Dodaj do ulubionych

Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.01.02, 15:31
Czytajac Wasze Posty odnosze wrazenie,ze wiekszosc Polakow
to Antysemici,ultrafundamentalistyczni i nietolerancyjni Katolicy,
Homofoby,zakompleksieni i wrazliwi,potrafiacy tylko tu na Forum
kazdego szkalowac,czemu tak jest? Bedac na innych Forach
nie widze czegos takiego,nie sadzicie,ze duzo stereotypow
powstaje z Wasza pomoca?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirko Re:Dlaczego Polacy to taki ciemny narod? A Ty kto? IP: 65.206.44.* 31.01.02, 15:47
      No toś bratku wsadził kija w mrowisko!
    • Gość: Baloo Re: Spoko, spoko IP: *.ne.ch 31.01.02, 16:04
      tylko spokoj moze nas uratowac. Przegladajac to Forum odnioslem wrazenie, ze
      mamy tu caly przekroj Polakow. A na niektorych innych forach (niekoniecznie
      polskich)bylo takie bydlo, ze to tutaj moze robic za cicha przystan i
      odpoczynek wojownika.
      Cosik mi sie widzi, ze specjalnie chcesz wywolac lawine postow, ale niech Ci
      bedzie... zobaczymy, jak sie to rozwinie ...
      Szalom
      • Gość: Troy Re: Spoko, spoko IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.01.02, 16:08
        Gość portalu: Baloo napisał(a):

> tylko spokoj moze nas uratowac. Przegladajac to Forum odnioslem wrazenie, ze
        > mamy tu caly przekroj Polakow. A na niektorych innych forach (niekoniecznie
        > polskich)bylo takie bydlo, ze to tutaj moze robic za cicha przystan i
        > odpoczynek wojownika.
        > Cosik mi sie widzi, ze specjalnie chcesz wywolac lawine postow, ale niech Ci
        > bedzie... zobaczymy, jak sie to rozwinie ...
        > Szalom

Nie,nie chce lawiny postow. Tylko gdzie nie zajrze to
        wszedzie nietplerancja,nienawisc,oraz
        potworne narzekactwo i licytacja na mniel lub
        bardziej sensowne argumenty.
        • Gość: MR Re: do Troy IP: *.moodys.com 31.01.02, 16:18
          Idz na forum Olsztyna i przeczytaj (jesli dasz rade, bo jest tam w tej chwili
          ponad 700 postow) forum o szkole podstawowej nr 7 i cos co jest zatytulowane
          Wyjazd do USA po dolary. Ten pierwszy to wspomnienia, a drugi moze i zaczal sie
          agresywnie ale od pewnego czasu ludzie na nim pisujacy po prostu sobie
          rozmawiaja jak dobrzy znajomi, kulturalnie, zrelaksowanie. Od czasu do czasu i
          na jedno i na drugie forum probuje sie wtracic jakis rodak co ma bardzo
          ograniczony zasob jezyka polskiego ale jakos nie udaje im sie tam sprowokowac
          reakcji...Wiec widzisz - there's still hope!
          • Gość: Troy Re: do Troy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.01.02, 16:21
            smile Widzisz,zmienilem temat.
            Rozumiem co masz na mysli,
            mam nadzieje,ze tu tez
            wkroczy kiedys dyskusja w milej
            atmosferze.
        • Gość: Baloo Re: Spoko, spoko IP: *.ne.ch 31.01.02, 16:20
          Ejze, ejze, ales sie zagalopowal ...
          Przeciez wlasnie licytacja na argumenty (czyli dyskusja), o ile nie jest to
          sciek, jest racja istnienia Forum ? Inaczej robi sie z tego Katedra Mysli
          Jednakiej Dla Wszystkich, a wtedy ...
          ... pora umierac.
          Pa
        • Gość: :-) Re: Spoko, spoko IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.02, 16:25
          Przylaczam sie do opinii Baloo.
          To, ze tu narzekania, zlosliwosci i nietolerancja od czasu do czasu sie
          pojawiaja to chyba normalne. Inaczej byloby strasznie nudno. Pomimo wszystko
          przebiega to forum jednak na pewnym poziomie. Skad moje przekonanie? Otoz forum
          GW czytam od ok. polowy listopada 2001 a znalazlem je szukajac informacji o
          Malyszu no i oczywiscie wyladowalem w dziale "Sport". Nie wiem czy zagladales
          do tego dzialu ale dopiero tam byloby Twoje pytanie naprawde uzasadnione!
          Majac taka skale porownawcza mozna sie tym polonijnym forum
          naprawde "delektowac" (pomimo takich "wpadek" jak np. moja wymiana pogladow
          z "Maz" czy "Funnel"wink)

Pozdrowienia

smile
          • Gość: Baloo Re: Do :-) (i przy okazji do Troya) IP: *.ne.ch 31.01.02, 16:30
            Wielce Szanowny Panie smile
            Serdecznie dziekuje Panu za wyrazy poparcia ; w zamian rewanzuje sie wyrazami
            uznania dla panskiej dzialanosci na tym Forum (wpadki zdazaja sie nawet naszemu
            Obiektowi Adoracji - Donowi).
            Kresle sie z wyrazami szacunku i sle pozdrowienia dla rodziny
            Panski
            Baloo

Do Troy-a : i juz zrobil sie Wersal... nie wiem tylko, czy o to ci chodzilo..

A swoja droga, smile jest rzeczywiscie OK

Pa
            • Gość: Troy Re: Do :-) (i przy okazji do Troya) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.01.02, 16:35

> Wielce Szanowny Panie smile
              > Serdecznie dziekuje Panu za wyrazy poparcia ; w zamian rewanzuje sie wyrazami
              > uznania dla panskiej dzialanosci na tym Forum (wpadki zdazaja sie nawet naszemu
              >
              > Obiektowi Adoracji - Donowi).
              > Kresle sie z wyrazami szacunku i sle pozdrowienia dla rodziny
              > Panski
              > Baloo
              >
              LOL!!!!!!!!!!!
              Ale nie chodzi mi o "Wersal" tylko jakis poziom,
              a nie rzucanie od razu miesem.
              Ja tez uwazam,ze gdybysmy sie we wszystkim zgadzali
              to Forum bylo by beznadziejnie nudne.
              Ale dlaczego mnie juz wyzwano od Hitlersynow,
              Pedalow i Sqrw....,przyklad Forum sport
              znam,gdzie jakiejs Lasce kibicujacej
              Hannawaldowi odpisuje sie "Niemiecki Kurwiszon"
              i tak dalej,i tak dalej...
              >
              > Do Troy-a : i juz zrobil sie Wersal... nie wiem tylko, czy o to ci chodzilo..
              >
              > A swoja droga, smile jest rzeczywiscie OK
              >
              > Pa

• Gość: Baloo Re: Do Troy-a IP: *.ne.ch 31.01.02, 16:44
                Mogli cie jeszcze nazwac "sierota po gestapowcu" albo "synem volksdeutscha",
                albo na jeszcze 10000 innych sposobow .. I co z tego ? zwijasz wiaderko, grabki
                i idziesz do innej piaskownicy, watkow ci u nas dostatek ... A tym palantom
                trzy w cztery (no przepraszam, wyrwalo mi sie).
                A w tym sezonie Hannavaldowi ja tez kibicuje, bo jak sie raz dorwalem do TV i
                widzialem , jak sie dziecina cieszyla, to az milo bylo patrzec... Co nie
                znaczy, ze mam cos do Malysza (to takie ubezpieczenie tylow, sorry, tak na
                wszelki wypadek ;o).
                Pa , Szanowny Panie Troy-u i nie przezywaj tak, bo osiwiejesz. Pomysl , ze
                moglbys spotkac ktoregos z tych jegomosciow sam na sam w ciemnej uliczce,
                wtedy byloby moze groznie ... a tak.. pelen komfort.

No to czesc
            • Gość: :-) Re: Do :-) (i przy okazji do Troya) IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.02, 16:37
              Dzieki!
              Tylko blagam, nie wpadnij przypadkiem na pomysl zakladania nowego klubu fanow!
              Obserwacja tego juz zalozonege dostarcza mi (mam nadzieje, ze innym
              forumowiczom rowniez) wystarczajaco duzo intelektualnej strawy. Moze tylko
              jedna prosba... moja np. znajomosc hiszpanskiego jest... no powiedzmy oglednie:
              umiarkowana, wiec moze moglibyscie jako kolejne stanowisko w klubie powolac
              tlumacza nadwornego?

Pozdrowienia!

smile
              • Gość: Baloo Re: Do :-) IP: *.ne.ch 31.01.02, 16:49
                O zadnym innym fan-klubie mowy byc nie moze. A tlumaczyc nie ma czego, to tylko
                takie wstaweczki o wadze partykuly lub przedrostka, nic wiecej.
                Swoja droga, zapraszamy w opary absurdu - czyli do polsko-hiszpansko-szwedzko-
                szwajcarsko-amerykanskiej lazni parowej. jesli chcesz zostac czlonkiem
                wprowadzanym, to warunek znasz - post pochwalny na czesc Dona.

Szalom
                Prezes
                • Gość: :-) Re: Do :-) IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.02, 19:05

> O zadnym innym fan-klubie mowy byc nie moze. A tlumaczyc nie ma czego, to tylko
                  >
                  > takie wstaweczki o wadze partykuly lub przedrostka, nic wiecej.
                  > Swoja droga, zapraszamy w opary absurdu - czyli do polsko-hiszpansko-szwedzko-
                  > szwajcarsko-amerykanskiej lazni parowej.

Dziekuje za zaproszenie! Nie wiem czy to jakis omen to Twoje nawiazanie do lazni
                  parowej ale ja wlasnie dlatego odpowiadam z takim opoznieniem bo co czwartek o 17
                  chodze do sauny, z ktorej w tej chwili wrocilem.

> jesli chcesz zostac czlonkiem
                  > wprowadzanym, to warunek znasz - post pochwalny na czesc Dona.

I tu wlasnie jest niestety pierwszy problem. Jak ja mam pisac posty ku czci Dona
                  kiedy on w swej potedze nawet mojej tozsamosci nie chce uznac (jeden z
                  wczesniejszych watkow)? A niestety mimo namow co niektorych, niemniej czcigodnych
                  forumowiczow, nicka zmieniac nie bede.

Z pozdrowieniami:
                  Wolny Obserwator
                  smile

• Gość: Baloo Re: Do :-) IP: *.ne.ch 01.02.02, 08:34
                    Nicka nie zmieniaj w zadnym wypadku. Ale poza tym warunki przyjecia do klubu sa
                    bezwzgledne : pean albo nici z bycia wprowadzonym
                    A poza tym, Lexi/Carino potwierdzi, taki pean nie boli.
                    Szalom
                    Prezes
    • Gość: Jasiu Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.bankofamerica.com 31.01.02, 17:31
      Prawie kazdy czlowiek jest taki, a nasz narod szczegolnie, poniewaz przez lata
      tepilo sie tu inteligencje, no a o wystrzelanych masach madrych i kultruralnych
      ludziach przez ostatnie 300 lat to juz nawet nie wspomne. Smutne, ale
      prawdziwe - jestesmy narodem robotniczo-rolniczym i przez dlugi czas sie to nie
      zmieni sad
      • jot-23 Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? 31.01.02, 17:39
        Gość portalu: Jasiu napisał(a):

> Prawie kazdy czlowiek jest taki, a nasz narod szczegolnie, poniewaz przez lata
        > tepilo sie tu inteligencje, no a o wystrzelanych masach madrych i kultruralnych
        >
        > ludziach przez ostatnie 300 lat to juz nawet nie wspomne. Smutne, ale
        > prawdziwe - jestesmy narodem robotniczo-rolniczym i przez dlugi czas sie to nie
        >
        > zmieni sad

Kto to mowil? chyba Kisiel.... ze Polska bardzo ucierpiala (intelektualnie) przez
        katolicyzm, dzieki duzemu naborowi na ksiezy (celibat!) sposrod elity krajowej.
        • Gość: Jasiu Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.bankofamerica.com 31.01.02, 17:45
          No i chyba troche mial racje... Z nowszej historii, tysiace wystrzelanych
          oficerow w 1939 mialo ogromny wplyw na zamkniecie kurka tych lepszych genow.
        • Gość: Baloo Re: Kisiel.. IP: *.ne.ch 01.02.02, 08:39
          Kisiel mylil sie gleboko... Pojscie na ksiedza bylo od zawsze nieomal jedyna
          droga wydobycia sie z najdolniejszych warstw. Nie mowie oczywiscie
          o "urodzonych biskupach" sprzed XIX wieku... Ale ta srednia.. mowienie o elicie
          jest nieporozumieniem ...
    • Gość: feainne Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.02, 17:48
      nie wyciagajmy pochopnie wnioskow, ludzie sa...rozni, przekroj widac tu na forum
      nic to...czytam i czasami usmiecham sie pod nosemsmilepozdrawiam
    • Gość: Homofob Troy_Phelan.Jr? IP: 195.24.50.* 31.01.02, 19:14
      Troy_Phelan.Jr jak mniemam?
      • Gość: Troy Re: Troy_Phelan.Jr? IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.02, 08:27
        Gość portalu: Homofob napisał(a):

> Troy_Phelan.Jr jak mniemam?

???

• karelia do :-)czyli Swawolnego Sbserwatora 31.01.02, 23:21
      sluchaj smile , dam Ci recepte jak oblaskawic Dona(wynioslego, klotliwego,
      podekrzliwego, nic-nie -wiedzacego, zapalczywego, nietolerancyjnego, wrednego,
      bezlitosnego.........) po prostu zacznij chwalic jego psa, to taki kundel rasy
      zakaukaskiej , czyli afgan po naszemu. Mowie Ci zmieknie jak wosk i bedzie
      chcial Cie zaprosic na zebranie hiszpanskich kynologow. No rozplynie sie jak
      wosk , dostaniesz carte blanche do jego Polacco-Spaniolo -Salamanca Club.
      Ucalujecie sie z dubeltowki podwojnie nabitej i zostaniecie smiertelnymi
      przyjaciolmi. Wierz mi, nie taki DON straszny jak go maluja.
      • Gość: Baloo Re: do karelii : gdzie Rzym , gdzie Krym ? IP: *.ne.ch 01.02.02, 08:44
        Cosik mi sie widzi, ze cie Don przeczolga po blocie : Owczarki kaukaskie to
        takie wielkie bydleta wielkosci cielaka i futrem jak niedzwiedz polarny. A
        afgany - to chyba charty afganskie - takie anorektyczne istoty wygiete w
        kablak, z pyskiem "jet set" i dlugimi kudlami. Albo juz mi sie wszystko
        skleilo ...
        Baloo
    • Gość: lola Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: 203.69.88.* 01.02.02, 07:23
      Gość portalu: Troy napisał(a):

> Czytajac Wasze Posty odnosze wrazenie,ze wiekszosc Polakow
      > to Antysemici,ultrafundamentalistyczni i nietolerancyjni Katolicy,
      > Homofoby,zakompleksieni i wrazliwi,potrafiacy tylko tu na Forum
      > kazdego szkalowac,czemu tak jest? Bedac na innych Forach
      > nie widze czegos takiego,nie sadzicie,ze duzo stereotypow
      > powstaje z Wasza pomoca?
      Szkoda ze tak to odbierasz, daj sam temat ktory cie interesuje.
      A jesli porownujesz, to z jakims specialnym narodem, czy forum , czy tak sobie?

• Gość: Troy Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.02, 08:26
        Gość portalu: lola napisał(a):

> Gość portalu: Troy napisał(a):
        >
        > > Czytajac Wasze Posty odnosze wrazenie,ze wiekszosc Polakow
        > > to Antysemici,ultrafundamentalistyczni i nietolerancyjni Katolicy,
        > > Homofoby,zakompleksieni i wrazliwi,potrafiacy tylko tu na Forum
        > > kazdego szkalowac,czemu tak jest? Bedac na innych Forach
        > > nie widze czegos takiego,nie sadzicie,ze duzo stereotypow
        > > powstaje z Wasza pomoca?
        > Szkoda ze tak to odbierasz, daj sam temat ktory cie interesuje.
        > A jesli porownujesz, to z jakims specialnym narodem, czy forum , czy tak sobie?
        >
        To tylko moje wnioski wyciagniete z "wycieczki" po
        Forum. Wiem, ze sa tu tez fajni ludzie co widze w ww
        wypowiedziach,ale dominuje niestety sad
        Pozatym nie bede sie juz bawil w krytyke,
        zycze Wszystkim milego dnia,zajrze tu
        jak bede w pracy smile T.

• Gość: Baloo Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.ne.ch 01.02.02, 08:46
          gratulacje Troy...
          widzisz, udalo ci sie stworzy przytulny, spokojny watek
          Pa, milej pracy :o)
          • Gość: lola Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: 203.69.88.* 01.02.02, 09:59
            Dowcipy tez sa fajne, dobrze sie usmialam. A smiech to zdrowie
    • karelia Rzym, Krym... 01.02.02, 10:40
      wiem , gdzie Rzym , wiem , gdzie Krym, Salamance tez znajde. cos taki
      czepialski baloo. Jak gadam intymnie z kims postronnym to nie wlaz miedzy wodke
      i zakaske.Czepiasz sie mnie jak hiszpanski rzep psiego ogona, tego owczarka
      azjatyckiego , krorego ma Don. Na Twoim przykladzie widac , ze Polacy to taki
      klotliwy, niezadowolony narod. Nic nie robia tylko szukaja dziury z
      ukradzionego mostu.
      smile pozdrawiam Ksmile))))
      • Gość: Baloo Re: Rzym, Krym... IP: *.ne.ch 01.02.02, 13:33
        Wkroczylem (czyli "zrobilem wkrocz") poniekad sluzbowo, bo udzielalas
        falszywych informacji kandydatowi na wprowadzanego. Przerazilem sie, sie ze
        jak smile zacznie u Dona wychwalac jego "afgana", to go Don tym swoim czeczenskim
        cielakiem poszczuje, albo sam mu gardlo przegryzie... i szkoda goscia by bylo,
        bo fajnie pisze
        . Dodam jeszcze , ze byl to "na dzien dzisiejszy" pierszy watek, ktory
        obejrzalem. Potem, po przeczytaniu reszty, nastapilo ukojenie skolatanych
        nerwow.
        Pa
        Prezesunio
        • Gość: Troy Re: Rzym, Krym... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.02.02, 14:47

> Wkroczylem (czyli "zrobilem wkrocz") poniekad sluzbowo, bo udzielalas
          > falszywych informacji kandydatowi na wprowadzanego. Przerazilem sie, sie ze
          > jak smile zacznie u Dona wychwalac jego "afgana", to go Don tym swoim czeczenskim
          >
          > cielakiem poszczuje, albo sam mu gardlo przegryzie... i szkoda goscia by bylo,
          > bo fajnie pisze
          > . Dodam jeszcze , ze byl to "na dzien dzisiejszy" pierszy watek, ktory
          > obejrzalem. Potem, po przeczytaniu reszty, nastapilo ukojenie skolatanych
          > nerwow.
          > Pa
          > Prezesunio

A wkupienie sie duza Flaszka
          "Absolut Kurant" juz nie funkcjonuje wink ?
          • karelia absolut 01.02.02, 14:52
            absolutnie czysty absolut najzdrowszywink
          • Gość: Baloo Re: Do Troy - a IP: *.ne.ch 01.02.02, 15:03
            pytanie , niestety , musisz sprecyzowac. jesli chodzi o Dona, to nie wiem, co
            lubi, ale Owczarek chyba jest abstynentem ...
            A jesli chodzi o club - to warunki sa znane i bezwzgledne.
            Prezes
            • Gość: Troy Re: Do Troy - a IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.02.02, 15:26

> pytanie , niestety , musisz sprecyzowac. jesli chodzi o Dona, to nie wiem, co
              > lubi, ale Owczarek chyba jest abstynentem ...
              > A jesli chodzi o club - to warunki sa znane i bezwzgledne.

> Prezes

Pytanko bylo sprecyzowane do granicy bolu. Pozatym czeski Film i nie wiem
              o co chodzi. W kazdym badz razie za dwie godziny koncze prace i....
              ZACZYNA SIE WEEKEND!!!
              • Gość: Baloo Re: Do Troy - a IP: *.ne.ch 01.02.02, 16:39
                To w takim wypadku zaczne "od ab ovo" :
                W fan-clubie Dona (bo o nim mowimy, chyba)warunkim zostania Czlonkiem
                Wprowadzanym, warunkiem jedynym ale za to bezwzglednie egzekwowanym, jest
                napisanie pochwalnego peanu na czesc Obiektu Uwielbienia. Absolut jest
                elementem towarzyszacym, absolutnie pozadanym.... No to polej, a ja sie
                podlacze do drukarki i moze cos mi tam skapnie.
                Milego week-endu.
                Baloo
                • Gość: Troy Re: Do Troy - a IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.02, 17:35

> To w takim wypadku zaczne "od ab ovo" :
                  > W fan-clubie Dona (bo o nim mowimy, chyba)warunkim zostania Czlonkiem
                  > Wprowadzanym, warunkiem jedynym ale za to bezwzglednie egzekwowanym, jest
                  > napisanie pochwalnego peanu na czesc Obiektu Uwielbienia. Absolut jest
                  > elementem towarzyszacym, absolutnie pozadanym.... No to polej, a ja sie
                  > podlacze do drukarki i moze cos mi tam skapnie.
                  > Milego week-endu.
                  > Baloo
                  smile Okay,naleze juz do wielu fan-klubow,mam kilkanascie plastikowych kart
                  wiazacych mnie a to z "Lufthansa","Dresdner Bank",a to
                  z "ZOO News" przychodza maile,etc.
                  Co do poemu to musze pomyslec bo nie znam
                  gostka wink jeszcze strzele jakas gafe!
                  Pozdrowionka,T.

• Gość: Baloo Re: Jeszcze do Karelii IP: *.ne.ch 01.02.02, 14:12
        Znowu bedzie , ze sie czepiam, ale niech tam... wpadlem na watek o Izraelu,
        zeby wiedziec, co o nas pisza, a tu co widze ??? Madre de Dios, karelia, gdzie
        ty sie szlajasz i w jakim towarzystwie ... Ja wszystko (prawie) rozumiem, ale
        sa watki, ktorych ucywilizowac sie nie da (Raz ci sie tylko udalo , ze
        Szwajcaria, za co dzieki, ale to wsio)... Tu Ci odpisuje, bo mi tam zaplulo
        klawiature i palce mi sie slizgaly ...
        Prezes.
        • karelia zydowka 01.02.02, 14:53
          wezme pod uwage , zaraz zobacze , co tam sie dzieje, slucham zawsze mlodszych i
          madrzejszychwink
          • Gość: Baloo Re: zydowka IP: *.ne.ch 01.02.02, 15:08
            Jak to, pojde i zobacze ? Bylas, pisalas , sa na to tysiace swiadkow...
            Chyba, ze ....
            Jesli ktos sie pod ciebie podszyl , to przepraszam ..
            Twoj na zawsze
            Prezes
    • Gość: Lexi Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: 193.133.143.* 01.02.02, 16:56
      Troy,

Ty sie zastanow zanim uderzysz w klawiature. Sam sobie przeczysz. Nie mozna
      byc i ciemnym i klotliwym. Ciemny=bierny a bierny nie bedzie sie klocil tylko
      zaakceptuje status quo. Chociaz.... tys jest Polak, twoja wypowiedz swiadczy
      nie tylko w klotliwej naturze ale i wybiorczym asymilowaniu informacji (co
      wiaze sie z niedoinformowanym mozgiem), wiec paradoksycznie moze i masz racje.

Przepalenia pozostalych obwodow
      zyczy

z przymruzeniem zielonego oka

Lexi
      • Gość: Troy Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.02, 17:32
        Gość portalu: Lexi napisał(a):

> Troy,
        >
        > Ty sie zastanow zanim uderzysz w klawiature. Sam sobie przeczysz. Nie mozna
        > byc i ciemnym i klotliwym. Ciemny=bierny a bierny nie bedzie sie klocil tylko
        > zaakceptuje status quo. Chociaz.... tys jest Polak, twoja wypowiedz swiadczy
        > nie tylko w klotliwej naturze ale i wybiorczym asymilowaniu informacji (co
        > wiaze sie z niedoinformowanym mozgiem), wiec paradoksycznie moze i masz racje.
        >
        > Przepalenia pozostalych obwodow
        > zyczy
        >
        > z przymruzeniem zielonego oka
        >
        > Lexi

Dzieki,Lexi. Mam wiec na czym przez caly weekend
        myslec. Zrewiduje swoje refleksje po
        wysnuciu jakiegos wniosku poinformuje.

Serdecznie pozdrawiam,Troy
        • Gość: Lexi do Troya IP: 193.133.143.* 01.02.02, 17:50

> Dzieki,Lexi. Mam wiec na czym przez caly weekend
          > myslec. Zrewiduje swoje refleksje po
          > wysnuciu jakiegos wniosku poinformuje.
          >
          > Serdecznie pozdrawiam,Troy

powodzenia i wesolgo lykendu (prosze zwrocic uwage na pisowni i stosowac w
          nastepnych postach!). Im wiecej nad tym ciemnym/klotliwym paradoksem sie
          zastanawiam tym bardziej mi sie wydaje ze powinnismy to dodac to tego innego
          postu o polskich fenomenach. A ty tak nieswiadomie to na polskiego Socratesa sie
          wykreujesz.

Mruze oko (zielone) jeszcze raz

Lexi
          • Gość: Troy Re: do Troya IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.02, 17:57
            Taaaak. Milego lykendu
            oraz duzo zabawy na Forum.
            Slowo "lykend" jest cool.
    • karelia czepialski 01.02.02, 22:54
      znowu sie czepiasz, baloo? Chodze tam , gdzie chce i gdzie mi wygodnie. jestem
      samodzielna, samo_sie_finansujaca i samowystarczalna. A wlasnie teraz
      przypomnialo mi sie , ze na drugie mam Rachel( czyt Raczel). To co , mam sie
      wyprzec? Polej kosher Absolut i przestan zawracac glowe , nie steruj mna , bo
      jeszcze nie masz prawa wlasnosci a ubezwlasnowolniona nie jestem. Ja Zydowka ,
      nie Rzymianka i prawo: ubi tu Gaius , ibi ego Gaia, mnie nie obowiazuje. Latam
      tam gdzie chce. Oj , znowu ta krew szwedzka sie odezwalawink))
      Shalom, Rachel
      • Gość: Baloo Re: czepialski IP: *.ne.ch 04.02.02, 10:25
        hej hej

Po lykendzie , emocje juz opadly ... Przywolany do porzadku i postawiony na
        bacznosc, przepraszam i kajam sie , rzadki wlos popiolem posypujac. Niczego sie
        juz nie czepiam, milczec bede jak grob.
        Twoj
        CIEMNIAK

PS : jest jeszcze jeden ciekawy watek, podobny do naszych prawdziwie polskiech
        watkow o Izraelu, rowniez z doborowym towarzystwem : mozna sie tam wszystkiego
        o RSA dowiedziec, jak tam fajnie ... Polecam, z calego serca polecam.

PPS : A Absolut jest oczywiscie über alles , zwlaszcza jak sie go ze sniegu
        wyjmie...

Pa
        • karelia Re: czepialska 04.02.02, 10:50
          jak sie cos mowi to sie podaje adres , a nie tak na ciemno, ciemniakuwinknie
          bede latac wszedzie jak kot z pecherzem, nawet jak kot zibiego.Poczytaj sobie o
          wodzie, chociaz wy tam wysoko tez macie chyba niezly kvalitee.
          • Gość: Baloo Re: czepialska IP: *.ne.ch 04.02.02, 11:06
            Chodzilo mi o watek "Jestem dumny z Izraela". Gdy przeczytalem pierwsze 3
            posty, to mi wszystko opadlo, lacznie z rekami i opuscilo mnie nawet moje
            watpliwe (jak wiesz) poczucie humoru... Ale teraz tam zajrzalem i kajam sie, bo
            widze, ze Cie nie docenilem i ze przy pomocy nieocenionego aniutka udalo wam
            sie nawet taki troglodytyczny watek ucywilizowac. Brawo, chapeau bas !!!
            Jak udal sie szabas ? Bo u nas bylo pyszne jaknajkoszerniejsze winko z
            pobliskich winnic.
            Szalom
            Twoj Izaak Ciemniakgoldberski

PS : Juz plyne na watek o wodzie, popatrzec , co sie tam leje ...
            • karelia Re: czepialska 04.02.02, 11:12
              ee no popatrz sobie na posciki "czy mozna nie kochac aniutka"( w srodku strony)
              to znowu wszystko opadnie , to co sie unioslo w euforii i ferworzewinka uczta
              sie udala , hehehe mimo wszystko
              szalom, tfoja Raczel Rozencwajg smile
              • Gość: Cariño aniutek/szabas IP: 193.133.143.* 04.02.02, 11:32
                karelia napisał(a):

> ee no popatrz sobie na posciki "czy mozna nie kochac aniutka"( w srodku strony)
                >
                > to znowu wszystko opadnie , to co sie unioslo w euforii i ferworzewinka uczta
                > sie udala , hehehe mimo wszystko
                > szalom, tfoja Raczel Rozencwajg smile

re: Aniutek: to byla b. nieudana proba powtorzenia fenomenu fanclubu Dona (el
                Todopoderosa dla wtajemniczonych)

re: szabas i Absolut vodka - no to ja juz wiem dlaczego ja tak do was przylgnelam

Z przymruzeniem zielonego oka

Cariño
                Agente SuperEspecial
                • Gość: Baloo Re: Carino, boj sie Boga ! IP: *.ne.ch 04.02.02, 11:39
                  Carino
                  To ty sie spokojnie slizgasz po roznych watkach, zamiast epos bohaterski
                  okolotrzynastozgloskowcem plodzic ? Buuueeeeee, £ataszejm !

PS : nota bene, wszystkie inne proby stworzenia jakiegokolwiek innego fan-
                  clubu (oprocz tego jednego jedynego slusznego) sa z gory skazane na
                  niepowodzenie, nawet jesli kandydaci(tki) sa pierwszej jakosci. Nie wchodzi sie
                  dwa razy do tej samej wody, nawet jesli ona ognista jest i dobra jak Absolut, i
                  nawet jesli zakaska obfita.
                  Z organizacyjnym pozdrowieniem
                  Szalom
                  Baloo
                  • Gość: Cariño Trzynastozgloskowiec... IP: 193.133.143.* 04.02.02, 11:54
                    ... bedzie musial poczekac jako ze Absolut i inne trunki szlachetne plynely
                    obficie (przez la garganta al estomago) caly lykend. Ja nie pijak, ja tylko dla
                    towarzystwa, tylko akurat tego towarzystwa duzo bylo... I dzisiaj sie troche
                    krucho czuje...

• Gość: Baloo Re: Trzynastozgloskowiec... IP: *.ne.ch 04.02.02, 12:04
                      To znaczy, ze ty teraz masz dopiero £yk-end ? Znym ten bol, to straszne
                      uczucie, jestes usprawiedliwiona.
                      Spusc rzes firany na zielone oki, coby ten straszliwy blask monitora nie razil,
                      kup pare jogurcikow (bo chyba kiszonych ogorkow u was tez nie ma ?)i dochodz
                      powoli do siebie.
                      Bedziemy do ciebie pisac powoli i cichutko

Spij, dziecinko... a reszta towarzystwa : ciiiiiii

Z wyrazami wspolczucia
                      Prezes
                      • Gość: Cariño El guayabo - do Baloo IP: 193.133.143.* 04.02.02, 13:04
                        dziekuje za wyrazy wspolczucia. ja zamiast ogorkow kiszonych (ktore mozna
                        kupic w polskich delikatesach) pozeram niesamowite ilosci Jelly Babies i
                        poprawiam b. maslana jajecznica (pomaga). Jakos przezyja, choc BOSS sie pyta
                        co ja taka grumpy. Odpowiedzialam ze ja nie z Ameryki to nie musze 'keep
                        smiling' bo mam emocje to sie obrazil (bo on tak). Do kaca przyznac sie nie
                        moge bo on jest 'clean living' zboczeniec ktory biega w czasie swojego
                        lunchu!!!! nawet jak pada!!!! i pije tylko wode mineralna z organicznym sokiem.
                        On nawet kawy nie pije choc niucha jak ja sobie zrobie - chcialby a nie moze -
                        jakies takie protestanckie nastawienie. Jak sie go chce pozbyc to wyciagam
                        kawalek czekolady. Oh , ja rzeczywiscie grumpy jestem dzisiaj!

Z przymruzeniem i tak juz wpolzamknietego zielonego oka

Cariño
                        Agente not so SuperEspecial hoy

• Gość: Baloo Re: El guayabo - do Baloo IP: *.ne.ch 04.02.02, 13:19
                          Hej - bede mowil cichutko ...

Juz w zeszlym tygodniu sie domyslalem , ze z tym Twoim Wodzem, to cos nie
                          halo ... Wez Ty go pogon : przynies sobie do pracy goloneczki i popij
                          czekolada. Dwa-trzy razy z rzedu i facet albo umrze, albo prace zmieni ...
                          On pewnie nawet nie wie, co to jest prawdziwa, staropolski KAC ! ...
                          Z wyrazami podwojnego wspolczucia

Baloo

PS : Inny przepis na kaczora wyslalem ci w oddzielnym poscie(Hola Ola), bo nie
                          zauwazylem tego tu ...

Pa
    • Gość: Ola LUDZIE ! Wyraz "forum" jest nieodmienny! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 12:53
      Błagam - nie piszcie "na innych forach", lecz na "innym forum" ! Bo to
      żenujące, żeby Polacy nie umieli pisać po polsku!
      • Gość: Baloo Re: LUDZIE ! Wyraz IP: *.ne.ch 04.02.02, 13:00
        Jedno forum
        Dwa forum ?
        Wiele forum ??

OK , o roznych forumach sie uczylismy, scierpimy i takie ....
        • Gość: Cariño Hola Ola IP: 193.133.143.* 04.02.02, 13:08

> Jedno forum
          > Dwa forum ?
          > Wiele forum ??
          >
          > OK , o roznych forumach sie uczylismy, scierpimy i takie ....

Forum liczba poj. sie nie odmienia., ale w mnogiej tak.
          Bez dyskusji bo mi lba rozrywa (he, he)

Cariño

• Gość: Baloo Re: Hola Ola IP: *.ne.ch 04.02.02, 13:13
            OmatkoboskajedynabojsieBogaCarino... przeciez ty sie zabijasz w ten sposob...

... Tupot bialych mew... o pusty poklad, tup...tup..tup..

No dobra, juz nie halasuje... Glowa do gory (o ile to mozliwe) ok. 16-17.00
            powinno juz byc lepiej.

Mozna tez napic sie spirytusu z woda - pozmieszaniu robi sie cieply i tak
            ohydny, ze od razu biegniesz, gdzie trzeba, a po powrocie juz swiat staje sie
            piekniejszy, kolory traca te nieznosna ostrosc i odglosy wszelkie lagodnieja...
            Nawet zjesc juz cos mozna ...
            Sposob niezbyt przyjemny , ale radykalny i skuteczny .

Pa
            • Gość: Cariño Do Baloo - tysiebojboga! IP: 193.133.143.* 04.02.02, 13:20

> OmatkoboskajedynabojsieBogaCarino... przeciez ty sie zabijasz w ten sposob...
              > > ... Tupot bialych mew... o pusty poklad, tup...tup..tup..
              > > No dobra, juz nie halasuje... Glowa do gory (o ile to mozliwe) ok. 16-17.00
              > powinno juz byc lepiej.
              > > Mozna tez napic sie spirytusu z woda - pozmieszaniu robi sie cieply i tak
              > ohydny, ze od razu biegniesz, gdzie trzeba, a po powrocie juz swiat staje sie
              > piekniejszy, kolory traca te nieznosna ostrosc i odglosy wszelkie lagodnieja...
              > > Nawet zjesc juz cos mozna ...
              > Sposob niezbyt przyjemny , ale radykalny i skuteczny .
              > > Pa

No wiesz co, spirytus chcesz rozcienczac?! Miekniesz...

• Gość: Baloo Re: Sie boje IP: *.ne.ch 04.02.02, 13:31
                Sie boje, ale czysty spirytus to zwyczajny klin, tyle ze z solidniejszego
                materialu wykonany. A jeszcze cieply spirytus zmieszany z woda ma dzialanie ,
                ze hej ! Mechanizm dzialania jest przeciwny niz klina, ale skutecznosc wrecz
                porazajaca ! Wiem, raz sprawdzilem, juz nigdy takiego czegos do ust nie wezme,
                ale zadzialalo !!!
                Jak mi nie wierzysz, to spytaj sie Dokiego, on Ci wytlumaczy, bo jest fachowcem
                (nie wiem czy od gorzaly, ale od funkcjonowania organizmu i roznych swinstw -
                na pewno !!!) Przy czym facet (?) jest rzeczowy - odpowiedz bedzie w 100 %
                wiarygodna.
                Pa, Agente Especial
                Baloo
      • Gość: Robert Re: LUDZIE ! Wyraz IP: 134.102.121.* 04.02.02, 13:30
        Gość portalu: Ola napisał(a):

> Błagam - nie piszcie "na innych forach", lecz na "innym forum" ! Bo to
        > żenujące, żeby Polacy nie umieli pisać po polsku!

Droga Olu!
        Czy Ty moze tez, jak inni tu obecni forumowicze, masz "kacunia"? Jesli nie, to
        blagam - wez jakis pierwszy lepszy slownik poprawnej polszczyzny do reki!
        Nie obrazaj sie ale ja na pewno nie bede pisal "na innych forumach" gdy w gre
        bedzie wchodzila l. mnoga.

Pozdrowka
        Robert

• Gość: Baloo Re: Do Roberta IP: *.ne.ch 04.02.02, 13:34
          Ola nie chce , zebysmy pisali "na innych Forumach" tylko "na innych Forum"
          (sic !). Albo, zebysmy w ogole nic nie pisali , tylko wzieli sie do roboty, bo
          to , paniedziejku, lunch-time dawno juz sie skonczyl, a my tu gadu-gadu (a
          raczej : stukut-pukut)
          Do zobaczenia na tym i na innych forumach

Baloo
          • Gość: Robert Re: Do Baloo IP: 134.102.121.* 04.02.02, 13:44
            Hi!

To z tymi "forumami" to przedstawilem jako jeszcze jedna (rowniez nie do
            zaakceptowania) mozliwosc wink
            Chyba wiec najlepiej bedzie jak rzeczywiscie przestaniemy pisac! Natomiast co
            do pracy to wlasnie sie "w niej znajduje" a to stukanie to tak "oprocz tego".
            Dzieki Bogu za 15 min FINITO!

Pozdr.

Robert
        • Gość: Ola Drogi Robercie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 13:55
          Gość portalu: Robert napisał(a):

> Droga Olu!
          > Czy Ty moze tez, jak inni tu obecni forumowicze, masz "kacunia"? Jesli nie, to
          > blagam - wez jakis pierwszy lepszy slownik poprawnej polszczyzny do reki!
          > Nie obrazaj sie ale ja na pewno nie bede pisal "na innych forumach" gdy w gre
          > bedzie wchodzila l. mnoga.
          >
          > Pozdrowka
          > Robert

Mam właśnie przed sobą 2 słowniki:
          1. Słownik poprawnej polszczyzny pod red. W. Doroszewskiego
          2. Słownik ortograficzny języka polskiego pod red. M. Szymczaka.
          I jest tutaj napisane, że "forum" to wyraz ndm (co oznacza "nieodmienny") oraz
          blm (co oznacza, że nie ma liczby mnogiej).

Być może jakieś inne autorytety z dziedziny językoznawstwa mają inne zdanie na
          ten temat.
          • Gość: Baloo Re: Do Oli IP: *.ne.ch 04.02.02, 14:07
            Kochana Olu

Skoro Doroszewski i Szymczak ... to pozostaje tylko przeprosic , w imieniu
            swoim i niezannych kolegow forumowiczow" , za drobne uszczypliwosci... Idziemy
            do kata i wstydzimy sie .. wybacz biednym emigrantom odcietym od korzeni ..

A jednak troche zal i tych "forow" i "forumow" :o)

Baloo

PS : W domu sprawdze, jesli NAS oklamalas, to gniew nasz bedzie strrraszny :oD
          • Gość: :-) Re: Drogi Robercie IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 16:03
            Gość portalu: Ola napisał(a):

> Mam właśnie przed sobą 2 słowniki:
            > 1. Słownik poprawnej polszczyzny pod red. W. Doroszewskiego
            > 2. Słownik ortograficzny języka polskiego pod red. M. Szymczaka.
            > I jest tutaj napisane, że "forum" to wyraz ndm (co oznacza "nieodmienny") oraz
            > blm (co oznacza, że nie ma liczby mnogiej).

To sie zgadza ale z kolei Nowy Słownik Poprawnej Polszczyzny PWN pod red. prof.
            Andrzeja Markowskiego mowi co innego. Poza tym, juz tak calkiem na wyczucie czy
            podoba Tobie sie zwrot "... wystepowal juz na wielu forum..."? Jakos troche
            sztucznie.
            >
            > Być może jakieś inne autorytety z dziedziny językoznawstwa mają inne zdanie na
            > ten temat.

Nie wiem dokladnie jak wielkim autorytetem jest ta pani ale sprobuj pod:
            www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=374&wid=903047&aid=904846

Pozdrowienia

smile

• karelia wredusyyy? 04.02.02, 14:24
      o wredusy juz kootnie??? a do roboty won, zrobic cos a nie okradac pracodawce,
      oczetami rulowac, udawac ze sie cos robi. Jestescie nieuczciwi. Juz jezory wam
      sie placza, deklinacja lezy, koniugacja takze...Moze powiecie ze macie mature?
      Chyba bardzo maluska!
      KKKKKK.
      • Gość: Baloo Re: matury IP: *.ne.ch 04.02.02, 14:28
        Matury mam dwie - jedna z Rozyckiego, druga z targu na Kole, na wypadek, gdyby
        mi sie perwsza przetarla ...
        Ale swiadectwa uczciwosci to nawet handlarz falszywkami nie chcial mi
        sprzedac.. popatrzyl tylko i splunal ...
        zawstydzony, nieortograficzny misio
        baloo
        • Gość: Cariño Forum / Fora - bo nie zdzierze! IP: 193.133.143.* 04.02.02, 14:47
          powtorze i dodam coby ta dyskusje zamknac:
          Forum - liczba pojedyncza - nie odmienia sie
          Forum - licba mnoga (czyli fora) - odmienia sie
          ale...
          uzywa sie tylko lp - jak ktos nie wierzy niech zerknie na watek 'Ortografia,
          jezyk polski' zaraz za rogiem. Jezyk polski nie jest martwy, zasady sie
          zmieniaja i na slowniku nie zawsze mozna polegac. Przed wojna 'tenis' tez sie
          nie odmienial i mial dwa 'n'. No i patrz co sie porobilo...

PS. Ja kaca moze i dzisiaj mam, ale swoje wiem.

• Gość: Troy Re: Forum / Fora - bo nie zdzierze! IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 14:49
            Czy to wazne,Forum,Fory,Fora,Foren,Forumach smile)
            Pozdrowienia
            Skacowany po "ambitnym" Lyk-endzie Troy.
            • Gość: Cariño Re: Forum / Fora - i lykendy IP: 193.133.143.* 04.02.02, 14:53

> Czy to wazne,Forum,Fory,Fora,Foren,Forumach smile)
              > Pozdrowienia
              > Skacowany po "ambitnym" Lyk-endzie Troy.

No chociaz ty sie uczysz i lykend porzadnie odmieniasz.

Z rosnacym zaufaniem

Skacowane Cariño

• Gość: Troy Re: Forum / Fora - i lykendy IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 14:56
                Gość portalu: Cariño napisał(a):

> Gość portalu: Troy napisał(a):
                >
                > > Czy to wazne,Forum,Fory,Fora,Foren,Forumach smile)
                > > Pozdrowienia
                > > Skacowany po "ambitnym" Lyk-endzie Troy.
                >
                > No chociaz ty sie uczysz i lykend porzadnie odmieniasz.
                >
                > Z rosnacym zaufaniem

Nauka w las nie idzie wink
                >
                > Skacowane Cariño
                >
                >

• Gość: Baloo Re: Troy - ty tez ??? IP: *.ne.ch 04.02.02, 15:01
                  Czy to epidemia jakas, czy tesknota za Matka-Ojczyzna, czy tez dlugie zimowe
                  wieczory tak dzialaja ?
                  Chyba skoncze z tym forumem i pojde sie upic dla towarzystwa. Boje sie tylko,
                  ze jak ja bede mial kaca, to wam juz przejdzie i bedziecie sie brzydko
                  nasmiewac.

Baloo
                  • Gość: Troy Re: Troy - ty tez ??? IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 15:05

> Czy to epidemia jakas, czy tesknota za Matka-Ojczyzna, czy tez dlugie zimowe
                    > wieczory tak dzialaja ?
                    > Chyba skoncze z tym forumem i pojde sie upic dla towarzystwa. Boje sie tylko,
                    > ze jak ja bede mial kaca, to wam juz przejdzie i bedziecie sie brzydko
                    > nasmiewac.
                    >
                    > Baloo

Hi,hi,badz "kompatybilny" wink)
                    Ale to nie byla slynna "Wodka-Pocieszycielka",tylko
                    raczej niewinnie zaczynajaca sie sobotnia
                    kameralna imprezka z wesolym strumyczkiem
                    szwedzkiej porzeczkowej wodki.

• Gość: Tola Re: Troy - ty tez ??? IP: *.telia.com 04.02.02, 16:24
                      Karelia! Czy nie moglabys mi zalatwic takiej pracy jaka Ty masz? Cale dnie wysiadujesz na
                      "FORUMIE" czy niech ci bedzie Forum.
          • Gość: :-) Re: Forum / Fora - bo nie zdzierze! IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 15:53

> powtorze i dodam coby ta dyskusje zamknac: No nie tak szybko, prosze...

> Forum - liczba pojedyncza - nie odmienia sie
            > Forum - licba mnoga (czyli fora) - odmienia sie
            > ale...
            > uzywa sie tylko lp - jak ktos nie wierzy niech zerknie na watek 'Ortografia,
            > jezyk polski' zaraz za rogiem. Jezyk polski nie jest martwy, zasady sie
            > zmieniaja i na slowniku nie zawsze mozna polegac. Przed wojna 'tenis' tez sie
            > nie odmienial i mial dwa 'n'. No i patrz co sie porobilo...

A oto cytat (odpowiedz ekspertki, ktora podaje tez zrodlo) z forum "za rogiem":

"Forum w liczbie pojedynczej się nie odmienia, w liczbie mnogiej tak: te fora,
            tych forów. Podobnie jak
            liceum (liceów), technikum (techników), akwarium (akwariów) - rzeczowniki
            pochodzące z łaciny.
            Forów brzmi może dziwnie, bo liczby mnogiej forum używamy od niedawna (stosowana
            jest rzadko -
            taki też kwalifikator podają słowniki, które dopuszczają tę formę)."

>
            > PS. Ja kaca moze i dzisiaj mam, ale swoje wiem.

Ja kaca co prawda dzisiaj nie mam ale za to jestem po ciezkim dniu pracy a to
            chyba jeszcze gorsze wink

Pozdrowienia

smile

• Gość: Cariño Re: Forum / Fora - bo nie zdzierze- jeszcze raz IP: 193.133.143.* 04.02.02, 16:13
              Gość portalu: smile napisał(a):

> A oto cytat (odpowiedz ekspertki, ktora podaje tez zrodlo) z forum "za rogiem":
              > "Forum w liczbie pojedynczej się nie odmienia, w liczbie mnogiej tak: te fora,
              > tych forów. Podobnie jak liceum (liceów), technikum (techników), akwarium
              (akwariów) - rzeczowniki pochodzące z łaciny.
              > Forów brzmi może dziwnie, bo liczby mnogiej forum używamy od niedawna (stosowan
              > a jest rzadko - taki też kwalifikator podają słowniki, które dopuszczają tę
              formę)."

Drogi (a) Kropko-Kresko
              Chodzilo mi o wypowiedz EXPERTA GW (p. Kruszona), ktora 4-ego stycznia
              wypowiedziala sie na ten temat nastepujaco (watek nr 311):
              Rzeczownik forum (dyskusyjne) najczęściej występuje w liczbie pojedynczej, jeśli
              już koniecznie
              chcemy użyć liczby mnogiej, to odmienia się tak: fora, forów. Wypowiadać się
              można jednak tylko na
              forum publicznym (nie na forach publicznych).
              Larum nie ma liczby mnogiej. Opium też.

Ide spac
              • Gość: :-) Re: Forum / Fora - bo nie zdzierze- jeszcze raz IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 16:25

> Drogi (a) Kropko-Kresko
                > Chodzilo mi o wypowiedz EXPERTA GW (p. Kruszona), ktora 4-ego stycznia
                > wypowiedziala sie na ten temat nastepujaco (watek nr 311):
                > Rzeczownik forum (dyskusyjne) najczęściej występuje w liczbie pojedynczej, jeśl
                > i
                > już koniecznie
                > chcemy użyć liczby mnogiej, to odmienia się tak: fora, forów. Wypowiadać się
                > można jednak tylko na
                > forum publicznym (nie na forach publicznych).
                > Larum nie ma liczby mnogiej. Opium też.

Zeby sie Twoj humor troche choc poprawil: Wiesz od kogo jest ten cytat, ktory ja
                podalem?

Tak, zgadza sie, od nikogo innego niz od p. KRUSZONA (tyle tylko, ze z 22.01.02)!

Wiec mysle, ze jak pani Teresa pozwala sobie na tak szybka zmiane pogladow to my
                jako "nieeksperci" powinnismy sie zupelnie juz wycofac.

> Ide spac

Zanim zasniesz... mrugnij jeszcze raz tym zielonym okiem... prosze!

smile

• Gość: Cariño FORUMujmy IP: 193.133.143.* 04.02.02, 16:44
                  >
                  > Zeby sie Twoj humor troche choc poprawil: Wiesz od kogo jest ten cytat, ktory j
                  > a podalem?
                  >
                  > Tak, zgadza sie, od nikogo innego niz od p. KRUSZONA (tyle tylko, ze z 22.01.02
                  > )!
                  > Wiec mysle, ze jak pani Teresa pozwala sobie na tak szybka zmiane pogladow to m
                  > y > jako "nieeksperci" powinnismy sie zupelnie juz wycofac.
                  > >
                  > > Ide spac
                  >
                  > Zanim zasniesz... mrugnij jeszcze raz tym zielonym okiem... prosze!
                  >
                  > smile
                  >
                  Humor b. mi sie poprawil, i kac powoli zanika. Jako ze expert mowi dolna czescia
                  ciala odmieniajmy foruma na prawo, lewo, zarowno w liczbie mnogiej jak i
                  pojedynczej. Dodatkowo, proponuje wprowadzic obowiazkowe uzywanie
                  czasownika 'forumowac' przez wszystkich tutejze forumujacych .

Z przymruzeniem zielonego oka (niech strace!)

Cariño
                  Agente SuperEspecial
                  • Gość: Baloo Re: Yeeaaaaaah ! IP: *.ne.ch 04.02.02, 16:49
                    Carino nam wyzdrowiala ! Juz mozna glosniej stukac w klawiature !
                    Chyba zostane dluzej i poforumujemy...
                    Na zdrowie

PS : Sam z siebie minal, czy przedsiebralas kroki ?
                    • Gość: Cariño Re: Yeeaaaaaah ! - El guayabo IP: 193.133.143.* 04.02.02, 17:04

> Carino nam wyzdrowiala ! Juz mozna glosniej stukac w klawiature !
                      > Chyba zostane dluzej i poforumujemy...
                      > Na zdrowie
                      > > PS : Sam z siebie minal, czy przedsiebralas kroki ?

Kroki:
                      2 paczki (duze) Jelly Babies, wyzej wspomniana jajecznica (3 jajka i chyba pol
                      kostki masla - organiczne, BOSS by sie cieszy lol). to rano

lunch - nastepna paczka Jelly Babies, 2 Bacardi Breezers (lime) + nozka kurczaka
                      z KFC. Jeden BB wypity bezczelnie przy biurku na oczach przelozonego (ale
                      przelalam do szklanki wczesniej dla zmyly). El estomago, cale szczescie, mocny
                      jak u strusia.

z przymruzeniem zielonego oka

Cariño
                      Agente SuperEspecial
                      • Gość: Baloo Re: Yeeaaaaaah ! - El guayabo IP: *.ne.ch 04.02.02, 17:28
                        Sadzac z opisu przedsiebranych krokow , to ten kaczor sam minal ...
                        Niewazne, wazne ze zdrowa i ze okiem mruga jako drzewiej
                        A propos : teraz, jak juz ci lepiej, odwaze sie ci powiedziec : zagadniety Doki
                        poradzil nie pic (sic !) , a jak juz, to czekac, az przejdzie (re-sic !).
                        Nawet sie nie odwazylem powtorzyc...
                        Pa
                        Baloo
                        • Gość: Cariño Paczek IP: 193.133.143.* 04.02.02, 18:00
                          re: Doki - on chyba nigdy kaca nie mial, albo jak moj BOSS pije rumianek jak go
                          glowa boli
                          a tak ogolnie: ale pieknie zboczony watek - od klotliwych Polakow do lekarstw
                          na kaca. Sekwencja istnie senna, jak w filmach Bunuela (paczek dla
                          wtajemniczonych).

besos
                          Cariño
                          • Gość: Baloo Re: Paczek IP: *.ne.ch 04.02.02, 18:07
                            Jeszcze urzadzimy mistrzostwa w skrecaniu watkow, tylko uporaj sie z eposem ;o)
                            O Dokim - zlego slowa powiedziec nie dam ...
                            Do zobaczenia jutro, na tym forumie

Baloo
                            • Gość: Troy Re: Paczek IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 18:15
                              Przyczyniam sie do gmatwania wlasnego watku: "Ratunek" Kacowy" :
                              -Pic duzowink ale bez% bo wtedy nastepuje natychmiastowe "zatrybienie" konczace
                              sie pijanstwem
                              -sok pomidorowy z sola i pieprzem lub Tabasco
                              -Ogorki we wszystkich postaciach
                              -Lody (czynia cuda)
                              -NIE PIC KAWY!!!!

To moje sprawdzone sposoby.
                              Teraz zucam sie w wir pracy,pozdrawiam wszystkich "kacownikow",Troy
                              • Gość: Cariño Re: Paczek IP: 193.133.143.* 04.02.02, 18:26

> Przyczyniam sie do gmatwania wlasnego watku: "Ratunek" Kacowy" :
                                > -Pic duzowink ale bez% bo wtedy nastepuje natychmiastowe "zatrybienie" konczace
                                > sie pijanstwem
                                > -sok pomidorowy z sola i pieprzem lub Tabasco
                                > -Ogorki we wszystkich postaciach
                                > -Lody (czynia cuda)
                                > -NIE PIC KAWY!!!!
                                >
                                > To moje sprawdzone sposoby.
                                > Teraz zucam sie w wir pracy,pozdrawiam wszystkich "kacownikow",Troy

Swiete slowa odnosnie lodow - istne panaceum - ale przez kaca zapomnialam!
                                Ide tez sie rzucam w wir pracy (just kidding!)

Z przymruzeniem zapitego oka (spot the difference)
                                Cariño
    • karelia ochlaj? 04.02.02, 16:16
      a co wy tak sie chwalicie , ze jeden ma kaca wiekszego ni ta druga. Tez macie
      sie czym popistywac, pijusy.To wszystko sie bierze z nudow, a wziac sie do
      roboty, a pozniej jeszcze cos na czarno i na szaro. To wam sie odechce pic,
      pijaki zatwardziele. Ja tam nigdy nie bylam pijana i nie bede. Najlepiej zyc
      zdrowo i na trzezwo .A jes juz jakis lagodny lingon saft+malo % ot tak , zeby
      tylko polaskotalo w jezyk.
      Paaa K.
    • karelia Praca :-)))))? 04.02.02, 18:06
      A co to ja jakis urzad zatrudnienia , zebym prace zalatwiala? Czy wiesz ile to
      mnie kosztowalo???Pilnuje jak oka w glowie , Trzezwej !!!
      Pozdrawiam K.
    • Gość: zibi Re: Dlaczego TROYto taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 18:22
      kto ty jestes moze z grupy czleko- ksztaltnych.UJAWNIJ SIE.
      • Gość: maz Re: Dlaczego TROYto taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.arach.net.au 05.02.02, 01:09
        A jak ma sie ujawnic?????
        Czy jako Troy ,czy Maria ,czy gosc z pod znaku :- ??????
        Bo adresy nadawcy wszedzie jednakowe.
        A mowilem ze bedzie zmiana nicku.
        • Gość: Troy Re: Dlaczego TROYto taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.02, 13:02
          Gość portalu: maz napisał(a):

> A jak ma sie ujawnic?????
          > Czy jako Troy ,czy Maria ,czy gosc z pod znaku :- ??????
          > Bo adresy nadawcy wszedzie jednakowe.
          > A mowilem ze bedzie zmiana nicku.

Nick mam tylko jeden i tak
          zostanie,a moj Provider ma
          okolo 20 mln Klientow.

• Gość: mysz Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.ab.hsia.telus.net 05.02.02, 10:46
      Odwal sie, Troy.
      • Gość: Troy Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.02, 13:00
        Gość portalu: mysz napisał(a):

> Odwal sie, Troy.

Lepiej siedz cicho jak
        mysz pod miotla! wink
        • Gość: mysz Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.ab.hsia.telus.net 06.02.02, 00:59

> Gość portalu: mysz napisał(a):
          >
          > > Odwal sie, Troy.
          >
          > Lepiej siedz cicho jak
          > mysz pod miotla! wink
          Ale ja tak lubie sobie czasami popiszczec.
          • Gość: paula Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.02, 01:10
            Troy masz racje, powiem wiecej bedac w Kanadzie polka otworzyla sklep,
            zawistni rodacy aby ja wykonczyc roznosili ulotki pod kosciolem zeby u niej
            nie kupowac bo ma Aidsa. Polacy na calym swiecie nie potrafia sie zlaczyc,
            jeden drugiemu potrafi tylko swinie podlozyc. Niech zyje polska przyjazn.
            • Gość: mysz Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.ab.hsia.telus.net 06.02.02, 04:24
              Odwal sie,Paula.
              • Gość: Troy Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.02, 09:16
                Gość portalu: mysz napisał(a):

> Odwal sie,Paula.

Myszko,nie piszcz,bo zaraz przybedzie tu jakis
                Kocur wink
                • Gość: paula Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.02, 11:35
                  mysz jest doskonalm przykladem ciemnego, klotliwego obywatela Buzkolandu.
                  • Gość: Troy Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.02, 12:51
                    Gość portalu: paula napisał(a):

> mysz jest doskonalm przykladem ciemnego, klotliwego obywatela Buzkolandu.

Trzeba Myszke oswoic i nie bedzie piszczala.
                    A swoja droga,Paula to wierze,ze pani ze sklepu sie tymi pomowieniami nie
                    przejmuje. Cest la vie.
                    Pozdrowienia

• Gość: der SETKA !!!! IP: 212.219.142.* 06.02.02, 12:53
                    • Gość: mysz Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.ab.hsia.telus.net 06.02.02, 16:09

> Gość portalu: paula napisał(a):
                      >
                      > > mysz jest doskonalm przykladem ciemnego, klotliwego obywatela Buzkolandu.
                      >
                      > Trzeba Myszke oswoic i nie bedzie piszczala.
                      > A swoja droga,Paula to wierze,ze pani ze sklepu sie tymi pomowieniami nie
                      > przejmuje. Cest la vie.
                      > Pozdrowienia
                      > Odwalcie sie.A gdzie jest ten kot?

• Gość: Troy Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.02, 02:09
                        W sumie nie taki klotliwy,
                        co lubiacy zadawac rozne retoryczne pytania wink
    • Gość: jmyh Re: Dlaczego Polacy to taki ciemny,klotliwy narod ? IP: *.proxy.aol.com 11.02.02, 22:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka