Dodaj do ulubionych

Błogosfera RP

24.08.08, 21:16
Papieżyca błogosfery RP wydała w piątek encyklikę, w której stwierdza, że znaczenie błogosfery RP jest żadne. I takie właśnie jest. Głównie z racji poziomu technicznego.

1. Szczęśliwymi posiadaczami laptoków są głównie szczęśliwie uwłaszczeni
2. Reszta podpatruje w godzinach pracy, co widać po klikalności łykędowej
3. RSSy na poziomie AD 2002
4. Opłaty za Internet najwyższe w UE
5. Gość: anade, d90-141-25-242.cust.tele2.pl-
2008/08/22 19:52:42
Drukujcie się na papierze i rozdawajcie na przystankach. To główna różnica. Medium.
6. Nawet tego minusika na kotwicę do komentarza nie umieją wkodować na bloxie 8)
7. Gdzie jest link do tej omawianej dyskusji Dziennika confused:

I taki to jest ten poziomik błogosfery RP. Nikt nie linkuje. Piszą tak, jakby pisali flamastrem po ścianie. I dziwią się potem mikroskopijnemu znaczeniu swoich popisów he he he z papieżycą na czele.

“jedną z bolączek polskiej blogosfery jest brak linków w blogowych wpisach. to właśnie linki są tym, co decyduje o istnieniu blogosfery jako pewnej całości”
Obserwuj wątek
    • debunker Re: Błogosfera Kaganowi 24.08.08, 23:22
      UntitledDocument: "Australia: Nie zauważył Pan realiów australijskiego życia -
      odpowiedź L. Keller-Krawczykowi"
      • hi.moher Re: Błogosfera Kaganowi 25.08.08, 00:08
        mentalność krapola - Google Search
        • filipek.us Konto Kagana z siedzibą w Lichtensteinie 30.08.08, 20:41
          Od października konta za granicą

Już tylko dni dzielą nas od momentu kiedy legalnie, bez większych już ograniczeń będziemy mogli przenieść nasze pieniądze za granicę na założone tam przez nas konto bankowe.

Jedynym ograniczeniem będzie to, aby bank, w którym zdecydujemy się umieścić nasze pieniądze miał siedzibę w jednym z krajów OECD lub mieścił się w Liechtensteinie. Lokaty, konta oraz inwestycje w zagraniczne instrumenty finansowe staną dla Polaków otworem już od 1 października 2002 roku.

Więcej o kontach za granicą dla Polaków.
          • zomo-prl Re: Konto Kagana z siedzibą w Lichtensteinie 08.09.08, 16:35
            robertjaworski.blox.pl/2005/02/Poczatek-Bereszit.html
    • japo.x Re: Błogosfera RP 25.08.08, 01:28
      hehe

wbv.pl/gallery.php?entry=images/emjm4wm1ju2zwgftmzyy.jpg
      buahahahahahahaha
      • filipek.us WSI na forach 30.08.08, 01:21
        Przypomnienie
    • latarnick Re: Błogosfera RP 30.08.08, 02:31
      masz dziwna sklonnosc do kolekcjonowania smieci, filipek
      • filipek.us One man's trash, another man's treasure 30.08.08, 04:38

• filipek.us Paszporcik dziecka 30.08.08, 04:44
      Surfując po polskich portalach w poszukiwaniu codziennej dawki niepotrzebnych informacji trafiłem na tytuł Emigranci rejestrują w Polsce dzieci urodzone na Wyspach. 'WTF?' - pomyślałem z tutejsza i już za chwilę niby obuchem zostałem rażony informacją, że Polacy przylatują do kraju rejestrować swoje dzieci. 'Wow!' - to kolejna rzecz jaka przemknęła mi przez głowę. Następną była ta, że i ja przecież tak uczyniłem. Prawie, bo przylecieliśmy nie tylko po to, ale jednak. Co prawda niechętnie to wspominam, ale mój kolega Łukasz twierdzi, że powinienem to opisać jako przestrogę dla innych. I prawdopodobnie pozwoli mi to uporać się z traumą. Ale (jak zwykł mawiać TW Rewo) nie uprzedzajmy faktów.<br>
      To co najistotniejsze w artykule zawiera się w ostatnim zdaniu 'Decyzję o zarejestrowaniu potomków najczęściej przyspiesza jednak chęć wyrobienia dziecku paszportu'. Tych, którzy nie mieli bowiem okazji się o tym przekonać (szczęściarze) informuję, iż od pewnego czasu zrezygnowano z wpisywania dzieci do paszportów rodziców. By od tej pory każdy mały szkrab mógł 'Lądy i morza przemierzać, kulę ziemską z otwartym czołem' - czyli z własnym paszportem. Który należy wyrobić w polskim konsulacie w Londynie. Jezeli ktoś pamięta zdjęcia kolejki pod konsulatem z ostatnich wyborów, to te do paszportów wyglądają podobnie(i np. Daily Mail myli je regularnie). Tylko dzieci jest trochę więcej. I tak stoją sobie Ci rodzice z małymi dziećmi narzekając zgodnie na angielską pogodę i polską biurokrację, grzeją mleko dla tych dzieci w zakamarkach własnego ciała i czekają. Po trzech - czterech godzinach w końcu można wejść do środka, wypełnić niezbędne formularze, okazać dziecko w okienku i złożyć wniosek o paszport. Nic dziwnego, że większość rodziców woli czynić to raz na pięć lat niż raz do roku. A żeby robić to raz na pięć lat niezbędne jest 'umiejscowienie angielskiego aktu urodzenia w polskim Urzędzie Stanu Cywilnego'.
      • latarnick w poszukiwaniu codziennej dawki niepotrzebnych inf 31.08.08, 01:26
        a kto cie stracil do czasu utraconego filipek?
      • pest_controller Re: Paszporcik dziecka 02.09.08, 17:18
        Re: Uprzejmie prosze o uwage
        filipek.us 27.08.08, 21:22 Odpowiedz

Panie Przewodniczący,
        Czytuję Pana od wielu lat.
        Dyskutowałem z Panem na Wirtualnej Polonii.
        Szczerze mi żal, że Pańskie teksty nie są wypozycjowane.
        Z drugiej strony strach mi zaproponować wypozycjonowywanie Pańskich stron, bo
        wszyscy wiemy, jak "bezkompromisowy" jest Pański charakter.

W ramach samoreklamy podszeptuję Panu, że udatnie wypozycjonowałem innego
        Australijczyka. A to ".us" po filipku oznacza, że nie jestem Kanadyjczykiem.

Fakt jest, że wyszukiwarki nie pokazują Pańskich tekstów. Drugim faktem jest, że
        jak już ktoś wejdzie na Pańską stroniczkę to nawet tego archKU nie znajdzie za
        Chiny Ludowe. Trzecim faktem jest, że się Pan prawdopodobnie nastawił na
        sprzedaż CD, I bardzo dobrze. Zapomniał Pan jednak, że Internet jest całkiem
        niezłą dźwignią reklamową.

I w ten sposób Pańska stronka nie odbiega formą od stronki Bolka.
        Prawdopodobnie Pański syn ma czytelniejszy blog.
        • filipek.us Prężne polskie lobby 02.09.08, 17:24
          www.google.pl/search?hl=pl&q=Pr%C4%99%C5%BCne+polskie+lobby&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
          • kup_pan_paszport Zakup dodatkowego dokumentu podróży 03.09.08, 20:53
            Nawet swoim własnym nickiem zachęcam do dołożenia
            się
            do budżetówki zakupem dodatkowego dokumentu podróży
            a tu taki słaby odzew
            wiernych synów macierzy - Google Search
            • pest_controller Re: Zakup dodatkowego dokumentu podróży 03.09.08, 21:05
              filipek juz cie linkuje,nie dziekuj ,prosze
              • kup_pan_paszport Re: Zakup dodatkowego dokumentu podróży 03.09.08, 21:08
                <a href="http://obczyzna.blogspot.com/2006/05/uciekajcie-z-tego-kraju-i-nigdy-tu-nie.html">Wielkim lobem zza oceanu: Paszportowy szantaż władz Polski</a>
    • kup_pan_paszport Zabrakło tabletek, a apteki pozamykane w dzień świ 07.09.08, 22:26
      apteki pozamykane w dzień święty?
      • pest_controller Re: Zabrakło tabletek, a apteki pozamykane w dzie 08.09.08, 03:34
        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka