Gość: Hurra! IP: *.proxy.aol.com 08.01.02, 23:25 ... i to juz za pare dni.. Jak na razie- Elizabeth, Julia, Stephanie, Laura, Olivia, Christina, Jessica Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: morsa Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.telia.com 08.01.02, 23:35 ...Nathalie, Alexandra, Felicia, Agnes...... i wiele, wiele innych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++ Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.ipt.aol.com 08.01.02, 23:45 Popierac Slowianskosc !!!! - proponuje - Kunegunda,Kasia,Maryla.Zosia, Jadwiga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aise słowiańskość... IP: 217.67.196.* 23.01.02, 15:42 Kunegunda jest imieniem germańskim Katarzyna - raczej też Maryla jest spolszczoną Marią Zofia - pochodzi od bodajże greckiego "mądrość" Jadwiga jest germańska... Słowiańskie są: Dobromiła, Bogumiła, Bogusława i tego typu wytwory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rud Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.qc.sympatico.ca 08.01.02, 23:49 Carolina, Marilyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: 217.11.141.* 08.01.02, 23:56 Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rud Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.qc.sympatico.ca 09.01.02, 00:18 Gość portalu: _ napisał(a): > Małgosia Pawel, nie wszystkie kobiety na swiecie musza miec na imie Malgosia. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIHAD Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 09.01.02, 03:27 Gość portalu: Rud napisał(a): > Gość portalu: _ napisał(a): > > > Małgosia > > Pawel, nie wszystkie kobiety na swiecie musza miec na imie Malgosia. Pozdr to nie Pawel to Jas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rud Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.sympatico.ca 09.01.02, 14:25 Gość portalu: JIHAD napisał(a): > Gość portalu: Rud napisał(a): > > > Gość portalu: _ napisał(a): > > > > > Małgosia > > > > Pawel, nie wszystkie kobiety na swiecie musza miec na imie Malgosia. Pozdr > > to nie Pawel to Jas Pozdrawiam Cie Jasiu )) Malgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.01.02, 00:15 Ola- Alexandra, Gina, Paulina...... trzymam kciuki Hurra ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.02, 00:23 Moim skromnym zdaniem imie powinno posowac tez jakos do nazwiska. Bo pomyslcie np. Jennifer Wisniewski..... Jakos tak nie bardzo brzmi. Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego. Dana Odpowiedz Link Zgłoś
paulka2 Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 12.01.02, 16:39 Rowniez niesmialo proponuje ...Paulina.Lubie to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.sympatico.ca 12.01.02, 21:04 paulka2 napisał(a): > Rowniez niesmialo proponuje ...Paulina.Lubie to imie. Czesc Paulina, jak zyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ali1973 Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 09.01.02, 00:27 Imie nie wazne, wazne zeby byla zdrowa!! Gratuluje i powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
schone Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 09.01.02, 00:28 Natasha, to jest taakie ladne imieeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.dpcdsb.org 09.01.02, 00:53 Gratulacje! A imie? Barbara, Joanna, Emilia, Gabriela, Saskia, Roberta, Eryka, Marta, Antonina, Pola, Teresa, Weronika (pewnie lepiej z V & c), Lucyna (bo bedzie Lucy in the sky), Klara (moze nawet byc z C na poczatku)... Duzo szczescia z wyborem imienia i z cala reszta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.bbtec.net 09.01.02, 00:58 Oj, dobra jest ta Saskia. Bardzo lubie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.sn.g.bonet.se 23.01.02, 21:34 Helga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anza Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.prodigy.net.mx 09.01.02, 01:15 Super!!! Zycze wszystkiego najlepszego. Imiona...... moze: Esther, Karen, Aidé, Aracely, Joanna, Lluvia (czyta sie dziuvia (po pravdzie to chce powiedziec deszcz), Selva, Yandelier, etc.... POWODZENIA :0) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.uc.nombres.ttd.es 09.01.02, 01:25 YVONNE CHARLOTT,tak jak moja corka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 01:29 Ja sie nie chce chwalic, ale moje imie mi sie podoba. Z innych to proponuje Chloe, Amelia, Amanda, Sonia, Sophie Zreszta wszystko zalezy od nazwiaska Amanda Poldupek brzmialoby raczej nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.uc.nombres.ttd.es 09.01.02, 01:29 Gość portalu: Anza napisał(a): > Super!!! Zycze wszystkiego najlepszego. > Imiona...... moze: Esther, Karen, Aidé, Aracely, Joanna, Lluvia (czyta sie > dziuvia (po pravdzie to chce powiedziec deszcz), Selva, Yandelier, etc.... > POWODZENIA > :0) Anza chcialbys by Twoja corka miala na imie deszc lub las ?A moze torrmenta lub cabra ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: 216.194.3.* 09.01.02, 01:43 Ja proponuje Olivie lub Victorie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna27 Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 02:01 Z ta lluvia, to faktycznie moglyby przeboje. Dodaj do tego argentynski akcent i juz sie z zolwiem dziewczynka kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hurra! Dzieki IP: *.proxy.aol.com 09.01.02, 02:33 Serdeczne dzieki za pomysly i zyczenia. Ale co do imion, to co ja sie ludze, zona i tak wybierze... 1. Zona ma zawsze racje. 2. Jak zona nie ma racji to patrz punkt pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Dzieki IP: *.org 09.01.02, 03:12 Gos´c´ portalu: Hurra! napisa?(a): > Serdeczne dzieki za pomysly i zyczenia. > > Ale co do imion, to co ja sie ludze, zona i tak wybierze... > > 1. Zona ma zawsze racje. > 2. Jak zona nie ma racji to patrz punkt pierwszy. > Ty dlugo facet pozyjesz (z tak odpowiednim stosunkiem do rownosci w malzenstwie) - w zdrowiu i szczesciu rodzinnym. A jeszcze jak zaczniesz jesc jak Ci dobry wujek Uve radzi, to ho ho ... Daj znac jaki wynik plebiscytu - wszyscy tu ciekawi, co Twoja slubna wybierze z tej listy imion tha malej panienki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali1973 Re: Dzieki IP: *.arathorn.dialup.pol.co.uk 09.01.02, 03:31 Czesc hurra! Moj Boze pierwszy co sie glosno przynal! Mysle, ze wiem co teraz czujesz. Sam rodzilem (no i moja zona ze mna tez - niech jej juz bedzie ). Co do imion tylko Aleksandra (lub Alexandra - tak ja MOJA CORA!!! Najlepszego i trzymaj sie dzielnie podczas porodu )!!!!!! Pozdrowienia Ali1973 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIHAD Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 09.01.02, 03:35 Gość portalu: Hurra! napisał(a): > ... i to juz za pare dni.. > > Jak na razie- > Elizabeth, Julia, Stephanie, Laura, Olivia, Christina, Jessica > Melody Izabella Fionna Faye Geneva Mia co znaczy "mine" Gabrielle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.hartford-10-15rs.ct.dial-access.att.net 09.01.02, 04:18 Dagmara (tak jak Przybyszewska), Agata, w wersji ang. Agatha (tak jak Christie) albo Urszula, w wersji ang. Ursula tak jak nieskromna ja, Ula - gratulacje Hurra!! Ula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.hartford-10-15rs.ct.dial-access.att.net 09.01.02, 04:21 powiekszam moja oferte o: Agnieszka (Agnes)oraz Dorota (Dorothy) pozdrowienia Ula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.hkcable.com.hk 09.01.02, 05:23 Pia Ariane Sarah Florence Helen a z Twojej listy Julia i Olivia Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.01.02, 05:43 PATRYCJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.turboline.skynet.be 09.01.02, 11:29 Joanna-pieknie brzmi w wielu jezykach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.01.02, 11:58 Moja córka ma na imię Emilia, bardzo łatwe i międzynarodowe. P.S Anna też Odpowiedz Link Zgłoś
krystynak Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 09.01.02, 12:18 Jeasli moge cos dodac ze swojego podworka. Mam dwie corki Bozena (25 lat) i Olga (21 lat) i znakomicie sie czuja ze swoimi imionami a obcym i niepolskim nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 09.01.02, 16:12 Zuzanna- Zuzia, Zuza, Aleksandra- Ala, Ola, Olenka i zeby zdrowa byla!!!!!! i mama tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAgda Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.104.popsite.net 11.01.02, 18:17 Proponuje Isabella. Zapewniam ze z charakterem. (nicki ktorych my uzywamy: Izunia, Belunia, Zusia, Sabelka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz jest takie jedno nowoczesne imie dla dziewczynki.. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.01.02, 14:18 ... TRADYCJA ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: jest takie jedno nowoczesne imie dla dziewczynki.. IP: *.sympatico.ca 12.01.02, 15:08 Gość portalu: grzegorz napisał(a): > ... TRADYCJA ) > A gdzie sie narodzila? )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: jest takie jedno nowoczesne imie dla dziewczynki.. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.01.02, 23:50 Gość portalu: Biala napisał(a): > Gość portalu: grzegorz napisał(a): > > > ... TRADYCJA ) > > > > A gdzie sie narodzila? )) o tym imieniu, to Ci jeszcze powiem, że takie dziecko TRADYCJA, to się ostatnio w Gdańsku narodziło.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: jest takie jedno nowoczesne imie dla dziewczynki.. IP: *.sympatico.ca 12.01.02, 23:54 Gość portalu: grzegorz napisał(a): > > o tym imieniu, to Ci jeszcze powiem, że takie dziecko TRADYCJA, to się ostatnio > w > Gdańsku narodziło.. I szczesliwi rodzice nazywaja Ja na codzien Tradzia albo Dycia? Przepieknie... Ale bedzie miala zycie w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lina Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.ceu.hu 12.01.02, 21:54 Nie wiem gdize mieszkasz ale moze pomyslcie o tym zeby imie bylo w miare miedzynarodowe - czytalo sie tak samo po polsku i w kraju gdzie mieszkacie, bylo latwe do wymowienia i zapamietania cos jak.... Ewa lub jeszcze lepiej Anna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: 157.25.128.* 14.01.02, 15:27 A ja proponuję: 1. Dominika/Dominique 2. Kaja 3. Izabella/Isabelle 4. Michalina 5. Matylda 6. Barbara a może okaże się, że to chłopczyk? Moja znajoma, która twierdziła, że regularnie odbywała wizyty u ginekologa (regularnie poddawana była badaniu USG) była przez niego zapewniana, że będzie chłopiec. A okazało sie, że urodziły się dwie dorodne dziewczynki (obie powyżej 3 kg). Nie wiem czy ten lekarz był na pewno ginekologiem i czy ona na pewno chodziła na badania? Ale fakt jest faktem. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzidziusia. Sawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giles cholernie pretensjonalne te wasze propozycje!!! IP: 62.154.238.* 15.01.02, 17:26 - imie i nazwisko powinny moim zdaniem ze soba "wspolgrac". - przy nadawaniu imion jestem zdecydowanym zwolennikiem "promowania" polskosci, chociaz zona jest niemka i od lat mieszkamy w RFN nasze dzieci maja polskie imiona. ani w przedszkolu ani w szkole nie mialy z tego powodu, jak narazie, zadych problemow. a i niemiecka babcia juz dawno sie z tym pogodzila )) - jest tez cala masa ladych imion , ktore wsezdzie brzmia tak samo badz b. podobnie. np lidia, natalia, anna czy ewa. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz hi hi, a smoczek juz kupiles? polecam takie... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.01.02, 12:51 www.getbubbateeth.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewnia Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.adsl.pi.be 23.01.02, 12:55 powiec ci proste ale piekne,,,, ELISA,,, NIE ELIZA ALE ELISA,,, Odpowiedz Link Zgłoś
behemotka Re: Potrzebne imie dla dziewczynki 23.01.02, 14:54 Malwina...Kalina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.sn.g.bonet.se 23.01.02, 21:34 Gertruda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.telia.com 15.02.02, 21:34 Miranda ,Kornelia Ulrika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Potrzebne imie dla dziewczynki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.02, 22:09 Cho mao lee jak egzotycznie to egzotycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: ELZUNIA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.02, 22:52 Oczywiscie ,ze ELZUNIA( ELIZABETH) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eka Re: ELZUNIA, Elzunia IP: 203.69.88.* 19.02.02, 10:13 Elisabet, Babet, Elunia, Elzunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: ELZUNIA, Elzunia IP: *.sympatico.ca 19.02.02, 13:08 Gość portalu: eka napisał(a): > Elisabet, Babet, Elunia, Elzunia. Tak tylko dla porzadku - Babette jest od Barbary ale poza tym Elzbieta tez piekne imie tylko, ze ma inny spelling w kazdym jezyku wiec moze troche niepraktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eka Re: ELZUNIA IP: 203.69.88.* 19.02.02, 10:14 Gratuluje Wam corki!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika Imię dla córki IP: *.chello.pl 20.02.02, 10:42 Gratulacje dla rodziców. Co myślicie o imieniu Kamila, Kamilla, Camilla, Kama. Pozdrawiam. Wiktoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milene Re: Milena, Rebecca, Julia, Emma IP: *.w.club-internet.fr 20.02.02, 12:46 Odpowiedz Link Zgłoś