Gość: agnieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 09:35 Kto mi powie ile kosztuje fluoksytyna i czy po niej naprawdę nie chce sie jeść i jest sie w lepszej formie psychicznej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ela Re: fluoksytyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:22 I jeszcze jedno: czy można normalnie się uczyć/pracować ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninia Re: fluoksytyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:19 NIe jest droga. Na recepte 20 tabletek to ok 10 zl. Jak zaczęłam brać to byłam tak niesamowicie senna ze przesypiałam całe dnie. Na szczęście to były wakacje. Przestałam mieć ochotę na seks. I w sumie nie wiedziałam co mi pomaga czy terapia, czy fluo. Wg psychiatry - fluo, moja psycholożka stawiała na mnie. Potem organizm się przyzwyczaił i mogłam w miare normalnie funkcjonowac, uczyć się itp. Teraz jestem zdrowa, ataki mam bardzo rzadko, ale akceptuję je, bo organizmowi, który reagował w ten sposób przez ponad 8 lat trudno sę odzwyczaic. Ale ja mu pomagam i jestem szczęśliwa, że jednak to piekło mam już za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~ Re: fluoksytyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:23 A jest może lepszy lek przepisywany bulimiczkom, tylko bez tych skutków ubocznych ??? Hah, jak chciałabym wierzyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jeane Re: fluoksytyna 21.10.04, 20:23 Moja przyjaciółka brała.. rzeczywiście dużo mniej chce się jeść, ale za to trudno się skoncenrtować i uczyć-nic tylko człowiek by spał:( A do tego fatalne skutki jak sie miesza z alkoholem!! Fatalne! :) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: fluoksytyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:17 Bralam na depresje polaczona z bulimia. Nie pomoglo w wyleczeniu, natomiast skutki uboczne fatalne: najgorsze - bezsennosc, kołotanie serca, suchy kaszel, który przerodził się w zanik śluzówki gbardła, zanik ochoty na seks. Nie polecam. Mimo,ze nadal jestem chora, nie wezme tego. Moze ktos zna inny lek na bulimie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: fluoksytyna IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.10.04, 23:42 Witaj, Agnieszko. Lek o którym piszesz nazywa się fluoksetyna. Biorę go od roku. W postaci handlowej seronilu. Jestem chora na bulimię i depresję pourazową. Obiawy o których piszą koleżanki w postaci kołatania serca i bezsenności istnieją ok 3 tygodnie i są normalnym skutkiem wchłaniania leku. Na mnie lek dział rewelacyjnie. Nie mam żadnych zaburzeń snu wywołanych lekiem, dostrzegam poprawe nastroju i zmianę na lepsze. Jestem pod stałą opieką psychiatry i psychologa. Jeżeli tylko lekarz uważa, że jest to lek dla Ciebie, próbuj. Lekarze wiedzą co robią. Sama pod żadnym pozorem po to nie sięgaj. To nie jest witamina C. Pozdrawiam i życzę spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś