Dodaj do ulubionych

Restauracja - komunia

02.03.13, 20:22
Witam,
poszukuję, zastanawiam się jednak nad restauracją na komunię. Myślałam o cateringu, ale jeszcze nie wiem co zrobić na ok. 15-20 osób? Interesuje mnie okolica Bałut i Centrum, rozważam nawet Manufakturę, jest gdzie się przespacerować z dzieckiem? Jeszcze coś się znajdzie, ale może coś podpowiecie? Jakie są Wasze doświadczenie, plany? Dziękuję.
Pozdrawiam, jola
Obserwuj wątek
    • bell9 Re: Restauracja - komunia 04.03.13, 17:50
      jestem rok po komunii, osobiście robiłam w domu, wynajęłam znajomego( po gastronomiku) który mi zrobił zakupu, nagotował/npiekł potraw ( oporócz ciast), zastawił stół ( udekorował), szykował porcje do podania oraz zimne potrawy na półmiskach, sprzątnął w kuchi po swoim gotowaniu i zwrocie naczyń w międzyczasie. zostało mi do posprzątani to co podawałam po jego wyściu + stół i inne.
      Koleżanki robiły w różnych miejscach, mieszkam w innej dzielnicy niż TY, więc większość jest w południowej części Łodzi np. na Siedleckiej w bistro nowy alf ( obok widzaiłam fajną restaurację-ale nie jadłam)-zadowolona. Osobiście byłam na komunii koło Rzgowa www.odyseja.org.pl/ogrod.html. Fajne otoczenie, duzy teren, dla dzieciaków fajnie, mini zoo ale raczej z ptakami. Minusy: łączone komunie w czasie tej na której byliśmy były jeszcze dwie lub trzy. W sumie dwie na dole i dwie na górze, wspólny stól wiejski, wspólne meu dla wszystkich. potrawy równiez z grilla poza salą główną. Jedzenie, no cóz jadłam lepsze. W cenie był ilizjonista dla dzieci.
      Jakies zajazdy dzieczyny wynajmowały, lokale pod Łodzią, w Hortexie tam gdzie ta duża kawiarnia jest wydzielona sala- koleżanka zadowolona. Sala na Śląskiej, szkoła gastronomiczna.Jedna znajoma robiła w zoo, mają taką salkę, ale nie wiem skąd jedzenie, musiałbym ją podpytać-pewnie catering- w cenie mieli zwiedzanie zoo z przewodnikiem i nie wiem jak z wejściem do zoo czy w cenie wynajmu sali czy iddzielnie ( na wynajęcie na urodziny płatność oddzielnie). Aha widziałm równiez ozrganizowaną komunię w ogrodzie botanicznym, wejście od Retkińskiej: w miejscu wyznaczonym -miejsce na ognisko-były poustawiane stoły, na pewno catering i chyba było zadaszone. tyle moich wspomnień

U mnie w domu było 10 osób dorosłych+4 dzieci, które pojadły, pobawiły się i poszły na dwór smile. Z menu miałam obiad dwudaniowy + sporo zakąsek, pieczonych mięs, sałatek. na deser lody, tort i ciasto. Kolega wiedział ile czego na osobę w związku z tym zostało mi jedzenia ale nie tyle abym wyrzuciała.
    • binkaa Re: Restauracja - komunia 04.03.13, 18:00
      ja robiłam w mieszkaniu
      na 14 osób + dzieci
      nie było może luźno, ale przyjemnie, tanio i rodzinnie smile
      • bursz Re: Restauracja - komunia 05.03.13, 11:16
        Witam,
        dziękuję,
        binkaa kto Ci pomógł gotować? Nie wyobrażam sobie ubranie 2 dzieci, ogarnięcie chaty, nakrycie,gotowanie, bałagan. Robię raczej w domu biorę polecony catering Bankiet, instalują się w garażu. Mam ogród, trampolinę, zwierzaki, duży salon.
        pozdrawiam,jola
        • clio_1 Re: Restauracja - komunia 05.03.13, 11:49
          Zobacz Analogię przy Starym Rynku
    • prawdziwyprzemus Re: Restauracja - komunia 21.01.16, 14:41
      Polecam Gęsi Puch - bardzo dobra obsługa i przyjemne wnętrza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka