Dodaj do ulubionych

Wałęsa w Ashfield !!

11.10.03, 02:18
Z pewnym zdziwieniem, wlasnie sie dowiedzialem.

Klub Polski w Ashfield zaprasza na spotkanie z Lechem Wałęsą - człowiekiem
legendą, Prezydentem RP (1990 - 1995), laureatem pokojowej nagrody Nobla
(1983) oraz twórcą NSZZ "Solidarność". Spotkanie odbędzie się w dużym
audytorium w sobotę 1. listopada o godz. 16:00.

Obserwuj wątek
    • backpacker Re: Wałęsa w Ashfield !! 11.10.03, 02:46
      No widzisz. Nawet walesa odwiedzi zadupie swiata.
    • starywiarus Re: Wałęsa w Ashfield !! 11.10.03, 06:29
      www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1716738.html
      Zapytajcie go o Bolka. Na razie, w piatek przyznal sie do szesciu lat
      wspolpracy z SB - od 1970 roku, kiedy organizowanej opozycji jeszcze prawie nie
      bylo. Nazywa to eufemistycznie "budowaniem Polski".

"Miałem trudne momenty w swojej prywatnej walce z komunizmem. Kiedy po grudniu
      1970 r. szedłem jako przedstawiciel Stoczni Gdańskiej na spotkanie z Gierkiem,
      to większość krzyczała mu, że +pomożemy+. Ja tego nie zrobiłem. Na drugi dzień
      miałem u siebie bezpiekę i pytali mnie, czy będę pomagał w budowaniu Polski.
      Wymagano ode mnie współpracy, ale nigdy nie agenturalnej, nigdy donoszenia na
      kolegów" - powiedział Wałęsa.

Były prezydent podkreślił, że od "budowania Polski nie szło się wymigać". "Ale
      kiedy okazało się, że nie idzie to we właściwym kierunku, to chyba na dwa
      miesiące przed Radomiem powiedziałem im: żadnych rozmów, żadnych kontaktów, tam
      są drzwi. Na to są dokumenty" - dodał założyciel "Solidarności".
      • uper Re: Wałęsa w Ashfield !! 11.10.03, 06:56
        starywiarus napisał:

> www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1716738.html
        > Zapytajcie go o Bolka. Na razie, w piatek przyznal sie do szesciu lat
        > wspolpracy z SB - od 1970 roku, kiedy organizowanej opozycji jeszcze prawie
        nie
        >
        a skad to wiesz?
        czy to ty byles jego handler?
        gdzie byles kiedy Solidarnosc walczyla, w mysiej dziurze?

> bylo. Nazywa to eufemistycznie "budowaniem Polski".
        >
        w takim razie tobie "wiarus" powinni przyznac order "budowniczego Polski
        (Ludowej)"

• starywiarus Re: Wałęsa w Ashfield !! 11.10.03, 07:18
          uper napisał:

> a skad to wiesz?

Sam powiedzial:

"Miałem trudne momenty w swojej prywatnej walce z komunizmem. Kiedy po grudniu
          1970 r. szedłem jako przedstawiciel Stoczni Gdańskiej na spotkanie z Gierkiem,
          to większość krzyczała mu, że +pomożemy+. Ja tego nie zrobiłem. Na drugi dzień
          miałem u siebie bezpiekę i pytali mnie, czy będę pomagał w budowaniu Polski.
          Wymagano ode mnie współpracy, ale nigdy nie agenturalnej, nigdy donoszenia na
          kolegów" - powiedział Wałęsa.

Były prezydent podkreślił, że od "budowania Polski nie szło się wymigać". "Ale
          kiedy okazało się, że nie idzie to we właściwym kierunku, to chyba na dwa
          miesiące przed Radomiem powiedziałem im: żadnych rozmów, żadnych kontaktów, tam
          są drzwi. Na to są dokumenty" - dodał założyciel "Solidarności".

> w takim razie tobie "wiarus" powinni przyznac order "budowniczego Polski
          > (Ludowej)"

Nooo... ale ja, chwala Bogu mialem inne metody budowlane niz Lechu 1970-76. I
          widac bylem mniej atrakcyjny jako potencjalny agent, bo jakos do mnie nikt sie
          nie pofatygowal. Powienienem sie obrazic. Jakby mnie zwerbowali, to nie
          musialbym nigdzie emigrowac, tylko dzisiaj robilbym kariere polityczna albo
          tlukl nieprzytomna kase w kraju, a tak to co, dupa blada sad
          • uper Re: Wałęsa w Ashfield !! 11.10.03, 07:34
            starywiarus napisał:

> Nooo... ale ja, chwala Bogu mialem inne metody budowlane niz Lechu 1970-76.
            I
            > widac bylem mniej atrakcyjny jako potencjalny agent, bo jakos do mnie nikt
            sie
            > nie pofatygowal. Powienienem sie obrazic. Jakby mnie zwerbowali, to nie
            > musialbym nigdzie emigrowac, tylko dzisiaj robilbym kariere polityczna albo
            > tlukl nieprzytomna kase w kraju, a tak to co, dupa blada sad

nie martw sie predzej czy pozniej ktos zauwazy twoja nieustraszona
            walke z zaklamaniem
            Walesa dostal nagrode Nobla
            dzisiaj jakas malo znana Iranka
            kto wie kogo wybiora w nastepnym roku

i pamietaj kasa nie jest najwazniejsza, wiernosc swoim przekonaniom
            to jest co sie naprawde liczy

(ale dlaczego nie chcieli ciebie zwerbowac? nie mieli szans ale mogli chociaz
            sprobowac...)
            • Gość: Kan_z_oz Re: Wałęsa w Ashfield !! IP: *.mega.tmns.net.au 11.10.03, 11:14
              W Sobote o 16:00, zwariwal czy co? Przeciaz ludzie maja BBQ lub siedza w
              pubie.
              Jesli to moze w Niedziele, lub Czwartek (zakupy moge odpuscic).
              A jaki bedzie temat spotkania?
              Pozdrawiam z kraju leniwych kangurow.
              • Gość: kookaburra Re: Wałęsa w Ashfield !! IP: *.nsw.bigpond.net.au 11.10.03, 13:47
                Proponuje olac to BBQ. Przeciez nadarza sie okazja niepowtarzalna, za jednym
                zamachem mamy szanse sie poznac blizej (forumowicze) oraz spotkac tego
                nobilitowanego kmiota.
    • dreptak2k Re: Wałęsa w Ashfield !! 11.10.03, 11:16
      Wałęsa, wspołpraca z sb, kłotnie wewętrzne, itp, itd, nawet nie wiem, czy chce
      o tym czytac.

Czy to wlaśnie o tym ktoś napisał: "Ideal siegnal bruku"? Czy tez wszystko mi
      się juz popierdoliło?

• dreptak2k Re: Wałęsa w Ashfield !! 11.10.03, 11:23
        To mialo byc: "Czy to wlaśnie o tym któś napisał"...
      • starywiarus Re: Wałęsa w Ashfield !! 11.10.03, 15:32
        dreptak2k napisał:

> Wałęsa, wspołpraca z sb, kłotnie wewętrzne, itp, itd, nawet nie wiem, czy
        chce
        > o tym czytac.
        >
        > Czy to wlaśnie o tym ktoś napisał: "Ideal siegnal bruku"? Czy tez wszystko mi
        > się juz popierdoliło?
        >

Nie popierdoliło ci sie, masz normalna reakcje normalnego czlowieka. A ideal
        siegnal bruku juz jakis czas temu. Niektorzy mowia nawet, ze juz na pierwszym
        zjezdzie "Solidarnosci", kiedy zaczeli sie miedzy soba zrec o to, czy ci,
        ktorzy pomagali rodzinom zamknietych po Radomiu to sa wystarczajaco Prawdziwi
        Polacy, zeby im za to wyrazic podziekowanie.
    • Gość: CGN Re: Wałęsa w Ashfield !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 11:22
      Agent "Bolek" won z Australii. Wlasnie widzialem i slyszalem na TV POLONIA
      spotkanie z Walesa, Gwiazda i Walentynowicz w Gdansku, i jak Walentynowicz
      jeszcze raz potwierdzila, ze Walesa (Bolek) byl od poczatku wtyczka UB/SB w
      tzw. wolnych zwiazkach zawodowych na wybrzezu...
    • Gość: kookaburra Wałęsa to nie Gwiazda IP: *.nsw.bigpond.net.au 11.10.03, 13:53
      Andrzej Gwiazda (dzis przedstawiciel ATTAC):
      'Proces transformacji rozpoczął się w Polsce od pierwszych dni stanu wojennego.
      Począwszy od lutego 1982r sukcesywnie wprowadzano zmiany w kodeksie cywilnym i
      handlowym, pozwalające nomenklaturze partyjnej na bezkarne przejmowanie na
      własność powierzonego im w zarządzanie majątku narodowego. Równie ważnymi jak
      uwłaszczenie nomenklatury zadaniami stanu wojennego było spacyfikowanie
      społeczeństwa oraz wykreowanie, jako narodowego przywództwa, grupy gotowej
      czynnie poprzeć przyszłą transformację.

Społeczeństwo pacyfikowano przez represje policyjne, ok. 100% podwyżkę cen i
      reglamentację żywności na głodowym poziomie. W kreowaniu nowego przywództwa,
      którego trzon stanowiła agentura umieszczona w strukturach "Solidarności" z
      przewodniczącym na czele, główne role przypadły Kościołowi i amerykańskim
      rozgłośniom polskojęzycznym. Olbrzymie jak na nasze warunki sumy dolarów
      trafiały wyłącznie do ściśle określonych grup "podziemia" - tak się złożyło że
      te właśnie grupy stały się gorącymi zwolennikami transformacji. Cały skład
      redakcji "Gazety Wyborczej", która miała powstać dopiero za kilka lat, otrzymał
      paszporty by odbyć w USA profesjonalne studia dziennikarskie.

W 1989 roku uznano, że stan wojenny spełnił swe zadanie. W paradnej
      scenerii "okrągłego stołu" władzę przekazano "konstruktywnej opozycji" (w
      ekipie okrągłego stołu było tylko czterech członków władz "S" z 1981 roku).
      Celem zapewnienia propagandowej osłony antypracowniczej polityki powołano
      organizację pod nazwą "Solidarność" (Karol Modzelewski w 1989
      roku: "...przyjęliśmy niewdzięczną rolę ochrony rządu przed społeczeństwem") i
      przystąpiono do realizacji jawnego etapu transformacji'

link:www.attac.pologne.com/artykuly/gwiazda_1.html
      www.attac.pologne.com/artykuly.html
      • starywiarus Re: Wałęsa to nie Gwiazda 11.10.03, 15:40
        href="http://www.attac.pologne.com/artykuly/gwiazda_1.html"target="_blank">www.a
        ttac.pologne.com/artykuly/gwiazda_1.html</a>
        > www.attac.pologne.com/artykuly.html

O Jezu, a co to? Czyta sie toto jak protokoly z zebrania suchotniczych
        anarchistow w piwnicy, circa 1903. Jeszcze jeden teoretyk globalnego spisku.
        Dla niektorych wszystkiemu winien czerwony, dla innych Zydzi, a dla niego
        globalizacja. W ogole wszyscy z wyjatkiem Polakow.
        • Gość: kookaburra Re: Wałęsa to nie Gwiazda IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.10.03, 00:50
          On ma inny punkt siedzenia od ciebie, a to co pisze znajduje potwierdzenie u
          innych stamtad - np Margueritte.
          • Gość: Kan_z_oz Re: Wałęsa to nie Gwiazda IP: *.mega.tmns.net.au 12.10.03, 11:13
            Do Kookarra; moge olac BBQ czy sugerujesz impreze?
            Pa
            • Gość: Kan_z_oz Re: Wałęsa to nie Gwiazda IP: *.mega.tmns.net.au 12.10.03, 11:14
              Miala byc do Kookaburra, sorry ale wypslo mi sie
            • Gość: kookaburra Re: Wałęsa to nie Gwiazda IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.10.03, 11:16
              pewnie ze sugeruje impreze - jeden warunek: przychodzimy bez partnerow(ek).
              • Gość: onlysafesex Re: Wałęsa to nie Gwiazda IP: *.proxy.aol.com 12.10.03, 11:20
                z walesa pod gwiazdami
    • dreptak2k Re: Wałęsa w Ashfield !! 13.10.03, 00:59
      A swoja droga, czy ktos wie po co on tutaj przyjedzie? Szukac pieniedzy - chyba
      nie. W USA Polakow jest wiecej. Glosow? Jakim cudem! przeciez paszportow nam
      nie daja!

Zastanawiam sie czy pojsc czy nie!
      • Gość: ?????? Re: Wałęsa w Ashfield !! IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 03:12
        Jesli mieszkacie w Ashfield i zamierzacie pojsc na spotkanie z Walesa -
        sbeckim Bolkiem, to zapytajcie go czy nadal jest na uslugach SB.
        Kiedy skonczy wszystkich oszukiwac? Ile ludzi zakapowal?
        Wydrukujcie artykul z Wyborczej - gdzie sam sie przyznaje do wspolpracy z SB,
        bo "budowal Polske"- byl jednym z utrwalaczy wladzy ludowej.
        Bolek tupnal noga, zamknal przed nimi drzwi i po szesciu latach kapowania
        wypial sie na SB. Chory czy nieszczesliwy, zeby ktos uwierzyl w takie bajki?

• dreptak2k Re: Wałęsa w Ashfield !! 13.10.03, 05:26
          Tak naprawde, to ja wcale nie jestem pewien, czy pojde. Myslalem, ze ktos wie
          cos na ten temat. Ja sie przyznaje, ze nic.
      • ozpol Jest na zaproszenie Dozynek w Adelaidzie!! 13.10.03, 16:04
        dreptak2k napisał:

> A swoja droga, czy ktos wie po co on tutaj przyjedzie? Szukac pieniedzy -
        chyba
        >
        > nie. W USA Polakow jest wiecej. Glosow? Jakim cudem! przeciez paszportow nam
        > nie daja!
        >
        > Zastanawiam sie czy pojsc czy nie!

Walesa jest w Australii na zaproszenie organizatorow Dozynek w Adelaidzie.
        Sadze ze przy okazji zalicza OZ i co niektore miejsca, no i musi gdzies zlapac
        samolot do Europy czyli Melbourne albo Sydney.
        Szkoda ze nie moge byc na tym spotkaniu, bo chetnie spytalbymm go o te 100 mln
        dla kazdego Polaka albo o ta siekiere ktora mial rabac komuchow.
        Chyba pieniadze wydal na swoj skromny domek ale co zrobi z siekierka??
        • Gość: Alexa Re: Jest na zaproszenie Dozynek w Adelaidzie!! IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 17:15
          Do Australii Bolka SB wyslalo?
    • dreptak2k Re: Wałęsa w Ashfield !! 14.10.03, 03:06
      Czyli pewnie powie tylko: "szłem, szłem az doszłem". Ponadto słyszałem
      ostatnio, że Lesio ma pretensje do Polaków że na niego nie głosowali i że jest
      zawiedziony postawą ludzi. Przypomina mi to powiedzenie (chyba) Guntera Grassa
      na temat rządu NRD. Mówił, że skoro naród stracił zaufanie rządu, rząd powinien
      rozwiązać naród i wybrać sobie nowy.
      • starywiarus Re: Wałęsa w Ashfield !! 14.10.03, 05:15
        Nie Gunter Grass, tylko Berthold Brecht:

Die Lösung

Nach dem Aufstand des 17. Juni
        Ließ der Sekretär des Schriftstellerverbands
        In der Stalinallee Flugblätter verteilen
        Auf denen zu lesen war, daß das Volk
        Das Vertrauen der Regierung verscherzt habe
        Und es nur durch verdoppelte Arbeit
        Zurückerobern könne. Wäre es da
        Nicht doch einfacher, die Regierung
        Löste das Volk auf und
        Wählte ein anderes?

Rozwiazanie

Po powstaniu 17 czerwca
        Sekretarz Zwiazku Pisarzy
        Kazal rozdawac ulotki w Alei Stalina
        Napisano tam, ze narod utracil zaufanie rzadu
        I moze je odzyskac jedynie wzmozona praca
        Czy nie byloby prosciej
        Gdyby rzad rozwiazal narod
        I wybral sobie nowy?
        • dreptak2k Re: Wałęsa w Ashfield !! 14.10.03, 06:02
          starywiarus napisał:

> Nie Gunter Grass, tylko Berthold Brecht:

No coz, pamietalem tylko, ze niemiec!
          • bigstrand Banda dupkow 14.10.03, 15:40
            a co wyscie zrobili dla Polski? zlamasy
            Waszym najlepszym ruchem byla decyzja o emigracji! Tyle zrobliliscie dobrego! A kto wyjezdzal za granice w latach 70-tych? Swoi wierni towarzysze, koledzy z UB.
            Walesa moze i stal sie bufonem i rzeczywiscie zglupial na stare lata, ale prawdziwych ZASLUG dla POLSKI (mam nadzieje ze wiecie co to Polska) odmowic mu nie mozna. Obudzcie sie ludzie i przestanicie wierzyc w rozpowszechniane przez UB falszywki i oskarzenia bez pokrycia to przeciez jedna z form walki z opozycja. A wy pozbawioni-mozgow polskojezyczne (bo juz nie polacy) szumowiny nawet butow mu czyscic nie zaslugujecie. Szkoda mi was... nadal zawieszeni pomiedzy Polska a Ameryka zyjecie jedna noga w PL a taka pozycja jak wszyscy wiedza jest niezdrowa i bolesna a najbardziej w kroku.
            nie-pozdrawiam
            • Gość: gosc portalu Re: Banda dupkow IP: *.NYCMNY83.covad.net 14.10.03, 20:01
              Kilku takich jak bigstrand, a Walesa znow bedzie prezydentem!
              • Gość: Do Bigstrand Re: Banda dupkow IP: *.vc.shawcable.net 14.10.03, 20:28
                Mozesz oceniac Polskich emigrantow jak chcesz masz do tego PELNE PRAWO.Tylko
                pamietaj teraz Polska ma PROBLEMY w KAZDEJ DZIEDZINIE ZYCIA.I niech CI "ZDRAJCY
                EMIGRANCI" tylko np.pare dni z US,Canady,N.ZELAND,Niemiec,Belgi,Norwegi itp.
                nie WESPRA RODZINY czyli POLSKI.To ten problem KRYZYSU sie NAWARSTWI jeszcze
                mocniej.....Nie OBRAZAJ sie POLACY czesto i chetnie PRZYJMUJA POMOC (a za
                Naszymi plecami GARDZA NIA,)to TAKIE NIESMACZNE.Polacy nie lubia ZACHODU,ale
                WALA w tym kierunku TABUNAMI(kolejki za vizami).A dlaczego nie jest
                ODWROTNIE????.Ja emigrant-Marek,ktory CIE MOCNO POZDRAWIAM.Aby cos KRYTYKOWAC
                cos to trzeba ZNAC ten TEMAT.Ja znam POLSKE(czesto Ja odwiedzam)ikraj w ktorym
                mieszkam.A POLACY czesto tylko POLSKE,a KRYTYKUJA EMIGRANTOW SROGO,a NIGDY na
                zachodzie nie mieszkali-Czesc-Marek-
                • bigstrand ale jak to sie ma do Walesy? 15.10.03, 10:42
                  > Mozesz oceniac Polskich emigrantow jak chcesz masz do tego PELNE PRAWO.Tylko
                  > pamietaj teraz Polska ma PROBLEMY w KAZDEJ DZIEDZINIE ZYCIA.I niech CI "ZDRAJCY
                  >
                  > EMIGRANCI"
                  Polska ma OGROMNE problemy. I ja sie z tym calkowicie zgadzam i nie nazywam emigrantow zdrajcami. Moja uwaga byla natury ogolnej ze w latach 70 emigracja to byli GLOWNIE! (nie wszyscy) ci ktorzy na paszport sobie zasluzyli (kim oni byli- sam sobie odpowiedz)

tylko np.pare dni z US,Canady,N.ZELAND,Niemiec,Belgi,Norwegi itp.
                  > nie WESPRA RODZINY czyli POLSKI.To ten problem KRYZYSU sie NAWARSTWI jeszcze
                  > mocniej.....Nie OBRAZAJ sie POLACY czesto i chetnie PRZYJMUJA POMOC (a za
                  > Naszymi plecami GARDZA NIA,)to TAKIE NIESMACZNE.Polacy nie lubia ZACHODU,ale
                  > WALA w tym kierunku TABUNAMI(kolejki za vizami).A dlaczego nie jest
                  > ODWROTNIE????.Ja emigrant-Marek,ktory CIE MOCNO POZDRAWIAM.Aby cos KRYTYKOWAC
                  Rozwiazanie: przestac wysylac ta POMOC problem wdziecznosci sam sie rozwiaze, najwyzej ktos sie obrazi ale jesli to rodzina to i zal bedzie mniejszy. Poza tym zawsze mnie zastanawialo jaka forme powinna miec ta wdziecznosc? Jak sie powinna wyrazac? A nigdy nie uwazales ze rodzinka cie troche naciaga na ta twoja pomoc? Ze wszystko co ci przedstawia jak przyjezdzasz na wakacje jest troche przesadzone, to przeciez natura Polaka -widziec wszystko w czarnych barwach i mowic ze jest zle bardzo 'No ale ja sobie jakos rade daje'.... dospiewaj sobie reszte przeciez ja znasz

> cos to trzeba ZNAC ten TEMAT.Ja znam POLSKE(czesto Ja odwiedzam)ikraj w ktorym
                  > mieszkam.A POLACY czesto tylko POLSKE,a KRYTYKUJA EMIGRANTOW SROGO,a NIGDY na
                  > zachodzie nie mieszkali-Czesc-Marek-
                  tez miesszkam na zachodzie....
                  pozdrawiam Marka
                  • wujek_karol Re: ale jak to sie ma do Walesy? 15.10.03, 11:38
                    zaczyna sie platac. Fakty:

Od kiedy Walesa przyjal pseudonim Bolek? Jak podrozowa; Bplek do stoczni? Droga
                    powietrzna przez plot czyli skaczac? Nie. Podwieziony zostal motorowka
                    Marynarki Wojennej.

Ile Bral miesiecznie tenze Bolek w zlotych polskich? 700- czy 800?

Ile przybral wagi w kiciu u z kim siedzial a wlasciwie lezal? Co, nie widziales
                    zdjecia z panienkami?

Kto powiedzial: przyjezdzajcie bo najlepsze pieniadze robi sie na glupich (w
                    Polsce mial na mysli)?

itd, itd Uwazaj o co pytasz bo mozesz dostac odpowiedz taka ze nie doczekasz
                    wieczora z wrazenia.
              • bigstrand rozumienie textu pisanego kolego 15.10.03, 10:31
                > Kilku takich jak bigstrand, a Walesa znow bedzie prezydentem!
                tia... jeszcze tego by brakowalo zeby Walesa zostal prezydentem. Jak widac nie zrozumiales o czym pisalem... a szkoda ale czemu mnie to nie dziwi?
    • wujek_karol bigstrand, jestes bardzo mloda osoba 15.10.03, 11:30
      wiec sie twojej ignorancji nikt nie dziwi. Chcesz daty, nazwiska:

Anna Walentynowicz no izapytaj tej pani o wiecej informacji
      Miroslaw Krupinski obecnie zyjacy w Australii. Co nie znasz ttego nazwiska? O,
      musisz poszukac wspomnien tego pana z poczatkow dzialanosci Bolka. Po co ten
      czlowiek przyjechal do USA? Pewnie bada grunt zeby sie przeflancowac albo
      zaczyna mu brakowac pieniedzy
      • bigstrand zgadza sie jestem mlodym czlowiekiem 15.10.03, 11:53
        wujek_karol napisał:

> wiec sie twojej ignorancji nikt nie dziwi. Chcesz daty, nazwiska:
        ale wiek nie przesadza o ignorancji lub jej braku
        >
        > Anna Walentynowicz no izapytaj tej pani o wiecej informacji
        sfrustrowani i malostkowi byli dzialacze wymysla wszystko aby bronic swojej utraconej pozycji. Tlumaczenie wlsnych niepowodzen spiskowa teoria dziejow to dopiero ignoracja. Posluchaj Anny Walentynowicz i powiedz mi gdzie mozna znalezc jej poglady? Podpowiem ci: -to czysty Marks&Engels&Lenin tylko podszyty niezrozumiala retoryka antykomunistyczna. Schizofrenia najczystrzej proby. Oskarzanie wszystkich dookola o kolaboracje i do tego z antysyjonistycznymi haslami na ustach budzi moj niesmak. A jakie to zaslugi w budowaniu silenj DEMOKRATYCZNEJ i KAPITALISTYCZNEJ Polski ma pani Anna Walentynowicz? Przy niej to nawet klasycy komunizmu mogli by sie uczyc.
        > Miroslaw Krupinski obecnie zyjacy w Australii. Co nie znasz ttego nazwiska? O,
        nie nieznam tego pana. Nieskutecznosc takich osobnikow tez swiadczy o ignorancji ale ich. Historia uczy ze tylko ci ktorzy sa skuteczni w dzialaniu maja racje.
        > musisz poszukac wspomnien tego pana z poczatkow dzialanosci Bolka. Po co ten
        > czlowiek przyjechal do USA? Pewnie bada grunt zeby sie przeflancowac albo
        > zaczyna mu brakowac pieniedzy
        • valdek.usa Jestes bardzo ciekawa osoba 15.10.03, 13:32
          ale teraz to juz spierdalaj do przedszkola.
          • bigstrand ladnie sie pan przedstawil.... 15.10.03, 14:18
            valdek.usa napisał:

> ale teraz to juz spierdalaj do przedszkola.

czy wszystkie valdki w USA maja taka ciekawa osobowosc jak Pan? Zaryzykuje twierdzenie ze NIE. Nalezy Pan do tych wyjatkowych pelnych szcunku dla innych i pelnych zrozumienia. Tolerancja to Panskie drugie imie. Znani sa valdkowie rowniez z ich wyrafinowanych dobrych obyczajow i nienagannych manier. Rowniez krolowa angielska mogla by sie od Pana uczyc zachowania w miejscu publicznym. Argumenty Panskie sa jak widac glebokie i widac ze przemyslane. Ineligencja jest z pewnoscia Panska mocna strona, ale nie ma sie czemu dziwic, w koncu to tacy jak Pan odnosza najwieksze sukcesy w USA, dzieki tym wszystkim cnotom w ktore nautura ich tak chojnie obdarzyla.
            prosimy o wiecej....
            • wujek_karol valdek.usa nie ma racji bo 15.10.03, 14:22
              ty nie powinienes isc dzisiaj do przedszkola tylko poprosic opiekunke zeby cie
              zaprowadzial do lekarza zeby ci naprostowal glowke. Twoje grafomanstwo jest bez
              sensu.
              • bigstrand masz Pan racje 15.10.03, 14:28
                wujek_karol napisał:

> ty nie powinienes isc dzisiaj do przedszkola tylko poprosic opiekunke zeby cie
                > zaprowadzial do lekarza zeby ci naprostowal glowke. Twoje grafomanstwo jest bez
                >
                > sensu.
                gdzie wy sie wszyscy wychowaliscie? w stajni? Czlowieku (niewiem czy to nie na wyrost) ale jestes w miejscu publicznym!!!! Opamietaj sie!! jakie ty dajesz swiadectwo o sobie. Matka cie nie uczyla dobrych manier? Ilu was tam jeszcze jest? Bo widze ze uderz w stol a nozyce sie odezwa.
                nie odpisoj prosze jesli nie masz nic do powiedzenia
            • Gość: Aleksa Wspomnienia Gwiazdy to jest wlasciwa lektura IP: *.proxy.aol.com 15.10.03, 14:36
              dla Ciebie dziecko.
              Nie ublizaj Annie Walentynowicz. Jest to zrodlo wiedzy o Walesie.
              To ze nie byla sterowana przez SB dlatego daleko nie zaszla.
              Jest trudno sie oswoic z mysla ze nas wyrolowano- ale Walesa - Bolek bo taka
              nadali ksywe nie wypiera sie powiazan z SB.
              Sam twierdzi, ze zaczelo sie w 1970, czyli dlugo przed powstaniem solidarnosci -
              10 wspolpracy lat to dlugie doswiadczenie. Jak kapowal- wedlug Andrzeja
              Gwiazdy
              rozpoznawal dla SB glosy z tasmy magnetofonowej i filmowej osob, ktore braly
              udzial w demostracjach czyli swoich znajomych.
              Nie przeskoczyl plotu stoczni, tylko podwieziony zostal motorowka...poducz sie
              poducz...posluchaj ludzi, ktorzy byli blisko niego.
              Nie ublizaj ludziom, ktorzy sa na emigracji- wiele to wlasnie tych oszukanych
              przez Walese.
              • drei_lilien Aleksa 15.10.03, 14:43
                dzieki za szczegoly.
                • Gość: Alexa Jak spotkacie sie z Bolkiem to ... IP: *.tnt14.orl3.da.uu.net 18.10.03, 01:29
                  napiszcie jak bylo. Wiecie teraz to nawet zaczynam rozumiec jego glupie
                  odzywki... NIE CHCEM A MUSZEM- JESTEM ZA A NAWET I PRZECIW- czy on nie chcial
                  nam czegos przez to powiedziec?

• dreptak2k Re: Wałęsa w Ashfield !! 18.10.03, 07:45
      Coraz bardziej rozwazam pojsacie i zapytanie Lesia jak to bylo: Skok czy
      motorowka?
    • Gość: kookaburra Wałęsa w Ashfield ? IP: *.nsw.bigpond.net.au 18.10.03, 13:53
      Nie moge uwierzyc. W Polsce coraz glosniej domagaja sie od Walesy oddania
      Nobla. Wydaje mi sie, ze Bolek skreczuje i nie pojawi sie jednak w Ashfield.
      • Gość: Alexa NAJWYZSZY CZAS WYJASNIC POCHODZENIE BOLKA IP: *.proxy.aol.com 18.10.03, 14:21
        Dlatego ktos powinien tym sie zajac urzedowo. Nagroda Nobla powinna byc nadal
        przyznawana wybitnym ludziom a nie osobnikom, ktorzy maja pokrecony niejasny
        zyciorys na dodatek wspolprace SB, ktorej sam nie zaprzecza i z tym sie nie
        ukrywal.Dziwic sie nalezy, ze wszyscy o tym wiedza o lat i nic cisza, jakby sie
        bali naruszyc kamyczek, bo potoczy sie lawina....
        • Gość: CGN Re: NAJWYZSZY CZAS WYJASNIC POCHODZENIE BOLKA IP: *.net 24.10.03, 11:10
          Wiadomo: Bolek, syn Jozka (tego Gruzina - nawet was podobny do tatowego)....wink
    • Gość: kookaburra Re: Wałęsa w Ashfield !! IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.11.03, 13:45
      no i jak bylo ?

• dreptak2k Re: Wałęsa w Ashfield !! 01.11.03, 13:55
        Zbieralem sie, zbieralem i zamiast do klubu w Ashfield poszedlem do lokalnego
        pubu. Uznalem, ze taniej jest sie upic lokalnie a i jest w pieszym zasiegu,
        policja pretesji miec nie bedzie.

A sam jestem ciekaw co sie dzialo. Ktos tam pewnie byl.
        • Gość: kookaburra Re: Wałęsa w Ashfield !! IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.11.03, 15:37
          Jestes usprawiedliwiony walkabout2000. Ciekawe dlaczego inni nie przyszli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka