sly11 20.06.04, 12:12 mój synek ma teraz 2,5 miesiąca. Nie mam dla niego paszportu - teraz jednak mżna do krajów unii wyjechać na dowód. Czy ktoś robił dowód prawie trzymiesięcznemu dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miszka007 Re: paszport czy dowód 21.06.04, 13:44 Z tego co wiem, to lepiej jest po prostu wpisać Malucha do paszportu. Niewiele kosztuje i jest praktyczne. miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: paszport czy dowód 21.06.04, 15:10 Ale co zrobić w sytuacji ,gdzie nie zabieramy paszportu bo wjeżdżamy na dowód osobisty,do tego ten nowy gdzie nie ma wpisanego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
anyaa Re: paszport czy dowód 21.06.04, 22:24 A ja myślę, ze moze warto jednak wyrobić dziecku paszport. Koszt i formalności pewnie takie same, jak przy dowodzie, a jak Wam przyjdzie do głowy zwiedzić w przyszłości państwa spoza Unii, to na pewno sie przyda. Moja córeczka ma teraz 10 m-cy i własnie wyrabiam jej paszport. Czas oczekiwania w Warszawie to ok. 3 tygodnie, opłata 30 zł. Starszy już ma (wazny 10 lat, a zdjęcie jak niemowlęciem był) Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś