Dodaj do ulubionych

moja siostra pije ocet!!!??

IP: *.visp.energis.pl 08.02.04, 15:31
moze nie prosto ze szklanki ale rozrabia go z
kefirem,twarogiem,sałatkami.Odchudza sie wiec pewnie ten ocet ma jej
pomóc...Wiecie cos na ten temat?Ocet pomaga schudnąć?czy to jest bezpieczne?
ile sie tego pije?ona ma 14 lat i sprobóje jej jakoś wytłumaczyć,tylko nie
wiem czy sie nie mylę.Moze to nie ma nic wspólnego z odchudzaniem,a ja
panikuje.Jesli to picie jest bezpieczne to wjakich ilosciach?Co mam jej
powiedziec?Potrzebuje informacji!
pozdrawiam,trzymajcie sie ciepło i uwazajcie na siebie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: + Re: moja siostra pije ocet!!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 18:02
      Kiedyś byłam w szpitalu i na przeciwko mnie leżała kobieta tak na oko 40/50
      latka - miała zrobioną jakąś tam operacje, podłoczona do różnych kroplówek i
      tego typu sprzętu i ... jak to w szpitalu bywa każdy pytał się "na co leży".
      Jej odpowiedź była mniej więcej taka: byłam w młodości głupia i piłam ocet bo
      chciałam być chuda.
      Nie znam medycznych konsekwencji picia octu - co to powoduje ale jak siostra
      chce za jakiś czas przedstawiać taki obraz kobiety jaki widziałam to jest na
      najlepszej drodze ...
      • Gość: dd jak bedziesz pila ocet to tak bedziesz wygladac... IP: *.chello.pl 17.02.04, 13:34
        www.dazy.de
    • Gość: ana Re: moja siostra pije ocet!!!?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.04, 21:21
      proponuje prosty eksperyment: kostke z kurczaka (pozostalosci z obiadu :))
      zalej octem i zobacz co sie z nia stanie po kilku dniach (z tego co pamietam ze
      szkoly, powinna zmieknac - robi wrazenie...).
    • Gość: squshi Re: moja siostra pije ocet!!!?? IP: 80.51.11.* 09.02.04, 10:10
      powstrzymaj ja.moja ciotka pila ocet aby schudnac.no i udalo sie
      ale wyladowala w szpitalu.ocet powoduje zanikanie krwinek bialych.to bardzo
      niebezpieczne.byla o wlos od smierci.pila ocet nierozcienczony kieliszek lub
      dwa dziennie.wiec porozmawiaj z siostra.a poza tym ocet niszczy caly przewod
      pokarmowy to jest kwas!!!pogadaj z siostra jak
      najszybciej.powodzenia.pozdrowionka.
      • Gość: Anxx Re: moja siostra pije ocet!!!?? IP: *.use.pl 09.02.04, 14:13
        to chooolernie szkodliwe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        prowadzi na koncu do białaczki!!!!
        niech juz lepiej pije kawe litrami, albo nawet lyka tussipect
        albo niech bierze prochy
        picie octu to samobojstwo i zwyczajna glupota
        jestem anoretyczka od 4 lat ale az tak mi rozumu nie odebralo
    • Gość: kasia Re: moja siostra pije ocet!!!?? IP: *.visp.energis.pl 09.02.04, 15:34
      serdeczne dzieki dziewczyny.nawet nie zdawaLam sobie sprawy czym to grozi! a ta
      moja wariatka tak zaczyna!chyba ją uduszę!!!DZIEKI! piszcie jak czegos sie
      dowiecie,pa
    • Gość: złośnica Re: moja siostra pije ocet!!!?? IP: 217.153.179.* 10.02.04, 17:36
      ja piłam ocet jabłkowy [1 łyżka na szklankę wody, ew. + łyżeczka miodu] ok. 2 x
      dziennie przez kilka miesięcy, schudłam i nic mi nie było i nie jest. a było to
      rok temu, więc raczej bym się już doczekała konsekwencji.
    • makowa.panienka Re: moja siostra pije ocet!!!?? 14.02.04, 15:54
      Natychmiast zawiadom rodziców! Nie wiem czy ocet pomaga schudnąć, ale wiem, że
      moja szwagierka bulimiczka wypija wodę z ogórków kiszonych, rozrabia sode w
      wodzie z octem itd. Jej organizm domaga się kwasu. Potrafi też jeść surową
      wątróbkę, mówi, że ma czasem obsesyjną potrzebę. Moze twoja siostra jest już
      chora?
    • Gość: xoxxx Re: moja siostra pije ocet!!!?? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 17:33
      nie wiedziałam ze ocet jest aż tak nie bezpieczny dla zdrowia
      • Gość: JKo Re: moja siostra pije ocet!!!?? IP: *.proxy.aol.com 14.02.04, 18:54
        Jak bylam mloda i glupia( ok.18 roku zycia), tez pilam ocet.
        Na szczescie skonczylo sie na 1 butelce.
        Mama znalazla ja w mojej szafce miedzy ubraniami.
        Tego co sie dzialo w moim domu nie chce nawet wspominac.
        Nigdy w zyciu nie widzialam tez mojego Taty tak wscieklego.
        Okazalo sie, ze w tym samym tyg. zmarla corka kolegi Taty.
        Wlasnie byla chora na a. i odchudzala sie octem.
        Lekarze nic nie mogli juz zrobic, bo wszystko bylo wyzarte przez kwas.
        Na tym wiec zakonczyla sie moja przygoda z octem.
        Na szczescie.
        Pozdrawiam i radze Ci szybko zareagowac.
        W tym przypadku jak w kazdej chorobie liczy sie czas.
    • Gość: xx Re: moja siostra pije ocet!!!?? IP: 62.108.161.* 17.02.04, 11:49
      czy dzieki piciu octu mozna na serio schudnac?
      • Gość: ola Re: moja siostra pije ocet!!!?? IP: *.chello.pl 17.02.04, 13:13
        nie to bzdura, nie sluchaj ich - one pily ocet, ale i tak malo jadly do
        tego..dlatego schudly, a myslaly, ze to ocet, picie octu prowadzi do smierci
    • Gość: jesus ocet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 14:08
      Czy oprócz mitu/nie-mitu, że po occie się chudnie (chyb jest taka ludowa
      metoda, rzeczywiście) i anorektyczki moga go pić w tym celu - czy istnieje
      jakieś zapotrzebowanie, wytwarzające się przez nieodpowiednią dietę albo jakieś
      niedobory - zapotrzebowanie na kwas? Pytam, bo ostatnio miałam straszną fazę
      na "kiszonki": kapusta kiszona, ogórki kiszone i konserwowe, grzybki w occie.
      Tak po prostu. Zwrócono mi uwagę, żebym nie spijała octu spod ogórków, a ja
      zrobiłam to odruchowo, nawet smakowało; nawet nie skojarzyłam tego z niczym.
      Czy to zabija głód, czy co? O co chodzi? Za mało mięsa? Nabiału? Tłuszczu?
      Ciekawe... Skoro mam ochotę na to, czy to jest szkodliwe? hmmm...
    • xill Re: moja siostra pije ocet!!!?? 18.02.04, 21:35
      Ocet JABŁKOWY!!!, a ściślej mówiąc zawarte w nim kwasy octowe pobudzają
      przemianę materii
      pobudzając produkcję enzymów trawiennych. Ponadto ocet zawiera witaminy i
      ważne enzymy potrzebne do przemiany materii, a także 18 aminokwasów ważnych
      dla zaopatrywania organizmu w białko. Zawarta w occie witamina C jest bardzo
      dobrze przyjmowana przez organizm ponieważ ocet rozkładany jest szybko i
      całkowicie nie zakwaszając i nie obciążając przy tym dróg moczowych. Ocet
      jabłkowy jest dodatkowo cennym źródłem potasu, który reguluje gospodarkę wodną
      komórek ciała i przyczynia się do usuwania produktów przemiany materii. Ocet
      jabłkowy pomaga również przezwyciężyć zaburzenia trawienne, z czego korzysta
      wielu podróżników w przypadku zastrzeżeń do spożywanych pokarmów. Każdy, kto
      ma trudności w zrzuceniu nadwagi lub chciałby ograniczyć spożycie słodyczy
      powinien przed posiłkami wypijać szklankę wody z 2 łyżeczkami octu jabłkowego -
      roztwór taki ogranicza apetyt. Podstawowym składnikiem "diety" octowej -
      napojem, który pomaga w przezwyciężaniu różnych schorzeń i dolegliwości jest
      Powerdrink - ocet jabłkowy z miodem:
      Powerdrink jest idealnym napojem poprawiającym samopoczucie i wpływającym
      korzystnie na zdrowie łagodząc rozmaite dolegliwości. Należy dwie łyżeczki od
      herbaty octu jabłkowego i dwie łyżeczki miodu starannie wymieszać w szklance
      wody. Miód powinien się przy tym całkowicie rozpuścić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka