bogo2 28.09.07, 16:01 oprocz tego, ze ta pierwsza, ze snow i tesknoty... a ta druga, z zycia sie tka.... ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
japonczyk1 Wersja Japonska 28.09.07, 16:14 I. Polskosc polonijna ( to moja ulubiona, prywatna wersja): Cytat # 1 : "w " moim " Stanie obowiazuje jedynie tablica rejestracyjna z tylu Z przodu mozna wiec wieszac praktycznie kazda tablice. Ja "zrobilem sobie" prezent pod choinke i juz za kilka dni dostane " originalna" unijna tablice z Polski Bedzie nie tylko PL i Flaga ale inicjaly : OP i moje imie. Poza tym na chlodnicy od dawna mam zebata okragla blache z orlem i napisem POLAND. Kiedys analogiczne blachy byly bardzo popularne w Niemczech- z herbem i nazwa miasta Cytat # 2: (Ten sam autor -podac linki?): "Bo pomiedzy Bugiem a Nysa to najwazniejsze my sa - zlodzieje, pijaczki, bumelanty, szmaciasze" II. Polskosc krajowa? Czyli polska? Czyli maslo maslane? Tu to juz sie wypowiedza polonusi, oni sa najlepsi w tluczeniu polskiej piany. Odpowiedz Link Zgłoś
bluff Re: czym sie rozni "polskosc" polonii od krajowe 28.09.07, 16:20 bogo2 napisał: > oprocz tego, ze ta pierwsza, ze snow i tesknoty... > a ta druga, z zycia sie tka.... ? bogo,co Cie naszlo?Wiem,ze jestes z melb,chwile mnie nie bedzie,umowimy sie na piwo,pogadamy,pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: czym sie rozni "polskosc" polonii od krajowe 28.09.07, 16:40 ot, taka , latarnikowa smetnosc... bluff napisał: (...) > bogo,co Cie naszlo?(...) Odpowiedz Link Zgłoś