Dodaj do ulubionych

zaręczyny

18.09.11, 01:43
Proszę o konstruktywną poradę w dwóch związanych ze sobą kwestiach:
1. Czy ktoś może polecić sklepy w Krakowie, gdzie są pierścionki zaręczynowe po przystępnej cenie (ok. 500 zł)? Nie mówię tu o komisach (brrr...), gdzie nawet za 50 zł można "coś" kupić. Ponadto interesuje mnie, czy w takim sklepie trzeba czekać kilka dni na wyrób pierścionka, czy dostaję gotowy od ręki.
2. Zaręczyny. Moja partnerka wyjeżdża na następny weekend i myślałem, żeby wręczyć jej pierścionek zaraz po przyjeździe - bukiet, świece, itp. Tylko nie wiem czy to akurat dobry pomysł - będzie zmęczona po kilkugodzinnej podróży. Jako że mieszkamy razem, ciężko byłoby przeprowadzić mi całą "akcję" w taki zwykły dzień zaraz po pracy. Wręczenie pierścionka w miejscu publicznym raczej nie wchodzi w rachubę - wolałbym, aby to się odbyło kamerlanie, w cztery oczy. Jakie jest Wasze zdanie? Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • clas_sic Re: zaręczyny 18.09.11, 09:30
      a wiesz jaki rozmiar? To po pierwsze... a po drugie nie ryzykuj kupna SAM. Znam kilka dziewczyn, które gustem partnera wcale nie były zachwycone. Więc jak kupisz za duży albo za mały pierścionek a do tego jej się nie będzie podobał to zamiast zaręczyn będzie klapa, jak przyjdzie wymieniać pierścionek.
      • nihilnovi2907 Re: zaręczyny 18.09.11, 17:30
        Z rozmiarem to jest niestety lekki problem, bo nie bardzo wiem... Też się zastanawiałem, czy z nią wybierać pierścionek, ale wtedy odpadnie element niespodzianki, bo będę musiał jej wcześniej zakomunikować o swoich planach. Coś za coś.
        • beata_tyszkielich Re: zaręczyny 18.09.11, 19:48
          To weż pierścionek jaki nosi i idż z nim do jubilera. Plus koleżanka,siostra albo mama narzeczonej. Jak kupisz jakieś badziewie to nie powie Ci tego wprost tylko obgada wśród znajomych. Więc nie ryzykuj.
        • beata_tyszkielich [...] 18.09.11, 22:37
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • seven Re: zaręczyny 18.09.11, 23:56
            no no, jakie mocne słowa.
          • nihilnovi2907 Re: zaręczyny 19.09.11, 00:35
            Dzięki za te rady, chociaż z jej koleżanką/siostrą/mamą będzie problem, bo takich w zasadzie tutaj nie posiada.
            Mój mail: nihil_novi2011@interia.eu
            • zielonki Re: zaręczyny 19.09.11, 23:36
              Najważniejsze to abyś. kupił pierścionek z przedłużoną. opcją. zwrotu. a kwlaty kup naturalne. Latem są. tańsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka