IP: *.proxy.aol.com 07.08.03, 05:07
Witam !!! Otoz, w Polsce chwile juz nie bylem i mam pytanie. Kto lub co smile to
jest "dresiarz." Rozumiem ze jest to osoba ubierajaca sie w dres. tak ? Ale
to chyba nie wszystko, chcialbym sie wkoncu dowiedziec czym "taki dres" sie
charakteryzuje oraz jakie sa w polsce kanotacje slowa "dresiarz." Pytam
poniewaz mam zamiar sie wybrac do ojczyzny i poprostu chce wiedziec!!! Dzieki
z gory !!!
Obserwuj wątek
    • bulldog3 Re: Dresiarz 07.08.03, 08:42
      Dresiarz to taki gosciu co na okraglo chodzi w dresie ale firmowym z duzym i
      wyraznym napisem firmy jak ADIDAS ,PUMA czy inne ,chodzi o to zeby wszyscy z
      daleka widzieli jaki to forsiaty czlowiek ze go stac ubierac sie w firmowe
      ciuchy ktore sa w Polsce szalenie drogie. Dodatkowo jezdzi BMW [niekoniecznie
      wyciagniete ze zlomu i sprowadzone z Rajchu]. Dresiarz ma zazwyczaj
      powiazanie ze miejscowym swiatkiem ciemnego biznesu ,czyli dawniejszych [za
      PRL] cinkciarzy,to grupa ludzi w kazdej miejscowosci w Polsce ktora rzadzi w
      danej okolicy i ma powiazania z miejscowa wladza,jednym slowem mowiac
      krotko i po polsku "kurwa i zlodziej"
      • umarlem_i_mnie_nie_ma Re: Dresiarz 07.08.03, 12:29
        Natomiast w USA dresiarz to mameluk, ktory choc kiedys w Polsce pelny grozy,
        teraz jest karykatura - ani murzyn, ani chink, ani chicano choc wyglada jak
        niektorzy z nich - mniej wiecej tak samo dobrze mowi po angielsku i ma taka
        sama dobra posade jak te inne prymitywy.
    • Gość: p. dla wielu dresiarz = gangster (ale taki co to bije IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 07.08.03, 10:21
      czyli 'zolnierz'
      • Gość: d Re: dla wielu dresiarz = gangster (ale taki co to IP: 134.65.105.* 07.08.03, 14:13
        dresiarze napadaja na dzieci i zabieraja im telefony, zegarki, lancuszki,
        plecaki lub nawet firmowe obuwie sportowe -puszczaja ich boso do domu
        chocby w zime ....
        ubrani w dresy i sportowe obuwie, chodza gromadami
        atakuja tez kolorowych -murzynow vietnamczykow itd
        kiedys mieli kije do baseballa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka