Dodaj do ulubionych

Potrzebne imie dla dziewczynki

IP: *.proxy.aol.com 08.01.02, 23:25
... i to juz za pare dni..

Jak na razie-
Elizabeth, Julia, Stephanie, Laura, Olivia, Christina, Jessica

Obserwuj wątek
    • Gość: morsa Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.telia.com 08.01.02, 23:35
      ...Nathalie, Alexandra, Felicia, Agnes......
      i wiele, wiele innych

Pozdrawiam

• Gość: +++ Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.ipt.aol.com 08.01.02, 23:45
        Popierac Slowianskosc !!!! - proponuje - Kunegunda,Kasia,Maryla.Zosia, Jadwiga
        • Gość: aise słowiańskość... IP: 217.67.196.* 23.01.02, 15:42
          Kunegunda jest imieniem germańskim
          Katarzyna - raczej też
          Maryla jest spolszczoną Marią
          Zofia - pochodzi od bodajże greckiego "mądrość"
          Jadwiga jest germańska...

Słowiańskie są: Dobromiła, Bogumiła, Bogusława i tego typu wytwory

• Gość: Rud Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.qc.sympatico.ca 08.01.02, 23:49
        Carolina, Marilyn
    • Gość: _ Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: 217.11.141.* 08.01.02, 23:56
      Małgosia
      • Gość: Rud Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.qc.sympatico.ca 09.01.02, 00:18
        Gość portalu: _ napisał(a):

> Małgosia

Pawel, nie wszystkie kobiety na swiecie musza miec na imie Malgosia. Pozdr
        • Gość: JIHAD Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 09.01.02, 03:27
          Gość portalu: Rud napisał(a):

> Gość portalu: _ napisał(a):
          >
          > > Małgosia
          >
          > Pawel, nie wszystkie kobiety na swiecie musza miec na imie Malgosia. Pozdr

to nie Pawel to Jassmile
          • Gość: Rud Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.sympatico.ca 09.01.02, 14:25
            Gość portalu: JIHAD napisał(a):

> Gość portalu: Rud napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: _ napisał(a):
            > >
            > > > Małgosia
            > >
            > > Pawel, nie wszystkie kobiety na swiecie musza miec na imie Malgosia. Pozdr
            >
            > to nie Pawel to Jassmile

Pozdrawiam Cie Jasiu smile)) Malgosia
    • Gość: aniutek Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.01.02, 00:15
      Ola- Alexandra, Gina, Paulina......
      trzymam kciuki Hurra smile)
      • Gość: Dana Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.02, 00:23

Moim skromnym zdaniem imie powinno posowac tez jakos do nazwiska.

Bo pomyslcie np. Jennifer Wisniewski.....
        Jakos tak nie bardzo brzmi.

Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego.
        Dana
      • paulka2 Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 12.01.02, 16:39
        Rowniez niesmialo proponuje ...Paulina.Lubie to imie.
        • Gość: Biala Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.sympatico.ca 12.01.02, 21:04
          paulka2 napisał(a):

> Rowniez niesmialo proponuje ...Paulina.Lubie to imie.

Czesc Paulina, jak zyjesz?
    • ali1973 Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 09.01.02, 00:27
      Imie nie wazne, wazne zeby byla zdrowa!!
      Gratuluje i powodzenia!!!!
      • schone Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 09.01.02, 00:28
        Natasha, to jest taakie ladne imieeeeee.
        • Gość: ESL Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.dpcdsb.org 09.01.02, 00:53
          Gratulacje!
          A imie?
          Barbara, Joanna, Emilia, Gabriela, Saskia, Roberta, Eryka, Marta, Antonina,
          Pola, Teresa, Weronika (pewnie lepiej z V & c), Lucyna (bo bedzie Lucy in the
          sky), Klara (moze nawet byc z C na poczatku)...
          Duzo szczescia z wyborem imienia i z cala reszta...
          • Gość: piotr Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.bbtec.net 09.01.02, 00:58
            Oj, dobra jest ta Saskia.
            Bardzo lubie....
          • Gość: Bolo Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.sn.g.bonet.se 23.01.02, 21:34
            Helga
    • Gość: Anza Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.prodigy.net.mx 09.01.02, 01:15
      Super!!! Zycze wszystkiego najlepszego.
      Imiona...... moze: Esther, Karen, Aidé, Aracely, Joanna, Lluvia (czyta sie
      dziuvia (po pravdzie to chce powiedziec deszcz), Selva, Yandelier, etc....
      POWODZENIA
      :0)
      • Gość: Don Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.uc.nombres.ttd.es 09.01.02, 01:25

YVONNE CHARLOTT,tak jak moja corka
        • Gość: Anna27 Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 01:29
          Ja sie nie chce chwalic, ale moje imie mi sie podoba.

Z innych to proponuje Chloe, Amelia, Amanda, Sonia, Sophie

Zreszta wszystko zalezy od nazwiaska Amanda Poldupek brzmialoby raczej
          nieciekawie.
      • Gość: Don Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.uc.nombres.ttd.es 09.01.02, 01:29
        Gość portalu: Anza napisał(a):

> Super!!! Zycze wszystkiego najlepszego.
        > Imiona...... moze: Esther, Karen, Aidé, Aracely, Joanna, Lluvia (czyta sie
        > dziuvia (po pravdzie to chce powiedziec deszcz), Selva, Yandelier, etc....
        > POWODZENIA
        > :0)

Anza chcialbys by Twoja corka miala na imie deszc lub las ?A moze torrmenta
        lub cabra ?
        • Gość: Mona Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: 216.194.3.* 09.01.02, 01:43
          Ja proponuje Olivie lub Victorie.
          • Gość: Anna27 Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 02:01
            Z ta lluvia, to faktycznie moglyby przeboje. Dodaj do tego argentynski akcent
            i juz sie z zolwiem dziewczynka kojarzy.
    • Gość: Hurra! Dzieki IP: *.proxy.aol.com 09.01.02, 02:33
      Serdeczne dzieki za pomysly i zyczenia. smile

Ale co do imion, to co ja sie ludze, zona i tak wybierze... sad

1. Zona ma zawsze racje.
      2. Jak zona nie ma racji to patrz punkt pierwszy.

• Gość: ESL Re: Dzieki IP: *.org 09.01.02, 03:12
        Gos´c´ portalu: Hurra! napisa?(a):

> Serdeczne dzieki za pomysly i zyczenia. smile
        >
        > Ale co do imion, to co ja sie ludze, zona i tak wybierze... sad
        >
        > 1. Zona ma zawsze racje.
        > 2. Jak zona nie ma racji to patrz punkt pierwszy.
        >
        Ty dlugo facet pozyjesz (z tak odpowiednim stosunkiem do rownosci w malzenstwie)
        - w zdrowiu i szczesciu rodzinnym. A jeszcze jak zaczniesz jesc jak Ci dobry
        wujek Uve radzi, to ho ho ...
        Daj znac jaki wynik plebiscytu - wszyscy tu ciekawi, co Twoja slubna wybierze z
        tej listy imion tha malej panienki.

• Gość: ali1973 Re: Dzieki IP: *.arathorn.dialup.pol.co.uk 09.01.02, 03:31
        Czesc hurra!
        Moj Boze pierwszy co sie glosno przynal!
        Mysle, ze wiem co teraz czujesz. Sam rodzilem (no i moja zona ze mna tez -
        niech jej juz bedzie smile). Co do imion tylko Aleksandra (lub Alexandra - tak ja
        MOJA CORA!!!

Najlepszego i trzymaj sie dzielnie podczas porodu smile)!!!!!!

Pozdrowienia
        Ali1973
    • Gość: JIHAD Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 09.01.02, 03:35
      Gość portalu: Hurra! napisał(a):

> ... i to juz za pare dni..
      >
      > Jak na razie-
      > Elizabeth, Julia, Stephanie, Laura, Olivia, Christina, Jessica
      >

Melody
      Izabella
      Fionna
      Faye
      Geneva
      Mia co znaczy "mine"
      Gabrielle
      • Gość: ula Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.hartford-10-15rs.ct.dial-access.att.net 09.01.02, 04:18
        Dagmara (tak jak Przybyszewska), Agata, w wersji ang. Agatha (tak jak Christie)
        albo Urszula, w wersji ang. Ursula tak jak nieskromna ja, Ula -
        gratulacje Hurra!!
        Ula
        • Gość: ula Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.hartford-10-15rs.ct.dial-access.att.net 09.01.02, 04:21
          powiekszam moja oferte o: Agnieszka (Agnes)oraz Dorota (Dorothy)
          pozdrowienia
          smileUla
          • Gość: Bini Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.hkcable.com.hk 09.01.02, 05:23

Pia
            Ariane
            Sarah
            Florence
            Helen
            a z Twojej listy Julia i Olivia
            Powodzenia!!!

• Gość: Ela Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.01.02, 05:43
      PATRYCJA
    • Gość: Joanna Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.turboline.skynet.be 09.01.02, 11:29
      Joanna-pieknie brzmi w wielu jezykach!!!
    • Gość: anmanika Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.01.02, 11:58
      Moja córka ma na imię Emilia, bardzo łatwe i międzynarodowe.
      P.S Anna też
    • krystynak Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 09.01.02, 12:18
      Jeasli moge cos dodac ze swojego podworka. Mam dwie corki Bozena (25 lat) i Olga (21 lat) i
      znakomicie sie czuja ze swoimi imionami a obcym i niepolskim nazwiskiem.
    • roseanne Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 09.01.02, 16:12
      Zuzanna- Zuzia, Zuza,
      Aleksandra- Ala, Ola, Olenka
      i zeby zdrowa byla!!!!!!
      i mama tez
    • Gość: MAgda Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.104.popsite.net 11.01.02, 18:17
      Proponuje Isabella. Zapewniam ze z charakterem. (nicki ktorych my uzywamy:
      Izunia, Belunia, Zusia, Sabelka)
    • Gość: grzegorz jest takie jedno nowoczesne imie dla dziewczynki.. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.01.02, 14:18
      ... TRADYCJA smile)

• Gość: Biala Re: jest takie jedno nowoczesne imie dla dziewczynki.. IP: *.sympatico.ca 12.01.02, 15:08
        Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> ... TRADYCJA smile)
        >

A gdzie sie narodzila? smile))
        • Gość: grzegorz Re: jest takie jedno nowoczesne imie dla dziewczynki.. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.01.02, 23:50
          Gość portalu: Biala napisał(a):

> Gość portalu: grzegorz napisał(a):
          >
          > > ... TRADYCJA smile)
          > >
          >
          > A gdzie sie narodzila? smile))

o tym imieniu, to Ci jeszcze powiem, że takie dziecko TRADYCJA, to się ostatnio w
          Gdańsku narodziło..smile
          • Gość: ESL Re: jest takie jedno nowoczesne imie dla dziewczynki.. IP: *.sympatico.ca 12.01.02, 23:54
            Gość portalu: grzegorz napisał(a):

>
            > o tym imieniu, to Ci jeszcze powiem, że takie dziecko TRADYCJA, to się ostatnio
            > w
            > Gdańsku narodziło..smile

I szczesliwi rodzice nazywaja Ja na codzien Tradzia albo Dycia? Przepieknie...
            Ale bedzie miala zycie w szkole sad
    • Gość: lina Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.ceu.hu 12.01.02, 21:54
      Nie wiem gdize mieszkasz ale moze pomyslcie o tym zeby imie bylo w miare miedzynarodowe - czytalo sie tak
      samo po polsku i w kraju gdzie mieszkacie, bylo latwe do wymowienia i zapamietania cos jak....
      Ewa lub jeszcze lepiej Anna
      pozdrawiam
    • Gość: Sawa Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: 157.25.128.* 14.01.02, 15:27
      A ja proponuję: 1. Dominika/Dominique
      2. Kaja
      3. Izabella/Isabelle
      4. Michalina
      5. Matylda
      6. Barbara
      a może okaże się, że to chłopczyk? Moja znajoma, która twierdziła, że
      regularnie odbywała wizyty u ginekologa (regularnie poddawana była badaniu USG)
      była przez niego zapewniana, że będzie chłopiec. A okazało sie, że urodziły się
      dwie dorodne dziewczynki (obie powyżej 3 kg). Nie wiem czy ten lekarz był na
      pewno ginekologiem i czy ona na pewno chodziła na badania? Ale fakt jest faktem.
      Wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzidziusia.
      Sawa
    • Gość: Mija Zora,Lea,Angel, IP: *.tnt2.washington.dc.da.uu.net 15.01.02, 15:25
      • Gość: Giles cholernie pretensjonalne te wasze propozycje!!! IP: 62.154.238.* 15.01.02, 17:26
        - imie i nazwisko powinny moim zdaniem ze soba "wspolgrac".

- przy nadawaniu imion jestem zdecydowanym zwolennikiem "promowania" polskosci,
        chociaz zona jest niemka i od lat mieszkamy w RFN nasze dzieci maja polskie
        imiona. ani w przedszkolu ani w szkole nie mialy z tego powodu, jak narazie,
        zadych problemow. a i niemiecka babcia juz dawno sie z tym pogodzila smile))

- jest tez cala masa ladych imion , ktore wsezdzie brzmia tak samo badz b.
        podobnie. np lidia, natalia, anna czy ewa.

-
    • Gość: grzegorz hi hi, a smoczek juz kupiles? polecam takie... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.01.02, 12:51
      www.getbubbateeth.com/
    • Gość: ewnia Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.adsl.pi.be 23.01.02, 12:55
      powiec ci proste ale piekne,,,, ELISA,,, NIE ELIZA ALE ELISA,,,
    • behemotka Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 23.01.02, 14:54

Malwina...Kalina...
    • Gość: Bolo Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.sn.g.bonet.se 23.01.02, 21:34
      Gertruda
    • Gość: dana Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.telia.com 15.02.02, 21:34
      Miranda ,Kornelia Ulrika
      • Gość: Kliken Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.02, 22:09
        Cho mao lee jak egzotycznie to egzotycznie
    • Gość: Misia Re: ELZUNIA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.02, 22:52
      Oczywiscie ,ze ELZUNIA( ELIZABETH)
      • Gość: eka Re: ELZUNIA, Elzunia IP: 203.69.88.* 19.02.02, 10:13
        Elisabet, Babet, Elunia, Elzunia.
        • Gość: ESL Re: ELZUNIA, Elzunia IP: *.sympatico.ca 19.02.02, 13:08
          Gość portalu: eka napisał(a):

> Elisabet, Babet, Elunia, Elzunia.
          Tak tylko dla porzadku - Babette jest od Barbary ale poza tym Elzbieta tez piekne imie tylko, ze ma inny
          spelling w kazdym jezyku wiec moze troche niepraktyczne smile
      • Gość: eka Re: ELZUNIA IP: 203.69.88.* 19.02.02, 10:14
        Gratuluje Wam corki!!!!!!!!!
        • Gość: Wika Imię dla córki IP: *.chello.pl 20.02.02, 10:42
          Gratulacje dla rodziców.
          Co myślicie o imieniu Kamila, Kamilla, Camilla, Kama.
          Pozdrawiam.
          Wiktoria.
    • Gość: Milene Re: Milena, Rebecca, Julia, Emma IP: *.w.club-internet.fr 20.02.02, 12:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka