karola971 05.03.07, 15:11 Dziewczyny czy szybki spadek wagi no przez miesiac -10 kilo moze prowokowac do anoreksji?? ile wy potrafilyscie schudnąć przez miesiąc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koniec_z_tym1 Re: Mam pytanie... 05.03.07, 16:16 10 kg/miesiac to bardzo duzo, zawsze. I to musi odbic sie niekorzystnie na zdrowiu. Nie warto, uwierz. Sa rzeczy, ktorych potem nie mozna nadrobic. Np. skora - jak schudniesz zbyt szybko - moze stracic elastycznosc, pojawia sie rozstepy, na ktore nie dzialaja zadne zele i cuda. A aspekt fizyczny to jedynie wierzcholek gory lodowej przykrych nastepstw. Jak byla waga wysciowa? Bo stracic 10 kg. z 100 kg. to co innego niz stracic 10 kg. z 50 kg. A jak jest teraz? Odzywiasz sie teraz, po tym miesiacu normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
karola971 Re: Mam pytanie... 05.03.07, 16:55 Teraz to już nie ma nic......:( jestem gruba i brzydka waga 76kg:] ale ciekawi mnie ile chudną dziewczyny wciagu miesiaca np albo i dłuzszego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
agatorka Re: Mam pytanie... 05.03.07, 17:51 To chyba nie jest dobre forum do pytania o odchudzanie. Tu są dziewczyny, które popełniły błędy i wpakowały się w tarapaty. W anoreksie możesz się wpakować, jeśli twoja dieta będzie polegała na głodówkach, reszta powstaje w głowie. Jesli chcesz skótecznie i zdrowo schudnąc to mozesz nawet 50 kg, ale w maksymalnym tempie 4-5 kg na miesiąc (zwykle zdrowe diety zakałdają 3kg na miesiąc). Nie ma się co spieszyć :-) Z punktu widzenia tego forum mam dla ciebie taką radę: cokolwiek będziesz robić z wagą- broń boże nie stosuj żadnych drastycznych rozwiązań! pozdrawiam i życzę cierpliwości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koniec_z_tym1 Re: Mam pytanie... 05.03.07, 22:12 Zgadzam sie z agatorka. Anoreksja to nie dieta. I obys nigdy sie o tym sama nie przekonala. Odpowiedz Link Zgłoś
koniec_z_tym1 Re: Mam pytanie... 05.03.07, 22:23 Pokarze ci cos: www.youtube.com/watch?v=QtCWktIYxRY i nie pytaj nas wiecej ile mozna w ten sposob schudnac Odpowiedz Link Zgłoś
karola971 Re: Mam pytanie... 06.03.07, 14:55 Przepraszam że zadałam wam takie pytanie... to było naprawde z czystej ciekawoście, byłam ciekawa ile taka młoda osoba moze schudnąć w anoreksji:( Przepraszam-nie przemyslałam ze moze to być dla was bolesne a przedewszystkim wkurzające. Odpowiedz Link Zgłoś
koniec_z_tym1 Re: Mam pytanie... 06.03.07, 15:11 Wkurzylas mnie to fakt. Ale tez widze sama siebie w tobie. Mlodziutka mnie. Od miesiaca probuje sobie przypomniec jak to sie stalo? Jak to sie zaczelo? Jak to sie stalo, ze ja zdrowa, ladna, madra, lekko zaokraglona nastolatka stalam sie tym, kim sie stalam. Czemu od ponad 10 lat mam ten problem? Czemu nie szukam leku na raka, nie wspinam sie na Mont Everset, nie gram na saksofonie, nie uprawiam wyczynowo sportu? Czemu zamiast tego od ponad 10 lat walcze z urojonymi kilogramami? I mysle, ze na poczatku bylo tak jak teraz u ciebie. Cisnienie, zeby schudnac. Szybko, maksymalnie duzo, natychmiast. I nastapila jakas przedziwna akceptacja nawet tak idiotycznej i radykalej metody. Byle schudnac. I widze w tobie poczatek akceptacji kazdej metody, ktora pozwoli ci natychmiast schudnac. Bo czemu szukasz sposobu na schudniecie na forum anoreksja, bulimia? Na tym samym portalu jest tez forum diety, zdrowe odzywianie, sport. Czemu nie napisalas tam? Kazda z nas na poczatku chce tylko schudnac 5-10 kg. A potem wrocic do normalnego odzywiania i byc piekna, szczupla i szczesliwa. Ale jak wlaczysz ten guzik to moze okazac sie, ze nie potraficz go juz wylaczyc. Zobacz ile tu jest postow od kobiet, ktore od lat nie potrafia wylaczyc tego guzika. Kilkaset tysiecy. Tylko tutaj... Pytalas ile mozna schudnac. W ten sosob mozesz wazyc 20 pare kilo... Odpowiedz Link Zgłoś