Dodaj do ulubionych

Imigranci nie tesknia

20.07.07, 16:55

I nie wrocili by do Polski za nic.
Ciekawe tylko po co probuja informowac o tym wszystkich na lewo i prawo ?

Obserwuj wątek
    • bogo2 Re: Imigranci nie tesknia 20.07.07, 17:02
      jestes pewien , ze masz na mysli imigrantow, ktorzy za nic do polski, nie chca
      wrocic... ?
      imigrant, a emigrant, to nie to samo...smile

japonczyk1 napisał:

>
      > I nie wrocili by do Polski za nic.
      > Ciekawe tylko po co probuja informowac o tym wszystkich na lewo i prawo ?
      >
      • chardonnay11 Re: Imigranci nie tesknia 20.07.07, 17:36
        No popatzr yap..moj post juz wycieli Hehe
        Czy mozna tesknic na wiezieniem, syfem i upodleniem? Ja wyjechalem 20 lat
        temu.Co sie zmienilo przez te 20 lat? Duzo.Duzo wiecej ludzi ucieka z tego
        parszyweko kraju.To sie zmienilo.Bedzie lepiej? Ja mysle ze bedzie ale nie za
        mojego zywota kolego.
      • fan.club Re: Imigranci nie tesknia 20.07.07, 17:37
        bogo2 napisał:

> imigrant, a emigrant, to nie to samo...smile

A właśnie, że to samo, tylko widziane z drugiej strony. Tylko imitacja ma jedną
        stronę.
        • bogo2 Re: Imigranci nie tesknia 21.07.07, 14:27
          mozna zapytac , z jakiej...?

fan.club napisał:

> A właśnie, że to samo, tylko widziane z drugiej strony. (...)
          • fan.club Re: Imigranci nie tesknia 21.07.07, 15:25
            bogo2 napisał:

> mozna zapytac , z jakiej...?
            Pytanie ieco przygłupawe, ale ci odpowiem: tam skąd wyjechałeś jesteś
            emigracją, tam gdzie przybyłeś już imigracją. Dwie strony tego samego medalu.
            Jest jednak jeszcze trzecia strona czyli imitację (imigracji) - doopa już
            zagranicą a łeb jeszcze w Bulbonii.
            • bogo2 Re: Imigranci nie tesknia 21.07.07, 16:39
              bzdura..!
              wyjechalem z kraju, ktorego juz nie ma....
              mieszkam w kraju, ktorego jestem obywatelem...
              jak z tego mozna ulepic medal , nie wiem....

fan.club napisał:

> (...)tam skąd wyjechałeś jesteś emigracją, tam gdzie przybyłeś już
              imigracją. Dwie strony tego samego medalu.
    • donk Ja se tak myslem. 20.07.07, 18:04
      Ja se troche podedukujem.
      Nie tenskniom tacy, ktorzy se nie myslom o takich tematach bo wlasnie nie
      tenskniom.
      No i jak nie myslom bo se nie tenskniom, to nie tenskniom wogole. heheheh
      • bruno5 odpowiedz 20.07.07, 20:20
        Z wielkim niesmakiem przeczytalem to co napisales .Zastanow sie nad tym co
        wypisujesz .Odnosze wrazenie ,ze chyba nie jestes Polakiem .Jakie otrzymales
        wychowanie w rodzinie .Tak opluwc wlasny kraj na Forum ,to doprawdy
        przykre .Tyle lat rzadow komuny a Ty chcesz aby to wszystko zmienilo sie w
        ciagu 20 lat .A wczesniejsze lata okupacji hitlerowskiej ,ktora tak ciezko
        doswiadczyla ludzi .Czy Ty znasz historie Polski .Cz przyslowiowe koryto to
        najwazniejsza rzecz na swiecie .Jeszcze troche o spojrzysz inaczej .zwlaszcza
        kiedy dzieci umieszcza Cie w domu starcow .Zycze Ci wiecej optymizmu i
        obiektywnej ocemy .Pozdrawiam
        • donk Re: odpowiedz 20.07.07, 20:25
          heheh
          Ja tam jestem demkorata i myslem ze masz prawo do wlasnego zdania. heheheh
          Chyba wlasnie w tym senk.
          Mnie to w sumie nie obchodzi, ale ty chyba masz jednak pjerdoolca.
        • anna1239 Re: odpowiedz 20.07.07, 20:33
          ladnie to ujoles bruno,ale on tego nie zrozumie i inni z katkim samym iq ,bo to
          najnirzsza szuflada .jest nieszczesliwy ,to wie ale sie nie przyzna bo jest w
          hameryce!!!
          • nikka00 do anny 20.07.07, 23:31
            ja generalnie, zgodnie z zasadą że nie dyskutuje się z niemyślącymi, raczej się
            na tym forum nie udzielam, ale czytuję, a jakże. Warto poczytać jak się
            frustruje ta mniej mysląca część emigracji (nie imigracji jak to się na tym
            forum często co poniektórym mylismile). Zgadzam się z brunem i zgadzam się z Tobą
            anno, jednakże przyzwoitość wymaga tego(wiem wiem, na tym forum to słowo już
            nie funkcjonuje),że jeśli się komuś wymawia najniższą szufladę, wypada napisać
            to bez błędów ortograficznych. Mam nadzieję, ze to wynik czynników
            spowodowanych wieloletnią emigracją.
            Serdecznie Cię pozdrawiam jako przedstawicielkę niewielu niezakompleksionych
            emigrantów z Polski, którzy wiedzą, że bezpodstawne i zajadliwe plucie na swoje
            gniazdo świadczy li i jedynie (cyt. z Musierowicz, a co) o koszmarnie trudnych
            do wyleczenia kompleksach.
            • fan.club Gdybyś nie była taka pszemondżała, to... 21.07.07, 00:00
              możny by pomyśleć, że to bardzo trafna autodiagnoza.
            • anna1239 Re: do anny 22.07.07, 09:29
              przepraszam cie nikka00,jezeli moje bledy obrazily twoja wrazliwa dusze estety
              ortograficznego.wezme twoja uwage do serca!!!pozdrawiam
          • donk Re: odpowiedz 21.07.07, 00:29
            Juz jest tu jeden o niby podwyzszozym IQ sie wymonrzal. Okazalo siem w koncu,
            ze to stroz i wogole ciota.
            heheheh
            • nikka00 Re: odpowiedz 21.07.07, 18:35
              no wypisz wymaluj trafna diagnoza, czego dowodem obie powyższe "szalenie
              błyskotliwe" wypowiedzi. Miłej niedzieli smile)
              • kan_z_oz Re: odpowiedz 23.07.07, 08:47
                Bruno5 napisał;Z wielkim niesmakiem przeczytalem to co napisales .Zastanow sie
                nad tym co
                wypisujesz .Odnosze wrazenie ,ze chyba nie jestes Polakiem .Jakie otrzymales
                wychowanie w rodzinie .Tak opluwc wlasny kraj na Forum ,to doprawdy
                przykre .Tyle lat rzadow komuny a Ty chcesz aby to wszystko zmienilo sie w
                ciagu 20 lat .A wczesniejsze lata okupacji hitlerowskiej ,ktora tak ciezko
                doswiadczyla ludzi .Czy Ty znasz historie Polski .Cz przyslowiowe koryto to
                najwazniejsza rzecz na swiecie .Jeszcze troche o spojrzysz inaczej .zwlaszcza
                kiedy dzieci umieszcza Cie w domu starcow .Zycze Ci wiecej optymizmu i
                obiektywnej ocemy .Pozdrawiam

ODPbig_grino Bruno5; Szczerze mówiąc to nie bradzo zrozumiałam do kogo skierowałeś
                ten fragment; Japy? czy Bogo?
                Napisałeś też o patriotyźmie; co masz na myśli? Założyłeś wątek tylko kilka
                tygodni temu opisując własną wycieczkę do Polski w celu turystycznym; tanie
                piwo oraz tanie dziewczyny. Ciekawa więc jestem jak teraz w związku z tym
                połączysz wyżej cytowany patriotyzm z własnym podejściem dosyć chyba
                konsumpcyjnym?
                Partiotyzm w popieraniu rodzimego browaru czy usług seksualnych? A może jednego
                i drugiego - wszystko pięknie tylko jak się ma to do patriotyzmu.? Pytam z
                czystej ciekawości bo zauważam brak integralnej spójności między czynami i
                słowami sprzed paru tygodni a obecnie bardzo ładną i nieco pompatyczną pozycją
                patrioty.

Do Japy: Dlaczego? a dlaczego nie? Forum przecież właśnie do tego służy -
                wyraźania własnych opinii, poglądów itp.
                Zastanawianie się nad faktem, że inni mają potrzebę głoszenia takich czy innych
                poglądów wobec świata jest dziwne, gdy samemu się to robi; Yapa właściciel
                zegarka Pantarei, Japa przeprowadzający się do Gdańska z NY - to są informacje
                dostarczone przez Ciebie na tym Forum.
                Moje pytanie - dlaczego - czy do czego ten rodzaj informacji jest potrzebny
                światowej polonii, byłoby równie bez sensu.
                Sam pisujesz na różne tematy i inni robią dokładnie to samo.Wszyscy więc razem
                do kupy jesteśmy częścią tego Forum, bez względu na to czy tylko pisujemy czy
                czytamy. Zapytanie więc o fakt 'pisania'można śmiało skierować do siebie
                samego - dlaczego Ty piszesz? - pytanie jest oczywiście retoryczne i nie wymaga
                odpowiedzi.

Pozdrawiam
                Kan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka