Dodaj do ulubionych

polecam super miejsce na Słowacji

31.01.05, 21:39
Właśnie wróciliśmy ze Słowacji. Polecam gorąco. Byliśmy w pensjonacie Soltis
w Liptovskich Revucach (www.penzionsoltis.sk/index_pl.html). Jeśli
lubicie spokój, piękne widoki, dobre jedzenie i wygodę - to jest to.
Pensjonat jest nowiutki, wygodne pokoje, piękny salon z kominkiem, pokój
zabaw dla dzieci- a dla rodziców tuż obok pokój z bilardem, no i właściciele
bardzo mili . Ceny jak na ten komfort bardzo bardzo korzystne. Aha no i tuż
obok pensjonatu - 1,5 km trasa narciarska z wyciągiem - kilka osób na trasie-
dosłownie. Życzę Wam tak fantastycznych ferii, jakie i my mieliśmy.
Iza mama Olgi (2 latka)
Obserwuj wątek
    • cesarus Re: polecam super miejsce na Słowacji 01.02.05, 22:47
      a jak wyglądają ceny za dzieci?
      ania
      na ich stronie nie ma wzmianki.
      mówią po polsku? wysłałam do nich maila, ale nie wiem czy zrozumieją...
      • c_izula Re: polecam super miejsce na Słowacji 03.02.05, 00:12
        Czesc Aniu,
        Wiem, na pewno, że dzieci do 2 lat - gratis, nasza Olga ma co prawda nieco
        ponad 2..ale wiadomo nikt nie bawi się w szczegóły, byla gratis. Dzieci strasze-
        nie wiem jak to jest, ale myślę, że to kwestia do uzgodnienia.
        Osobą prowadzącą pensjonat jest pan Peter Zacik. Ja pisalam do niego po polsku,
        on do mnie po slowacku, dogadalismy sie spokojnie, mialam duzo pytan i nie bylo
        problemu. A jak nie rozumialam czegos do konca to sprawdzalam na necie- w
        slowniku slowacko-angielskim (dent.ii.fmph.uniba.sk/ui/dict.html).
        Pozdrawiam serdecznie
        Iza
    • medunia Re: polecam super miejsce na Słowacji 05.02.05, 17:24
      Cześć!
      Pensjonat wyglada bardzo fajnie, ceny też. Na stronie jest informacja, że w
      pensjonacie jest basen, ale nie ma żadnych zdjęć... Jak jest faktycznie? Jest
      ten basen? Jak wygląda? Zależy mi na czymś fajnym z basenem, bo wybieramy się z
      córcią 10 miesięczną i ja raczej ze stoku korzystać w związku z tym nie będę i
      chociaż taką atrakcję bym miała. No i jak droga? Długo jechaliście, bardzo
      męcząca?
      Będę wdzięczna za informacje.
      Pozdrawiam
      medunia
      • c_izula Re: polecam super miejsce na Słowacji 05.02.05, 23:45
        Droga Meduniu,

Basen faktycznie jest, lecz na zewnątrz...czli jednak na lato. W okolicy (od 25
        do ok 40 km) są zródła termalne- Besenova i Tartralandia (Liptowski Mikulasz)
        podobno warto- cieplo i leczniczo smile..my tam nie dotarlismy.
        Co do podróży- mineła nam dość szybko, przynajmniej tam (z powrotem jechaliśmy
        okrężną drogą, żeby jeszcze trochę pozwiedzać..zlapaliśmy gumę i był wypadek na
        drodze...więc trochę zeszło ale i tak nie byo źle)....więc tam jechaliśmy od 11
        rano do 18 po południu, drogi dobrze utrzymane- czarne, tylko ostatnie 4
        km..białe ale żadnych problemów nie było, łańcuchów nie zakładaliśmy..choć moim
        zdaniem lepiej mieć ze sobą ...tak na wszelki wypadek.
        Pozdrawiam serdecznie
        Iza
        • medunia Re: polecam super miejsce na Słowacji 06.02.05, 13:29
          Dzięki za odpowiedź!
          Nawet bez basenu jest fajnie, namiar na pewno się przyda, jeśli nie teraz, to w
          przyszłoścismile
          Pozdrawiam
          medunia
          • c_izula Re: polecam super miejsce na Słowacji 07.02.05, 20:38
            pewnie, że fajnie jest, a jaki przystojny właściciel wink

I.
            • zarebamon Re: polecam super miejsce na Słowacji 08.02.05, 10:15
              Jak s sadzisz warto tam się wybrac pod koniec maja z małymi dziećmi 1,5 do 5
              lat? Planujemy ze znajomymi wypad i rozwazamy albo Słowację albo Zakopane,
              tylko mamy dylemat gdzie będzie więcej atrakcji dla dzieci?
              Monika
              • c_izula Re: polecam super miejsce na Słowacji 08.02.05, 21:35
                Szczerze powiedziawszy Liptovskie Revuce to urocze miejsce..choc bardzo
                zaciszne i nie wiem czy pod kątem rozrywek spełniłoby Wasze oczekiwania. W
                Zakopanem atrakcji jest na pewno więcej. Ja mieszkam w Warszawie i generalnie
                tłumy ludzi bardzo mnie męczą, więc na urlop staram się wybierać miejsca
                spokojne. A mojemu dziecku sniegi po pas, pokój zabaw oraz bilard (wrzucanie
                kulek do otworow) same w sobie wystarczały wielu wrażeń. Na prawdę trudno mi
                doradzić... Śniegu w maju nie będzie..na pewno będzie pięknie...( a tak na
                marginesie mam też słabość do Zakopca mimo że tam tłumy i komercja straszna to
                jak sobie nie pojade raz na jakis czas to mi tęskno).
                Pozdrawiam
                Iza
                • zarebamon Re: polecam super miejsce na Słowacji 09.02.05, 08:26
                  No właśnie ja mam to samosmile)) Muszę raz na jakiś czas zrobić wypad do
                  Zakopcasmile) a niestety nie byłam już tam kilka latsad(( i ciągnie mnie ciągnie...
                  Znajomi napalili się na Słowację i już sama nie wiem...
                  Pozdrawiam
                  Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka