Dodaj do ulubionych

Półkolonie letnie 2012?

16.04.12, 13:55
Witam mam zamiar pierwszy raz zapisać dziecko na półkolonie letnie w Łodzi. Może ktoś doświadczony w temacie podpowie mi gdzie i kiedy szukać informacji, ile trwają turnusy i może polecicie mi jakieś ciekawe miejsce. Dziecko ma 8 lat i mieszkamy na Retkini
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monia-1976 Re: Półkolonie letnie 2012? 16.04.12, 15:14
      Witaj
      To może ja Ci podpowiem, gdyż moja córka ma 9 lat i od 2 lat uczęszcza na te same półkolonie do Pałacu Młodzieży na Retkinii. Obie jesteśmy bardzo zadowolone, a o profesjonalizmie świadczy to ze po kilku godzinach zapisów nie ma już miejsc. Zajęcie są bardzo fajne, a koszt 1 tyg to ok 60 zł ( ostatnio jakoś tyle było). Codziennie dzieci gdzieś wychodzą: kino, sala zabaw, jakieś muzeum itp. Zapisów jeszcze nie. Trzeba się dowiadywać, podobno po długim weekendzie majowym mają być. Ale trzeba dzwonić i pilnować.
      pozdrawiam Monika
      • joannab-r Re: Półkolonie letnie 2012? 24.04.12, 14:53
        Polecam półkolonie w Cotton Mill (ul.Tymienieckiego).
        Wiek dzieci 6-12lat, różne opcje tematyczne półkolonii, pozytywne miejsce.
        www.cottonmill.pl
    • ga-tka Re: Półkolonie letnie 2012? 19.04.12, 08:56
      Witaj Gustkosmile,

polecam półkolonie językowe w Stacji Nowa Gdynia. Moje dziecko, co roku uczestniczy zarówno w zimowej jak i letniej edycji i jest zadowolone. Jeden turnus trwa 5 dni (od poniedziałku do piątku). Opieka zapewniona od 7.30 do 17.30 - bardzo wygodna opcja zwłaszcza, gdy pracuje się do 16.00.Program zajęć jest urozmaicony: zajęcia z języka angielskiego, basen, kręgle, nordic walking, zajęcia taneczne, plastyczne, warsztaty teatralne... Cena: 730 zł.(w cenie całodzienne wyżywienie oraz ubezpieczenie NNW). Można otrzymać rabaty przy zapisie na dwa turnusy lub gdy zapisuje się więcej niż jedną osobę.
      Pozdrawiam
    • kamilaf77 Re: Półkolonie letnie 2012? 15.05.12, 15:59
      Ja w zeszłym roku wyslalam moje dzieciaki na Robocamp (czyli takie zajęcia z robotyki) i moge Ci je szczerze polecic, bo dzieciaki byly bardzo zadowolone smile Co prawda my jestesmy z Gdańska, ale z tego co sie orientuje, to w Łodzi też sie odbywają takie polkolonie.
    • swimspeed Re: Półkolonie letnie 2012? 18.05.12, 15:42
      Witam

Proponuje zapisać dziecko na półkolonie na sportowo pt: NARESZCIE LATO. Opiekę dziecko ma w godzinach 9-16 w tym czasie zapewniamy drugie sniadanie i obiad.
      Wolny termin: II Turnus - 9.-13.07.2012 W programie wiele atrakcji : miedzy innymi basen
      (zajęcia nauki pływania) gry i zabawy sportowe, wspinaczka, park linowy w Zgierzu. Baza Szkoła podtawowa nr 11 w zgierzu. Wiecej informacji 509-58-31-31 www.naukaplywaniazgierz.pl
    • casiak5 Re: Półkolonie letnie 2012? 20.05.12, 15:19
      Ja polecam półkolonie językowe w Family School (są przy Pl. Niepodległości). Szkoła współpracuje z OSIR Angelica i tam realizowane są zajęcia sportowe. Cenowo też wygląda to sensownie. W zeszłym roku razem z wyżywieniem kosztowało mnie to jakieś 260 zł i dziecko było bardzo zadowolne. Opieka była już od 7.30. Z tego, co widziałam to były tam dzieci już od 3 roku życia, a górna granica wieku to chyba 12 lat.
    • cottonmill Re: Półkolonie letnie 2012? 26.05.12, 11:03
      Cotton Mill Akademia Dziecięcych Talentów zaprasza na półkolonie letnie dzieci w wieku od 6 do 12 lat.

W tym roku proponujemy cztery tematy pięciodniowych turnusów:
      ***PÓŁKOLONIE ARTYSTYCZNE*** (codziennie 1,5h warsztaty manualno-plastyczne, tematyczne wycieczki) - 430,00zł;

***PÓŁKOLONIE ROBOTYCZNE*** (codziennie 2h warsztatów robotycznych z instruktorem, praca na zestawach LEGO Mindstorms NXT2.0., tematyczne wycieczki) - 530,00zł;

***PÓŁKOLONIE FILMOWE*** (codziennie 1,5h warsztatów filmowo-teatralnych, tematyczne wycieczki) - 430,00zł;

***PÓŁKOLONIE EKOLOGICZNE*** (codziennie 1,5h warsztatów ekoplastycznych, tematyczne wycieczki) - 430,00zł.

TURNUS trwa 5 dni (poniedziałek-piątek)
      Zapewniamy:
      opiekę w godzinach 8:00-16:00,
      drugie śniadania,
      obiady w restauracji "U Szwajcara",
      ciekawe wycieczki, warsztaty, zabawy w budynku i na powietrzu.

COTTON MILL
      Akademia Dziecięcych Talentów
      Łódź, Tymienieckiego 25c, lok.194
      tel.: 517 446 217, 517 446 218

Szczegóły dotyczące półkolonii na www.cottonmill.pl
      • night_irbis Re: Półkolonie letnie 2012? 05.06.12, 12:08
        Ceny macie kosmiczne, a godziny nieżyciowe. Jak już za taką cenę organizujecie te półkolonie - to chyba zakłada się, że jest to dla dzieci rodziców pracujących standardowe 8 godzin dziennie. Pracując od 8 do 16 nie jestem w stanie zaprowadzić dziecko na 8 i odebrać o 16 - bo muszę jeszcze do pracy i z pracy dojechać...
        • cottonmill Re: Półkolonie letnie 2012? 05.06.12, 12:14
          Odpowiadając napytanie: dzieci można przywozić od 7:30,a odbierać do 16:30.

Serdecznie zapraszamy dzieci do Cotton Mill na niezapomniana przygodę wakacyjną. Gwarantujemy ciekawy autorski program półkolonii - animacje, niecodzienni goście, warsztataty tematyczne, wycieczki.www.cottonmill.pl
    • citystudio Re: Półkolonie letnie 2012? 05.06.12, 20:49
      proponuję półkolonie w centrum miasta w city studio body&fitness, dużo atrakcji, opieka od 7.30 do 17, obiad, tematyczne tygodnie, www.city-studio.com.pl
      • monia-1976 Re: Półkolonie letnie 2012? 08.06.12, 15:08
        No, ale cena 350 zł za tydzień jest powalająca jak dla mnie!!! W Pałacu Młodzieży na Wyszyńskiego tydzień kosztuje 60 zł i też jest wiele atrakcji.
        pozdrawiam
        • bazia8 Re: Półkolonie letnie 2012? 18.06.12, 16:57
          tak, ale te półkolonie są zapewne dofinansowywane przez UMŁ. Koszt zajęć pewnie jest zbliżony.
    • ewcia1808 Re: Półkolonie letnie 2012? 02.07.12, 12:52
      Witam,
      Gorąco polecam Wakacyjny Klub Dziecka w sali zabaw Psotna Kraina przy ul Gibalskiego. Zajęcia dla dzieci w wieku od 4 lat odbywają się od poniedziałku do piątku w godz: 8 - 16 ale Panie są bardzo kontaktowe więc jeśli trzeba wcześniej przywieźć dziecko lub musi dłużej zostać nie ma problemów. Dzieciaki mają organizowane zajęcia muzyczne, plastyczne, techniczne, organizowane są wyjścia do kina, teatru, zoo, orgodu botanicznego, parku itp. plus oczywiście zabawa i odpoczynem w sali zabaw. Koszt to 250 zł z wyżyweniem za 5 dni. Gorąco polecam.
      Ewa.
      • zuzamon Re: Półkolonie letnie 2012? 03.07.12, 21:39
        Fajnie też w aquaparku na Fali. Dzieci aktualnie uczęszczają, sa zadowolone. Więcej info na ich stronie
    • betyka Re: Półkolonie letnie 2012? 15.07.12, 19:55
      Poszukującym ciekawych zajęć letnich mogę polecić półkolonie organizowane przez Planetare na ul. Zamorskiej 57. Nie znalazłam większego wyboru zajeć w tym rejonie Łodzi, większosć jest w centum lub na Bałutach. Mój 8 letni syn właśnie zakończył tam tydzień. Głównie ciekawe zajecia z robotyki, joga, taniec, spacery, strategiczne gry planszowe. Syn chodził tam bardzo chętnie, chciałby jeszcze dłuzej smile Panowie bardzo mili, pomocni no i b. przystępna cena. Należy tylko zorganizować dziecku jedzonko, choć mój jadł b. mało tłumacząc ze nie miał czasu smile
    • coronella Re: Półkolonie letnie 2012? 17.07.12, 10:30
      w takich wątkach najbardziej lubią logować się firmy, które takie półkolonie organizują, oczywiście każdy zachwala swoje, i i tak niczego się nie dowiesz smile
      Moje dzieci chodzą do Centrum Zajęć Pozaszkolnych nr 1 i są zachwycone. My też. Na ten rok już jest za późno, ale na przyszłość- baaardzo polecam przejrzeć ofertę właśnie Pałacu Młodzieży, ośrodków kultury i Centrum Zajęć Pozaszkolnych.
      Koszt- my płacimy 60 zł/tydzień.
      W tym mają 2 daniowy obiad i codziennie wyjścia, kino-basen-park linowy-ośrodek edukacji ekologicznej- pałac poznańskiego, itp.
      Zajęcia na miejscu też są bardzo ciekawe, warsztaty cyrkowe, plastyczne.
      Moje dzieciaki wychodzą jako jedne z ostatnich, mam nakazane przychodzic po nich o 17:00.
      Można wejść na stronę jakiegoś ośrodka i popatrzeć na rozkład.
      Ja bardzo polecam.
      • gustka3 Re: Półkolonie letnie 2012? 17.07.12, 11:58
        Ja też zapisałam synka do Centrum Zajęć Pozaszkolnych wczoraj był pierwszy dzień i wrócił zadowolony chociaż nie spotkał nikogo znajomego (Pałac Młodzieży wyjątkowo oblegany w tym roku a może zawsze tylko nie mam doświadczenia), ale i tak mam jeszcze dwa tygodnie do zagospodarowania i pozostają już chyba tylko komercyjne oferty, wszystkie faktycznie są bardzo interesujące i bardzo hmm... drogie, do tego jeszcze jako że debiutuję nie wiem jak oblegane i czy nie zadzwonią dwa dni wcześniej że nie zebrała się grupa. Ale wdzięczna jestem za wszystkie oferty i opinie
        pozdrawiam
        • betyka Re: Półkolonie letnie 2012? 17.07.12, 20:14
          W Planetarte płaciłam 50 zł za dzień. Napisałam, że cena konkurencyjna gdyż w innego tego typu placówce, same tylko zajęcia 1,5 h z robotyki plus wyżywienie i inne atrakcje w tych 8 godzinach to aż 650 zł tydzień. Mój syn był w grupce tylko 4 osobowej, grupa miała być już od 3 dzieciaczków. Dziecko zadowolone, to polecam, każdy wybierze co będzie chciał. Ja pewnie i w sierpniu zapiszę tam syna. W kazdą sobotę mają drzwi otwarte, mozna zajrzeć, ocenić, porozmawiać.
    • mosmatka Bałuty 31.07.12, 11:24
      Na Bałutach mogę polecić Twistera - sala zabaw na bałuckim rynku. Cena od 130 zł
      ( godziny 10:00-14:00) do 270 (8:00-16:00) - w cenie II śniadanie, obiad, wycieczki (np. dziś dzieci idą do zoo), zajęcia plastyczne i taneczne. Jeśli rezygnujemy z zajęć tanecznych cena jest niższa o 30 zł. Dzieci w różnym wieku, opiekunki bardzo sympatyczne. Moja córka po pierwszym dniu nie chciała wyjść wink
    • eliza_lodz Re: Półkolonie letnie 2012? 29.06.17, 22:46
      Polecam cotton mill na tymienieckiego 25c, mają mnóstwo ciekawych zajęć, profesjonalne opiekunki i konkurencyjne ceny smile warto sprawdzić: cottonmill.pl/polkolonie/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka