Dodaj do ulubionych

Karwia - gdzie dobre jedzenie??

19.07.07, 11:31
prośba do osób, które były w Karwi - jakie knajpki czy restauracje polecacie
z dobrym jedzonkiem? a których nie polecacie i dlaczego?
bardzo dziękuję za namiary, jedziemy na początku sierpnia z naszą trzylatką i
będziemy się żywić we własnym zakresie. Wszelkie uwagi na ten temat będą więc
dla nas cenne smile
pozdrawiam, Sylwia
Obserwuj wątek
    • viki76 Re: Karwia - gdzie dobre jedzenie?? 20.07.07, 19:08
      naprawdę nikt nie może polecić nic ciekawego?
      sad
      • epaw31 Smak babci 20.07.07, 20:09
        polecam bar Smak babci. Nie jest może zbyt elegancki ale maja tam pyszne zupy i
        drugie dania - domowe smaki. Atrakcją dla dzieci są łódki na zewnątrz. Gdy my
        bylismy w Karwi to jadło tam mnóstwo rodzin z dziecmi i to nas przekonało o
        tym miejscu. A przede wszystkim my mielismy tam blisko. Mieszkałam na ul.
        Heweliusza a to było obok. Polecam.
        • obyoby10 Re: Smak babci 25.07.07, 15:31
          22 wróciłam z Karwii, więc na świeżo: pyszne domowe jedzenie jest w Morskim
          Oku - przy głównej ulicy, niedaleko zejścia na plażę nr 42. Pomidorowa, rosół -
          naprawdę babcine smaki. Moja córka lubi tylko te dwie zupy i zanim trafilismy
          tam,nie tknęła np. zupy w barze "Pirat", czy jakoś tak ( nieco dalej).
          W "Morskim Oku" jest tez mozliwość zamówienia porcji dla dziecka - za 8 zł
          dostajesz taką mini - porcję dowolnego drugiego dania, w sam raz dla malucha.
          Pysznie karmią też w "Złotej Rybce" - rewelacyjna karkówka z grilla (13, 50
          zstaw z frytkami i pysznymi surówkami). Bardzo smaczna pizza (jeśli lubicie) i
          super miśka - petto polo (pierś zapiekana z serem i pomidorami). Polecam. Zup
          tam nie jedliśmy. Ogólnie tańsze i smaczniejsze jedzenie jest z dala
          od "centrum". W razie jakichkolwiek pytań, chętnie pomogę.
          Pozdrawiam
          • viki76 Re: Smak babci 25.07.07, 20:36
            dziękuję za namiary smilejeszcze pytanko o czas oczekiwania na stolik i na
            jedzenie? da się wytrzymać? czy trzeba się uzbroić w cierpliwość?
            a czy jakieś konkretne knajpki "omijać szerokim łukiem" żeby się nie naciąć?
            pozd. Sylwia
            • krasulas Re: Smak babci 26.07.07, 15:06
              w Złotej Rybce - polecam baaardzo - bywają problemy. Szczególnie w godzinach
              szczytu - ale naprawde tam warto. Co do Morskiego Oka - tam bywa lepiej, a
              jedzonko tez smaczne. Niestety to jedyne dwa miejsca które mogę tam polecić -
              zbyt dużego wyboru tam nie ma.
              pzdr
              A

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka