Dodaj do ulubionych

Prosba do Polonii z Toronto

13.08.03, 00:37
Czesc,

Bede studiowal w UofT przez rok (2003-2004) i mam prawo do pracy na 20
godzin / tygodniowo. Szukam jakiegokolwiek zajecia od 10 do 20 godzin. Nie
musi byc baaardzo dobrze platne. Chce po prostu uzbierac troche $ i wydac je
na zwiedzanie Kanady w lecie 2004.

Moje profile na ICQ i Yahoo

web.icq.com/wwp?Uin=163663019
profiles.yahoo.com/pawelek1980

Dzieki.

Obserwuj wątek
    • Gość: adq w IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.08.03, 00:40
      Jezeli znasz angielski niezle to "gownianej" pracy znajdziesz od cholery i
      troche.Polecam darmowy Tygodnik? "Employment News".Pracy dla studentow nie
      brakuje.Nie licz jednak na wiecej niz $10 na godzine
      • Gość: Strzelec Re: w IP: 167.26.50.* 13.08.03, 20:03
        Gość portalu: adq napisał(a):

> Jezeli znasz angielski niezle to "gownianej" pracy znajdziesz od cholery i
        > troche.Polecam darmowy Tygodnik? "Employment News".Pracy dla studentow nie
        > brakuje.Nie licz jednak na wiecej niz $10 na godzine

Nie ma to jak dobre porady rodakow. "Nie licz na wiecej niz $10/hr." A dlaczego
        nie ? Ja jako student na UofT wlasnie zarabialem $25-30/hr. Zupelnie legalnie.
        Trzeba tylko umiec wykorzystywac wlasna wiedze i umiejetnosci, a jak ktos
        ogranicza sie z gory do pracy na wozku z hot dogami albo w polskim sklepie na
        Roncewalach, to moze trzeba zaczac kwestionowac czy fakt ze ktos jest studentem
        na UofT wo ogole cos oznacza...
        • pawelek1980 Re: w 13.08.03, 23:10
          Zobacze co uda mi sie znalezc. Nie chce zarywac studiow przez prace ale chce
          troche zarobic aby zwiedziec Kanade przyszlego lata. Tak wiec wezme co sie
          trafi w miare mozliwosci > 10 $ / godz.
          • Gość: Strzelec Re: w IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.08.03, 07:07
            pawelek1980 napisał:

> Zobacze co uda mi sie znalezc. Nie chce zarywac studiow przez prace ale chce
            > troche zarobic aby zwiedziec Kanade przyszlego lata. Tak wiec wezme co sie
            > trafi w miare mozliwosci > 10 $ / godz.

Jak chcesz napisz na adres awr_toca@hotmail.com cos wiecej, co bedziesz
            studiowal etc. Moze bede umial cos niecos doradzic.
            • pawelek1980 Re: w 14.08.03, 21:19
              Ok, mam juz kilka kontaktow i skontaktuje sie z ludzmi na miejscu

Dzieki
    • Gość: q2e Re: Prosba do Polonii z Toronto IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.08.03, 00:43
      i jeszcze jedno..ZMIEN TO ZDJECIE z ICQ..wygladasz jak dresiarz (rz?)umiesc
      inne i usmiechnij sie.Powodzenia
      • Gość: Jola Re: Prosba do Polonii z Toronto IP: *.austar.net.au 13.08.03, 06:24
        Gość portalu: q2e napisał(a):

> i jeszcze jedno..ZMIEN TO ZDJECIE z ICQ..wygladasz jak dresiarz (rz?)umiesc
        > inne i usmiechnij sie.Powodzenia

Dlaczego ma zmienic ? Wyglada bardzo fajnie, zreszta jak jedzie na wymiane do
        Kanady i zna angielski to na pewno nie jest dresiarzem. Odczepcie sie od
        wygladu ludzi i ocencie co potrafia a nie jak wygladaja.
    • bozena_l Jeeeezu jaki ladny mlodzieniec !!! 13.08.03, 01:48
      Kochany jak bedziez juz w Toronto to wpadnij do cioci Bozenki na kawke albo na
      loda ... Ja stawiam !

smile
      • Gość: Jozek Re: Jeeeezu jaki ladny mlodzieniec !!! IP: *.syntaxis.net 13.08.03, 01:53
        Bozenka ty sie tak nie podniecaj na tym forum. Cenzura czuwa !
        • Gość: Anick Re: Jeeeezu jaki ladny mlodzieniec !!! IP: *.clec.peknil.madisonriver.net 13.08.03, 01:55
          Gość portalu: Jozek napisał(a):

> Bozenka ty sie tak nie podniecaj na tym forum. Cenzura czuwa !

Tym bardziej ze Bozena to falszywa dziewica.
          • pawelek1980 Re: Jeeeezu jaki ladny mlodzieniec !!! 13.08.03, 14:14
            > Tym bardziej ze Bozena to falszywa dziewica.

W tym wieku ? Falszywa ? Ktos to sprawdzal czy jak ?
      • Gość: Chico Re: Jeeeezu jaki ladny mlodzieniec !!! IP: 200.38.97.* 13.08.03, 01:59
        Bozenka, biedny Pawelek zobaczy twoje fotki i przestraszony da noge z Toronto.
        • bozena_l A czego to ma sie przestraszac ? 13.08.03, 02:00
          Gość portalu: Chico napisał(a):

> Bozenka, biedny Pawelek zobaczy twoje fotki i przestraszony da noge z Toronto.

A czego to ma sie przestraszac ? Dziewicy ??? Panie Chico bez przesady ...

smile
          • Gość: Chico Re: A czego to ma sie przestraszac ? IP: *.gruposalinas.com.mx 13.08.03, 02:03
            Wszystko mozliwe. Moze nie widzial wczesniej albo nie ma doswiadczenia.
        • pawelek1980 Re: Jeeeezu jaki ladny mlodzieniec !!! 13.08.03, 14:16
          Gość portalu: Chico napisał(a):

> Bozenka, biedny Pawelek zobaczy twoje fotki i przestraszony da noge z Toronto.

Jesli Bozena reprezentuje soba cala Polonie to jest to calkiem mozliwe ze nie
          wytrzymam !
      • pawelek1980 Re: Jeeeezu jaki ladny mlodzieniec !!! 13.08.03, 14:15
        bozena_l napisała:

> Kochany jak bedziez juz w Toronto to wpadnij do cioci Bozenki na kawke albo
        na
        > loda ... Ja stawiam !

A mam inne wyjscie ? Patrzac na foto dochodze do wniosku ze jestes jedna z
        glownych atrakcji Toronto, tuz obok wiezy CN.
        • bozena_l Co ty, bez przesady. 13.08.03, 20:01
          pawelek1980 napisał:

> A mam inne wyjscie ? Patrzac na foto dochodze do wniosku ze jestes jedna z
          > glownych atrakcji Toronto, tuz obok wiezy CN.

Co ty, bez przesady. Pojedziesz do polskiej dzielnicy to takich atrakcji jak na
          foto bedziesz mial cale garscie ! Tylko wybierac !!!
          • pawelek1980 Re: Co ty, bez przesady. 13.08.03, 23:11
            bozena_l napisała:

> pawelek1980 napisał:
            >
            > > A mam inne wyjscie ? Patrzac na foto dochodze do wniosku ze jestes jedna z
            >
            > > glownych atrakcji Toronto, tuz obok wiezy CN.
            >
            > Co ty, bez przesady. Pojedziesz do polskiej dzielnicy to takich atrakcji jak
            na
            >
            > foto bedziesz mial cale garscie ! Tylko wybierac !!!

Na serio ? Chyba bede omijal ja z daleka.
      • Gość: split Re: Jeeeezu jaki ladny mlodzieniec !!! IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 14.08.03, 20:10
        bozena_l napisała:

> Kochany jak bedziez juz w Toronto to wpadnij do cioci Bozenki na kawke albo
        na
        > "loda" ... Ja stawiam !
        >
        > smile

On postawi , ty mozesz tylko , ... "loda"
        >
    • Gość: Andrew Re: Prosba do Polonii z Toronto IP: *.home.cgocable.net 13.08.03, 02:00
      A czy ubranie robocze i narzedzia tz. dresy i kija do palanta zabierasz ze
      soba ? :
      profiles.yahoo.com/pawelek1980
      • bozena_l @ andrew 13.08.03, 02:02
        Gość portalu: Andrew napisał(a):

> A czy ubranie robocze i narzedzia tz. dresy i kija do palanta zabierasz ze
        > soba ? :

Odczep sie od niego bo nie przyjedzie albo gorzej - zignoruje kochana polonie i
        sie zintegruje z kanadolami.
    • Gość: Spoko_prosze Re: Prosba do Polonii z Toronto IP: *.net 13.08.03, 02:08
      Odczepcie sie od niego. Normalnie grzecznie prosi o pomoc i tego a wy tu jaja
      sie robicie. Jakie bedzie mial zdanie o Polakach za granica ? Bozena spadaj.
    • Gość: Wujek_dobra_rada Re: Prosba do Polonii z Toronto IP: *.uddevallaenergi.se 13.08.03, 06:18
      Daj sobie spokoj z Polakami i jak znasz jezyk to masz pelno ofert pracy do 10 $
      za godzine.
      • pawelek1980 Re: Prosba do Polonii z Toronto 13.08.03, 14:17
        Gość portalu: Wujek_dobra_rada napisał(a):

> Daj sobie spokoj z Polakami i jak znasz jezyk to masz pelno ofert pracy do 10
        $
        >
        > za godzine.

Serio ? Ja chyba sie rozejze na miejscu bo na forum kazdy mowi co innego itp.

Dzieki !
      • Gość: Strzelec Re: Prosba do Polonii z Toronto IP: 167.26.50.* 13.08.03, 20:10
        Gość portalu: Wujek_dobra_rada napisał(a):

> Daj sobie spokoj z Polakami i jak znasz jezyk to masz pelno ofert pracy do 10
        $
        >
        > za godzine.
        Co wy z tymi 10/hr...odnosze wrazenie, ze wiekszosc Polonii nigdy nie
        przekroczyla tej magicznej granicy...kon by sie usmial...jak ktos jest
        studentem na UofT i zna angielski to moze zarobic swobodnie 20-25$/hr. lub
        wiecej...ale najpierw musi wbic sobie do glowy jedno...im dalej od Roncewalow i
        polskiego srodowiska, tym zycie latwiejsze i wygodniejsze, zarobki bardziej
        przyzwoite...
    • Gość: Jola Do Pawla IP: *.austar.net.au 13.08.03, 06:26
      Pawelku nie przejmuj sie Bozena. To nasza forumowa dziewica ale tak naprawde
      zupelnie niegrozna. Radze ci tez sie z "nia" skontaktowac po przyjezdzie to na
      pewno ci udzieli ciekawych porad biorac pod uwaga ze jestescie w tym samym
      wieku.
      • Gość: VIP-1 Re: Do Pawla IP: *.mt.sfl.net 13.08.03, 12:55
        Gość portalu: Jola napisał(a):

> pewno ci udzieli ciekawych porad biorac pod uwaga ze jestescie w tym samym
        > wieku.

w tym samym wieku?
        tak, pomarzyc to ona se moze
        a z tym dziewictwem to kto wie, zakonnica moze jaka.
        tylko ze jak sie biskup dowie co ona tu wyprawia
        to ja dopiero wyp...oli, hehe
      • pawelek1980 Re: Do Pawla 13.08.03, 14:18

> Pawelku nie przejmuj sie Bozena. To nasza forumowa dziewica ale tak naprawde
        > zupelnie niegrozna. Radze ci tez sie z "nia" skontaktowac po przyjezdzie to
        na
        > pewno ci udzieli ciekawych porad biorac pod uwaga ze jestescie w tym samym
        > wieku.

Ona jest w moim wieku ? To kto to jest na tym zdjeciu na jej stronie web ?
        • Gość: VIP-1 Re: Do Pawla IP: *.mt.sfl.net 13.08.03, 14:58
          pawelek1980 napisał:

> Ona jest w moim wieku ? To kto to jest na tym zdjeciu na jej stronie web ?
          to jej wnuczka
        • Gość: Jola Re: Do Pawla IP: *.austar.net.au 13.08.03, 15:57
          Bozenka jest nie tylko w twoim wieku ale i twojej plci i w dodatku ma fiola na
          punkcie dziewic. Mysle ze razem stworzycie fajna ekipe ! Zycze powodzenia
          • canadyjczyk Re: Do Pawla 13.08.03, 19:07
            Bozenka lubi sprzatac domki, mowi po francusku Pawelku,
            znaczy mowi i robi wiec jesli lubisz to Bozenka jak znalazl.
            • bozena_l Opinie mi psuja a ja tak sie staram !!!! 13.08.03, 19:59
              canadyjczyk napisał:

> Bozenka lubi sprzatac domki, mowi po francusku Pawelku,
              > znaczy mowi i robi wiec jesli lubisz to Bozenka jak znalazl.

Opinie mi psuja a ja tak sie staram !!!!

smile
              • pawelek1980 Re: Opinie mi psuja a ja tak sie staram !!!! 13.08.03, 23:12
                bozena_l napisała:

> canadyjczyk napisał:
                >
                > > Bozenka lubi sprzatac domki, mowi po francusku Pawelku,
                > > znaczy mowi i robi wiec jesli lubisz to Bozenka jak znalazl.
                >
                > Opinie mi psuja a ja tak sie staram !!!!
                >
                > smile

Napisz do mnie na ICQ.
          • bozena_l Jolu jak moglas mi to zrobic ? 13.08.03, 20:00

> Bozenka jest nie tylko w twoim wieku ale i twojej plci i w dodatku ma fiola
            na
            > punkcie dziewic. Mysle ze razem stworzycie fajna ekipe ! Zycze powodzenia

Jolu jak moglas mi to zrobic ?
            Za kare ni wystawie ci certyfikatu dziewictwa ....
            • Gość: split Re: Jolu jak moglas mi to zrobic ? IP: *.nas3.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 13.08.03, 20:16
              bozena_l napisała:

> Gość portalu: Jola napisał(a):
              >
              > > Bozenka jest nie tylko w twoim wieku ale i twojej plci i w dodatku ma fiol
              > a
              > na
              > > punkcie dziewic. Mysle ze razem stworzycie fajna ekipe ! Zycze powodzenia
              >
              > Jolu jak moglas mi to zrobic ?
              > Za kare ni wystawie ci certyfikatu dziewictwa ....

OLEJole ! smile
              • bozena_l Nie moge bo to fajna babeczka. 15.08.03, 01:18
                Gość portalu: split napisał(a):

> OLEJole ! smile

Nie moge bo to fajna babeczka. Tym bardziej z Australi - mojego wymarzonego
                kraju.

> OLEJole ! smile

kraju.

> OLEJole ! smile

kraju.

> OLEJole ! smile

kraju.

> OLEJole ! smile

kraju.
                • bozena_l o co chodzi ? 15.08.03, 01:21
                  ko.orde o co chodzi ? Najpjerw nie ma elektrycznosci a teraz internet wysyla 10
                  razy jeden msg ...
                  • Gość: split [...] IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 15.08.03, 06:39
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • bozena_l @ split 18.08.03, 23:18
                      Jak piszesz wulgarne to pisz mi na priva (bozena_l@gazeta.pl) to wtedy nikt nie
                      usunie !
    • Gość: split Re: Prosba do Polonii z Toronto IP: *.nas3.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 13.08.03, 19:04
      Interesujace profile , zwlaszcza ten na yahoo , ... Och , gdyby tak jeszcze
      w G-strings sad , ... Pawel ucz sie usmiechac przed wyjazdem , wazne !
      • pawelek1980 Re: Prosba do Polonii z Toronto 13.08.03, 23:06

> Interesujace profile , zwlaszcza ten na yahoo , ... Och , gdyby tak
        jeszcze
        > w G-strings sad , ... Pawel ucz sie usmiechac przed wyjazdem , wazne !

Postaram sie.
      • waldek.usa Re: taken few moments after the verdict, split ;D 14.08.03, 16:13

> Interesujace profile , zwlaszcza ten na yahoo , ... Och , gdyby tak
        jeszcze
        > w G-strings sad , ... Pawel ucz sie usmiechac przed wyjazdem , wazne !
    • Gość: Strzelec Re: Prosba do Polonii z Toronto IP: 167.26.50.* 13.08.03, 19:43
      pawelek1980 napisał:

> Czesc,
      >
      > Bede studiowal w UofT przez rok (2003-2004) i mam prawo do pracy na 20
      > godzin / tygodniowo. Szukam jakiegokolwiek zajecia od 10 do 20 godzin. Nie
      > musi byc baaardzo dobrze platne. Chce po prostu uzbierac troche $ i wydac je
      > na zwiedzanie Kanady w lecie 2004.
      >
      > Moje profile na ICQ i Yahoo
      >
      > web.icq.com/wwp?Uin=163663019
      > profiles.yahoo.com/pawelek1980
      >
      > Dzieki.
      >
      >

A co bedziesz studiowal jesli mozna spytac ?
      • bozena_l Narzeczonej bedzie szukaj, a nie 13.08.03, 20:02
        Gość portalu: Strzelec napisał(a):

> A co bedziesz studiowal jesli mozna spytac ?

Narzeczonej bedzie szukaj a nie ...... sobie zajmowal studiami !

smile
      • soup_nazi ESL? 13.08.03, 20:03

• pawelek1980 Re: ESL? 13.08.03, 23:05
          Nie. Jade na wymiane wiec angielski trzeba znac na jako takim poziomie. Mi
          bardziej zalezy na kontakcie z jezykiem niz na zaliczeniu tego roku chociaz
          wypadalo by.
          • warchol3 Re: ESL? 14.08.03, 16:02
            pawelek1980 napisał:

> Nie. Jade na wymiane wiec angielski trzeba znac na jako takim poziomie. Mi
            > bardziej zalezy na kontakcie z jezykiem niz na zaliczeniu tego roku chociaz
            > wypadalo by.

no to ja ci dam kochany inna rade. kontakt z jezykiem olej a skup sie nad nauka
            w toronto. zobacz jak nowoczesne universytety dzialaja, jakie jest podejscie
            profesora do ciabie, jakie sa nowoczesne metody nauczania - tylko w polsce -
            ciemnogrodzie - i moze w rosji jest nadal mania jazyka angielskiego czy innego
            obcego. jezyk to rzecz marginalna i kazdy cielak sie go nauczy po przyjezdzie
            w dwa lata i bedzie umial lepiej niz kolesie po anglistyce w polsce (mowie o
            cielaku ktory tu przyjedzie studiowac a nie sprzatac) wiec jak mowie
            umiejetnosc jezyka obcego nie jest tu zadnym rarytasem i nie ma czym sie
            chwalic na CV. natomist bycie fachowcem po dobrym uniwerku jast!!!!!
            • waldek.usa Re: ESL? 14.08.03, 16:09
              warchol3 napisał:

> pawelek1980 napisał:
              >
              > > Nie. Jade na wymiane wiec angielski trzeba znac na jako takim poziomie. Mi
              >
              > > bardziej zalezy na kontakcie z jezykiem niz na zaliczeniu tego roku chocia
              > z
              > > wypadalo by.
              >
              >
              > no to ja ci dam kochany inna rade. kontakt z jezykiem olej a skup sie nad
              nauka
              >
              > w toronto. zobacz jak nowoczesne universytety dzialaja, jakie jest podejscie
              > profesora do ciabie, jakie sa nowoczesne metody nauczania - tylko w polsce -
              > ciemnogrodzie - i moze w rosji jest nadal mania jazyka angielskiego czy
              innego
              > obcego. jezyk to rzecz marginalna i kazdy cielak sie go nauczy po
              przyjezdzie
              > w dwa lata i bedzie umial lepiej niz kolesie po anglistyce w polsce (mowie o
              > cielaku ktory tu przyjedzie studiowac a nie sprzatac) wiec jak mowie
              > umiejetnosc jezyka obcego nie jest tu zadnym rarytasem i nie ma czym sie
              > chwalic na CV. natomist bycie fachowcem po dobrym uniwerku jast!!!!!

No i wylozyles pawelkowi kawe na lawe, dziwne ze tak dlugo trzeba bylo czekac.
              • warchol3 Re: ESL? 14.08.03, 17:27
                waldek.usa napisał:

> warchol3 napisał:
                >
                > > pawelek1980 napisał:
                > >
                > > > Nie. Jade na wymiane wiec angielski trzeba znac na jako takim poziomi
                > e. Mi
                > >
                > > > bardziej zalezy na kontakcie z jezykiem niz na zaliczeniu tego roku c
                > hocia
                > > z
                > > > wypadalo by.
                > >
                > >
                > > no to ja ci dam kochany inna rade. kontakt z jezykiem olej a skup sie nad
                > nauka
                > >
                > > w toronto. zobacz jak nowoczesne universytety dzialaja, jakie jest podejsc
                > ie
                > > profesora do ciabie, jakie sa nowoczesne metody nauczania - tylko w polsce
                > -
                > > ciemnogrodzie - i moze w rosji jest nadal mania jazyka angielskiego czy
                > innego
                > > obcego. jezyk to rzecz marginalna i kazdy cielak sie go nauczy po
                > przyjezdzie
                > > w dwa lata i bedzie umial lepiej niz kolesie po anglistyce w polsce (mowie
                > o
                > > cielaku ktory tu przyjedzie studiowac a nie sprzatac) wiec jak mowie
                > > umiejetnosc jezyka obcego nie jest tu zadnym rarytasem i nie ma czym sie
                > > chwalic na CV. natomist bycie fachowcem po dobrym uniwerku jast!!!!!
                >
                >
                >
                >
                > No i wylozyles pawelkowi kawe na lawe, dziwne ze tak dlugo trzeba bylo czekac.

chodzi mi o ty by pawelek wykorzystal szanse i przyniosl do polski troche
                nowoczesnosci, jakosci i nowych systemow nauczania - niech to bedzie
                angielski - nie wazne jaki jezyk - uwazam ze najwazniejsze jest to aby sie
                nauczyl zachodniego systemu a nie pracowal tylko nad wlasnym akcentem bo to nie
                jest najwazniejsze. na dluzsza mete moze zostac najlewpszym specjalista ale
                niech to nie bedzie w poprawnosci akcentu itd ale w nowych systemach nauczania
                po w cimnogrodzie nadal edukacja kuleje.

ja tez mialem wyjazdy z usa do np europy i nie najwazniejsze bylo bym
                podszlifowal hiszpanski ale bym powiekszyl swoj swiatopoglad, zobaczyl jak
                dzialaja inne uniwerki i przy okazji przyniosl cos dobrego z powrotem do usa w
                postaci innego spojrzenia na swiat.
                • Gość: split Re: ESL? IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 14.08.03, 19:17
                  Jestes zbyt wymagajacy , warchole , ... Inna mentalnosc !!! Moja kuzynka co
                  roku przysyla mi rodzinne zdjecia z Austrii (w zime) , kombinezony wloskie ,
                  buty i narty niemieckie , ... Capri , Costa del Sol (latem) , w mieszkaniu
                  sattelite TV , Etc a jak poprosilem ja o E-mail adress to odpisala : Czy ty
                  sobie zdajesz sprawe ile to kosztuje ?
                  Facet przyjezdza "pozwiedzac" i to jest jego priorytet . O naiwnosci ,
                  ignorancji swiadczy fakt ze szuka taniego pokoiku w sasiedztwie uniwersytetu
                  (sic) . Zamiast zajac sie "home work" co go tu czeka i czego sie spodziewac ,
                  bedzie zdobywal Canade i zaliczenie roku jest na drugim planie , ... Przy
                  okazji , co sam zaznacza .

Ps. Taki pokoik wystarczy dla 5-6 ciu studentow z Indii czy Chinczykow , nasz
                  hrabia szuka privacy , ... Mysli ze bedzie "bzykal" Canadyjki smile
                  • warchol3 Re: ESL? 14.08.03, 21:15

> Jestes zbyt wymagajacy , warchole , ... Inna mentalnosc !!! Moja kuzynka
                    co
                    > roku przysyla mi rodzinne zdjecia z Austrii (w zime) , kombinezony wloskie ,
                    > buty i narty niemieckie , ... Capri , Costa del Sol (latem) , w mieszkaniu
                    > sattelite TV , Etc a jak poprosilem ja o E-mail adress to odpisala : Czy ty
                    > sobie zdajesz sprawe ile to
                    kosztuje ?
                    >
                    > Facet przyjezdza "pozwiedzac" i to jest jego priorytet . O naiwnosci ,
                    > ignorancji swiadczy fakt ze szuka taniego pokoiku w sasiedztwie uniwersytetu
                    > (sic) . Zamiast zajac sie "home work" co go tu czeka i czego sie spodziewac ,
                    > bedzie zdobywal Canade i zaliczenie roku jest na drugim planie , ... Przy
                    > okazji , co sam zaznacza .
                    >
                    > Ps. Taki pokoik wystarczy dla 5-6 ciu studentow z Indii czy Chinczykow , nasz
                    > hrabia szuka privacy , ... Mysli ze bedzie "bzykal" Canadyjki smile

i tu sie pawelek zawiedzie po kanadyjki jak i amerykanki nie leca na
                    obcokrajowcow jak to robia polskie studentki (ktore leca nawet na brudasow)
                    wrecz przeciwnie obcokrajowiec w tych krajach to osobnik 2giej kategorii.
                    • Gość: split Re: ESL? IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 14.08.03, 21:28
                      Amen !!! ,... Brother smile
                    • pawelek1980 Re: ESL? 14.08.03, 21:29
                      > i tu sie pawelek zawiedzie po kanadyjki jak i amerykanki nie leca na
                      > obcokrajowcow jak to robia polskie studentki (ktore leca nawet na brudasow)
                      > wrecz przeciwnie obcokrajowiec w tych krajach to osobnik 2giej kategorii.

Hej, przestan mnie tu straszyc perspektywa rocznej abstynencji, co ? smile
                    • waldek.usa Re: ESL? 14.08.03, 21:33
                      Owszem, czasami leca, gdy wiedza ze nie o pobyt chodzi. Wiem co mowie, bo z
                      pierwszej reki. A jesli idzie o polskie studentki, to masz racje. Poznalem taka
                      swego czasu i po juz polgodzinie chciala sie dupcyc.
                    • bozena_l Nie sluchaj ich bo oni maja zony 15.08.03, 01:26
                      warchol3 napisał:

> i tu sie pawelek zawiedzie po kanadyjki jak i amerykanki nie leca na
                      > obcokrajowcow jak to robia polskie studentki (ktore leca nawet na brudasow)
                      > wrecz przeciwnie obcokrajowiec w tych krajach to osobnik 2giej kategorii.

Nie sluchaj ich bo oni maja zony i dzieci wiec kanadyjki na nich nie leca ale w
                      naszym wieku mozna bzykac co weekend i nikt ci do. opy nie bedzie zawracal po
                      powrocie do domu ze niby gdzie byles i skim i co to za szminka na twojej
                      koszulce itp ...
                  • pawelek1980 Re: ESL? 14.08.03, 21:21
                    > Ps. Taki pokoik wystarczy dla 5-6 ciu studentow z Indii czy Chinczykow , nasz
                    > hrabia szuka privacy , ... Mysli ze bedzie "bzykal" Canadyjki smile

Przeciez z drewna nie jestem a jak beda chetne to nie odmowie.
                    • bozena_l Pelno jest chetnych 15.08.03, 01:21
                      pawelek1980 napisał:

> Przeciez z drewna nie jestem a jak beda chetne to nie odmowie.

Pelno jest chetnych. Idz w sobote na dyskoteki i zobaczysz.
                  • pawelek1980 Re: ESL? 14.08.03, 21:28
                    > Facet przyjezdza "pozwiedzac" i to jest jego priorytet . O naiwnosci ,
                    > ignorancji swiadczy fakt ze szuka taniego pokoiku w sasiedztwie uniwersytetu
                    > (sic) . Zamiast zajac sie "home work" co go tu czeka i czego sie spodziewac ,
                    > bedzie zdobywal Canade i zaliczenie roku jest na drugim planie , ... Przy
                    > okazji , co sam zaznacza .

Hej, nie przyjezdzam zwiedzac tylko na studia. Zwiedzanie bedzie jak na nie
                    zarobie, jak nie to moze tez jak cos zostanie. Przeciez nie bede pieniedzy do
                    Polski zawozil, nie ?

Ja sie tylko obowiam ze moj jezyk ksiazkowy wyniesiony ze szkoly nie ma duzo
                    wspolnego z tym co wy mowicie na codzien.

A poza tym znalezlismy juz pokoj wiec wszysko sie uklada.
                    • Gość: split Re: ESL? IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 14.08.03, 21:36
                      U Bozenki ? smile God have a mercy , he's just a little boy !
                      • bozena_l ale sie skonczy bzykaniem i co ? 15.08.03, 01:24

> U Bozenki ? smile God have a mercy , he's just a little boy !

Zalezy czy ja czy moje kuzynka ... Pawelkowi moge przedstawic ale sie skonczy
                        bzykaniem i co ? he he he !!!
                • waldek.usa Re: ESL? 14.08.03, 19:32
                  A o to mi tez chodzilo. Ja w czasie studiow mialem wymiane studencka z USA.
                  Super!
              • pawelek1980 Re: ESL? 14.08.03, 21:25
                > No i wylozyles pawelkowi kawe na lawe, dziwne ze tak dlugo trzeba bylo czekac.

Bardzo dobrze. Kazda rada sie liczy.
            • pawelek1980 Re: ESL? 14.08.03, 21:24
              warchol3 napisał:

> pawelek1980 napisał:
              >
              > > Nie. Jade na wymiane wiec angielski trzeba znac na jako takim poziomie. Mi
              >
              > > bardziej zalezy na kontakcie z jezykiem niz na zaliczeniu tego roku chocia
              > z
              > > wypadalo by.
              >
              >
              > no to ja ci dam kochany inna rade. kontakt z jezykiem olej a skup sie nad
              nauka
              >
              > w toronto. zobacz jak nowoczesne universytety dzialaja, jakie jest podejscie
              > profesora do ciabie, jakie sa nowoczesne metody nauczania - tylko w polsce -
              > ciemnogrodzie - i moze w rosji jest nadal mania jazyka angielskiego czy
              innego
              > obcego. jezyk to rzecz marginalna i kazdy cielak sie go nauczy po
              przyjezdzie
              > w dwa lata i bedzie umial lepiej niz kolesie po anglistyce w polsce (mowie o
              > cielaku ktory tu przyjedzie studiowac a nie sprzatac) wiec jak mowie
              > umiejetnosc jezyka obcego nie jest tu zadnym rarytasem i nie ma czym sie
              > chwalic na CV. natomist bycie fachowcem po dobrym uniwerku jast!!!!!

Oczywiscie bede sie uczyl ale ja znam jezyk "sztuczny" z ksiazek i chce poznac
              normalny, z zycia wziety ale na uniwersytecie szybko zalapie. No chyba ze
              bedzie duza roznica w akcencie bo w Polsce nauczaja glownie brytyjskiego.
              • warchol3 Re: ESL? 14.08.03, 22:37
                pawelek1980 napisał:

> warchol3 napisał:
                >
                > > pawelek1980 napisał:
                > >
                > > > Nie. Jade na wymiane wiec angielski trzeba znac na jako takim poziomi
                > e. Mi
                > >
                > > > bardziej zalezy na kontakcie z jezykiem niz na zaliczeniu tego roku c
                > hocia
                > > z
                > > > wypadalo by.
                > >
                > >
                > > no to ja ci dam kochany inna rade. kontakt z jezykiem olej a skup sie nad
                > nauka
                > >
                > > w toronto. zobacz jak nowoczesne universytety dzialaja, jakie jest podejsc
                > ie
                > > profesora do ciabie, jakie sa nowoczesne metody nauczania - tylko w polsce
                > -
                > > ciemnogrodzie - i moze w rosji jest nadal mania jazyka angielskiego czy
                > innego
                > > obcego. jezyk to rzecz marginalna i kazdy cielak sie go nauczy po
                > przyjezdzie
                > > w dwa lata i bedzie umial lepiej niz kolesie po anglistyce w polsce (mowie
                > o
                > > cielaku ktory tu przyjedzie studiowac a nie sprzatac) wiec jak mowie
                > > umiejetnosc jezyka obcego nie jest tu zadnym rarytasem i nie ma czym sie
                > > chwalic na CV. natomist bycie fachowcem po dobrym uniwerku jast!!!!!
                >
                > Oczywiscie bede sie uczyl ale ja znam jezyk "sztuczny" z ksiazek i chce
                poznac
                > normalny, z zycia wziety ale na uniwersytecie szybko zalapie. No chyba ze
                > bedzie duza roznica w akcencie bo w Polsce nauczaja glownie brytyjskiego.

dasz sobie rade pawel tylko tak jak mowie - wykorzystaj sytuacje. acha pamietaj
                nie wypowiadaj sie jak rasista, nie dyskryminuj jesli chodzi o religie itd. -
                nie wypowiadaj sie na te tematy publiczne - myslec mozesz oczywiscie co chcesz
                ale nie mow o tym bo tu ludzie sa uczuleni na to mimo ze ich poglady moga sie z
                twoimi zgacac sa to jednak drazliwe tematy.
              • bozena_l jak umiesz Z AKCENTEM zabajerowac panienki 15.08.03, 01:30
                pawelek1980 napisał:

> Oczywiscie bede sie uczyl ale ja znam jezyk "sztuczny" z ksiazek i chce
                poznac
                > normalny, z zycia wziety ale na uniwersytecie szybko zalapie. No chyba ze
                > bedzie duza roznica w akcencie bo w Polsce nauczaja glownie brytyjskiego.

Marudzisz. Na pewno mowisz lepjej niz polowa ludzi w toronto. Zobaczysz jak
                mowia hindusi co maja angielski jako jez. ojczysty i azjaci ... Horror !!!

Zreszta jak umiesz Z AKCENTEM zabajerowac panienki to masz wygrana na 100 % !
                One na to leca jak do miodu.
                • Gość: Gnat Re: Na pewno mowisz lepjej niz polowa ludzi w toro IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.08.03, 23:01
                  Mowisz za siebie, Bozena, prawda?
                  Ty ciagle na etapie Kali miec, Kali chciec.
                  • bozena_l @ gnat 18.08.03, 23:17
                    Gość portalu: Gnat napisał(a):

> Mowisz za siebie, Bozena, prawda?
                    > Ty ciagle na etapie Kali miec, Kali chciec.

Nie, ale bylem we francuskiej szkole to wiem bo mam kumpli z akcentem
                    francuskim to wiem jak panienki na to leca ... Czlowieku !

A Pawelek cos nie pisze. Moze sie wystraszyl blakautu czy jak ?
                    • Gość: Andrew Re: @bozena pisac ze: IP: *.home.cgocable.net 19.08.03, 00:17
                      ...Nie, ale bylem we francuskiej szkole to wiem bo mam kumpli z akcentem
                      francuskim to wiem jak panienki na to leca ... Czlowieku !
                      ================================================================================

Tak bylo w Twoich czasach , na powracajacych z frontu zolnierzy panienki
                      lecialy jak muchy na lep szczegolnie gdy ktorys z francuska rzucil JA TJEBIA
                      LUBLJU.
    • kahlua1 Re: Prosba do Polonii z Toronto 13.08.03, 23:13
      www.gazetagazeta.com/
      • pawelek1980 Re: Prosba do Polonii z Toronto 14.08.03, 21:30
        Dzieki ! Poczytam troche do poduszki.
    • Gość: Aussie Re: Prosba do Polonii z Toronto IP: *.ains.net.au 17.08.03, 08:58
      pawelek1980 napisał:
      Czesc,
      Bede studiowal w UofT przez rok (2003-2004) i mam prawo do pracy na 20
      godzin / tygodniowo. Szukam jakiegokolwiek zajecia od 10 do 20 godzin. Nie
      musi byc baaardzo dobrze platne. Chce po prostu uzbierac troche $ i wydac je
      na zwiedzanie Kanady w lecie 2004.
      A: Kup sobie latarke i swiece i oswietlaj droge co zamozniejszym Kanadyjczykom
      podczas tzw. blackouts...
    • Gość: Toronto Re: Prosba do Polonii z Toronto IP: *.ains.net.au 17.08.03, 09:02
      Swiec swym przyklaldem na co wazniejszych skrzyzowaniach podczas
      kolejnego "zaciemnienia"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka