01.11.06, 13:16
Wybaczcie pytanie, ale właściwie nie wiem, czy jest jakikolwiek inny sposób,
aby się tego dowiedzieć. Obawiam się, że trzy lata bulimii znacznie
nadwerężyły mój układ pokarmowy (własciwie jestem tego pewna). Udałam sie z
pewnymi problemami do internistki, ale zupełnie zignorowała informację o
mojej chorobie - wydawało się, że nie chce wchodzic w sferę, na której się
nie zna, dlatego zrezygnowałam z zadawania jej pytań na ten temat. Planuję
udać się do jakiegoś gastrologa z serią pytań, czego mogę się spodziewać ze
strony mojego organizmu po tym, co mu zafundowałam, ale chicałabym trafic do
kogoś, kto jest w tym temacie specjalistą.
Czy znacie może jakiegoś gastrologa we Wrocławiu, któremu można w tym
zakresie zaufać?
z góry dziękuję i pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • chlebrazowy to znowu ja :) ... 20.01.07, 16:14
      teraz juz wiem, że mój układ pokarmowy ma się źle i dlatego też musze udać sie
      do gastrologa w celach nie tylko informacyjnych, ale na zwykłe leczenie. Musze
      zrobić kolonoskopię (dostałam skierowanie od trzeciej z kolei, a jedynej
      mądrej, internistki, do której trafiłam), ale najpierw wolałabym pogadać ze
      specem i leczyć się u niego.
      Prosze Was raz jeszcze o informację, jeżeli możecie polecić fachowca, najlepiej
      życzliwego :]
      • apolonina13 Re: to znowu ja :) ... 20.01.07, 19:21
        ja nie polecę ale coś ci napiszę:P

od dziecka walczę z chorobą wrzodową-po kilku latach anoreksji i bulimii miała,m
        czysty przewód pokarmowy...
        teraz idę na gastroskopię(muszę z powodu wrzod.kontrolnie) i boję się czy
        wszystko jest ok bo mam gardło w strasznym stanie:/

kolonoskopia-paskudne badanie...jeśli masz problemy z załatwianiem się to
        najpierw zmień dietę-a optem jeśli się nie polepszy to idź na nie
        no chyba,że masz już wielkie problemy:/
        bardzo łatwo stać się hipohondrykiem w czasie bulimii-bo non stop coś boli,non
        sto się człowiekowi zdaje,że ma wszystko chore itp itd
        jasne organizm wysyła sygnały,żeby zacząć się leczyć ..
        trzeba je tylko uemić odczytywać...

mama nadzieje,ze po wizycie będziesz spokojna:)
        • iwek81 Re: to znowu ja :) ... 20.01.07, 19:27
          Cześć dziewczyny:)
          Ja ponad 7 lat chorowałam na bulimie(wyszłam z tego) , ale dalej obżeram sie
          jak głupia. Mam wiele problemów ze strony przewodu pokarmowego. Jak dotąd to
          byłam u irydologa, który z dna oka diagnozuje co jest. Pani doktor zauważyła
          widoczne nadżerki, osłabioną i obtłuszczoną wątrobe, jelito grubo też w
          kiepskim stanie, nawet złogi w nerkach. Spodziewałam sie tego. Najgordsze jest
          to, że nawet po tym badaniu nie moge wbić sobie do głowy ryzyka chorób jakie
          wiąże się poprzez złe odżywianie i obżeranie. W niedługim czasie będe chciała
          zdiagnozować też to z gastrologiem, ale jak narazie strach jest silniejszy;)
          • witch_84 Re: to znowu ja :) ... 20.01.07, 21:01
            Oj... kolonoskopia to zgodze sie z przedmowczynia lepiej zmien diete sprobuj
            jakies delikatne srodki wspomagajace tawienie czy cos bo to jest strasznie
            bolesne badanie. powiedz lekarzowi ze Twoje problemy wiaza sie z bulimia bo
            moze lekarz nie wiedzial skad sie to bierze i skierowal Cie na kolonoskopie :/
            bo na prawde gastroskopia przy tym badaniu to jest pikus! chociaz podobno
            chinczycy maja obowiazkowo robiona kolonoskopie w badaniach okresowych z
            pracy ;p ale tylko podobno.zycze zdrowka i powiem Ci ze ja tez czuje rozne
            powzostalosci po bulimii...
            • chlebrazowy Re: to znowu ja :) ... 21.01.07, 08:54
              Bardzo Wam dziękuję :]
              Mówiąc szczerze, do gastrologa postanowiłam się wybrać między innymi w celu
              uniknięcia tego paskudztwa. Mam nadzieję, że będzie wstanie więcej stwierdzić
              po samych objawach, może zastosuje inne sposoby leczenia, zanim wyśle mnie na
              tortury ;) licze też na zalecenia dietetyczne, które być może odciągną mnie
              chociaż na chwilę od pobulimicznego obżarstwa.
              Pozdrawiam i również życzę Wam wszytskim zdrowka :P
              • chlebrazowy Re: to znowu ja :) ... 21.01.07, 08:54

> Pozdrawiam i również życzę Wam wszytskim zdrowka :P

właściwie to na jedno wychodzi, ale zdrowia nigdy za wiele ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka