bruno5 03.07.08, 17:21 Euro i funt nisko pora wracac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glupipysk Re: Polacy chca do kraju 03.07.08, 17:49 teraz pora jechac do Bulgarii i Rumuni tam jest duzo pracy !!,,Polacy moga tam pracowac ,granice otwarte wszyscy sa w Unii....... hihihihihihihiihihihihihiihi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
glupipysk Re: Polacy chca do kraju 03.07.08, 18:12 niedlugo Ukraina i Gruzja otworzy swoje rynki pracy dla polakow ,,,,,,,hihihihihihihiihihhiihihihi !! Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: Polacy chca do kraju 03.07.08, 19:14 hehe to zalezy jakie bada zasilki dla bezrobotnych i gdzie bedzie sie bardziej oplacalo byc na zasilku pamietasz dylemat krapolskiej przyszlej mamusi "w ktorym kraju junii oplaca sie urodzic dziecko" ? Odpowiedz Link Zgłoś
glupipysk Re: Polacy chca do kraju 03.07.08, 20:02 w Gruzji beda mieli dobre zasilki za darmo mleko z kolchozow i chleb a po pracy bimber z kolchoznianej gorzelni Odpowiedz Link Zgłoś
krzywy_wacek_ontariana Re: Polacy chca do kraju 03.07.08, 20:42 panie na ukrainie polacy jyz dawno pracuja i dobrze zarabiaj panie bys pan zdziwil ile Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Frajerku... 06.07.08, 03:20 Nie zapominaj, ze $1 jest nadal wart $1. Nadal na calym swiecie Polcay zyja lepiej niz w Polsce. Zanim cos "madrego" napiszesz to przeczytaj jesze raz to co jest tutaj napisane bo nie jest napisane ze wszyscy tak zyja. M Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 Re: Frajerku... 06.07.08, 11:00 Kuzynka podeslala mi zdjecia z Wroclawia. Chcialbym miec taka chate i taka wielka parcele tutaj w Niemczech, na jaka oni moga sobie pozwolic w PL. Niestety to nie na kieszen emigranta. Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Re: Frajerku... 08.07.08, 03:01 To nie oznacza ze po (1) wszyscy w Polsce maja taki dom i taka dzialke i (2) ze zadnego emigranta nie stac na lepsze zycie niz w Polsce. M Odpowiedz Link Zgłoś
szaletowy fakt, masz racje 10.07.08, 16:35 bo gdybys byl w PL to bylbys tylko robotnikiem budowlanym, a tak jako emigrant jestes tylko ROBOTNIKIEM BUDOWLANYM. Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: fakt, masz racje 10.07.08, 18:53 hehe raczej gdyby byl w kRaju to dla krapoli bylby pracownikiem budowlanym czyli cenionym i poszukiwanym fachowcem ale jezeli mieszka w USA to jest tylko budowlancem, czyli tak na poziomie zrywacza azbestow buahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Masz racje ---- czesciowo 11.07.08, 03:01 Jak bym byl w Polsce to bym byl robotnikiem budowlanym...jak jestem gdzie jestem, to jest dom w Europie, dom na kazdym wybrzezu USA, ani grosza dlugow, pieniadze zainwestowane daja zwrot taki ze wczesniej w tym roku kupilem F430. M Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus Re: Polacy chca do kraju 06.07.08, 12:40 No to niech gastabeiterzy wracają na zdrowie. Emigrantom zaś ten niski funt i niskie euro nisko wiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Re: Polacy chca do kraju 06.07.08, 15:28 Nie pie..glupot.Na wizyciew krju wicej tzreba wydac a powrocie z emigracj nie ma co myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
bluff Re: Polacy chca do kraju 07.07.08, 15:46 masz racje bruno,o powrocie do Kraju nawet sie nie powinno myslec,chyba,ze juz nawet Cypr cie nie chce,a gdzie indziej cie scigaja za przekrety np.z socjalem. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer Tylko, że kraj nie chce tych "Polaków" 07.07.08, 15:49 Nie chce i nie potrzebuje nieudaczników, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
bluff Re: Tylko, że kraj nie chce tych "Polaków" 07.07.08, 15:58 chcialby,chcialby,uwierz mi,jesli nawet kagana przyjal to cos chyba znaczy,niby taka mala zolta renta z zagranicy,a jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Czesc Bluff, co u Ciebie? 08.07.08, 03:07 Jak wyglada Polska przy dlugoterminowym pobycie? Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer Re: Tylko, że kraj nie chce tych "Polaków" 08.07.08, 09:42 bluff napisał: > chcialby,chcialby,uwierz mi,jesli nawet kagana przyjal to cos chyba znaczy,niby taka mala zolta renta z zagranicy,a jednak. ----- Niestety takie jest prawo i Polska musi przyjąć każdego polskiego obywatela, który do niej wróci. Co nie oznacza, że czyni to z przyjemnością, o czym wyjechani nieudacznicy prędko się przekonają, gdy tylko w kontaktach z obywatelami i urzędnikami napomkną cokolwiek o swojej emigracji. W przypadku krajów spoza Unii obce dyplomy nie będą uznane. Obce doświadczenia w pracy również. Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Doswiadczenie polonii sie zawsze przyda. 07.07.08, 15:59 Te nieudaczniki "uszczesliwia" kraj tak i tak. Kto w Polsce bedzie pokazywal palcem jak trza azbest zrywac? Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: Doswiadczenie polonii sie zawsze przyda. 07.07.08, 17:05 hehe a niby krapolstwo to takie mundre taki np czosnek-wszystko wie lepiej, wszystko widzial, na wszystkim sie zna a nie zna sie na takiej prostej czynnosci jak zrywanie azbestow. gastarbeiterom wystaczy przeleciec przez ocean i juz wiedza jak czosnek musi byc wyjatkowym nawet jak na bulbonskie standarty durniem buahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
cpt_klop Re: Doswiadczenie polonii sie zawsze przyda. 08.07.08, 03:27 zrywanie jest latwe, najgorsze jest to ze nie kazdy wie jak zawinac szmate wokol pustego lba zeby zlapac pyl. Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Re: Doswiadczenie polonii sie zawsze przyda. 08.07.08, 10:06 Twoj wyjatkowy przyrost ynteligencji to od zrywania azbestu? Odpowiedz Link Zgłoś
bluff do Luizy 10.07.08, 16:25 Juz dwa mies,jeszcze sporo czasu przyjdzie mi tu posiedziec ale jest wesolo,w Polsce zawsze bylo wesolo jak zapewne pamietasz ale teraz to jest raczej wesolo dla turystow bo tylko ich po usmiechnietej twarzy mozna rozpoznac,lokalnym raczej nie do smiechu.Za chyba dwa tyg bede mial swoje podlaczenie to popiszemy wiecej na poczte, generalnie jest tak dobrze,ze dobrze mi tak.Zartuje,sporo jezdzimy,pogoda fajna,a nad morzem zamieszkamy juz wlasnie wkrotce. Pzdr i do nastepnego Odpowiedz Link Zgłoś
szaletowy Re: do Luizy 10.07.08, 16:38 cierpisz na jakies rozmiekczenie mozgu czy tez inny brak polaczenia z rzeczywistoscia jezeli osadzasz ludzi czy sie usmiechaja falszywie do ciebie czy nie. Ja sie do ciebie tez usmiecham szeroko, zupelnie tak samo jak pani ktora zarzadza twoim rachunkiem w Visa. I tak samo jak ten pan ktory tez sie usmiecha jak zostawiasz mu pieniadze ktore on wplaci na swoja emeryture. Skad sie tacy glupcy jak ty biora? Z ulicy? Z przytulkow dla rodzin alkoholikow? Odpowiedz Link Zgłoś
bluff Re: do Luizy 10.07.08, 19:55 Czy ty wiesz o czym piszesz czlowieku?mieszkales nieco dluzej poza Polska gdzies(bardziej na zachod)?Kto mowi o fafszywym usmiechu pijaczka pytajacego sie o zlotowke?Ja pisalem o usmiechnietych ludziach na ulicy a nie do mnie akurat,mimo,ze w Au jest to na porzadku dziennym,nawt w banku,wyobraz to sobie,Panie szaletowy.W twojej pracy trudno to zauwazyc kiedy ludzie wpadaja w obliczu bliskiego nieszczescia,ale za to kiedy wychodza!Pelne blogoslawienstwo na twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Bluff 11.07.08, 03:12 Fajnie ze sie znowu pokazales na forum. Tak Ciebie przepytuje, co slychac w Polsce, bo moja Mama narzeka ze dawno nas nie widziala (ostatnio w kwietniu zeszlego roku) i chcialaby zebysmy przyjechali na Swieta a mnie sie nie usmiecha siedziec w Polsce zima tym bardziej, ze nie ma gwarancji ze bedzie to "white Christmas". Moze znowu sie wybiore na Wielkanoc. Co do lokalnych zwyczajow i wygladu ulic pewnie sie niewiele zmienilo od mojego ostatniego pobytu. Kontrast z Australia jest uderzajacy. Wdychaj nadmorski jod i daj znac co ciekawego widziales. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa No to wypjerdalaj, 11.07.08, 15:01 czego tu jeszcze siedzisz, lachmyto? Odpowiedz Link Zgłoś