Dodaj do ulubionych

jak mam sie zachowac

02.11.05, 21:46
W Lipsu owego roku postanowiłam się odchudzac, raz kiedy byłam sama w domu
zjkadłam płatki owsiane i z nudów chciałam je zwrócić, potem to stało sie
nawykiem niedojżc ze ograniczałam swoje dziennie zapotrzebowanie na zywnosc
to jeszcze po kazdym posiłku je zwracałam,potem mi przeszło i jadlam
normalnie poten zaczełam sie glodzic nie jadłam nic przez wiele dni az robilo
mi sie slabo,wtedy wpychałam w siebie mnostwo jedzenia i zwracalam je , teraz
jestem na etapie ze jem mało i na dodatek znowu to zwracam , mysle ze po
wypiciu kubka mleke bede gruba , nie wiem czy to gra psychiki ale moje gardło
poprostu umiera z bolu, nie wiem jak sie zachowac chcę schudnąc ale nie chcę
być chora....sama nie wiem czy moje zachowanie mozna nazwac anoreksja czy
bulimią....moze ktos mnie uswiadomi...ma 15 lat:(
Obserwuj wątek
    • czekoladka82 Re: jak mam sie zachowac 02.11.05, 22:34
      jak masz sie zachowac? przede wszystkim idz do psychologa, bo im szybciej tym
      lepiej, a zycie ucieka... szkoda go marnowac na umieranie na wlasne zyczenie.
      pozdrawiam
    • tananek Re: jak mam sie zachowac 03.11.05, 08:16
      witam
      mysle ze nie ma wiekszego znaczenia teraz jak sie nazywa zaburzenie, w tym momencie najwazniejsze jest abys jak najszybciej powiedziala o swoim problemie rodzicom i poprosila zeby poszli razem z toba do psychiatry lub psychologa, objawy o ktorych piszesz niosa bardzo negatywne skuti dla tewego organizmu i moga doprowadzic do smierci.
      zdrowia zycze
    • paulina_1979 Re: jak mam sie zachowac 03.11.05, 09:38
      kaja na miłóść Boską... nie rob tego. Nie pakuj sie w to bagno. Siedze w tym
      juz 10 lat. Zaczynalam od tego samego co Ty i mniej wiecej tez w tym wieku co
      Ty. Uwierz mi, gdybym mogla cofnelabym czas. To jest powolna smierc. Zdaje
      sobie sprawe ze jestes bardzo mloda i nie myslisz w ten sposob co ja. Ale
      posluchaj starszej kolezanki. Bulimia i anoreksja zniszczyly mi moje zycie. Na
      poczatku bylam dumna ze jestem taka chuda. Wszyscy sie pytali co robie ze
      jestem taka chuda a ja sie tym szczycilam. Potem niestety juz nie moglam sie z
      tego uwolnic. Stalo sie to moim przeklenstem. Tyle ile sie nachodzilam po
      lekarzach to tylko ja wiem. Dopiero rok temu wzielam sie na powaznie za
      leczenie po nieudanej probie samobojstwa. Słonko jak chcesz pogadac pisz do
      mnie na priva paulina_1979@gazeta.pl
      Prosze Cie rob wszystko zeby nie wchodzic w to glebiej. Zapisz sie moze na
      jakies cwiczenia albo tance. Zajmij sie czyms co lubisz... taaa... wiem ze to
      łatwo mowic.
      Wydaje mi sie ze powinnas udac sie do psychologa. Podstawy takiej choroby leza
      w dziecinstwie i tego jak Cie traktuja rodzice. Jaka jest atmosfera w domu itp,
      itd...
      Błagam Cie trzymaj sie
      Jak cos pisz. Postaram Ci sie pomoc. Wiem ze niewiele moge zrobic ale czasami
      wystarcza chociaz slowa wparcia.
      Trzymaj sie
      Paula.
      • zbrodnia Re: jak mam sie zachowac 20.12.05, 20:24
        Nie daj się.
      • angel182 Re: jak mam sie zachowac 21.12.05, 19:36
        mam tyle samo lat co Ty. zaczynalam tak samo jak Ty tyle ze 1,5 roku temu.
        dobrze znam ten strach przed przytyciem, glodowki, pozniej obzeranie i kibel.
        tak,tak moim zdaniem to chorujesz tak jak ja na anoreksje bulimiczna i powinnas
        isc do psychologa, powiedziec rodzicom. przesten sie odchudzac, na prawde nie
        warto. jestesmy mlode, mamy przed soba cale zycie i nie marnujmy go dla "niej".
        w dodatku wcale nie jestesmy przez to piekne, tylko wedlug siebie ciagle
        niezbyt idealne. jeszcze jeden dzien i kolejny kilogram i jestem lepsza, to
        moze jeszcze jeden cholerny ckilogramitd. to jest chore i ja to zrozumialam to
        lecze sie, walcze. to nasze zycie. walczmy o nie jak tylko mozemy. musisz wziac
        sie w garsc. pozdrawiam i trzymam kciuki
    • to_ona Re: jak mam sie zachowac 21.12.05, 11:03
      przede wszystkim nie szukaj pomocy tna takich forach - dlatego, że możesz się
      wciągnąć jeszcze bardziej. Wiem, coo mówię. Idz do lekarza. nie odkładaj tego,
      nie zwlekaj z tym, natychmiast, od razu - idż do lekarza. Uwierz mi , z każdym
      dniem będzie ci jeszcz etrudniej, jeszcz etrudniej i jeszcze trudniej.... Z
      każdym dniem będzie gorzej, az pewnego dnia obudzisz się zupełmnie nie nwiedząc
      = zytjesz jeszcze czy już nie. Jestes młoda, jesteś też na początku drogi -
      większość bulimiczek/anorektyczek zaczyna mniej więcej tak. Tylko, że na
      początku można to wszystko jeszcze odkręcić, później wszystko się gmatwa i jest
      ciężko porozsupływać pętelki.
      Ratuj się dziewczyno!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka