Dodaj do ulubionych

USA to kraj bez przyszlosci....

IP: *.dialsprint.net 18.12.03, 03:00
ostatecznie przegraja rywalizacje z rozszerzona EU a euro wyprze dolara ze
swiatowego rynku. USA funkcjonuja dzisiaj tylko dzieki taniej ropie i taniej
sile roboczej(wrecz darmowej) Technologicznie Amerykanie nie maja nic do
zaoferowania. Ford po dzis dzien nie nauczyl sie robic dobrych aut.
Ostatecznie zbankrutuje jak pozostale amerykanskie firmy motoryzacyjne
(Saturn juz jest prawie bankrutem).
Obserwuj wątek
    • starywiarus Re: USA to kraj bez przyszlosci.... 18.12.03, 03:08
      Nie mecz sie, wracaj, kartofliska czekaja.
      • packowski Ch...wy kraj. Wspaniale zycie. 18.12.03, 03:18

Teoretycznie masz racje. Ch..owy kraj.
        Ale praktycznie cudownie sie w nim mieszka.
    • split_nazi Re: USA to kraj bez przyszlosci.... 18.12.03, 04:36

Tak, Ford jest ch..wym autem, Saturn to taka mala curwa ktora jest dla jolopow
      z Europy. Reszta aut jest spoko. Pozwol ze zgadne Greg: ciebie boli glowa?!
    • Gość: USA ZAL CI DUPKEE SCISKA IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 18.12.03, 05:40
      NIE DOSTALES WIZY AMERYKANSKIEJ ?
    • Gość: Wolny Re: USA to kraj bez przyszlosci.... IP: *.72.144.47.Dial1.Weehawken.Level3.net 18.12.03, 08:42
      Why You come at first place?
      …ze tez sa tacy co sie marnuja tu w USA, brakuje im przyszlosci –wiec droga
      wolna – nikt tu nikogo na sile na lancuchu z kula u nogi nie trzyma.
      Za duzo ogladasz filmow i niemysl czlowieku iz kazdy bankrut konczy zwiazany z
      shoping cart -tak koncza 100% lenie.

Ps. Ford ma sie dobrze. Chyba nigdy nie byles w Ditroit, nie widziales Ford
      Motor Company Headquarters. Dwa przeciwlegle budynki polaczone podziemnym 1/2
      mile korytarzem,od frontu nawet jest polska flaga, kilka tysiecy urzednikow,
      inzynierow, technikow etc. Nawet nie wiesz, ze europejskie modele sa obecnie
      produkowane tu w US przez Ford Motor Co.
      ...a co produkuja w Polsce? Ja wiem teraz bankrutuje Towarzystwo SLDspolka &
      company, zostalo cos jeszcze do skubania w budzecie?
    • Gość: VIP-1 Re: USA to kraj bez przyszlosci.... IP: *.mt.sfl.net 18.12.03, 12:54
      wiesz co? ja chyba wroce do Polski
      tam teraz Europa i dobrobyt jest
      a jakie PERSPEKTYWY maja na przyszlosc tylko pozazdroscic
      i te wspaniale luksusowe auta co oni tam produkuja, ho, ho, ho
      zawsze o takim autku marzylem i takim mieszkanku
      2-pokojowym na 40 metrach co to nie jest z dyktury sklejone
    • flipflap Re: USA to kraj bez przyszlosci.... 18.12.03, 13:32
      Jeszcze zapomniales dodac ze jak wrocisz to bedziesz mial pracy do wyboru ze
      chej.
      Wlasciwie dlaczego nie padamy na kolana przed najblizszym konsulatem z prosba
      o przebaczenie.
      • Gość: VIP-1 Re: USA to kraj bez przyszlosci.... IP: *.mt.sfl.net 18.12.03, 13:41
        ty sie nie nabijaj bo ci nie przebacza
        ja tam zara do konsula z flaszka biegne
    • starywiarus Re: USA to kraj bez przyszlosci.... 18.12.03, 13:39
      Meanwhile, w stolicy kraju z przyszloscia, z dnia na dzien narasta potrzeba
      demongolizacji

polonia.pap.com.pl/2003/12/20031214111137.html

polonia.pap.com.pl/2003/12/20031215114000.html
      • split_nazi Stary, powoli, nie tak szybko 18.12.03, 14:35
        "W 2001 r. w Nicei powiedzmy sobie otwarcie popełniono błąd, praktycznie
        zrównując liczbę głosów Polski i Hiszpanii (po 27) z potęgami europejskimi
        Niemiec, Francji, Brytanii i Włoch (po 29). Panowała wówczas w Nicei euforia
        zgody na przyjęcie do Unii 10 nowych państw-członków, dając im jakby zachętę w
        postaci większej, niż obiektywnie się należy, liczby głosów. Chodziło także o
        to by europejskie potęgi nie dyktowały rozwiązań pozostałym państwom"

Na pewno slyszales stare powiedzenie: a deal is a deal. To nie Polska to
        wymyslila. To 'srozumienie bledu u kontrachenta' to jest... takie PRL-owskie,
        nie uwazasz?

Jak EG nie wiedzialo na co sie zgadza w 2001 roku to EG powinno bylo nie siadac
        do stolu. Uwazam, ze Polska ma FANTASTYCZNYCH dyplomatow i cieszy mnie bardzo
        ze czytaja te tomy dokumentacji i ty tez powinienes sie cieszyc i nie rozumiem
        dlaczego ty sie nie cieszysz...Mam nadzieje ze nie rozumiem.

To jest piekna sytuacja zeby tak w jajo zrobili sie ci co robili w jajo innych.
        Chyba jasne, ze byly jakies powody w roku 2001 zeby Polsce dac wiecej glosow.
        let me guess: inaczej Polska by im powiedziala to take a hike? Czy inaczej
        Polska by w ogole z nimi nie gadala?

Jak sie to skonczy? A skonczy sie tak np ze Polskie szynki beda mogly wejsc na
        rynek Europy. Skonczy sie tak ze teraz gdy gospodarka przezywa propagande
        sukcesu dostanie ZAGWARANTOWANE zamowienia zeby mogla funkcjonowac. Skonczy sie
        tak ze polscy funkcjonariusze dostana wyzsze stanowiska w Brukseli a nie tylko
        pomocnicze. I wiele innych rzeczy mam nadzieje. Nie lec pan za kamieniem, jak
        pies, panie stary.
        • prawdziwystarywiarus Re: Stary, powoli, nie tak szybko 18.12.03, 14:51
          split_nazi napisała:

Skonczy sie
          >
          > tak ze polscy funkcjonariusze dostana wyzsze stanowiska w Brukseli a nie
          tylko
          > pomocnicze.

No tak, zapomnialem, rzeczywiscie, Eureka! Przeciez ja, psia mac, tylko o tym
          marze, zeby mlodziezowka PZPR i Stowarzyszenie Ordynacka rosly w sile, a polscy
          urzednicy zyli dostatniej i szybciej sie rozmnazali! Dziekuje koledze za
          wytkniecie mi bledu, co ja bym bez kolegi zrobil...
          • soup_nazi Re: Stary, powoli, nie tak szybko 18.12.03, 16:23
            prawdziwystarywiarus napisał:

> split_nazi napisała:
            >
            > Skonczy sie
            > >
            > > tak ze polscy funkcjonariusze dostana wyzsze stanowiska w Brukseli a nie
            > tylko
            > > pomocnicze.
            >
            >
            > No tak, zapomnialem, rzeczywiscie, Eureka! Przeciez ja, psia mac, tylko o tym
            > marze, zeby mlodziezowka PZPR i Stowarzyszenie Ordynacka rosly w sile, a
            polscy
            >
            > urzednicy zyli dostatniej i szybciej sie rozmnazali! Dziekuje koledze za
            > wytkniecie mi bledu, co ja bym bez kolegi zrobil...

Akurat z tymi wyzszymi funkcjonariuszami to moze przesada, ale...

mlodziezowka jaka jest - kazdy widzi, smiem jednak twierdzic, ze zreczne
            rozgrywanie "karty nicejskiej" lezy w interesie Polski. Nie ma sensu i podstaw
            aby wjezdzac do Brukseli na bialym koniu, ale nie ma tez sensu stac tam z
            czapka w reku, zwlaszcza kiedy nadarzy sie okazja zeby tego nie robic. I nie ma
            znaczenia (w tej sprawie) kto dzisiaj jest przy wladzy w W-wie. Skutki obecnego
            przetargu beda odczuwac nastepne polskie rzady. Gdyby byl tam dzisiaj rzad b.
            przez nas wszystkich lubiany i holubiony, a pokornie ustapil w sprawie Nicei,
            to bylby to rzad frajerow. Honorowi i skromni to my juz nie raz bylismy w
            historii i zawsze nas w podziece w pole srac wyprowadzono. Business approach,
            panie SW, pragmatyzm i szachy! Sztuka polega tylko na tym zeby wyciagnac dla
            siebie (tzn. kraju) jak najwiecej baczac przy tym by nie przeciagnac struny.
            Hiszpania, kiedy wchodzila do Unii, byla krajem biednym i zacofanym, ale
            targowala sie bez kompleksow i m.in. dlatego stoi dzis duzo lepiej niz kiedys.
            Nie ma sensu "umierac za Nicee", ale jest sens jak najbardziej wyciagnac z tego
            jak najwiecej korzysci. I, przepraszam, ale gowno mnie obchodzi, czy Francja
            lub Niemcy "po sprawiedliwosci" powinny miec duzo wiecej glosow niz Polska. W
            tej grze kto popelnia bledy ten placi. To jest targowisko.
            • soup_nazi Sytuacja b. przypomina opisana ponizej, hehehe 18.12.03, 16:28
              Pewien facet zostal czlonkiem bardzo ekskluzywnego klubu nudystow. Podczas
              pierwszej wizyty na plazy postanowil sie troche rozejrzec. Rozebral sie i
              poszedl na spacer. Po drodze zauwazyl rewelacyjna blondynke i momentalnie mu
              stanal. Blondynka to zauwazyla, podeszla i pyta:
              - Wzywal mnie pan?
              - Nie, o co chodzi??
              - Pewnie jest pan tu nowy. Tu jest taka zasada ze jak komus stanie to znaczy
              ze mnie wzywal.
              Nie bawiac sie w dalsze wyjasnienia blondyna zrobila gosciowi loda. Facet
              zadowolony idzie dalej i mysli sobie, ze warto by bylo saune tez zwiedzic.
              Tak wiec wszedl do sauny usiadl sobie i pierdnal. Po chwili pojawil sie
              wielki zarosniety koles i pyta:
              - Wzywal mnie pan?
              - Nie, o co chodzi?
              - Pewnie jest pan tu nowy. Tu jest taka zasada ze jak ktos pierdnie to
              znaczy ze mnie wzywal.
              Nastepnie nie bawiac sie w dalsze wyjasnienia koles wyruchal nowego czlonka
              klubu nudystow. Obolaly facet idzie do biura klubu gdzie wita go
              usmiechnieta, naga recepcjonistka.
              - Czym moge sluzyc?
              - Tu moja karta czlonkowska i klucz do szafki na ubrania. Mozecie zatrzymac
              500$ wpisowego.
              - Ale jest pan tu dopiero od kilku godzin nawet nie poznal pan naszych
              wszystkich atrakcji!
              - Sluchaj paniusiu mam 58 lat. Staje mi raz na miesiac ale pierdze
              przynajmniej trzydziesci razy dziennie...
            • ertes Re: Stary, powoli, nie tak szybko 18.12.03, 16:45
              Ano wlasnie Panie Soup. Bardzo ladnie powiedziane.
              • soup_nazi Re: Stary, powoli, nie tak szybko 18.12.03, 18:28
                ertes napisał:

> Ano wlasnie Panie Soup. Bardzo ladnie powiedziane.

Hehehe, to juz nie smierdze reczna koparka?
    • ertes Re: USA to kraj bez przyszlosci.... 18.12.03, 16:28
      I napisal to baran na komputerze wymyslonym w USA, uzywajac programu wymyslonego
      w USA i wyslal poprzez Internet wymyslony w USA. Komputer na prad wymyslony w
      USA, linia telefoniczna wymyslona w USA itp itp

O ile sie nie myle to do Forda nalezy Mazda, Jaguar, Volvo i Land Rover.
      Rzeczywiscie nie umieja robic samochodow... ehehe
      • Gość: Witold trafiles w 10-e IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 18.12.03, 18:23
        reszta to IGNORANCI
        HE HE
      • salceson.kujawski Re: USA to kraj najlepszyna swiecie !! 18.12.03, 18:24
        tylko tu siem zarobio 1200 !$$$ na tydzien !! na dachach, i siem je na luncz
        kielbasy i hot dogy !! i popija pepsi !! gdzie cala duza 2 litrowa butla
        kosztuje tylko 99 centow a w Polsku czeba dac za niom prawie 2 dullary !! My
        tu momy wszycko !! i dobre male trucki od Forda gdzie caly sprzet do
        naprawianio dachow zaladujesz !! Americzka jest super !!
    • Gość: Old shatterhand e tam bez przyszlosci IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 20.12.03, 03:57
      dopoki zyd trzyma kase to zawsze warto przyjechac -zyd ludzki pan
      a to domek nowy da do sprzatania a to owertajmu da ze robota uszami
      zacznie wychodzic,a to bejzment da za pol darmo.. jest przyszlosc w tej
      hameryce..
      • Gość: wadera Re: e tam bez przyszlosci IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 20.12.03, 15:42
        Dla ludzi wewnetrznie nieszczesliwych nie ma miejsc szczesliwych na ziemi.
        Ludzie cieszcie sie , najmniejszymi drobiazgami a zobaczycie jaki swiat jest
        piekny.Moze w niektorych zakatkach troche biedniej, ale zawsze mozna znalesc
        cos co pzzyprawi nas o chwile radosci. Tylko trzeba chcie to zauwazyc!!!!

PS: Old, a czy dajesz cos za darmo. Nie wiem dlaczego robisz takie alezje w
        stosunku do zydow.Poczytaj sam siebie: a to domek da do posprzatania, a to
        overtime itd.Czyli nie da umrzec z glodu. A co za roznica czy pracujesz u
        kolegi Polaka czy u Zyda. U tego i u tego trzeba pracowac, zadarmo nikt nic
        nie da. Wiesz jaka jest roznica miedzy jednym a drugim,? Polak Cie wykorzysta
        i jeszcze Ci pokaze ,ze to on wlasnie jest ten "BOSS" a Zyd tez Cie
        wykorzysta /jak sie dasz oczywiscie/, ale przyjdzie poklepie Cie po ramieniu i
        powie thank You very much i usmiechnie sie/ moze falszywie/,ale "udal" ze
        docenil Twoja prace.,Co jest milsze? Old, to ze moj maz mogl zrobic
        nostryfikacje, przekawlifikowania, zawdzieczamy tylko pomocy Zydow, finansowo
        tez nam pomogli, placa polowe za szkoly, Old, ja mieszkam w miasteczku w 90%
        zydowskim , moj maz pracuje 20 lat w rodzinnym Zydowskim Bissnesie i wiesz co?
        Nigdy nie dali nam Zydzi nawet odczuc, ze nie jestesmy Zydami. Wrecz
        odwrotnie, bywamy na wszystkich rodzinnych swietach zydowskich, tzn,
        barmycfach, weselach picnikach i nikt nas nie traktuje inaczej. Jest czasami
        mi przykro, ze my Polacy mamy tak malo tolerancjii nie tylko do Zydow, do
        innych narodowosci tez. Tutaj to sie bardziej widzi, a w sumie ktoz my
        jestesmy? To przeciez polskie kobiety sprzataja domki u Zydowek, pilnuja
        staruszkow Zydow, i pracujemy w Zydowskich firmach. Skoro mamy tyle dumy
        narodowej i ambicji to dlaczego nie jest odwrotnie?Moze wlsanie stad tyle
        zawisci , nienawisci i rasismu w nas. Moja zasada zyciowa jest: niem moge
        zwalczyc to sie przylanczam i mam same korzysci z tegosmile/wiem zaraz krzyk sie
        podniesie z wiadomych powodow/, ale okres "swietych wojen" mamy juz za
        soba.Zaraz podniesie sie krzyk, wiem nazwiecie mnie oportunistka, Soup-nazi z
        placzem poleci w publicsmile),ale nauczylo mnie zycie :nie przejmowac sie
        drobiazgami, nauczylo mnie widziec rzeczy wazne ,mniej wazne i te
        niewazne.Oportunistka -tak jestem i to big time,ale wykorzystuje tyylko
        sytuacje zyciowe z ktorych moge "uszczypnac' cos dla siebie, nigdy Ludzi, a
        przrzenigdy przyjaciol.

Pozdrawiam swiatecznie, Wadera
        • Gość: WITOLD wadera - POPIERAM TWOJ POST W 100 % IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 21.12.03, 08:46
          Duzo jeszcze czasu uplynie zanim polacy naucza sie podgladac jak inni robia biznes .
          Na razie to wola zazdroscic !!!
          Smutne to jest.

Witold
    • Gość: Tamtejszy Re: USA to kraj bez przyszlosci.... IP: *.proxy.aol.com 20.12.03, 23:47
      ha, ha, ha, ha......
      hi, hi, hi, hi......
      ho, ho, ho, ho......
      he, he, he, he......
      hu, hu, hu, hu......
      • Gość: wadera Re: USA to kraj bez przyszlosci.... IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 21.12.03, 07:42
        wnioski nasuwaja sie same, tamtejszy
      • Gość: wadera Re: USA to kraj bez przyszlosci.... IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 21.12.03, 07:47
        tamtejszy, epoka kamienia lupanegosmile))

pozdrawiam, Wadera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka