Dodaj do ulubionych

Hel i okolice...

11.07.06, 21:33
Witam,
Wybieram się na wakacje na Hel. Proszę o informacje co ciekawego można tam i
w okolicy robic, co zwiedzic itp.
Obserwuj wątek
    • aniaszew Re: Hel i okolice... 12.07.06, 08:12
      Właśnie wróciliśmy z Jastarni.Plaża nad zatoką super ,cieplutka woda ,dzieci
      łapały rybki.Nad morzem teżfajnie ale woda -lodówa.Na Helu nie byliśmy tym
      razem,ale jest tam fokinarium i jakieś muzeum, a woda podobno na tym cypelku
      najcieplejsza.W Jastarni można było wypożyczyć nad zatoką rowerki wodne czy
      deski, a dalej było lotnisko i można było polecieć na wycieczkę .natomiast po
      mieście można było pojeżdzić wynajętym rowerkiem na 4 osoby.
      Zyczę miłego wypoczynku.Nam pogoda dopsała, mam nadzieję że i wam dopisze.
    • julka1800 Re: Hel i okolice... 12.07.06, 09:50
      HEL - fokarium i latarnia morska, Władysławowo i niedalekie Chłapowo warto
      zobaczyc plaże w obu tych miejscach dla porówniania chłapowskiego klifu, w
      Chłapowie - Wąwóz, troche dalej jest zamek w Krokowej ale warto zobaczyć
      Inne jak sobie przypomnę...
      smile

• na4 Re: Hel i okolice... 12.07.06, 10:39
      a może macie jakiś dobry namiar. Planujemy wyjazd od 22.07 do 05.08. Chodzi o
      2+1 (5 latek). Szukamy przyzwoitego pokoju z łazienką, ale nie w zabójczej
      cenie.
    • ashera Re: Hel i okolice... 13.07.06, 12:59
      Co zobaczyć? Baterię cyplową, od niedawna udostępniona dla zwiedzających, w
      lasach masę bunkrów z IIWŚ, to był najbardziej umocniony teren w Polsce.
      • kuka9 Re: Hel i okolice... 13.07.06, 21:49
        bunkry są - maż mnie po nich ciągał, ale z dzieckiem nie polecam. My się
        wybieramy do Wladysławowa i juz z dzieckiem - robimy sobie wypady - na Hel,
        Rozewie, i nawet do Trójmiasta. Tylko, ze jedziemy autem więc jest latwiej się
        przemieszczać.
        • julka1800 Re: Hel i okolice... 14.07.06, 09:01
          przypomniałam sobie jeszcze jedno miejsce godne zwiedzenia, zamek w Rzucewie,
          to niestety kawalek od Helu i niezbedne jest auto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka