piss.doff 26.12.07, 06:48 czy u was naprawde tuzin jajek i jeden chleb kosztuja $12 USA? Wycieczkowicz mi takie straszne wiadomosci podeslal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jphawajski Re: ceny australijskie 26.12.07, 06:58 mysle ze to zalezy jakie jaja i jaki chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: ceny australijskie 26.12.07, 08:28 dosc dobre jajka od kur na wolnosci (free range) to zaledwie AU$4-5 za tuzin, a dobry chleb to jakies AU$3 za bochenek, a wiec nie jest tak zle... pomnoz przez 0.87, a wyjdzie gdzies okolo polowy tego co podaje Dr.Pissow.... ale pamietaj ze Luiza zna miejsca gdzie mozna kupic jeszcze taniej Odpowiedz Link Zgłoś
burgerking1 Re: ceny australijskie 26.12.07, 15:34 5 $$ za tuzin jaj ????? ale drogo !! w USA za tuzin 1,90 $ Australia = 1 litr benzyny = 1,25 $ ?? ,czyli tyle samo co w Polsce !!,wiec po co tam wyjezdrzac ? Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ceny australijskie 26.12.07, 19:16 dwa tuziny za $2 i to te lepsze. No wiec mi ktos wode lal ze $12 za chleb z jajami Odpowiedz Link Zgłoś
mipik Re: ceny australijskie 26.12.07, 23:01 Tuzin jajek od 3 do 6 loklanych dolarow, chleb od 3 w gore. Ziemniaki aktualnie drozsze od bananow. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ceny australijskie 27.12.07, 01:56 ok, wyjasnilo sie- najwyzej $9 australijskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: ceny australijskie 27.12.07, 03:30 piss.doff napisał: > ok, wyjasnilo sie- najwyzej $9 australijskich. ODP: Średnia cena sydnejska za tuzin 600g 'free range' oraz chleba z piekarni. Już po świętach... Kan Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ceny australijskie 27.12.07, 06:33 to i tak przywalaja wam sporo. Ja to bym piekl moj wlasny w maszynie. Worek najlepszej maki pszennej kosztuje tu $13 za 50 funtow, ale to juz jest taka super superzasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: ceny australijskie 27.12.07, 10:45 piss.doff napisał: > to i tak przywalaja wam sporo. Ja to bym piekl moj wlasny w > maszynie. Worek najlepszej maki pszennej kosztuje tu $13 za 50 > funtow, ale to juz jest taka super superzasta. ODP: Przywalają i to nieźle. Szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę, że 'cipeczki'(kury) biegają wszędzie...wolne, wyemancypowane i wyzwolone od ucisku klatkowego. Ceny ostatnio poszły w górę - jak szalone. Nie tylko zresztą te na jajka. Właśnie Aussie ustanowili nowy rekord w wydatkach świątecznych i nowa podwyżka stóp procentowych murowana... Kan Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ceny australijskie 28.12.07, 00:43 no to ci powiem u mnie tez przywalaja coraz mocniej, granda w bialy dzien, wystarczy popatrzec co w koszykach. Odpowiedz Link Zgłoś
mipik Re: ceny australijskie 28.12.07, 02:24 Sprawa jest w sumie prosta jak swinski ogon. Glownie z powodu suszy (ale nie tylko) ostatnio (kilkanascie miesiecy) ceny zboz rozmaitych poszly bardzo w gore. To powoduje wzrost cen wiekszosci produktow spozywczych. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Re: ceny australijskie 27.12.07, 12:36 W dobrych delikatesach w dobrej dzielnicy, czyli o smaku przypominajacym polskie to kosztuje nawet i wiecej. A w supermarketach taniej, ale chleb to glina a jajka to wapniaki... Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ceny australijskie 27.12.07, 13:12 mrzorba napisała: > supermarketach taniej, ale chleb to glina a jajka to wapniaki... sam jestes wapniak Odpowiedz Link Zgłoś
norma_baker Re: ceny australijskie 28.12.07, 02:27 To nadaouow wspomina swoje wakacje w rodziny w AUS Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ceny australijskie 28.12.07, 03:38 wapniaki, rozbawiles mnie tym przypomnieniem. Myslisz ze rzeczywiscie takie sprzedaja jeszcze? Przeciez teraz sa lodowki wiec nie ma potrzeby stosowac wody wapiennej. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzorba Re: ceny australijskie 28.12.07, 12:46 Lodowki sa, ale w Australii sprywatyzowano dostawy energii elektrycznej, wiec na lodowki nie ma tam co liczyc (zbyt czeste awarie elektrowni i sieci, bo prywaciarze oszczedzaja na konswerwacji urzadzen)... Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff tylko dla kangurow 28.12.07, 03:40 Fitness DVDs w Aldi ea $ 14.99 Choose from Yogalates, Ultimate Yogalates, Yogalates – Total Body Toner, The Biggest Loser Workout or The Hotpants Workout. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś