maciekqbn 16.11.07, 17:40 To praktyka z najgorszych lat komuny. Na cywilizowanych portalach powiadamia się autora o usunięciu postu. Ale dno! Jestem w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viper39 Re: Kto kasuje posty bez powiadamiania uatora? 16.11.07, 17:59 maciekqbn napisał: > To praktyka z najgorszych lat komuny. a co ty myslisz ze kto jest wydawca gazety? michnik to stary komunista... i jest w tej gazecie wielu bylych komuchow popatrz kto tutaj pisze yaponczyk i kagan to stare komuchy kagan to sie tego wcale nie wstydzi > Na cywilizowanych portalach > powiadamia się autora o usunięciu postu. ty zapominasz w jakim kraju zyjesz, Polska dopiero od paru lat nie jest ogladana przez lupe przez "braci" z bylego zsrr, przyzwyczajenia jednak pozostaly, tego tak szybko sie nie zmienia zapomniales ze jeszcze niedawno w Polsce preziem byl kwach a rzadzila sld? zapomniales ze w tych wyborach nadal sld dostala sie do koryta? > Ale dno! Jestem w szoku. no tos mnie gosciu zaskoczyl tym twoim szokiem to ty mnie szokujesz dziwiac sie takimi rzeczami Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: Kto kasuje posty bez powiadamiania uatora? 16.11.07, 18:03 Napewno jakis spisek ortalionow. heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
mrouzo Re: Kto kasuje posty bez powiadamiania uatora? 16.11.07, 22:19 Jak to kto? Wiadomo. Iluzja Odpowiedz Link Zgłoś
w.s2 Re: Kto kasuje posty bez powiadamiania uatora? 16.11.07, 22:30 Sposób uzyskiwania informacji o powodach usunięcia wypowiedzi jest podany w nagłówku forum. Wystarczy z niego skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Re: Kto kasuje posty bez powiadamiania uatora? 16.11.07, 22:32 Chodzilo nie o samo kasowanie, ale o kasowanie bez sladu, ze zostaly one skasowane... Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Kto kasuje posty bez powiadamiania uatora? 16.11.07, 22:44 Dokładnie! Aktywnie uczestniczę na róznych forach dyskusyjnych i jeszcze NIGDY nie spotkałem się z sytuacja, gdy post zostaje usunięty bez śladu i/lub powiadomienia jego autora o zaistniałym fakcie. Tutaj po raz pierwszy spotkałem sie z czyms takim. Zazwyczaj przyjmuje się, alternatywnie: 1. Post jest kasowany bez śladu, autor jest powiadamiany o tym wraz z uzasadnieniem przyczyny usunięcia. 2. Treść postu zostaje zastąpiona wpisem, iż ze względu na .... (tutaj uzasadnienie).... został on usunięty. Autor może zostać powiadomiony lub nie. 3. Post jest edytowany przez cenzora - z wyraznym zaznaczeniem co zostalo wyciete, pod postem umieszczone uzasadnienie dlaczego post zostal ocenzurowany. Przewaznie spotyka sie rozwiazania nr 1 lub 2, rozwiazanie nr 3 jest stosowane tylko na jednym znanym mi forum. A tutaj pojawiła sie 'opcja nr 4' -> znikanie postów. Na szanujacych się forach dyskusyjnych cos takiego zdarza sie tylko w przypadku awarii serwera skutkujacej utrata czesci danych. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Re: Kto kasuje posty bez powiadamiania uatora? 17.11.07, 00:04 No coz, "kiedy myslalem, ze znalazlem sie na samym dnie, uslyszalem pukanie od dolu" (nie pamietam autora z ktorego cytuje)... Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Faktycznie 21.11.07, 02:44 maciekqbn napisał: > 1. Post jest kasowany bez śladu, autor jest powiadamiany o tym wraz > z uzasadnieniem przyczyny usunięcia. > > 2. Treść postu zostaje zastąpiona wpisem, iż ze względu na .... > (tutaj uzasadnienie).... został on usunięty. Autor może zostać > powiadomiony lub nie. > > 3. Post jest edytowany przez cenzora - z wyraznym zaznaczeniem co > zostalo wyciete, pod postem umieszczone uzasadnienie dlaczego post > zostal ocenzurowany. > Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Zmienic nadgorliwego w.s2 16.11.07, 23:18 w.s2 napisał: Sposób uzyskiwania informacji o powodach usunięcia wypowiedzi jest podany w nag łówku forum. Wystarczy z niego skorzystać. ======================================================================= a moze zaczniemy naciskac Gazete by zmienila nadgorliwego w.s2 !! Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Zmienic nadgorliwego w.s2 17.11.07, 01:05 nie moze a na pewno! Ten facet rozklada gazete na poziom godny papuasow. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa hehehe 23.11.07, 19:04 polonus5 napisała: > w.s2 napisał: > > Sposób uzyskiwania informacji o powodach usunięcia wypowiedzi jest podany w nagłówku forum. Wystarczy z niego skorzystać. > > ► objasnil trzepiac sie szpicrota po cholewie ======================================================================= > > a moze zaczniemy naciskac Gazete by zmienila nadgorliwego w.s2 !! ► polonus, to trzeba widziec jako terapie na to, czego brak w realu. On tu wirtualnie jest kims... Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Kto kasuje posty bez powiadamiania uatora? 22.11.07, 06:49 Forumowicz pisal o Waszym nie pozostawianiu sladu o wycinaniu jego wypowiedzi. Nie pozostawianie informacji, ze watek zostal wyciety smierdzi PRL-em. To troche cos innego niz podawanie informacji dlaczego post lub watek zostal wyciety. W sprawie podawania powodow tez jestescie dobrzy. Klikam i klikam w ten naglowek i jedyne co otrzymuje to nastepujaca informacja: "Informacje o przyczynie usunięcia są udzielane tylko autorom usuniętych wypowiedzi i tylko listownie - na maile wysłane do forum@agora.pl lub do administratorów społecznych danego forum." Oto przyklad wysylania ludzi na Berdyczow. Praktycznie Kafka sie tu klania. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Jest informacja od moderatora 16.11.07, 23:49 Cześć z postów jest przesuwana do 'Oślej ławki': forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396 Powtórzę tutaj to, co juz napisałem do 'opiekuna forum': Wszystko by było ok (nie wnikajac w merytoryczne kryteria decyzji moderacyjnych) ale za kazdym takim działaniem powinna iść informacja, co się stało z postem. Obecny sposób działania oceniam jako nieelegancji, eufemistycznie rzecz ujmując. Niby wszystko ok ale jakis niesmak pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Re: Jest informacja od moderatora 17.11.07, 00:05 I znow sie zgadzam z maciekqbn. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Jest informacja od moderatora 17.11.07, 01:06 od wolu mozesz oczekiwac tylko kawalka kotleta, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
undocumented.alien Moje posty równiez znikaja bez śladu. 17.11.07, 01:43 Zniknely wszystkie moje posty, gdzie napisalem jedynie że... "posty znikają bez śladu" Kilka razy wklejalem to samo i to 10 minutach znikało. Bez powiadomienia. Również zniknął post, gdzie napisałem, że w redakcji GW pracują agenci UB/SB. Oprócz uwagi, że "posty znikają bez śladu" nie było nic więcej. Ale widocznie etatowym esbekom wyborczej i to sie nie spodobało. Ciekawe za ile minut zniknie mój post ? Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Jest informacja od moderatora 18.11.07, 23:58 maciekqbn napisał: > Wszystko by było ok (nie wnikajac w merytoryczne kryteria decyzji > moderacyjnych) ale za kazdym takim działaniem powinna iść > informacja, co się stało z postem. Obecny sposób działania oceniam > jako nieelegancji, eufemistycznie rzecz ujmując. Maciek, obawiam sie ze liczba administratorow/moderatorow forum (wliczajac nieplatnych adminow spolecznych) jest za mala zeby kazdemu autorowi tlumaczyc powody usuniecia postow. Zawsze tak bylo na Polonii i innych publicznych forach portalu GW. Popatrz na statystyki forow: 4958 forow, 71.935.592 postow - kto ma tego wszystkiego pilnowac? Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
mrouzo Re: Jest informacja od moderatora 19.11.07, 00:02 A Luiza jest oczywiscie jednym ze spolecznych modeatorow i nie daje juz rady podawac przyczyn kasowania. Paktyki rodem z komuny. Widac w Luizie wiele z niej zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Over and Out 19.11.07, 00:42 Wystarczy poczytac ze zrozumieniem forum "O Moderacji" gdzie sie wielokrotnie skarzyles, zeby wiedziec ze moderatorzy nie nadazaja z przerabianiem publikowanych postow. Nie trzeba byc samemu moderatorem, zeby to zrozumiec. Over and Out Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us luiza-na-zagrodzie - równa - wojewodzie 21.11.07, 02:48 luiza-na-zagrodzie - równa - wojewodzie Cichutka sympatyczka michnikowszczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Nastepny z mania przesladowcza 21.11.07, 04:09 filipek.us napisał: > luiza-na-zagrodzie - równa - wojewodzie Nastepny z mania przesladowcza, wszedzie widzi wielka Luize na zagrodzie z jeszcze wiekszymi nozycami :o) A vagina dentata sie tobie nie sni, filipku? > Cichutka sympatyczka michnikowszczyzny Adam Michnik? Zalozyciel GW? Nie czytam polskiej prasy od tylu lat (nie liczac artykulow przylinkowanych na Forum Polonia), ze musze prosic o wyjasnienie pojecia "michnikowszczyzna". Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Nastepny z mania przesladowcza 21.11.07, 06:27 w dzisiejszych czasach jak juz nie ma ogrodkow bo wszystkie wykupuja Chinczycy przez podstawionych agentow nic dziwnego ze chlopaki sa nerwowe, ze taka partia im smignela sprzed nosow. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Wyjaśnienie 22.11.07, 04:32 Debunker, cala ksiazke kazesz mi czytac i to o kims, kto mnie nie interesuje? Znalazlam ponizsza definicje we wstepie Ziemkiewicza, przeczytalam i z pelnym przekonaniem odpowiadam: nie jestem sympatyczka michnikowszczyzny (ani cichutka, ani glosna), ani mnie ona nie interesuje ani nie dotyczy. Ziemkiewicz: "Adam Michnik interesuje mnie w tej książce (i w ogóle) wyłącznie jako osoba publiczna. Jako propagandysta, przez wiele lat bez skrupułów używający „Gazety Wyborczej" jako narzędzia do urabiania opinii publicznej i robienia polskiej inteligencji wody z mózgów, jako działający w skrytości zaplecza działacz polityczny, żywiący ambicję kreowania i strącania w niebyt partyjnych liderów. A Michnik jako osoba publiczna interesuje mnie z kolei mniej niż fenomen, który stał się jego udziałem - fenomen michnikowszczyzny. Stąd tytuł tej książki. Michnikowszczyzna - to nie tylko zespół głoszonych przez Michnika tez i postulowanych przez niego zachowań. To grono ludzi współtworzących jego propagandową linię w „Wyborczej" i w innych, poddających się jej wpływowi, mediach. To przede wszystkim liczne grono adresatów tej propagandy, związanych z Michnikiem emocjonalnie w stopniu nie mniejszym, niż wykpiwane na salonach moherowe babcie przepojone są podziwem dla księdza Rydzyka. To rzesza polskich inteligentów i jeszcze liczniejsza - półinteligentów, którzy ulegli graniczącemu z amokiem uwielbieniu dla redaktora naczelnego „Wyborczej" jako wyroczni etycznej, politycznej i intelektualnej." Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Dzięki za zajawkę michnikowszczyzny 23.11.07, 03:13 IMHO każdy, kto PiSuje na forum GW jest bezwiednym sympatykiem michnikowszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Jeden z najwiekszych portali polonijnych 23.11.07, 03:56 filipek.us napisał: > IMHO każdy, kto PiSuje na forum GW jest bezwiednym sympatykiem michnikowszczyzny. Typowy Polak, wszedzie widzi polityke i teorie spiskowe :oP Nie pomyslales o tym, ze Forum Polonia to jeden z najwiekszych portali polonijnych - niezaleznie od wlasciciela? A za zajawke mi nie dziekuj bo to Debunker przyslal odnosnik. Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
debunker Re: Jeden z najwiekszych portali polonijnych 23.11.07, 16:14 Każden przedszkolak wie, że największym portalem jest krypta. Ino podupada po bananie danym najinteligentniejszemu internaucie wszechczasów - Panu Ziutkowi SP Masz jakiś kompleks "NAJWIĘKSZEGO" he he he No ale owieczki to tak zawsze do największego stada baranim pędem Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Nie piencie sie chlopaki! 21.11.07, 12:54 Dzis nasi ciezko pracujacy Admini pofolgowali, tak Luiza jak i Misiu! I kto tam jeszcze Post ktory mi wycieli szesc razy przedwczoraj siedzi tu juz cale 24 godziny. No chyba zeby ich napietnowac za zaniedbywanie sie? Co myslicie? Wyrozumialy SP Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Nie piencie sie chlopaki! 22.11.07, 05:28 piss.doff napisał: > ktory to misiu? SP tak pieszczotliwie nazywal swojego ulubionego dyskutanta. Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Nie piencie sie chlopaki! 22.11.07, 05:35 no tak, bo podlapal te fraze po kilku razach jak mu odpisala kan_z_oz wle myslalem ze teraz po raz kolejny kogos podejrzewa poza samym soba tu masz nagrode za odpowiedz: nonsensopedia.wikia.com/wiki/Ku.. i tu: www.everythingabout.net/articles/biology/animals/arthropods/insects/bees/ Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Stale jeszcze tu siedzi, prawawie ze ... 22.11.07, 11:15 ... na koncu strony. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=72201864 Misiu juz nie taki mlody wiec i ze spostrzegawczosca nie za dobrze. Swoja droga ciekawe czy zniknie? Ciekawy SP Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Znowu ciecia 30.11.07, 00:25 Weszlam dzis na forum i widze ze ktos znowu zaszalal. Dlaczego zniknal caly watek zalozony przez Soup_nazi na temat artykulu o Polakach na emigracji w UE? Byl nie po obowiazujacej linii, twierdzacej ze tylko bezwartosciowa holota wyjechala? Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Sorry, Luiza. 30.11.07, 01:11 Wycialem bo nie moge pozwolic zeby moj krajan sie tu osmieszal ) Wycinacz sadysta SP Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie SP daj chociaz odnosnik to tego artykulu 30.11.07, 01:18 starypie.. napisał: > Wycialem bo nie moge pozwolic zeby moj krajan sie tu osmieszal ) Nie badz swinia, daj chociaz odnosnik to tego artykulu. Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Przedostatnie wydanie Time Magazine. 30.11.07, 01:42 Try: www.Time.com ) Cenzor SP Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie "Positive Poles" w przedostatnim wydaniu Time 30.11.07, 01:55 starypie.. napisał: > Try: www.Time.com ) Jak wykasowales to powinienies miec odnosnik. Nie masz? ergo: nie ty kasujesz. Dobrze ze pamietalam tytul artykulu: "Positive Poles" bylo go latwiej znalezc. Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola No wiesz, Luiza, Australijska krajanko!!! 30.11.07, 02:01 "Blogoslawieni ktorzy nie widzieli a uwierzyli...." A nie zeby nie tu za slowka chwytac ) Blogoslawiony SP Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Nie poczuwam sie do bycia krajanka 30.11.07, 02:40 starypie.. napisał: > "Blogoslawieni ktorzy nie widzieli a uwierzyli...." > > A nie zeby nie tu za slowka chwytac ) > > Blogoslawiony SP 1. Nie poczuwam sie do bycia krajanka - szczegolnie Twoja. 2. Nie zalezy mi na byciu blogoslawiona,natomiast w zyciu i zawodzie cenie sile dowodu. 3. To gdzie za slowka chwytac jak nie tu? Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Eh, co Ty tam wiesz, kobieto! 30.11.07, 13:05 Chyba tylko jak hodowac truskawki. A to wie (prawie) kazdy i taka wiedza sie nie liczy w "wielkim swiecie" Wielkoswiatowy SP Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Eh, co Ty tam wiesz, kobieto! 10.12.07, 01:54 Tu sie mylisz. W jednym z R$D wyliczenie czegos tam czy opracowanie czegos innego sie nie liczy ale wybudowanie pig pan z wlasciwym cieniem to jest dopiero cos wsrod wszelkiej masci doktorow habilitowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Re: Znowu cięcia 05.12.07, 23:56 luiza-w-ogrodzie napisała: > Weszlam dzis na forum i widze ze ktos znowu zaszalal. Dlaczego > zniknal caly watek zalozony przez Soup_nazi na temat artykulu o > Polakach na emigracji w UE? Byl nie po obowiazujacej linii, > twierdzacej ze tylko bezwartosciowa holota wyjechala? Pan Soup proszony do sygnaturki Odpowiedz Link Zgłoś