Dodaj do ulubionych

wagon sypialny - pytanie

21.03.12, 15:57
witam,
jako że pierwszy raz będę jechała z dziećmi w wagonie sypialnym mam pytanie:
- czy przy zakupie biletu jest możliwość poproszenia o dwa łóżka na dole w takim przedziale?

Jadę z dwójką dzieci: jedno dziecko niepełnosprawne, drugie 4 letnie i nie wyobrażam sobie aby trzy łóżka były jedno nad drugim.
Możecie mi napisać w takim razie czy jest możliwość wyboru umiejscowienia takiego łóżka?
dziękuję
Obserwuj wątek
    • ania-bell Re: wagon sypialny - pytanie 21.03.12, 17:45
      Chyba muszę Cię zmartwić. Przedział w wagonie sypialnym jest bardzo wąski, po jednej stronie są 3 łóżka jedno nad drugim a po drugiej miejsce na bagaże i mała toaletka ze stolikiem. Raczej nie da się tam zmieścić dwóch łóżek koło siebie. Ja jadąc z 5 letnim dzieckiem poprostu spałam na jednym łóżku z dzieckiem. Nie było to za bardzo komfortowe ale dało się przeżyć jedną noc. Mogę tylko poradzić abyś spała z jednym dzieckiem na samym dole a drugie umieściła na środku. Oczywiście łóżka poza najnizej położonym zabezpieczone są pasami aby nie wypaść podczas jazdy pociągu.
    • viki711 Re: wagon sypialny - pytanie 21.03.12, 18:13
      tak to wygląda
      intercity.pl/pl/site/tlk/nocne-tlk/wagon-sypialny.html
      • ol2 Re: wagon sypialny - pytanie 21.03.12, 20:07
        hm, dzisiaj dzwoniłam do biura obsługi klienta i babka mi powiedziała, że przy zakupie biletu mam powiedzieć iż chcę dwa łóżka na dole i nie ma z tym problemu - tylko trzeba to zaznaczyć.
        • katrinka82 Re: wagon sypialny - pytanie 21.03.12, 20:55
          Potwierdzam, sypialny jest dość wąski i są to trzy łóżka jak na fotce wklejonej wcześniej.
          Radzę również wybrać dół i środek!

Pamietaj, że sypialny to nie to samo co kuszetka albo z miejscami do leżenia. Tam są po 6 łóżek w przedziale i można dwa doły brać ale nie polecam.. jak każdy weźmie dziecko to już tłoczno się robi. My jechaliśmy nad morze w 2 osoby dorosłe plus dziecko i cały przedział w sypialnym braliśmysmile zero tłoku na dworcu, wagon zamykanysmile ale cena no cóż.. za komfort się płaci..
        • nchyb Re: wagon sypialny - pytanie 22.03.12, 13:52
          > zakupie biletu mam powiedzieć iż chcę dwa łóżka na dole i nie ma z tym problemu

jak to już wyżej dziewczyny napisały - dwa miejsca na dole będziesz mieć nie w wagonie sypialnym, a w wagonie z kuszetkami, czyli miejscami do leżenia. W sypialnym po prostu w przedziale klasy 2 są 3 miejsca, a w pierwszej dwa lub jedno.
          Miłej podróży smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka