generalnie, zgodnie z zasadą że nie dyskutuje się z niemyślącymi, raczej się na tym forum nie udzielam, ale czytuję, a jakże. Warto poczytać jak się frustruje ta mniej mysląca część emigracji (nie imigracji jak to się na tym forum często co poniektórym myli). Zgadzam się z brunem i zgadzam się z Tobą anno, jednakże przyzwoitość wymaga tego(wiem wiem, na tym forum to słowo już nie funkcjonuje),że jeśli się komuś wymawia najniższą szufladę, wypada napisać to bez błędów ortograficznych. Mam nadzieję, ze to wynik czynników spowodowanych wieloletnią emigracją. Serdecznie Cię pozdrawiam jako przedstawicielkę niewielu niezakompleksionych emigrantów z Polski, którzy wiedzą, że bezpodstawne i zajadliwe plucie na swoje gniazdo świadczy li i jedynie (cyt. z Musierowicz, a co) o koszmarnie trudnych do wyleczenia kompleksach. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club Gdybyś nie była taka pszemondżała, to... 21.07.07, 00:00 możny by pomyśleć, że to bardzo trafna autodiagnoza. Odpowiedz Link Zgłoś
anna1239 Re: do anny 22.07.07, 09:29 przepraszam cie nikka00,jezeli moje bledy obrazily twoja wrazliwa dusze estety ortograficznego.wezme twoja uwage do serca!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: odpowiedz 21.07.07, 00:29 Juz jest tu jeden o niby podwyzszozym IQ sie wymonrzal. Okazalo siem w koncu, ze to stroz i wogole ciota. heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
nikka00 Re: odpowiedz 21.07.07, 18:35 no wypisz wymaluj trafna diagnoza, czego dowodem obie powyższe "szalenie błyskotliwe" wypowiedzi. Miłej niedzieli ) Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: odpowiedz 23.07.07, 08:47 Bruno5 napisał;Z wielkim niesmakiem przeczytalem to co napisales .Zastanow sie nad tym co wypisujesz .Odnosze wrazenie ,ze chyba nie jestes Polakiem .Jakie otrzymales wychowanie w rodzinie .Tak opluwc wlasny kraj na Forum ,to doprawdy przykre .Tyle lat rzadow komuny a Ty chcesz aby to wszystko zmienilo sie w ciagu 20 lat .A wczesniejsze lata okupacji hitlerowskiej ,ktora tak ciezko doswiadczyla ludzi .Czy Ty znasz historie Polski .Cz przyslowiowe koryto to najwazniejsza rzecz na swiecie .Jeszcze troche o spojrzysz inaczej .zwlaszcza kiedy dzieci umieszcza Cie w domu starcow .Zycze Ci wiecej optymizmu i obiektywnej ocemy .Pozdrawiam ODPo Bruno5; Szczerze mówiąc to nie bradzo zrozumiałam do kogo skierowałeś ten fragment; Japy? czy Bogo? Napisałeś też o patriotyźmie; co masz na myśli? Założyłeś wątek tylko kilka tygodni temu opisując własną wycieczkę do Polski w celu turystycznym; tanie piwo oraz tanie dziewczyny. Ciekawa więc jestem jak teraz w związku z tym połączysz wyżej cytowany patriotyzm z własnym podejściem dosyć chyba konsumpcyjnym? Partiotyzm w popieraniu rodzimego browaru czy usług seksualnych? A może jednego i drugiego - wszystko pięknie tylko jak się ma to do patriotyzmu.? Pytam z czystej ciekawości bo zauważam brak integralnej spójności między czynami i słowami sprzed paru tygodni a obecnie bardzo ładną i nieco pompatyczną pozycją patrioty. Do Japy: Dlaczego? a dlaczego nie? Forum przecież właśnie do tego służy - wyraźania własnych opinii, poglądów itp. Zastanawianie się nad faktem, że inni mają potrzebę głoszenia takich czy innych poglądów wobec świata jest dziwne, gdy samemu się to robi; Yapa właściciel zegarka Pantarei, Japa przeprowadzający się do Gdańska z NY - to są informacje dostarczone przez Ciebie na tym Forum. Moje pytanie - dlaczego - czy do czego ten rodzaj informacji jest potrzebny światowej polonii, byłoby równie bez sensu. Sam pisujesz na różne tematy i inni robią dokładnie to samo.Wszyscy więc razem do kupy jesteśmy częścią tego Forum, bez względu na to czy tylko pisujemy czy czytamy. Zapytanie więc o fakt 'pisania'można śmiało skierować do siebie samego - dlaczego Ty piszesz? - pytanie jest oczywiście retoryczne i nie wymaga odpowiedzi. Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link Zgłoś