polonus5 22.10.08, 20:49 Kurs euro spadł dziś do 1,322 USD i wyznaczył nowe minima trendu. Euro jest najtańsze od marca 2007 r. i najprostsze co można o tej sytuacji powiedzieć, to to, że inwestorzy są przekonani, iż USA pierwsze wyjdą z recesji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oddal_sie_dziadu Re: USA pierwsze wyjdą z recesji. 22.10.08, 20:52 poltus dyc to nie prawda jest w jakiej recesji jest usa? wszystko ci sie juz w tej czpace miesza ostatnio przeciez nieustanie donosiles ze nie ma zadnej recesji w usa czy ty czasem nie nazywasz sie Donald Tuska a polonus to twoje alter ego (z tym ze tak samo glupie?) Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: USA pierwsze wyjdą z recesji. 22.10.08, 20:55 oddal_sie_dziadu napisał: > poltus dyc to nie prawda jest w jakiej recesji jest usa? > wszystko ci sie juz w tej czpace miesza ostatnio przeciez nieustanie > donosiles ze nie ma zadnej recesji w usa czy ty czasem nie nazywasz > sie Donald Tuska a polonus to twoje alter ego (z tym ze tak samo > glupie?) ===================================================================== he,he,he podaj link do tych "moich informacji" he,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
ormo-prl Wielu Amerykanów nie jest w stanie spłacać 22.10.08, 20:56 Wielu Amerykanów nie jest w stanie spłacać swoich rachunków z kart kredytowych, branży finansowej w USA grożą nowe miliardowe straty. Karty kredytowe w USA to produkt tak zwyczajny jak poranna kawa z papierowego kubka. Przynajmniej jedną kartę można znaleźć w portfelu każdego Amerykanina, przeważnie jednak jest ich tam nawet kilka. Obywatele USA plastikowymi pieniędzmi płacą za praktycznie wszystkie swoje wydatki, które sumują się do 10 bilionów dolarów rocznie. Jednak z powodu kryzysu finansowego i słabnącej koniunktury wielu Amerykanów nie jest w stanie spłacać swoich rachunków z kart kredytowych. Taka sytuacja, może prowadzić do nowych strat banków i firm oferujących karty. Obserwatorzy rynku obawiają się, że możemy być świadkami kolejnego efektu domina. www.money.pl/banki/wiadomosci/artykul/karty;kredytowe;dobija;banki;w;usa,239,0,379119.html?p=md Odpowiedz Link Zgłoś
oddal_sie_dziadu sorry poltus 22.10.08, 21:06 ale filtr antyspamowy nie pozwala mi na otwarcie twoich juz raz przeczytanych postow buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: Wielu Amerykanów nie jest w stanie spłacać 22.10.08, 21:13 Karty kredytowe to nie tylko amerykańska specyfika. Posługuje się nimi większość Europejczyków, a bezrobocie na Starym Kontynencie jest wyższe niż za oceanem. Banki zaczęły masowo rozdawać karty kredytowe. Efektem jest gwałtowny wzrost zadłużenia Polaków. Na koniec tego kwartału przekroczy ono rekordową sumę 10 mld zł - wynika z raportu przygotowanego wspólnie przez firmę Open Finance i dziennik "Polska". Zadłużenie Polaków na kartach kredytowych wzrosło w ubiegłym roku o ponad połowę - z 5,8 mld do 8,8 mld zł. Jeśli tempo utrzyma się, to pod koniec roku zadłużenie osiągnie 14 mld zł. katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/818316.html Anglicy tylko na samych kartach kredytowych mają zadłużenie blisko 270 mld zł, Amerykanie ponad 900 mld zł w przeliczeniu na polską walutę. www.bankier.pl/wiadomosc/Wpadamy-w-spirale-dlugow-1743069.html Zadłużenie Niemców przekracza ich dochody, a Duńczyków i Hiszpanów jest dwa razy wyższe od dochodów. www.egospodarka.pl/8380,Rosnie-zadluzenie-Polakow,1,39,1.html Hiszpania. Na początku 2006 roku padł tam historyczny rekord - zadłużenie hiszpańskich rodzin, obejmujące zaciągnięte pożyczki, kredyty i zadłużenie na kartach kredytowych, przekroczyło na koniec 2005 roku - 700 miliardów euro www.skef.pl/index.php?goto=przedsiebiorcy Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Re: Wielu Amerykanów nie jest w stanie spłacać 01.03.09, 11:39 Co ty cieciu tu marudzisz. Banki hamerykanskie oadly bo polacy maja dlugi? A strzel sobie cieciu w ten chory cymbal. buahahahah Ty psycholu z forum polonia. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: USA pierwsze wyjdą z recesji. 22.10.08, 21:57 problem w tym, ze w usa recesji od 2000r nie bylo i dlugo nie bedzie. recesja w usa jest tylko w glowach polskich pismakow. tak informuja i to musi byc prawda Odpowiedz Link Zgłoś
oddal_sie_dziadu Re: USA pierwsze wyjdą z recesji. 22.10.08, 22:37 hawajski polec na kontynent to zmienisz zdanie nie ma recesji tak? to dlaczego tak bardzo spadla sprzedaz nowych domow? (troche jest juz lepiej ale pol roku temu byla tragedia ) Odpowiedz Link Zgłoś
nazi_pig Re: USA pierwsze wyjdą z recesji. 22.10.08, 23:38 co sie dziwisz, jak facet jezdzi ryksza albo skuterkiem, inaczej wiedzialby ze auta leza. Zasmucony SP Odpowiedz Link Zgłoś
gassarbajter Ameryka da sobie rade 22.10.08, 23:54 ale wy dziady dlugo bedziecie sie trzasc nad slaba zlotowa !! ehehehehehehehehehehehehehehehehehehe!! Odpowiedz Link Zgłoś
tryndy Kaganow dwoch 23.10.08, 00:12 nazi_pig napisał: > co sie dziwisz, jak facet jezdzi ryksza albo skuterkiem, inaczej wiedzialby ze > auta leza. > > Zasmucony SP >>> w produkcji nickow u was obydwu recesji nima ---> nazi_pig = starypie... = ... = ... . Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwawadera2 Re: Kaganow dwoch 23.10.08, 04:25 Hi hi hi!!! Ja znalazlam bank "dzisiaj" przy niby recesjii- "Bank of America", ktory spalcil mojemu wierzycielowi moj dlug i do listopada 2009 mam ZERO procent na mojej credit card. Nie mam tego duzo ale nie o to chodzi. Przed listopadem 2009 znowu banki przysla mi oferty tzw " mony transfer" i dalej bede miala ZERO % of interes. Moje koszty manipulacyjne to: minimum $30, w najgorszym przypadku to 10% od kwoty transakcjii. Przeliczajac % czy nawet wyzsze koszty transakcjii w stosunku do APR % zawsze wyjde na plus.Credit card musze miec ze wzgledu na moje "woyage", hotele nie akceptuja cash mony z wiadomych wzgledow. )))))) Pozdrawiam Wadera Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Kaganow dwoch 23.10.08, 06:04 prawdziwawadera2 napisała: >zawsze wyjde na plus. niby taka sprytna a karty splacic nie moze >" mony transfer", "woyage", "cash mony" kurde, co to za slang? Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us Re: Kaganow dwoch 01.03.09, 10:36 edytkus napisała: > prawdziwawadera2 napisała: > >zawsze wyjde na plus. > > niby taka sprytna a karty splacic nie moze > > > >" mony transfer", "woyage", "cash mony" > > kurde, co to za slang? "dont get met" he he he Odpowiedz Link Zgłoś