lusi4 22.03.03, 12:01 Zauwarzyłam ,ze na moim ciele pojawiły się pojedyncze, czarne włoski i jest ich coraz więcej.Dlaczego one mi się pojawiają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chimichanga Re: Co to jest? 22.03.03, 23:30 Podobno w bardzo zaawansowanej anorekcji to sie pojawia. Skoro pytasz na tym watku - czas chyba isc do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
pawellac Re: Co to jest? 23.03.03, 09:20 To tzw. lanugo - nadmierne owłosienie rąk i nóg - typowy objaw anoreksji. Musisz leczyć anoreksję, to zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
midm Re: Co to jest? 23.03.03, 09:56 > To tzw. lanugo - nadmierne owłosienie rąk i nóg - typowy objaw anoreksji. Oj niezupelnie, lanugo to taki meszek wlosowy, nie wiem dokladnie dlaczego sie pojawia, natomiast czarne wloski to wynik niedoboru hormonow zenskich. (Niektore kobiety bez zaburzen jedzenia, ktore maja nadmiar meskich albo przekwitaja tez to maja.) Odpowiedz Link Zgłoś
pawellac Re: Co to jest? 23.03.03, 18:26 Najlepiej, jak rzuci na to okiem lekarz np. endokrynolog. Odpowiedz Link Zgłoś
lusi4 Re: Co to jest? 25.03.03, 11:53 Dziękuję wam bardzo za odp.chyba pójdę jednak do tego lekarza. moze na serio cos ze mną nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś