Dodaj do ulubionych

AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Litwie

05.07.12, 06:16
Będę w okolicach Sejn na weekend. Aż żal nie skorzystać z wizyty na Litwie.
Proszę o podpowiedzi jak się zorganizować. Bilety, ceny, ile czasu przeznaczyć na Aquapark, ile na Wilno/Kowno/Troki?

Obserwuj wątek
    • feniks_z_popiolu Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 05.07.12, 10:17
      Nikt nie był?
    • kubek0802 Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 05.07.12, 15:49
      W Wilnie byliśmy w listopadowy długi weekend. Fajna starówka, można chodzić długo i smakować lub przebiec (wtedy to i półtorej godz. wystarczy). Polecam wjazd na wieżę telewizyjną, jeżeli nie macie klaustrofobii, ja mam ale jakoś przeżyłam.
      Na Troki myślę że wystarczą 2 godz, chyba że skusicie się na rejs.
      W aquaparku nie byliśmy, w Kownie też nie. Cen niestety nie pamiętam, ale nie były strasznie wysokie.
      • renia266 Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 05.07.12, 22:07
        Byliśmy w zeszłym roku na wakacjach w okolicach Sejn. Na Litwie byliśmy dwa razy, raz w Wilnie raz w Druskiennikach. Jeżeli jedziesz tylko na weekend to moim zdaniem wycieczka do Wilna to jednak trochę za daleko, zajmie Wam cały dzień bo dojazd w 1 stronę to chyba ok 2, 3 godzin. Na Troki potrzeba jakieś 2 godziny, my już je kiedyś widzieliśmy więc zrezygnowalismy tym razem z odwiedzin.Najblizej jest jednak do Druskiennik. Nam bardzo się podobały, zadbane, dużo zieleni, jest dużo miejsc do spacerów, fajny park liniowy na Niemnem. W Aquaparku nie byliśmy. Ceny na Litwie takie jak w Polsce.
        • feniks_z_popiolu Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 06.07.12, 05:40
          Polską część Suwalszczyzny mam już zaliczoną w zeszłym roku więc teraz chcę do Wilna, Trok i Druskiennik. Zastanawiałam się czy zdołamy zaliczyć wszystko w jeden dzień (dzieci mam nastoletnie) ale z tego co widzę raczej się nie uda. Chyba na Druskienniki trzeba jeden dzień AquaPark obowiązkowo!
          • renia266 Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 06.07.12, 10:59
            Moim zdaniem, jeżeli wstaniecie bardzo wcześnie, to jesteście w stanie "zaliczyć" jednego dnia i Wilno i Troki. Zwiedzanie Wilna jednak siłą rzeczy i tak będzie trochę pobieżne. Ciekawy jest cmentarz polski na Rossie, ale na spokojny spacer tam też potrzeba trochę czasu, poza tym, jeżeli jedziecie z małymi dziećmi, to nie będzie dla nich raczej atrakcyjne miejsce.
            A w Trokach też spędzicie trochę czasu, w sezonie są bardzo zatłoczone, pamiętam nawet, że musieliśmy nawet swoje odczekać do kas. Poza tym zaplanowaliśmy zjeść obiad w Trokach i pomimo tego, że był bardzo smaczny, to żałowaliśmy tej decyzji, gdyż czekaliśmy na niego jakąś godzinę. Ale ogólnie warto do Trok pojechać.
            Druskienniki moim zdaniem tego samego dnia odpadają, no chyba, że chcecie cały dzień spędzić na przejazdach. Druskienniki to taka trochę leniwa miejscowość, dużo miejsc do spacerów, nam jednak bardzo się podobała. My nie byliśmy w Aquaparku ( wyglądał z zewnątrz obiecująco), ale i tak po całodniowym pobycie byliśmy bardzo zmęczeni.
            Jeżeli będziecie w okolicach Sejn to polecam - jeszcze po polskiej stroniesmile- odbudowany dworek Miłosza w Krasnogrudzie. Bardzo nam się tam podobało.
            • renia266 Cennik Aquaparku 06.07.12, 12:11
              I jeszcze znalazłam cennik:
              www.akvapark.lt/CENNIK/
              jeden lit to około 1,25 zł
              • feniks_z_popiolu Re: Cennik Aquaparku 06.07.12, 15:06
                Dziękismile. Dzieci mam już nastoletnie więc tempo zwiedzania nie takie jak z maluchami. Wilno/Kowno/Troki chyba damy radę w jeden dzień. Strona Polska tym razem mnie nie interesuje, tam mam tylko bazę noclegową, z której nie mogę nie skorzystać, taki układ.

Do strony Aquaparku dotarłam. Zastawiam, się jednak czy w 3 godziny zdążymy zaliczyć wszystkie atrakcje strefy B. Może ktoś się wypowie kto tam był?

• kontaminacja Re: Cennik Aquaparku 06.07.12, 20:36
                  Jeżeli chcecie odwiedzić te miejscowości w 1 dzień, zrezygnowałabym z Kowna. Zdecydowanie lepiej przeznaczyć ten czas na Wilno. W Kownie właściwie atrakcyjne są tylko 3 miejsca.
                • patapi Re: Cennik Aquaparku 06.07.12, 22:19
                  Na pewno nie dacie rady zaliczyć wszystkich stref w 3 godz.
                  Na 20 saun przeznacz sobie tyle czasu aby się nimi nacieszyć. A atrakcji wodnych też jest tyle , że im więcej czasu tym lepiej.
                  Ja byłam tam 2 razy i teraz jeśli bym tam miała wielką przyjemnośc dotrzeć to myślę , że 5 godzin to minimum. Do strefy saun wchodza tylko dorośli.
                  Fajny park wodny jest w Wilnie - godny bycia ok. 3-4 godz.
                  Z wielką chęcią bym się tam znowu znalazła, miło powspominać w takie upały takie miejsce!pozdrawiam
                  • feniks_z_popiolu Re: Cennik Aquaparku 08.07.12, 09:04
                    Chodzi mi o czas poświęcony tylko na baseny i zjeżdżalnie. Do saun się nie wybieramy.
                    A na zwiedzanie to i dwa tygodnie byłoby za małosmile. Jednak ja ma tylko 1-2 dni
                    • patapi Re: Cennik Aquaparku 09.07.12, 10:08
                      Kowno i Wilno w jeden dzień. Troki i Druskienniki w drugi - skoro masz 2 dni. Rezygnując z saun sporo racisz naprawdę. Ja też też tak mówiłam przed , ale ostatecznie wykupiłam od razu i na strefę saun (wykupienie później jest sporo droższe i niekalkuluje się) i bardzo dobrze zrobiłam tam jest poprostu super!
    • robertrobert1 Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 07.07.12, 18:15
      Na zwiedzenie tych miejsc potrzebujesz okolo 2 tygodni.
      • jonaska Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 29.04.15, 21:30
        czy jest tam co zjeść? tak w kostiumach?
        Czy można mieć swoje picie, jedzenie?
        Czy bilet lepiej wykupić na godziny, czy cały dzień?
        • tina1234 Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 07.05.15, 17:42
          Byliśmy w tamtym roku w AquaParku i spędziliśmy tam cały dzień. Co do jedzenia jest restauracja, je się w kostiumach, płaci przy wychodzeniu z AquaParku. Ceny obiadów bardzo przystępne, jedzenie smaczne. Bilet lepiej wykupić na cały dzień, my tak zrobiliśmy i nie załowaliśmy decyzji.
    • adi_80 Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 08.07.12, 13:12
      Polecam Druskienniki i aquapark. Miejscowość bardzo przyjemna dla rodziny z dzieckiem - my wypożyczyliśmy sobie rowerki i zjeździliśmy całą okolicę. Aqua Park - bardzo fajny, zawiera strefę dla dzieci - my wchodziliśmy na 3 godz.
      Kwatery - można znaleźć prywatne, dużo tańsze niż hotele.
      • grzalka Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 30.04.15, 12:14
        Aquapark i park linowy na jeden dzień. Wilno- my byliśmy 4 dni, Troki jeden dzień, Kowna nie odwiedzaliśmy. Byliśmy w październiku 2013.
        • jonaska Re: AquaPark Druskienniki i mała wycieczka po Lit 17.05.15, 21:31
          Nie byliśmy zachwyceni Aquaparkiem. Przyzwyczailiśmy się chyba do ciepełka w Tatralandii. Nie wiem jak sauny/laźnie, ale część dla dzieci i dorosłych bardzo przeciętna. Jednak wolimy Słowację.
          Natomiast przeurocza jest miejscowość, klimat miejsca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka