ulka13 14.02.07, 12:12 Czy może ktoś podać mi średnio ile kosztuje dojazd własnym samochodem nad Adriatyk? Samochód benzyna, nie mam pojęcia jak tam się za autostrady płaci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursgmo Re: Chorwacja - samochodem 14.02.07, 19:55 Ok. 1500 zł w obydwie strony , łącznie z winietkami i jazdą w samej Chorwacji przez ok. 10 dni . Najwięcej za pierwszym razem , euro baaardzo wysoko stało , dużo też za drugim razem ( więcej zwiedzania) , potem już mniej bo więcej leżakowaliśmy . Odpowiedz Link Zgłoś
paniserwusowa Re: Chorwacja - samochodem 14.02.07, 22:34 Do Zadaru z centralnej Polski jest 1200km (trasa Zakopane-Słowacja-Budapeszt- Balaton-Zagrzeb-Zadar). Jeśli masz mały samochód (nasz to Toyota Yaris) i jeździsz oszczędnie, to spalisz góra 5 litrów na setkę. Licząc cenę benzyny 4zł (cena benzyny za granicą jest zbliżona do tej u nas)za litr, wyjdzie 240zł na paliwo w jedną stronę. Dodatkowe wydatki, to winietka na Słowacji- 20zł, na Węgrzech-35zł i autostrady w Chorwacji- ok.80zł. Do Plitvickich Jezior można się pobawić w jazdę bocznymi, ale dobrymi drogami. Dalej radzimy jednak ruszyć autostradą. Łatwiej pokonać góry- są tunele (w tym jeden jest kilkunastokilometrowy-taka ciekawostka Powodzenia i szerokiej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
ulka13 Re: Chorwacja - samochodem 16.02.07, 15:32 Bardzo dziekuję, coś wiem już. Bardzo bym chciała tam pojechać Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Chorwacja - samochodem 16.02.07, 22:11 Obstawilabym ok 1000zl mniej wiecej tyle wyszlo nam w zeszlym roku. Paliwo plus winiety i oplata za autostrade.pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś