mirka17 24.02.04, 10:46 Potrzebuję do napisania pracy dyplomowej fachowych artykułów o anoreksji. Najlepiej pisanych przez doświadczonych lekarzy, instytuty itp. Baaaaardzo prosze o pomoc w znalezieniu ich w necie. Mirka17 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julita123 Re: anoreksja - szukam artykułów 24.02.04, 11:40 co za problem wystarczy że wejdziecie na google i wpiszecie anoreksja otworzy wam sie tyle stronek że ciezko bedzie wam wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
mirka17 Re: anoreksja - szukam artykułów 24.02.04, 11:56 właśnie o to chodzi że ciężko wybrać, może ktoś zna konkretne adresy bez wodolejstwa... Pozdrawiam Mirka17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: navia Re: anoreksja - szukam artykułów IP: 212.33.92.* 24.02.04, 13:50 www.ocean.k.pl/anoreksja/artykuly.html www.psychologia.apl.pl/ oprócz tego w wyszukiwarce mozesz wpisywać anorexia nervosa, bulimia nervosa eating disorder, binge and purge itp. Twoja uczelnia powinna mieć też dostęp do wyszukiwarki publikacji naukowych, np. ISI Web of Science i różnych bibliotek online. Najlepiej zapytaj o to swojego opiekuna naukowego. Podałam ci przykładowe linki, które znalazłam wpisując w googlach anoreksja - artykuły, ale szukać dalej musisz sobie sama ;) Artykuły "poważne" od badziewia łatwo jest odróżnić po stylu pisania, liczbie i charakterze cytowanych pozycji, wreszcie po referencjach autora; spodziewam się, że osoba przymierzająca sie do pracy dyplomowej takie rzeczy wie, a jak nie wie, to się szybko nauczy ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
annanugaj bulimia 09.05.15, 12:33 Bulimię można pokonać. Ja daję radę, walczę cały czas. Stosuję terapię online z serwisu bulimiczka.pl. Polecam! Bulimiczki kochane, nie musicie żyć z bulimią! Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_psychomedic Re: anoreksja - szukam artykułów 11.06.15, 20:52 Warto zerknąć na www.poradniapsychologiczna.org, również w bazie BUW elektronicznej są artykuły po polsku i angielsku, ale dostęp tylko z biblioteki - to najlepsze zródło profesjonalnych publikacji. Polecamy także: www.gazeta.psychiatria.com.pl www.psychoterapiaptp.plf Życzymy powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś