Dodaj do ulubionych

bóle w mostku

22.04.06, 23:07
Witam! Czuje od kilku dni dziwne bóle w mostku. Najbardziej ok 2 dni temu po
nocy, ale nawet kiedy zle spalam nigdy nie bolalo mnie nic centralnie w
mostku. Nie moglam kaszlec ani smiac sie zeby nie czuc bolu. W tej chwili
przechodzi ale sxczrze mowiac niepokoi mnie to. Moze miec to zwiazek z ED?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: bóle w mostku 22.04.06, 23:21
      Ból za mostkiem

Jeśli odczuwasz przeszywające bóle za mostkiem może być to oznaką na przykład
      uszkodzenia przełyku w wyniku osłabienia struktur oddzielających żołądek od
      przełyku. W warunkach fizjologicznych przejście między przełykiem i żołądkiem
      jest ściśle zamknięte i otwiera się tylko w momencie przechodzenia pokarmu.
      Czasem jednak ta regulacja zawodzi i przestrzeń to pozostaje nieznacznie
      uchylona. W takim przypadku pokarm z żołądka wymieszany z sokami trawiennymi
      powraca do przełyku. Jeżeli taka sytuacja powtarza się często kwaśny sok
      żołądkowy może uszkodzić błonę śluzową przełyku i wywołać zapalenie przełyku.
      Odczuwane jest to jako dyskomfort wywołany właśnie refluksem i rozwojem stanu
      zapalnego.

albo wybierz sobie coś z tego
      www.resmedica.pl/zdart2016.html
      • awwika Re: bóle w mostku 22.04.06, 23:41
        Nie odczuwam zadnego pieczenia ani niczego zwiaznego z przelykiem. Miewam zgage
        i wiem o co chodzi z problemami z zlodakiem czy z przelykiem. ten bol jest jak
        przy nadwyrezeniu. dzieki serdeczne za linki.
    • megris Re: bóle w mostku 23.04.06, 19:29
      Awwika nie mam pojęcia jak to jest w bólach związanych z bulimią .Sama mam
      Ane .Miewam takie bóle w nocy .Najprawdopodobniej są to nerwobóle lub w wyniku
      zaburzen elektrolitycznych .
      Moga miectez zwiazek z zagesczeniem krwi ..no i co za tym idzie z pracą serca:-/
      Uwazaj wiec na siebie
      Pozdrawiam
      • pula20 Re: bóle w mostku 23.04.06, 19:39
        Myśle ze jest to nerwoból, tez cos takiego mialam i poszlam do lekarza i
        dostalam jakies tabletki na rozluznienie i mi przeszlo:) Wiesz moze napij sie na
        noc ziółek - Melisy, jest uspakajająca i poprawia sen bardzo:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka