monisia74 14.01.05, 14:08 Poszukuję kwatery na spędzenie wakacji z rocznym dzieckiem w Krynicy Morskiej na początku sierpnia. Proszę podajcie swoje sprawdzone miejsca, najważniejsze to higiena i bezpieczeństwo dla małego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renatas4 Re: Krynica Morska 20.01.05, 13:12 W ubiegłym roku byliśmy w Krynicy Morskiej w ośrodku Murena, mój synek wówczas miał 1,5 roku. Duże plusy tego ośrodka to: bliskość morza (50m), twarda do niego droga dojazdowa (ważne jeżeli korzysta sie z wózka), program animacyjny dla dzieci (codziennie wieczorem po kolacji jakies atrakcje np. balik dla dzieci, ognisko, teatrzyk itp.), w ośrodku jest dużo dzieci, jest plac zabaw, więc dziecko może się integrować. Duzym minusem jest niestety cena. Mimo to w tym roku też tam się wybieramy. Adres strony to www.murena.pl Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
ewg Re: Krynica Morska 22.03.05, 00:36 Napiszcie coś o warunkach w tym ośrokdu (murena). Standardzie, wyposażeniu, itp Odpowiedz Link Zgłoś
renatas4 Re: Krynica Morska 22.03.05, 15:20 Wszystkie informacje są na ich stronie, standard jest przeciętny, dobry, pokoje (byliśmy w budynku A) odnowione, czyściutko, codziennie sprzątanie, łazienka z prysznicem, dość mała, w pokoju lodówka, TV, radio, czajnik, wyżywienie średnie (korzystaliśmy tylko ze śniadań). Plac zabaw duży, sprzęty stare, ale odmalowane. Ogólnie bylismy zadowoleni, dlatego polecam ten ośrodek, ale trzeba pamiętać, że nie jest to wysoki standard. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Krynica Morska 24.03.05, 11:31 Krynica Morska lepsza jest raczej dla kilkulatków ale dla rocznego malucha niekoniecznie. Główne atrakcje "dziecięce" w Krynicy to wesołe miasteczko, port z możliwością przejażdżki statkiem/wodolotem - dla roczniaka zbędne.... Blisko morza są raczej tylko ośrodki, kwatery są przeważnie dalej od morza, w porywach do kilometra. Znam jedną dobrą położoną w dobrym punkcie, niedaleko morza ale w jej pobliżu wyrosły aparatmentowce i zrobiło się trochę głośno, no i przy okazji wytrzebiono mnóstwo zieleni, Ośrodek "Murena" o którym pisze renatas4 też zapewnia atrakcje dla kilkulatków w ramach programu animacyjnego (jest zresztą ciekawy) ale reszta naprawdę przeciętna po wygórowanych cenach. Krynica poza jedną naprawdę równą drogą - deptaku, przy którym leży Murena, ma same dziury i wyboje i w ogóle IMHO ma design postsocjalistyczny, zaniedbane parki i zieleń, zaśmiecone i niesprzątane, nawet jedyna w miasteczku fontanna jakaś "kulawa".... Poprzednio byłam w Krynicy jakiś 8 lat? temu i naprawde nie widać zmian. Jedyny plus to taki, ze do niej najbliżej z Warszawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
inga_iga Re: Krynica Morska 24.03.05, 12:38 troszke przesadziłaś,że nie widzisz zmian po 8 latach.Jednak zmian przez te lata nazbierało sie sporo,ale faktem jest,że do super kurortu jeszcze daleka droga.Problem w tym,ze nie dotyczy to jedynie Krynicy, ale wszystkich innych kurortów nadmorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Krynica Morska 24.03.05, 13:11 Do Inga_Iga, Nie napisałam że nie ma tam ŻADNYCH zmian. Ale naprawdę trzeba ich dobrze poszukać. Jedyna widoczna gołym okiem to dobre oznaczenia obiektów tzn. drogi dojazdu do poszczególnych ośrodków, no i odnowiona kamienica na ul.Teleekspresu na wprost takiej idącej pod górkę zapomniałam w tej chwili nazwy - jakiś hotel tam jest. Co do innych kurortów.. Tak się składa, że ostatnio trochę podróżuję nad morze ze względu na leczenie klimatyczne córki i polecam Ci tak do porównania miejscowości Półwyspu Helskiego. Też byłam tam poprzednio jakieś 8 lat temu i zmiany widać tam gołym okiem. No ale to jest oczywiście moje zdanie.... Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Grazbet 25.03.05, 10:12 Czyli jesli portfel nam na to pozwoli, to nie powinniśmy sie nudzić z 4 latkiem we Władysławowie? Kurcze tez byliśmy tam jakieś 8 lat temu, a nie lubimy wylegiwać się plaży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Grazbet 25.03.05, 10:45 We Władysławowie nudzić się napewno nie będziecie... jest wiele różnych atrakcji Ale pełnia sezonu we Władysławowie to sport dla cierpliwych )...pamiętam sierpniowy dzień niesłoneczny, niezimny ale nie plażowy... na deptaku - Aleji Sportowców we Władysławowie spotkało się chyba całe wybrzeże od Karwii po Hel, dosłownie trzeba było się przepychać łokciami. Ja mieszkam w centrum Warszawy, nie dla mnie te klimaty, wolę mniejsze miejscowości no ale co kto lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Grazbet 25.03.05, 15:07 dzieki wielkie nie pocieszająca jednak perspektywa, ale zobaczymy Dziecko jedzie nad morze po raz pierwszy, moze dla niego to będzie chociaz atrakcja. Tez mieszkamy w Warszawie, nie w centrum na szczęście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luckyboy86 Nord 28.01.14, 12:04 To ja polecam Nord w Kryni na ul. Wodnej,jest czysto, fajnie, dobre a nawet bardzo dobre warunki dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś