Dodaj do ulubionych

ale tu nudno :)))))))))))))))))

02.12.03, 18:56
ciotki z Bisa pouciekaly to nawet VIP czy Soup nie maja o czym pisac smile))))))

Xurek
Obserwuj wątek
    • karelia Re: ale tu nudno :))))))))))))))))) 02.12.03, 19:06

• waldek.usa Re: E tam, zaraz odwyk, tu prosze zajrzec 02.12.03, 19:41
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=9437104&a=9437525

Kto ma czas na stukanie?

THANKSGIVING 2003

Les Premieres

1. Scallops with shallot/champagne vinaigrette sauce
        2. Boneless Duck Breast with pineapple/cane sugar sauce
        3. Dates with Bacon
        4. Les Crudités et les fruits
        5. Almonds/Raisins
        6. Les Petites Saucissons

L’entrée

1. Turkey gallantine – sausage/bread/raisin/apple stuffing
        2. Garlic mashed potato
        3. Sweet potato
        4. Peas with butter sauce
        5. Corn pudding
        6. Regular stuffing
        7. French bread

L’Apres

1. Cheese/Fruit tray with port
        • karelia Re: E tam, zaraz odwyk, tu prosze zajrzec 02.12.03, 19:54

• waldek.usa Re: E tam, zaraz odwyk, tu prosze zajrzec 02.12.03, 20:15
            Bylo super, facet ma talent!
    • Gość: VIP-1 Re: ale tu nudno :))))))))))))))))) IP: *.mt.sfl.net 02.12.03, 19:10
      byl tu krzysio przez chwile, ale sie sploszyl
      a poza tym jak sie jest w pracy to tak nawet
      dla przyzwoitosci pasuje cos porobic
      a jak nie mam zbyt duzo czasu zeby sie uzerac
      to nowych watkow nie zakladam
    • karelia Re: jak sie nudzisz to mozesz 02.12.03, 19:25

• yagnieszka Re: jak sie nudzisz to mozesz 02.12.03, 20:37
      VIP a Tobie co sie tak na seksualne wizje zebralo?
      Nadmiar sniegu czy mrozu, a moze pre-christmasowego shoppingu za duzo bylo w
      weekend? Z tym drapaniem to nalezy uwazac - teraz skora sucha, latwo sobie
      krzywde zrobic! A jak juz seks, to moze w saunie albo innym cieplym miejscu.
      Karelia - napisz cos o wybrykach w saunach - to podziala na VIPowa wyobraznie i
      przestanie zalecac zajecia dermatologiczne ;o)
      • karelia Re: Sauna / Bastu 02.12.03, 20:59
        hahah Agnieszko, na wyobrazniewink

W saunie, jak sama nazwa mowi, siedzi sie nago. Ale zanim do tego dojdzie to
        trzeba sie troszke napracowac.
        zakladamy, ze mamy saune tradycyjna , taki drewniany domek gdzies nad
        jeziorem, w lesie. Na odludziu oczywiscie szwedzkim obyczajem, zeby nikt
        postronny w no saunie( to po finsku)/ bastu( to po szwedzku) nie
        przeszkadzal.Rozpalamy ogien, zeby sie kamienie nagrzaly do odpowiedniej
        temperatury, wyciagamy wiechcie galazek brzozowych z zielonymi listkami z
        lodowkiwink. I idziemy do sauny dzielnie dzwigajac siatke z napojami
        chlodzacymi. Mysle, ze piwo to dobry pomysl dla panow, dla pan ewentualnie
        mineralka, poniewaz trzeba uzupelniac poziom wody w organizmie. Mocniejsze
        napoje nie sa wskazane, a wrecz nieodpowiednie, bo mozna dostac zawalu, a tego
        nie mamy w planie.
        I tak idziemy do tej sauny. Czy sami czy w kompanii? To zalezy. I jak ta
        kompania ma byc? Meska, damska czy tez mieszana czyli mesko -damska? To tez
        zalezy od uczestnikow saunowania/bastowania.
        Na miejscu rozbieramy sie do naga, przykrycie czesci wstydliwych jest
        dopuszczalne. Wskazane by bylo sie troche umyc przed wejsciem do przybytku,
        nastepnie rozsiadamy sie na polkach drewnianych. Najpierw na najnizszym
        pietrze , wraz z temperatura bedziemy sie przenosic na wyzsze polki. Jest ich
        zazwyczaj trzy. Dyzurny polewa kamienie woda z ceberka, tworzy sie para, ciela
        zaczynaja sie pocic, nagrzewaja sie, polmrok, stajemy sie coraz bardziej
        rozleniwieni... czas wyjsc i zanurzyc sie w wodzie jeziora po raz pierwszy...
        wypic troche bo pragnienie zaczyna meczyc... i do sauny. Rozmowy sa dozwolone,
        ale bron Boze nie meczace i nie wymagajace jakiegos powaznego myslenia. Relax,
        relax, relax.... Wejscia i wyjscia wraz z zanurzaniem sie w zimna wode
        powtarzamy ze 3 , 4 razy.... W czesci rozrywkowej okladamy sie w saunie tymi
        wonnymi wiechciami brzozowymi. Panow mozna okladac mocniej, wszak ich skora
        grubsza...

Po zakonczeniu seansu w saunie/bastu czujemy sie jak nowo narodzeni a nie jak
        stare ciotki i dziady Forumniaste.
        • yagnieszka Sauna / Bastu / Bania ;o) 02.12.03, 21:25
          No dobra ale co potem? Co potem? Jak sie juz jest takim nowonarodzonym i
          rozkosznym :o) To ma sie jeszcze sile, chec i pomysly na jakis VIP-odpowiedni
          ciag dalszy? A te witki i okladanie sie to tu, to tam jakos mi dziwnie
          mozliwosci dominatrix przypominaja ale to pewnie ja mam paskudnie kinky
          wyobraznie - juz sie wstydze i czerwienie.
          Co to tez ci nasi bracia Rosjania w takiej bani wyprawiali - na wolowej skorze
          by nie spisal ;o) No chyba, ze by sie w skore ubral i bacikiem pookladal.
          • karelia Re: Sauna / Bastu / Bania/ Laznia ;o) 02.12.03, 21:33
            sluszne spoztrzezenie , sluszne!! Te witki, okladanei to ma jakis taki
            podtekst S/M . To sprawia przyjemnosc okladanemu i okladajacemu. Jest wersja,
            z emozna sie okladac samemu i w ten sposob dozowac przyjemnosc. Reszta moze
            sie patrzec. Co po tym?Najpierw jest sei zmeczonym, takim troche
            rozleniwionym, cialo rozgrzane, krew zaczyna krazyc coraz lepiej, w panow
            wstepuje wigor, dziewczyny maja buzki jak maliny albo krew z mlekiem , oczy
            blyszcza, dowcip sie wyostrza, mysl jasnieje...... No jak juz mowilam w czleka
            wstepuje nowy duch, jakby sie na nowo narodzil.
            • luiza-w-ogrodzie Watek zaczyna sie rozgrzewac n/t 02.12.03, 22:12

• karelia Re: Watek zaczyna sie rozgrzewac n/t 02.12.03, 22:15
                toc to lato, goracowink))Luizoooo
                Wlasnie jednym okiem zerkam na Nicholsona , znowu jakiegos szalenca gra, ale
                rzeczywiscie wyglad, spojrzenie zupelnie crazy a nawed mad
                • yagnieszka Re: Watek zaczyna sie rozgrzewac n/t 02.12.03, 22:23
                  Zeby sie tak calkiem rozgrzal, to Xurek - odpowiedzialna za poczecie watku -
                  powinna dorzucic jakiego Toblerone albo innego Lindta. Nie ma radosci zycia bez
                  dobrej czekolady! Z tym to sie moze i VIP zgodzi chociaz kto Go tam wie - On
                  pewnie by wolal "Finladia Vodka i ciepla pieszczotka".
                  ;o)
                  • luiza-w-ogrodzie Re: Watek zaczyna sie rozgrzewac n/t 02.12.03, 22:35
                    To ja w ramach rozgrzewania dorzuce ratownika z lokalnego basenu, butelczyne
                    rieslinga oraz tluszcz z goanny do nacierania zmeczonych zima cial.

Pozdrawiam
                    Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
                    .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
                    • karelia Re: Watek zaczyna sie rozgrzewac n/t 02.12.03, 22:38

• luiza-w-ogrodzie Sauna koedukacyjna 02.12.03, 22:40
                        Moze panowie nie wiedza ze to sauna koedukacyjna?

Pozdrawiam siapiaco z ogrodu jak z sauny
                        Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
                        .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
                        • karelia Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 22:42

• waldek.usa Re: Jako forumowy linkowiec (w/g C-J) 02.12.03, 23:07
                            podrzucam

www.sauna.org/
                            ...zajety opowiesciami o knajpie dla Karelii...
                          • starypierdola Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:08
                            Na bezrybiu i rak ryba, wiec sie wlacze....
                            Inni pewno pracuja na swoje sauny podnieceni tym co opisujecie.
                            No i riesling to sikacz, nie lebszy nisz jabcok!
                            • karelia Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:17
                              Loldiii( pozwolisz, ze Cie tak mietko nazywam) toz to kopalnia wiedzy na temat
                              sauny/bastu. Nooooo niech sie niewiedzacy najpierw doksztalca, a pozniej
                              zrzuca ubrania iiii biegusiem do sauny/bastu.Uustalcie, czy ma byc
                              koedukacyjnie, czy oddzielnie, czy mamy chlostac sie nawzajem, czy ktos napoje
                              zorganizuje, co po saunie ....No organizacja, niech ktos sie zajmnie
                              organizacja.Stary P. kazdy bedzie pic to co lubi, ale bez mocniejszych
                              trunkow, bo czeba bedzie karetke wzywac, stare serca nie wytrzymaja, choc duch
                              w nich mlody iiii ochoczy. Ja ide spac, bo juz pozno.
                              • starypierdola Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:24
                                >>>Stary P. kazdy bedzie pic to co lubi, ale bez mocniejszych trunkow, bo
                                czeba bedzie karetke wzywac, stare serca nie wytrzymaja<<

Swieta nieprawda. U nas w Gorod Shakhtiorsk na Sachalinie (45 km na polnoc od
                                Juzhno-Sakhalinsk) w saunie pijemy tylko gorzalke i zakaszamy lokalnym
                                wedzonym lososiem i lososiowym kawiorem. Zczynamy siedzenie od polek gornych
                                (bo poczatkowo tam znosnie)z kroch powoli zsuwamy sie w dol (jak rosnie
                                temperatura i ilosc wypitej gorzalki). Wyskakujemy do wody (trzeba by bylo lod
                                rabac) ale tarzamy sie w sniegu ....
                                • karelia Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:31
                                  Stary P. zeby sie saunowac wg Twej recepty, to trzeba byc prawdziwym
                                  Sybirakiem, albo co najmniej czlowiekiem radzieckim. Inny normalny ma slabe
                                  szanse na przezycie takiej bani. ja osobiscie nie ryzykuje, moze inni sa
                                  odwazniejsi. Ale bez brawury, panowie. Trup w bani jest malo zabawny- zamiast
                                  byc zimnym trupem jest goracym nieboszczykiemwink
                                  • starypierdola Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:38
                                    Juz nie ma ludzi radzieckich .... Sami Rosjanie, z przyplatanym obcokrajowcem
                                    czy dwoma.
                                    Co to u Was tak slabo? Nic dziwnego ze Absolut sie nie sprzedaje!
                                    • starypierdola Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:47
                                      PS. Pod nieobecnosc mego kolegi, VIPa, pozwole sobie napisac: my nie dansjory,
                                      my jeb.ki.
                          • Gość: sp;lit Re: Sauna koedukacyjna IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 03.12.03, 00:13
                            Moze tam siedza , bo Banja to ruska sauna , a tam z barkiem sauna smile
                            • karelia Re: Sauna koedukacyjna 03.12.03, 10:46
                              nie tylko ja sie "zlozylam " na wspomnienia- to praca calego kolektywu damsko-
                              meskiego tego watku.
        • Gość: sp;lit Re: Sauna / Bastu/Sopot ' 68 -78 , co za czasy :) IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 03.12.03, 00:01
          Na miejscu rozbieramy sie do naga, przykrycie czesci wstydliwych jest
          dopuszczalne ,...

===============================================================================

Ja tam sie , ku#wa nie mam czego wstydzic , prawdziwego deba po korzeniu
          poznasz a nie po koronie ,...

Teperatura 112/115 C ,... Woda do polewania ,... Koniecznie herbata z miety
          (polecam palaczom) co przedluza z 10 ciu do 12 tu minut breaking point ,...

Po moich 18 tych imieninach , pol roku pozniej moj starszy koles zabral mnie
          do Sopotu fiacikiem do sauny (ok 100 metrow na zachod od molo) na plazy ,...

Pierwsze nagie cialo kobiety na zywo , pozniej kilka innych i nic , (czego
          sie obawialem ) po seansie , kapiel w oblodzonym Baltyku z recznikiem na karku
          a po wyjsciu z morza i tak nie bylo co chowac bo "instrument rozrywkowy" gdzies
          w okolicy slepej kiszki sie schowal po kilku minutach ,...

To byly czasy ,... Dzis moj spec od serca , Dr Curtis a cardiologist ,...
          Aaaa , co tam duzo gadac , kantuje ile razy moja naj jedzie odwiedzic ciocie w
          condo , ja tez sie zabieram ,... Maja piekna saune , zamiast Baltyku , Puget
          Sound , a ja wygladam jak wariat lecac w reczniku do zatoki , reszta prysznicem
          sie onanizuje ,... A wszystko to je nie to co kiedys bilo ,...

Dzieki za trip/wspomnienia Karelio smile
    • Gość: VIP-1 no i wez tu kuzwa cos napisz IP: *.mt.sfl.net 03.12.03, 13:07
      jak tylko cos fajnego uda mi sie napisac
      to tak te chamy skrupulatnie to wytna, ze nawet slad nie zostanie
    • xurek wiedzialam, ze wam sie temat spodoba :))))) 03.12.03, 14:14
      tematy "jak tu nudno", "ale jestescie beznadziejni", "mam sie lepiej od was
      wszystkich", "moj kraj jest najlepszy na swiecie" zawsze sa na czasie smile)))))

czyz nie mam racji smile)?

Xurek - znawca - Prirma smile)))
      • Gość: VIP-1 Re: wiedzialam, ze wam sie temat spodoba :))))) IP: *.mt.sfl.net 03.12.03, 14:19
        podrapalas sie juz?
        nie zapytam w co, bo znow glupole wytna
        • xurek VIPie, 03.12.03, 14:22
          damy sie nie drapia, a jezeli sie drapia, to w odosobnieniu i o tym nie mowia.
          Poza tym nie rozumiem zwiazku miedzy moim postem a Twoja odpowiedzia.

Xurek
          • Gość: VIP-1 Re: VIPie, IP: *.mt.sfl.net 03.12.03, 15:07
            to juz zapomnialas co ci radzilem robic jak sie nudzisz?
            ale oczywiscie cenzory zadbaly o to by ta rada zniknela
      • yagnieszka Re: wiedzialam, ze wam sie temat spodoba :))))) 03.12.03, 14:55
        xurek napisała:

> tematy "jak tu nudno", "ale jestescie beznadziejni", "mam sie lepiej od was
        > wszystkich", "moj kraj jest najlepszy na swiecie" zawsze sa na czasie smile)))))
        >
        > czyz nie mam racji smile)?
        >
        > Xurek - znawca - Prirma smile)))

Dzieki watkowi zaczynam rozwazac budowe sauny nad moim stawem :o)
        Xurek - gdzie te szwajcarskie czekolady ku oslodzie watku - nie badz wisnia,
        podziel sie smile Dobrze sie tak przymowic o "drapane" jakby to zapewne ujal pan
        VIP.
      • kameleun Re: wiedzialam, ze wam sie temat spodoba :))))) 03.12.03, 16:34
        Jest jeszcze jeden temat: paszportowy.
        Zaraz zaloze watek dla jaj. Zobaczysz jakie dyskusje beda.
        • yagnieszka Re: wiedzialam, ze wam sie temat spodoba :))))) 03.12.03, 16:38
          kameleun napisała:

> Jest jeszcze jeden temat: paszportowy.
          > Zaraz zaloze watek dla jaj. Zobaczysz jakie dyskusje beda.

No i zarcie - kazdy temat z zarciem tez sie zawsze swietnie rozwija - te
          barszczyki, serniki, sledziki, ogoreczki prosto z beczki i inne ryby, grzyby,
          sosy - zaraz poplynie litania, co u kogo jest, czego nie ma a za czym kto
          teskni najbardziej.
        • waldek.usa Re: Przez sekunde pioro...znaczy sie mouse mi 03.12.03, 16:49
          kameleun napisała:

> Jest jeszcze jeden temat: paszportowy.
          > Zaraz zaloze watek dla jaj. Zobaczysz jakie dyskusje beda.

drgnela, aby cos wtracic, ale poczekam, hehehe!
          • kameleun Re: Przez sekunde pioro...znaczy sie mouse mi 04.12.03, 15:37
            12 wpisow a myslalem ze bedzie troche wiecej.
            Moze watek paszportowy zamiera?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka