Dodaj do ulubionych

Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a

• elise81 Ekipa remontowa - poprawki po ekipie 19.12.08, 19:38
      Witam,
      Mamy do poprawy 3 ściany. Są na nich placki i trzeba je wygładzić oraz
      pomalować.Sami już nie mamy siły na poprawki.
      Może ktoś ma numer do fachowca co robi na osiedlu i mógłby nam pomóc?
      Niestety niektórzy fachowcy to tylko kasę biorą ale zrobić nie potrafią.
      Podrzućcie jakiś namiar na maila darmik@poczta.fm.
      • Gość: Gosia Re: Ekipa remontowa - poprawki po ekipie IP: 213.77.117.* 04.01.09, 16:44
        Czy bl 5 ma już pozwolenie na użytkowanie.
        • Gość: Lola kupię komórke lokatorską w bloku 100C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:43
          Może ktoś z Państwa ma na sprzedaż komórkę lokatorską w bloku nr 100C jestem zainteresowana kupnem
          • Gość: pole droga i śmietnik IP: *.gprs.plus.pl 30.01.09, 23:51
            Co myślicie o drodze dojazdowej do bl.EFG i o ciągle pełnym
            śmietniku?
            • Gość: marek Re: droga i śmietnik IP: *.naszasiec.net 02.02.09, 16:05
              ta droga to delikatnie mowiac jakis koszmar(szczegolnie jak pada) i
              cos mi sie wydaje ze agmen nie zamierza w najblizszej przyszlosci
              nic z tym zrobic, najciekawsze jest jednak to ze nikt w tej sprawie
              nie podejmuje zadnych dzialan(mowie o mieszkancach), przeciez
              deweloper nie ma prawa oddawac budynkow bez drogi dojazdowej wiec
              moze w koncu cos zrobimy i zaprotestujemy, oni wzieli od nas za to
              pieniadze!
              • Gość: GS Re: droga i śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 09:30
                To takie bzdurne gadanie. I tak gó... zrobicie w tej sprawie więc po
                co ta dyskuja. Burza w szklance wody i nic poza tym. Mi nie
                przeszkadza ani droga ani ochrona chociaż jestem też tak jak Wy
                mieszkańcem. Gdzie indziej jest znacznie gorzej więc faktycznie
                macie dużo problemów do jęczenia. Skoro po kilku miesiacach pojawił
                się dopiero 1 problem który zapewne nie jest problemem to chyba nie
                jest tak źle? Jeśli widziałeś kogoś z pracowników ochrony z tego co
                wnioskuję pod wpływem alkoholu to nie wiesz gdzie sie to zgłasza???
                • Gość: Wojtek Re: droga i śmietnik IP: *.ghnet.pl 04.02.09, 00:04
                  Ze tobie nic nie przeszkadza to mnie tez ..........obchodzi odezwal sie obronca wiadomej firmy.
                  • Gość: michal Re: droga i śmietnik IP: *.naszasiec.net 04.02.09, 08:18
                    kolega GS pewnie pracuje dla Agmenu bo nie wierze zeby kto inny byl
                    szczesliwy z powodu tej drogi, ciekawe czy kiedykolwiek przeszedl ja
                    pieszo szczegolnie w dni deszczowe bo samochodem terenowym pewnie
                    bez problemu mozna przejechac, jedno jest pewne urząd architektury
                    udzielając pozwolenia na budowę ani też nadzór budowlany udzielając
                    pozwolenia na użytkowanie na pewno takiej drogi nie zatwierdzi
                    • Gość: baska Re: droga i śmietnik IP: 213.77.32.* 04.02.09, 08:47
                      Jestem mieszkancem, wkurza mnie Agmen ktory nic nie robi, zglaszane klopoty z
                      winda naprawia juz 3 miesiac.
                      Zapraszam wszystkich na forum ludzi z 3 pierwszych blokow.
                      Prosze popatrzec jak przez kilka lat walczyli z agmenem...bezskutecznie.
                      Od kilku dni maja wlasnego zarzadce i od razu widac zmiane dziala.
                      Nie wiem jak Panstwa, ale mnie drazni placenie za bezmyslnosc, bezczelnosc i
                      glupawa Panienke z biura.
                      Tylko niestety, zeby cokolwiek zmienic, potrzebne jest wiecej osob a z tego co
                      widze wieczorami w kazdym z blokow swieci sie raptem po kilka okien.
                      • Gość: GS Re: droga i śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 13:22
                        Ale chyba wiecie, że nic oprócz narzekania nie możecie zrobić? Bo
                        jesli byście coś mogli zrobić to byście zrobili choćby po to by
                        komuś zrobić na złość. Prostackie jest podejście polegajace na tym
                        że każda osoba mające inne zdanie niż Wy jest pracownikiem agmenu.
                        Nie wydaje mi się też aby ktokolwiek pracujacy w agmenie (z osób z
                        którymi ja miałem styczność) z panią z biura na czele był
                        niekompetentny lub bezczelny a tym bardziej bezmyślny. Cenię sobie
                        ich profesjonalizm oraz zdaję sobie sprawę że są tylko ludzmi więc
                        jak każdemu i im może przydazyć się czasami błąd. Uwazam również że
                        jesli ktoś widzi wszystko w czarnych kolorach to życie udowodni mu
                        że ma rację.
                        • Gość: zirytowany Re: droga i śmietnik IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.09, 18:47
                          Człowiek człowiekiem ale pewne standardy powinny być spełnione, no chyba ze cena mieszkań była tak niska, że zgadzamy sie teraz na "polną drogę i tworzenie się wysypiska śmieci" Wiec proszę nie pisać o profesjonalizmie i staraniach administracji, których w ogóle nie widać. Irytuje mnie również czas reakcji na zgłaszane usterki i prośby... Czy dobry dojazd to jest coś ponad standard? ....

"Nigdy nie kłóć się z głupcem - ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
                      • Gość: Realista Re: droga i śmietnik, Zmiana zarządcy, BRAM IP: *.if-pan.krakow.pl 05.02.09, 09:44
                        Noo, faktycznie widać poprawę,
                        brama w budynku 100 nie zamyka się po przejeździe samochodu, i tak to trwa....
                        A na marginesie to ludzie którzy używają przejazdu pod blokiem 100, w takiej
                        sytuacji mogliby popatrzeć za siebie i zamknąć bramę pilotem.
                        Ale widocznie im to zwisa. Mieszkańcom bloku 100 nie zwisa.
                        Otwarta brama równa się bezproblemowe wejście do bloku, nie tylko dla mieszkańców.
                        Więc jest prośba: KIEROWCY POPATRZCIE ZA SIEBIE I EWENTUALNIE ZAMKNIJCIE BRAMĘ
                        PILOTEM. To nie boli.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: GS Re: droga i śmietnik, Zmiana zarządcy, BRAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 12:32
                          Mają nowego zarządcę a bramka przy domofonach nadal nie naprawiona.
                          Od kilku dni nawet nie mam tam zamka.
                          • Gość: pawlitos zmiany dopiero nastepuja IP: *.ghnet.pl 05.02.09, 15:51

Nowy zarzadca jest od 1 lutego minęlo zaledwie kilka dni a ty juz
                            sie spodziewasz cudu. Zycze Tobie tylko abys przekonał sie na
                            własnej skórze jak działa Agmen i odczuł tego skutki.

Ludzie tacy jak ty potrafia tylko narzekac ale nie robia nic aby
                            zmienic. Kwestia czasu równiez jest to co was czeka na nowym osiedlu.
                          • Gość: Luka Re: droga i śmietnik, Zmiana zarządcy, BRAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 16:11
                            Z tego co wiem, to nowy zarzadca jest w trakcie obejmowania blokow.
                            I chwile potrwa nim wszystko ogarnie.
                            Co jak co - 3 bloki i kilkadziesiat mieszkan to dosc duzo
                            dokumentacji i spraw do uporzadkowania.

A czy ktos cos wie o tym, ze poprzedni zarzadca (AGMEN) zabiera z
                            soba zainstalowane na budynkach kamery?? To one nie byly juz
                            zaplacone??
                            • Gość: pawlitos sprawa kamer IP: *.ghnet.pl 05.02.09, 17:35

Jesli chodzi o sprawę kamer na blokach to jest prawda. Podczas
                              przyjmowania dokumentacji technicznej bloków, gdzie osobiscie
                              uczestniczyłem dowiedzilesmy się,że Pan Oberkiewicz dzioałając jako
                              zarządca był tak łaskawy,że kupił kamery z własnych pieniążków i
                              przez 3 lata my jako mieszkańcy wspólnot nic za to nie płacimy.
                              Pomijam fakt,że korzystał z bloków należacych do wspólnoty a ta nie
                              jest jego własnością prywatną!!! Agmen nie posiada również żadnej
                              umowy z nami oraz nie chciał okazać dokumentów na zakup kamer.
                              Wniosej jest jeden,że kosztem naszych wspólnot były generowane
                              prywtne koszty Agmenu kosztem naszych wspólnot. Na szereg pytań z
                              naszej strony, pełnomocnik p.Oberkiewicza nie mógł znaleźc
                              sensownych odpowiedzi na nasze pytania a rezultatem jest ściągnięcie
                              kamer z naszych bloków do 15 marca 2009r.

Co do przyjęcia budynków to ten proces cały czas trwa. Przed godziną
                              przyjeliśmy dopiero dokumentację ksiegową naszych wspołnot. W dniu
                              wczorajszym wymówiliśmy w trybie natychmiastowym umowy z firma
                              ochroniarską, konserwatorem, oraz sprzątającą.

A do tego złośliwca co pyta o furtkę, to chciałbym zaznaczyć,że
                              powiniene Pan/Pani sie cieszyć,że jest jeszcze otwarta ponieważ jak
                              wymienimy furtkę na nową (juz poczynione zostały stosowne kroki),
                              będzie Pan/Pani prosic pierwszy(-a) o klucz lub bedzie Pan/Pani
                              chodził(-a) tym błotem, którym Agmen wam na chwilę obecną może
                              zaoferować.

Złośliwości proszę zachowac dla siebie!!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: Luka Re: sprawa kamer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 09:50
                                Nie do konca rozumiem ta kwestie kamer.
                                Skoro Agmen je kupil za swoje to on tez polacil za ich utrzymanie...
                                No chyba, ze niby placil sam a tak naprawde finansowane to bylo z
                                pieniedzy wspolnoty????

Czy kwestia wypowiedzenia umowy ochronie, konserwatorowi i f.
                                sprzatajacej juz zapadla?
                                Jesli tak, to czy mamy juz wybranych innych wykonawcow tych uslug???
                                • Gość: pawlitos kamery cd. IP: *.ghnet.pl 06.02.09, 17:52
                                  kamery na blokach wspólnoty 100 oraz 100A zostały założone wg.
                                  decyzji Agmenu. Nikt nie pytał mieszkańców o te kamery i jak sie
                                  wprowadziliśmy to juz one były. Obraz z tych kamer był tak mierny,że
                                  w życiu nikt by sie na nich nie rozpoznał a co dopiero gdy coś by
                                  się działo. Niby były prowadzone nagrania w różnych interwałach
                                  czasowych tak twierdzi Pałnomocnik Pana Oberkiewicza ale nikt takich
                                  nagrań nie widział, nieważne.

Przy przejęciu dokumentacji technicznej, pełnomocnik w złości na
                                  nasze pytania, nie udzielał wyczerpujących odpowiedzi a wrecz
                                  przeciwnie unikał odpowiedzi takze wspołpraca tego Pana jest takze
                                  na miernym poziomie. Finałem tej rozmowy było nakaz natychmiastowego
                                  usunięcia tych kamer z budynków wydany przez pałnomocnika Agmenu
                                  przez jakiegos pracownika.

Szanowni Państwo jest szereg watpliwości co do działalności bieżącej
                                  Agmenu ale to zostawie dla siebie a Państwa przestrzegam przed
                                  nadmiernym optymizmem co do firmy Agmen jako przyszłych mieszkańców.

Zdaję sobie doskonale sprawe,że i to forum czytają pracownicy Agmenu
                                  tak jak nasze osiedlowe bloku 100; 100A oraz 100B
                                  • Gość: Luka Ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 10:22
                                    Kto wybieral ta ochrone ktora teraz mamy????
                                    Przeciez to jakas firma krzak.
                                    Nawet chyba patrolu swojego nie maja!
                                    • Gość: GS Re: Ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 14:27
                                      Wybierał zapewne agmen. To nie jest firma krzak - działają na rynku
                                      usług ochrony od kilku lub kilkunastu lat. Z tego co mi sie wydaje
                                      raczej specjalizują się w ochronie stacjonarnej co pewnie ma wpływ
                                      na to iż nie mają tyle patroli jak na przykład juventus czy impel.
                                      • Gość: Luke Re: Ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 16:55
                                        Raczej nie mogl wybierac AGMEN skoro sie zmienil zarzadca.
                                        Coz... Moze i nei firma krzak, ale ciekawe w ile dojedzie patrol
                                        gdyby cos sie dzialo.
                                        W koncu za to placimy. A skoro placimy to chyba ta ochrona powinna
                                        miec jakis patrol w pogotowiu gdyby jakies lebki sie zbieraly. No
                                        chyba ze postawia u nas na osiedlu supermena ;)
                                        • Gość: GS Re: Ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 11:34
                                          Czyli jest jakaś nowa firma? Ja do tej pory widziałem tylko
                                          pracowników firmy sold. A jak nazywa się ta nowa firma?
                                          • Gość: Luke Re: Ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 17:00
                                            A na ktorej czesci osiedla? Tej starej czy tej nowej widziales SOLD?
                                            (a nie SOLID ?)
                                            • Gość: GS Re: Ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 09:57
                                              Solid. Obie firmy mi się mylą bo nazwy ich są zbliżone.
                                  • Gość: grzesiek Re: kamery cd. IP: *.ghnet.pl 13.02.09, 16:26
                                    Niedługo to pieprzony agmen dachy z bloków posciaga bo przieciez tez są oberkiewicza a nie wspolnoty ,droga nie nasza .pewnie smietnik tez na odchodne rozbierze bo tez jego
                                    • Gość: grzesiek Re: kamery cd. IP: *.ghnet.pl 13.02.09, 16:35
                                      Podobno agmen ma tez drzwi wejsciowe do klatek posciagac bo to tez jego aha i jeszcze nędzne krzaczki ma wykopac bo tez sa jego.Jeszcze tak pazernego dewelopera nie widzialem.
                                  • domino-7 Re: kamery cd. 14.05.09, 09:00
                                    hej! mieszkańcy bloków na radzikowskiego jak Wam się mieszka na
                                    parterach z tarasami?
                                    • Gość: pytajnik Re: kamery cd. IP: *.ghnet.pl 14.05.09, 22:03
                                      tak jak na samej górze bez tarasu :)
                                      • Gość: GS Plac zabaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 11:48
                                        Mam pytanie. Gdzie na terenie tego pieknego osiedla mogą bawić się
                                        dzieci? Wydaje mi się że tylko 2 miejsca ewentualnie są
                                        przystosowane. Miejsce gdzie znajdują się pojemniki na śmieci bo
                                        nawet nie ma jakiejś wiaty na te pojemniki (można bawić się w nich
                                        np. w chowanego) oraz drugie miejsce to tory.
                                        • Gość: [100F]robZac Re: Plac zabaw IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 15.06.09, 11:04
                                          Witam! Między blokami powstało jakieś sprytne wygrodzenie. Może to będzie
                                          to docelowe miejsce? Z resztą już dawno powinno być to zorganizowane,
                                          przecież osiedle w użytkowaniu jest przeszło pół roku. O zagospodarowaniu
                                          śmietnika nie wspomnę... Co robi Zarządca??
                                  • Gość: Gosc69 Re: kamery cd. IP: *.10.12.245.ipv4.supernova.orange.pl 01.06.23, 08:50
                                    Czy ktoś wie...jak nazywał się pełnomocnik p. OBERKIEWICZA?
                              • Gość: rafal Re: sprawa kamer IP: *.naszasiec.net 06.02.09, 10:26
                                Witam Kolege, jestem mieszkancem w nowych blokach i chcialbym
                                zapytac o kilka spraw ale nie na ogolnym forum, dlatego mam prosbe
                                czy moglbys podac Swoj prywtny mail, z gory dziekuje - Rafal
                                • Gość: rafal Re: sprawa kamer IP: *.naszasiec.net 06.02.09, 10:28
                                  prosbe kierowalem do Kolegi "pawlitos"
                                  • Gość: pawlitos z miłą chęcia odpowiem na pytania IP: *.ghnet.pl 06.02.09, 16:34
                                    pawlitos@poczta.onet.pl
                                    • Gość: pawlitos problemy w nowych blokach IP: *.ghnet.pl 06.02.09, 17:39

Widzicie Szanowni Państwo, jeszcze nawet sie dobrze nie
                                      wprowadziliście do nowych bloków a problemów z dnia na dzień wam
                                      przybywa.

Grono mieszkańców starych bloków równiez miało problem z zalaniami:
                                      stropów, ściań oraz notorycznie zalewanych garaży pod budynkami.
                                      Część z nich naprawiała wyrządzone szkody na swój prywatny koszt co
                                      wg mnie jest nie do przyjęcia. Zarówno Państwo jak i my w starych
                                      blokach zapłaciliśmy kolosalne sumy za lokale mieszkalne. Prawda
                                      jest taka,że Agmen wasze bloki robił w pośpiechu, deszczu, śniegu i
                                      wietrze a teraz wychodzi sprawa grzyba na ścianie, zalań kondygnacji.

Nie odpuszczajcie Państwo i piszcie do nich na piśmie, wymagajcie
                                      natychmiastowej reakcji, dzwoncie i pytajcie?

Pan Oberkiewicz obstawił sie pięknymi paniami (czy to tu na ul.
                                      Radzikowskiego czy na ul. Szpitalnej), ze słodki głosem ale One nie
                                      przyjdą do Państwa i nie naprawią szkód, jedynie zamydlą sprawę,
                                      zrobią słodką minę i będą czarowały,że sie skontakuje podwykonawca z
                                      Państwem, który naprawi szkodę.

Nie na tym rzecz polega!!!!!!!!!
                • Gość: janek Re: droga i śmietnik IP: *.ghnet.pl 11.02.09, 19:44
                  Mam nadzieje ze ten GS to jednyny taki mieszkaniec osiedla,bo jakby wiecej takich przygłupów tu zamieszkalo to trzeba by szybko zmienic miejsce zamieszkania
                  • Gość: GS Re: droga i śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 08:34
                    Dziękuję Janku za dogłębną analizę mojej inteligencji. Na pewno
                    jeden większy przygłup odemnie by się znalazł więc jesli musisz to
                    się wyprowadzaj. Najlepiej do domku jednorodzinnego. Tam z pewnością
                    zbyt dużo przygłupów nie spotkasz. Szkoda że w zwiazku z brakiem
                    jakiejkolwiek mozliwości działania zadawalasz się obrażaniem ludzi,
                    którzy odważyli się na posiadanie innej opinii. Ciekawe czy jesteś
                    również rasistą oraz faszystą.
                    Jesli możesz zrobić cokolwiek to rób to a jesli nie możesz zrobić
                    nic to dalej możesz ze mną polemizować w swój bardzo mądry i
                    wyszukany sposób.
              • Gość: GórkaNarodowa Re: droga i śmietnik IP: *.236.spine.pl 04.02.09, 18:53
                Nie ma prawa?! To proponuję przejechać się i zobaczyć "drogę" na ul.
                Grabczaka (szergówki).
                • Gość: pawlitos witam serdecznie nowych sąsiadów IP: *.ghnet.pl 04.02.09, 20:16
                  Witam serdecznie nowych sąsiadów. Szanowni Państwo moim zamiarem nie
                  jest narzekanie na Agmen bo nic tym nie zrobicie, chciałbym jedynie
                  Państwa ustrzec przed problemami jakie mieliśmy w blokach wczesnie
                  oddanych. Proszę nie odpuszczac MBI Agmen i bacznie patrzeć im na
                  ręce. Prawda jest taka,że Państwo macie narzuconego zarządce w
                  postacie osoby Pana Oberkiewicza i to on decyduje o wszystkim co na
                  waszym osiedlu sie dzieje i bedzie sie działo. Nikt z Państwa nie
                  będzie miał wpływu na podpisywane umowy z dostawcami usług. Zakres
                  umów oraz zakres odpowiedzialności w tych umowach jest tak pisany
                  skrótowo i praktycznie z nich nic nie wynika także nie ma możliwości
                  póżniej egzekwowania roszczeń i nalezności za błednie wykonane umowy
                  lub wogóle wykonanie ich ale na bardzo niskim poziomie. Pewne koszty
                  w zaproponowanych budżetach rocznych są wpisane tak aby potencjalny
                  mieszkaniec miał jasność,że wszystko jest ok ale za pewne czynności
                  tj. przegląd kominiarski który powinnien sie wliczac w roczny
                  przegląd budynku jest wpisany jako osobna pozycja co skutkuje
                  podwójna opłatą za ta samą czynność. Ponadto jest jeszcze sporo
                  spraw, które budzą wątpliwość w stosunku do zarządzania przez Agmen.

Moja sugestia to kontrolujcie wasze wydatki poprzez wglad w
                  dokumentację jak równiez faktury w siedzibie Agmenu. Pytajcie i
                  oczekujcie wyjaśnień.

Nie popełniajcie tego samego błedu co my.
                  • Gość: pawlitos forum bloków 100; 100A; 100B IP: *.ghnet.pl 04.02.09, 21:08
                    radzikowskiego100.pun.pl/forums.php - prosze samemu sie
                    przekonać jakie problemy były z MBI Agmen
                  • Gość: pawlitos forum bloków 100; 100A; 100B IP: *.ghnet.pl 04.02.09, 21:11

szanowni Państwo proszę samemu sie przekonać o naszych problemach -
                    radzikowskiego100.pun.pl/forums.php
                    • Gość: woodu Grzyb na scianie blok 100F IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.02.09, 04:27
                      Po kilku dniach gdy nikogo nie bylo w mieszkaniu , na scianie i suficie w rogu
                      mieszkania pojawil sie grzyb. Mieszkanie nademna jest wezsze i uskok pokryty
                      jest spadzistym dachem, byc moze zbyt cienka izolacja termiczna......dodatkow
                      widoczne sa klopoty z wentylacja mieszkania na szybach pojawia sie obfita
                      wilgoc, o tyle dokuczliwa ze na podlodze robia sie male kałuze. Czy u panstwa
                      pojawilo sie cos rownie niepokojacego ? Jak byla rekcja ze strony administracji?

• Gość: n4ci4 Re: Grzyb na scianie blok 100F IP: *.ghnet.pl 17.08.09, 19:28
                        I jak się rozwiązała sprawa grzyba?? Czy u innych sąsiadów w bloku
                        100F również się pojawił ??
                • Gość: robzac wpis do KW IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 11.02.09, 14:51
                  Witam!
                  Czy ktoś z nowych Mieszkańców osiedla dostał już wpis do KW? Jeśli tak to ile to
                  trwało? Ja czekam już 5 miesiąc, a dodatkowe ubezpieczenie kredytu z tego tytułu
                  płacić trzeba...:( Pozdrawiam!
                  • Gość: GS Re: wpis do KW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 14:28
                    Ja dostałem wpis do ksiegi wieczystej w tym miesiacu czyli po około
                    6 miesiacach.
                    • Gość: woodu Re: wpis do KW IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.02.09, 09:43
                      dlaczego tak długo ? czy to normalna procedura tyle zajmuje ...czy były jakies
                      szczegolne okolicznosci? POzdr
                      • Gość: GS Re: wpis do KW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 11:32
                        Nie wiem dlaczego tak długo to trwało. Nie było żadnych szczególnych
                        okoliczności.
                        • Gość: robzac Re: wpis do KW IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 16.02.09, 11:48
                          Witam! Dziękuję za odp. Dobrze że wpisy ruszyły. Mam nadzieję że niedługo
                          nadejdzie i moja kolej:) Być może problemem dla Sądu był dość skomplikowany i
                          przydługi akt notarialny i dla tego tyle to trwa?? W każdym bądź razie
                          generalnie szybkość działania naszego Wydziału KW pozostawia jeszcze trochu do
                          życzenia. Czekam więc nadal cierpliwie...
                        • Gość: robzac Re: wpis do KW IP: *.net.autocom.pl 10.03.09, 19:56
                          No nareszcie! Po prawie pół roku oczekiwania i do nas dotarł wpis do KW:)
                          Chwalmy cierpliwość:))
                          • Gość: Gosia Re: wpis do KW IP: 213.77.117.* 20.03.09, 09:48
                            Jutro mija pół roku od podpisania aktu notarialnego .Ja nie dostałam jeszcze wpisu.
                            • Gość: pole Re: wpis do KW IP: *.gprs.plus.pl 22.03.09, 21:08
                              Nie martw się. W Krakowie to naprawdę długo trwa. Kiedyś chodziłam
                              do sądu, prosiłam, składałam podania (dot.innego mieszkania) i
                              średnio to pomogło.
                  • Gość: [100F]robzac Zebranie wspólnoty mieszkaniowej IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 18.03.09, 14:42
                    Witam! Czy wiadomo coś na temat zebrania Wspólnot mieszkańców w
                    nowych blokach? Zdaje się, że 31.03 upływa ogólny termin zwołania ww
                    spotkań przez Zarządców? Pozdrawiam!
                    • Gość: GS Ulotki ghnetu i ich uciążliwy roznosiciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 12:37
                      Czy Wam również przeszkadza że ktoś notorycznie co kilka dni wrzuca
                      do Waszych szkrzynek na listy ulotki ghnetu? Osobo która z braku
                      zajecia nęka ludzi tymi ulotkami DAJ SOBIE SPOKÓJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Jeżeli nie masz co znimi zrobić to je spal albo zjedz walbo sobie
                      wsadz..... do własnej skrzynki na listy!!!!
                      • Gość: Robert Re: Ulotki ghnetu i ich uciążliwy roznosiciel IP: *.centertel.pl 19.03.09, 19:54
                        Popieram
                        • Gość: pole Re: Ulotki ghnetu i ich uciążliwy roznosiciel IP: *.gprs.plus.pl 22.03.09, 21:03
                          A później się dziwić, że kontenery na śmieci są pełne.
                    • Gość: AD Nowa budowa koło bloków nr 4 i nr 5? IP: *.net.autocom.pl 28.04.09, 13:04
                      Witam,
                      Ktoś może coś wie na temat tego terenu przed blokami nr 4 i nr 5? Podobno coś ma
                      tutaj powstać pytanie co? Nowy blok czy market?
                      Dajcie znać.
                      • Gość: baska Re: Nowa budowa koło bloków nr 4 i nr 5? IP: 213.77.32.* 30.04.09, 08:23
                        Z tego co powiedziano mi w Agmenie przestrezn pomiedzy blokami a droga dojazdowa
                        (ta błotna i wyboista) to miejsce gdzie powstanie nowy blok z powierzchniami
                        urzytkowymi na parterze. Widzialam plany, ten blok ma jednak powstac na tylach
                        starego bolku i jednego nowego teren za blokam 3,4,5 mial byc wolny.
    • misinka_9 wykusz 01.03.09, 22:00
      mam pytanie do osob posiadających to szpiczaste okno - czy macie je
      od wewnątrz oszronione? moje jest ciągle mokre na ramie i szpicu :-(
      i codziennie woda skapuje na drewnianą podłogę, więc nie wiem co z
      niej do wiosny zostanie :-( nie wiem co z tym można zrobic...
      reklamować?
      • Gość: Jane Re: wykusz IP: 94.254.198.* 05.03.09, 19:14
        Hej. Zgłoś to koniecznie. Tez w zimie tak u mnie było, że woda się skraplała na
        oknach i lała na podłoge. teraz jest ciepło ale w zimie się robił grzyb pomimo
        wentylacji.
        • misinka_9 Re: wykusz 06.03.09, 10:52
          hej! dzieki za odpowiedz:-) zgłaszałaś to może do agmenu? u mnie
          jest to samo tzn. też pojawił się grzyb :-( a wentylacja jdziała
          cały czas:-(
      • Gość: n4ci4 Re: wykusz IP: *.ghnet.pl 17.08.09, 19:40
        Chciałam zapytać jak sie wyjaśniła sprawa "grzyba" ??
    • misinka_9 Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a 10.03.09, 19:31
      czy dostaliście dzisiaj pismo w sprawie okien? nie wiem co o tym
      myśleć...
      • Gość: mieszkaniec Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 77.236.0.* 10.03.09, 20:13
        ja zamierzam sie dowiedziec o co chodzi bo wydaje mi się że to jakies co
        najmniej dziwne jest. zamierzam sie dowiedziec o co chodzi w agmenie...
        a co wy o tym sądzicie?
        chyba to nas nie dotyczy ...i jesli juz to ten człowiek powinien się domagać od
        stalbudu zaplaty a nie grozić ze nam okna zabierze?!?
        • Gość: Artek Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.chello.pl 10.03.09, 21:09
          Z tego co wiem, są to roszczenia do stalbudu od producenta okien, które w żaden sposób nas nie dotyczą, w żadny wypadku nikt nie może wymontować okien z budynku który jest naszą własnością. Może najpierw by do końca usuneli usterki związane z tymi oknami a potem czegoś się domagali? U mnie do dziś nie są usunięnte usterki dotyczące okien.
          • Gość: ktosiek Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 77.236.0.* 11.03.09, 07:16
            no i kontaktował się ktoś z agmenem?? ciekawe czy oni w ogóle o tym wiedzą....
            ale to fakt...my kopiliśmy mieszkania wraz z oknami...to jest nasza własność...a
            ta firma która sprzedała te okna to możne chyba od stalbudu się czegoś domagać a
            nie od nas....
            a w ogóle to dziwne ze to dotyczy tylko trzech bloków a nie pięciu...
            • Gość: GS Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 10:52
              Okna są nadal własnoscią firmy która je sprzedała do momentu zapłaty
              faktury. Wystarczy czytać ze zrozumieniem a nie upierać się że okna
              są twoje bo mieszkanie jest twoje. Okna bedą twoje jesli zostanie
              zapłacona faktura. Do czasu zapłacenia faktury okna sa własnością
              firmy która je sprzedała. Zapewnie na fakturze znajduję się stosowny
              zapis.
              • Gość: GS Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 10:58
                Mimo wszystko uważam że takie żeczy należałoby załatwiać bez
                niepokojenia mieszkańców. Mam nadzieje że to jakiś mało smieszny
                żart lub że sprawa się sama załatwi. Ciekawe czy prawdą są inne
                informacje zawarte w tym liscie.

PS. U mnie w mieszkaniu jest cały czas zimno mimo właczonego
                ogrzewania. A jak u sąsiadów? Czy jest ciepło u Was w mieszkaniach?
                • Gość: lola Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 19:53
                  mam mieszkanie srodkowe, kaloryfery są zakręcone i jest ciepło
              • Gość: Artek Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 10:59
                Witam szefa firmy od okien:)
                Okna są nasze a Ty zacznij je naprawiać....
                • Gość: kris Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 12:42
                  Witam
                  całe szczęście że Stalbud nie zapłacił za te okna są to okna wadliwie
                  wykonane,nieszczelne(luz pomiędzy uszczelką a oknem)miałem już drugiego fachowca
                  i usterki nadal nie usunięto w ramach gwarancji z tego co wiem okna muszą być
                  zabrane na warsztat
                  • Gość: pole Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.gprs.plus.pl 03.04.09, 14:53
                    Mówisz o narmalnych oknach czy o tych trójkątnych?
                    Ps. Jak okna na warsztat? :)
                    I co? Wietrzenie?
                    • Gość: Gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 213.77.117.* 13.04.09, 13:03
                      Dostałam wpis do księgi wieczystej.Nie ma tam wpisanego garażu ,mimo że kupiłam
                      mieszkanie wraz z przynależnym garażem i komórką.Jest tylko wpisana komórka.Czy
                      wiadomo Państwu coś w tej sprawie.Czy na garaże będzie osobna księga
                      wieczysta?Bardzo proszę o szybką odpowiedź,gdyż mam tylko 2 tygodnie na
                      odwołanie ,a przez te Święta już minął tydzień.Pozdrawiam świątecznie mieszkańców.
                      • Gość: baska ksiega wieczysta?? IP: 213.77.32.* 14.04.09, 08:33
                        Chcialam zapytac ile Panstwo czekali na wpis do ksiag wieczystych??
                        Czy ktokolwiek z Panstwa sie odwolywal? Jakies pisma? Prosby?
                        Czy cokolwiek to dalo?
                        • Gość: Gosia Re: ksiega wieczysta?? IP: 213.77.117.* 15.04.09, 09:24
                          Ja czekałam 6 i pół miesiąca.Aktualnie sprawę mojego wisu bada prawnik,poniewaz
                          nie mam wpisanego garażu.
                          • Gość: pole Re: ksiega wieczysta-garaż IP: *.gprs.plus.pl 18.04.09, 12:14
                            Jak to nie ma garażu? A inni mają wpisany.Ja nie wiem bo nie kupiłam
                            garażu więc w KW go nie ma (a może jest. gratis:) A co agmen na to?
                            Konieczny jest prawnik? Może to zwykła pomyłka pracowników urzędu
                            miasta.
                          • Gość: pole Re: ksiega wieczysta-garaż IP: *.gprs.plus.pl 18.04.09, 12:17
                            a w akcie not.jest zapis na temat tego garażu?
                            • Gość: Gosia Re: ksiega wieczysta-garaż IP: 213.77.117.* 18.04.09, 16:11
                              W akcie notarialnym jest garaż wpisany.Już złożyłam odwołanie do sądu,ale za to
                              straciłam zaufanie co do wiarygodności ksiąg wieczystych.Sprawdźcie dobrze swoje
                              dokumenty .Okazuje się ,że wszyscy powinniśmy być prawnikami ,specjalistami od
                              finansów itd .a ciekawe za co ci fachowcy biorą pieniądze.
                  • Gość: jaśko100G Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.04.09, 13:28
                    nie ma możliwości, aby pan Szyszkowski /bo tak sie podpisał/ wziął sobie okna.
                    jest to tylko jego dziłanie propagandowe mające na celu wytwołanie zamieszania.
                    aktualnie ma on kilka spraw w sadzie z róznych powodów. z teg oc sie orientuje
                    Stalbud usuwa usterki - obliguje go do teg ogwarancja
      • Gość: olek_1345 Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 77.236.0.* 22.04.09, 22:18
        nic, ten facet co je wyslal to pewien oszołom
    • Gość: [100F]robZac Nowa inwestycja po sąsiedzku IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 30.04.09, 13:59
      Witam! We wtorek odebrałem pismo z UM Wydział Architektury w sprawie
      postępowania o pozwolenie na budowę obiektu biurowego z garażem podziemnym
      na sąsiednich działkach. Czy był ktoś w UM orientować się w planach?
      Ciekawi mnie szczególnie jak będzie rozwiązana tam komunikacja samochodowa
      i czy można liczyć przy okazji na dodatkowy wyjazd z osiedla w kierunku
      ul. Conrada:) Pozdrawiam!
      • Gość: Jowo Re: Nowa inwestycja po sąsiedzku IP: 77.236.0.* 30.06.09, 20:57
        Witam,
        też mieszkam na osiedlu, w nowej części. Jeżeli chodzi o drogę, to Agmen ponoć twierdzi, że droga dochodząca do Conrada zostanie wybudowana do końca roku. Nie mam pojęcia, czy to prawda. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej trochę boję się, że wtedy samochody będą już bez przerwy jeździć pod oknami. Na razie natomiast sprawa beznadziejna wg mnie jest jeżeli chodzi o:
        1. Parkingi - ich brak. Czy istnieje jakakolwiek szansa, żeby to było jakoś rozwiązane? Czy już zawsze będzie to parkowanie gdzie popadnie pod blokami?
        2. Brak zieleni i jakiegokolwiek drzewka. Czy ktoś wie, czy to malusieńkie ogrodzone miejsce to plac zabaw dla dzieci??? Z wszystkich bloków????
        3. Czy to osiedle zostanie kiedykolwiek ogrodzone???? Chyba miało być.
        4. Czy ktoś wie coś dokładnego odnośnie drogi?
        5. A co z kolejnymi inwestycjami? Słyszałam, że jeszcze 1 blok i buirowiec mają być budowane z tyłu za blokiem 100 c? Czy ktoś coś wie w tej sprawie? A wg. mnie tam jest idealne miejsce na parging i trochę zieleni..

Z góry dzięki za każde info. Trochę mnie to wszystko dołuje.
      • Gość: kinga Re: Nowa inwestycja po sąsiedzku IP: *.ghnet.pl 01.07.09, 15:20
        witam,jak to prawda z ta budowa biurowca z tylu na sasiedniej dzialce to moze byc '' wesoło'' bo w bloku 100 A juz pekła sciana nosna a co dopiero jak zaczna budowac.Ciekawe bo nasza wspolnota tez powinna otrzymac takie pismo z UM wydzialu architektury ale o tym nikt nikogo nie informuje.
        • misinka_9 Re: Nowa inwestycja po sąsiedzku 01.07.09, 19:25
          to są dwa różne budynki - koło nowej części inwestycji powstanie
          nowy biurowiec od str biurowca skalski; a koło starszej części
          inwestycji swojego czasu agmen planował budynek mieszkalny z
          parterem usługowym :-) ale ta inwestycja w obliczu kryzysu to raczej
          nie pewne ....
          • Gość: pole ogrodzenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.09, 23:20
            A ja mam nadzieję, że nie ogrodzą. To jakieś fobie Polaków z tym
            ogradzaniem osiedli. A złodziej i tak sobie poradzi.
            • Gość: ola czynsz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.09, 16:37
              Wiecie może co z rozliczeniem na kolejne pół roku?
              • Gość: Jowo Re: czynsz IP: 77.236.0.* 12.07.09, 19:56
                Pytaliśmy się w tym tygodniu i w powiedziano nam, że będą rozliczenia jakoś w najbliższym czasie, i żeby na razie nie płacić, tylko czekać na nowe rozliczenia. No to czekamy. Szczególnie, że chyba mamy dużą nadpłatę.
                • Gość: baska zamakajacy sufit nad wentylacja mechaniczna!! IP: 213.77.32.* 13.07.09, 09:04
                  Mam pytanie do wszystkich osob z nowych blokow.
                  W łazience posiadamy wentylacje mechaniczna, czy ktos z Panstwa zauwazyl jakies
                  nieprawidlowosci.
                  Np mokre plama dokladnie nad puszka wentylujaca??
                  Nie wiem czy to sasiad z gory mnie podlewa, czy moze wentylacja nie dzial
                  prawidlowo i tuz nad nia gromadzi sie cala para wodna powodujac zamakanie sufitu?
                • Gość: mieszkaniec Re: czynsz IP: *.ghnet.pl 14.07.09, 19:08
                  Szkoda że nie poinformowali o tym żeby nie płacić wszystkich.
                  Widać to zbyt duży problem napisać maila...
                  A co do samego rozliczenia to czy mogą obliczać prognozę na podstawie średniej
                  zużycia z całego bloku a nie tylko z mojego mieszkania?
                  Płacę przez to znacznie więcej.
                  • Gość: [100F]robZac Re: czynsz IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 15.07.09, 13:35
                    Myśle, że można przedstawić własną kalkulację zużycia mediów i
                    ponegocjować. Gorzej, że w rozliczeniu wykorzystane zostały zupełnie inne
                    stawki za jednostke zużycia, niż w zestawieniu opłat ze stycznia. Nie było
                    między czasie żadnych informacji o zmianach stawek opłat z podaniem
                    podstawy. Tu trzeba żądać wyjaśnienia i szczegółowej kalkulacji.

• Gość: lukas droga IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.07.09, 23:32
                      Chciałem poruszyć sprawę drogi i nie tylko drogi bo od stycznia nic się nie
                      zmieniło na naszym osiedlu( za wyjątkiem trawy ) pytanie kiedy Agmen zacznie
                      robić drogę, ogrodzenie, jakieś oświetlenie bo te lampki to jakiś żart, w nocy
                      ciemno jak w ... nawet ochrona trzepie portkami.
                      A dopóki nie ma ogrodzenia to ochrona też nic nie da, nowe osiedle nie wiadomo
                      czy to sąsiad czy złodziej kto chce to wchodzi.
                      Kolejną rzeczą którą chcę poruszyć jest bezprawie Agmenu, co to jest ten płotek
                      na jedynym zielonym skrawku naszego osiedla? Czemu nie pytają, czy wyrażamy
                      zgodę na ten badziew? Zagrodzona nędznymi słupkami droga i wprowadzenie
                      jednokierunkowych uliczek to nie dla naszego bezpieczeństwa, tylko po to żeby
                      zarobić na miejscach parkingowych, absurd co oni wyprawiają, już się nie mogę
                      doczekać kiedy będziemy mogli ich zmienić na innego zarządce.
                      Pozdrawiam i przemyślcie taki temat: jak wyglądać powinno nasze osiedle, a jak
                      wygląda? bo na razie to chałę jakąś robią za naszą kasę. PA PA Lukas.
                      • Gość: max Re: droga IP: *.naszasiec.net 16.07.09, 09:17
                        W 100% zgadzam sie z tym co napisal lukas ta droga to jakaś paranoja
                        ciągłe tumany kurzu w dni pogodne a w deszczowe jedno wielkie błoto
                        i nic faktycznie agmen z tym nie robi jak sie do nich zadzwoni w tej
                        sprawie to zawsze maja jakies glupie wykrety, moim zdaniem jest to
                        również wina mieszkańców którzy jak do tej pory w co najmniej mierny
                        sposób reaguja na taki a nie inny stan rzeczy. Te miejsca parkingowe
                        a raczej ich brak nieprzejezdne uliczki to tez totalne przegiecie z
                        tego co się orientuje deweloper powinien zapewnic jedno miejsce
                        parkingowe lub garaz na mieszkanie a to osiedle tego wymogu na pewno
                        nie spelnia, za to mamy ciagla walke o miejsca postojowe, nic w
                        dalszym ciagu nie robia z śmietnikami, a ten wszechobecny pył i kurz
                        już powoli mnie dobija, zróbmy coś z tym w koncu!!!!!!
                        • Gość: Mama Szymka Re: droga IP: 149.156.22.* 16.07.09, 13:34
                          Maksiu, wyluzuj, nie jest tak źle! Żeby tylko takie zmartwienia były
                          w życiu!
                          • Gość: max Re: droga IP: *.naszasiec.net 16.07.09, 15:31
                            Twoje stwierdzenie tylko potwierdzilo moje wczesniejsze
                            przypuszczenia ze spora czesc mieszkancow ma gdzies ze wdycha pyl,
                            oraz przymyka oko na wszystkie inne niedociagniecia agmenu, chyba ze
                            ta wypowiedz to jedynie prowokacja ktoregos z pracownikow p
                            Oberkiewicza co wcale by mnie nie zdziwilo, bo z tego co wiem to
                            dosyc czesto udzielaja sie na forum
                            • Gość: lukas Mama Szymka IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.07.09, 19:49
                              Jeśli ma Pani poważniejsze problemy w życiu niż nasz związany z osiedlem to my
                              Pani nie pomożemy i sugerował bym Pani wylogować się z tego forum, bo może Pani
                              nie zauważyła ale my tu tylko poruszamy problemy osiedla.
                              Od innych poważniejszych problemów jest: psycholog, rodzina, przyjaciel itp.
                              Życzę powodzenia.
                              lukas
                              • Gość: Jowo Re: Mama Szymka IP: 77.236.0.* 26.07.09, 10:26
                                Jestem za tym, aby coś się rzeczywiście udało zmienić na naszym osiedlu jak np. ta droga, miejsca parkingowe, śmietnik (teraz już jest trochę lepiej, bo częściej wyworzą, ale na początku przyszli do mnie znajomi i się pytają co to za śmietnisko obok bloku... wstyd!!!!). Mam tylko pytanie, czy ktoś z Państwa ma jakiś konkretny pomysł??? Chodzenie do Agmenu i dopytywanie się raczej nic nie da. Czy pisali Państwo np. jakieś pisma w tej sprawie?
    • Gość: n4ci4 Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.ghnet.pl 17.08.09, 20:27
      Zastanawiam się nad kupnem jednego z pozostałych mieszkań przy ulicy
      Radzikowsiego. Chciałam zapytać już obecnie mieszkające osoby czy
      zadowolone są z wyboru osiedla Radzikowskiego?? Zwłaszcza nowo
      postawionych bloków (C,D,E,F,G). We wcześniejszych postach
      zauważyłam informacje dotyczące grzyba na ścianach - czy to
      faktycznie pojawiło się w większości mieszkań?? Na co głównie
      zwracać uwagę podczas odbioru mieszkania? Jakie były główne usterki
      w Państwa mieszkaniach?

Pozdrawiam
    • Gość: n4ci4 Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.ghnet.pl 18.08.09, 19:00
      Zastanawiam się nad kupnem jednego z pozostałyc mieszkań przy ulicy
      Radzikowsiego. Chciałam zapytać już obecnie mieszkające osoby czy
      zadowolone są z wyboru osiedla Radzikowskiego?? Zwłaszcza nowo
      postawionych bloków (C,D,E,F,G). We wcześniejszych postach
      zauważyłam informacje dotyczące grzyba na ścianach - czy to
      faktycznie pojawiło się w większości mieszkań?? Na co głównie
      zwracać uwagę podczas odbioru mieszkania? Jakie były główne usterki
      w Państwa mieszkaniach?

Pozdrawiam,
      n4ci4
      • Gość: pole Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.09, 22:15
        Blok G; U mnie nie ma grzyba (narazie). Poczatkowo nieszczelność
        instalacji grzewczej ale okazał się być tylko niedokręcony zawór.
        Tak więc do tej pory bezusterkowo. Acha jedno pęknięcie na scianie,
        które zostało zamaskowane bez pomocy fachowca ale takie pęknięcia to
        chyba norma w nowym budownictwie.
        Ps.proponuję zaczekać na więcej odpowiedzi bo ja należę do osób,
        którzy nie czepiają się bzdur.
      • Gość: antek Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.tktelekom.pl 19.08.09, 22:15
        Dziwię sie, ze akurat chcesz kupic mieszkanie w agmenie,wystarczy spojrzec na wizualizacje jak mialo byc a co wyszło ,po prostu znani sa z tego ,ze buduja jak najtaniej ,zeby zarobic na nowe humery.Obserwuję budowe atalu po sasiedzku ,tam naprawde dopieszczaja te budynki az przyjemnie popatrze a ceny sa nizsze niz w tym pieprzonym agmenie.Ja mieszkam w tej nowszej czesci osiedla i widze ,ze starsza czesc osiedla co ma juz kilka lat do pory jest nie ogrodzona calkowicie tylko od frontu,wyglada to tak jak drzwi do lasu niby pisza ze osiedle jest strzezone a z kazdej strony kazdy moze wejsc.Prosze zobaczyc jak wyglada dojazd do nowych blokowisk ,błoto,kurz po prostu jezdzi się po wertepach i konca tego nie widac.Na osiedlu nie ma jednego drzewka,nie ma gdzie parkowac panuje straszna ciasnota a te blokowiska to wygladaja jak hotele robotnicze z epoki gierkowskiej.Smietniki znajdują się w srodku osiedla a jak przyjezdza smieciarka to czyni taki rumor ze trudno wytrzymac .Tak to osiedle jest bardzo halasliwe i nie przyjazne ludziom.W starszej czesci osiedla ludzie maja przed oknami komis samochodowy i arterie samochodowe przed i pod blokami.Podobno bez przerwy naprawiaja bramy tak ,ze koszty utrzymania sa wysokie.U mnie wprawdzie nie ma grzyba ale slysze ,ze sporo ludzi sie skarzy na to zjawisko.Tak wiec od ciebie zalezy czy kupisz w tej firmie mieszkanie czy po sasiedzku bo ja mam nadzieje ze stad zwieje czy predzej czy pozniej.pozdrawiam
        • Gość: pole Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.09, 22:35
          :) Wiedziałam, że mam luźny stosunek do sprawy ale nie wiedziałam,
          że aż tak.
          Zwróć uwagę na cenę!!! Albo dagadaj się z "Antkiem" może sprzeda
          swoje mieszkanie po kosztach.
          Ps. Nie pracuję w Agmenie i też uważam, że to zdziercy ale... kto
          nie jest?
          • Gość: lukas Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.08.09, 23:11
            Do mieszkania nie mam zastrzeżeń, nie ma grzybów, pęknięć itp.
            Co do Agmenu nam zastrzeżenia i to ogromne i byłbym Kuta... gdybym nie ostrzegł
            przed tą firmą, już po roku mogę powiedzieć że żałuję że właśnie od nich kupiłem
            mieszkanie a nie po sąsiedzku. Nie pchaj się w AGMEN wystarczy spojrzeć na nasze
            osiedle. Wiem że czynsz nie jest taki duży ale za co my właściwie płacimy
            przecież oni nic nie robią, a drogi to my nigdy się nie doczekamy mimo że AGMEN
            na stronie reklamuje że budowę osiedla zakończył, dziwne bez drogi?
            • Gość: baska Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 213.77.32.* 20.08.09, 08:27
              Agmenu ne lubie, uwazam ze pracuja tam bardzo niekompetentni, bezczelni ludzie.
              Osiedle nie jest szczytem marzen, brak drogi, drzew, oswietlenie takie jakby go
              nie bylo - czlowiek boi sie ze nie trafi do domu a nawet jak tarfi to go w tych
              ciemnosci moga poturbowac.
              Jedno tylko jest nie do zarzucenia, malo ktory deweloper proponuje tak rozsadny
              rozklad mieszkan jak Agmen. Mowie o malych mieszkaniach. U sasiada na 40m2 mona
              kupic pokoj z jednym oknem i aneksem kuchennym a w Agmenie z 37m2 mozna zrobic
              co najmniej pokoj z oddzielna kuchnia jak nie dwa przechodnie. Ale nie ukrywajmy
              za takie pieniadze mozna oczekiwac czegos lepszego. Drugi raz bym nie kupila.
              Odradzam.
              • Gość: n4ci4 Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.is.net.pl 22.08.09, 12:47
                Kurcze.. nie pocieszyliście mnie :/ obok - tam gdzie buduje ATAL -
                zostały już mieszkania albo na parterze (47m), albo wyżej ale o zbyt
                dużej powierzchni (od 62m). Parter dla mnie odpada.. a powierzchnia
                62 nawet mnoząc ja przez 6300zl to i tak da zbyt wysoka jak dla mnie
                kwota. Faktycznie na osiedlu AGMENTu nieciekawie wyglada droga i
                zagospodarowanie osiedla.. ehhh

Tak zle i tak niedobrze..
                • Gość: lola Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 17:37
                  jeśli mogłabym Ci poradzić, to sprawdź sobie w księgach wieczystych czy
                  inwestycja atalu jest czysta tz. czy deweloper ma zaciągniętą pożyczkę na budowę
                  w/w inwestycji.Ja kupiłam w zeszłym roku mieszkanie od agmenu i sprawdzałam
                  inwestycje w elektronicznych księgach wieczystych i ta inwestycja jest bez
                  żadnych obciążeń finansowych. Wydaje mi się, że jest to bardzo ważne, ponieważ
                  może dojść do takiej sytuacji jak to było w zeszłym roku ( mowa o mieszkaniach
                  na rogu królewskiej, gdzie ludzie wpłacili dużo wcześniej pieniądze na
                  mieszkania, a później okazało się, że deweloper miał zaciągnięty kredyt na
                  budowę i kazał ludziom wpłacić jeszcze dodatkowo po dwa tysiące do każdego
                  metra. Z mieszkania które kupiłam jestem zadowolona-bardzo ciepłe koszt za
                  ogrzewanie 35m wyniósł 60 zł. za jeden sezon zimowy,nic nie pęka nie ma grzyba,
                  faktycznie jest mało miejsca do parkowania, nie czepiamy się pierdół i obiór
                  trwał 10 minut w naszym przypadku. życzę przemyślanej decyzji i trafnego wyboru.
                  Gdyby tak słuchać wszystkich na forum to tak naprawdę nigdzie by sie nie kupiło
                  mieszkania. Bo zawsze jest coś nie tak. Pozdrawiam zadowolona.
                  • Gość: kuba Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.chello.pl 04.09.09, 12:00
                    zadowolona lolu z agmenu ty się nie martw o przyszlych mieszkancow
                    apartamentów atalu,martw się natomiast o swoją klitkę 35 metrową w
                    mrówkowcu chinskim z agmenu ,trzeba byc naprawde niemadrym,zeby
                    kupowac w takiej firmie ,gdzie macie drogi a ponoć budowa niby
                    skonczona ,gdzie ogrodzenie,nawet jednego drzewa nie macie tam a
                    balkony juz sie sypią i jeszcze jedna rzecz -droga w srodku osiedla
                    nie nalezy do mieszkancow tylko do agmenu i pilnuje jej ochrona za
                    wasze pieniądze.
                    • Gość: Mama Szymka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 149.156.22.* 04.09.09, 13:34
                      Tez jestem zadowolona z Agmenu! Bardzo niskie koszty eksploatacji,
                      mam garaż, więc nie przejmuję się miejscami postojowymi. Żaden
                      balkon mi się nie sypie, i nie mam obsesji grodzenia osiedli!
                      A kolega Kuba gdzie ma mieszkanie, jeżeli można wiedzieć?
                      • Gość: gosia Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 213.77.117.* 04.09.09, 15:31
                        Ja też jestem zadowolona z mieszkania.Z Agmenem zadnych problemów.Panie miłe i
                        kompetentne.Wręcz przeciwnie to ja byłam podejrzliwa i zanudzałam pytaniami.
                    • Gość: pole Radzikowskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.09, 18:28
                      Nie rozumiem dlaczego 35 metrowe mieszkanie miałoby być powodem do
                      zmartwień. A kubie chyba żona nie daje i dlatego jest ponurym
                      zgredem. Mało tego, czepia się czegoś co go nie dotyczy.
                      • Gość: Jowi Re: Radzikowskiego IP: 77.236.0.* 08.09.09, 17:41
                        Witam, a propos 35 metrowego mieszkania, też mam takie :-). Może nie jest moim marzeniem mieszkać w nim do końca życia, ale na razie mieszka nam się bardzo dobrze. Miejsce parkingowe też mam swoje.

Jeżeli chodzi o Agmen to plusem było dobrze wykonane mieszkanie ( u mnie odbiór też trwał krótko, raczej do niczego się nie przyczepialiśmy). Ekipa remontowa która nam wykańczała mieszkanie, też nie zgłaszała nam żadnych problemów. Teraz wykańczali mieszkanie mojej koleżanki, gdzie indziej i dużo rzeczy musieli poprawiać. Odbiór też był raczej w terminie.

Minusem jest rzeczywiście sprawa z parkingami i drogą, niestety nie mogę sie wybrać do Agmenu i uzyskać jakiejś konkretnej informacji na ten temat. Czy ktoś z Państwa coś wie, czy Agmen ma w ogóle jakieś plany odnośnie parkingów?

Ale ogólnie mieszkanie swoje, mimo pewnych wad osieldla lubimy :-)
                      • Gość: kuba Re: Radzikowskiego IP: *.tktelekom.pl 21.09.09, 22:31
                        Sadzę,ze ty chłopie sie nadmiernie eksploatujesz i nic ci w głowie juz nie zostaje,wszystko ci jedno ,zadowolony jestes ,ze kupiles mieszkanie w blokowisku wygladajacym na socjalne ,ze nie ma do niego dojazdu,ze nie ma zadnej zieleni .Tobie jest wszystko jedno ,byle miec tylko cztery sciany i zadnych wymagan a przeciez ja bede mieszkal w apartamentowcu po sasziedzku i bedę mial widok na te wasze brzydkie blokowiska .
                        • Gość: pole Re: Radzikowskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.09, 19:44
                          A to ciekawe. Po sąsiedzku a juz tyle zieleni. Miło. Będzie ładny
                          widok z okna.
                          Pozdrawiam sąsiada.
                    • Gość: lola Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 19:18
                      Kubusiu nie martwię się o moją klitkę 35 metrową, bo mieszkam w 300 metrowym
                      domu z dużym ogrodem, mieszkanko to kupiłam dla studiującego mojego dziecka.
                      • Gość: kuba Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.tktelekom.pl 21.09.09, 22:54
                        To mamusia mieszka w pałacu a studiującemu dziecku kupuje mieszkanie na takim ''cudnym osiedlu'',gratuluję dobrego samopoczucia.
                        • Gość: lola Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 20:08
                          Kubusiu, sądzę, że jesteś niezadowolonym z życia, zazdrosnym, sfrustrowanym, nie
                          dopieszczonym przez mamusie, niedojrzałym emocjonalnie chłopcem, wnioskuję to po
                          Twoich wypowiedziach na forum. Moje samopoczucie jest fantastyczne, osiedle mi
                          się podoba, Tobie nie musi. Przecież uczymy się tolerancji, szanujemy upodobania
                          i gusty innych. Jeżeli ktoś kupił tam mieszkanie aby mieszkać z rodziną to
                          faktycznie ani to miejsce(agmen) ani budowla obok(atal) do tego celu się nie
                          nadają. Brak przestrzeni, brak placów zabaw, brak zieleni. Są to bloki
                          stanowiące sypialnie dla młodych ludzi, pracujących i studiujących.W takim
                          kontekście należy rozpatrywać miejsca te do mieszkania. Oczywiście szanuję Twoje
                          zdanie jeśli jest odmienne.Nie mieszkam w Krakowie, wiele osób zachwyca się tym
                          miastem. Będąc nad Wislą na spacerze nasunęła mi się refleksja. Tyle bloków, co
                          Ci ludzie robią w taką upalną sobotę czy niedzielę, muszą chyba wyjechać gdzieś
                          za miasto, czy siedzą przed blokiem na ławce, na balkonie?
                          Gdybyś Kubusiu miał szerokie horyzonty myślowe, to dojrzał byś do tego, że
                          ludzie kupują te mieszkania traktując je jako inwestycje.Kubusiu, kochanie
                          rozchmurz się więcej wiary w siebie, pogody ducha, życzliwości dla siebie i
                          innych życzy Ci "mamusia z pałacu" pa pa całusów 102 a jak się zmieści to 140
                          • Gość: Mama Szymka Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow IP: 149.156.22.* 24.09.09, 09:32
                            Pani Lolu, zgadzam się z Panią, że Kubie brakuje tolerancji.
                            Jeżeli komuś podoba się to osiedle to nie można z nim dyskutować -
                            "de gustibus non est disputandum". Z drugiej strony dziwię się
                            ludziom, którzy kupili mieszkanie na naszym osiedlu i teraz
                            narzekają, że nie ma drzew. Chyba widzieli jak kupowali, że
                            drzew "niet"!
                            Zastanawia się Pani, co ludzie z bloków robią w upalne weekendy. Czy
                            naprawdę wyobraźnia Pani nie potrafi wyjść poza siedzenie na ławce,
                            lub na balkonie? Ja na przykład na weekendy wyjeżdżam do Brighton,
                            albo Londynu, lub FF (Zawsze z przyjemnością wracam do mojego 35 m
                            mieszkanka na Radzikowskiego). Pozdrawiam B. serdecznie
                            • Gość: lola Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 17:44
                              Mamo Szymka większość naszego społeczeństwa nie stać na rodzinne wczasy raz w
                              roku, nie mówiąc o takich wypadach co weekend o których Pani pisze.
                              • Gość: ;) Re: Słupki IP: *.net.autocom.pl 12.10.09, 13:28
                                Jak wasze wrażenie po prześlicznych słupkach ogradzających nasze klatki :)?

Gratuluję inwencji twórczej...

Może warto było(by)zrobić petycję w sprawie np stworzenia wysokiego krawężnika,
                                parkanu, ładnych słupków ogradzających wejścia do naszych klatek, a nie robić
                                takie dziadostwo :).
                                • Gość: almemento Re: Słupki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 22:11
                                  witam,
                                  ja mam inne pytanie calkiem - jednak nie znalazłem w necie tematu odnosnie
                                  naszych mieszkan.
                                  mam zamiar zalozyc internet+TV i szukam b.dobrej oferty - wiem, ze jest ISTS,
                                  Aster, GHnet - ktorego z operatorow polecacie najbardziej? ktory w miare tani i
                                  bezawaryjny?
                                • Gość: pole miejsca postojowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.09, 23:39
                                  Czy są na forum osoby, które tak jak ja nie wykupiły miejsc
                                  postojowych? Jak będzie rozwiązane parkowanie gdy zamkną osiedle?
                                  Patrząc na obecną sytuację sprawa dotyczy wielu mieszkańców.
                                  • Gość: [100F]robzac Re: miejsca postojowe IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 21.12.09, 13:17
                                    Tak są:). Trzeba przypilnować, by zostały wykonane parkingi łącznie z
                                    budową prawdziwej drogi dojazdowej do osiedla.
    • Gość: [100F]robZac Droga do osiedla od strony zachodniej IP: *.net.autocom.pl 05.01.10, 21:59
      Witam! Ktoś wie czy ta nowo budowana droga będąca kontynuacją ul. Słowiczej od
      ul. Conrada, wzdłuż budynku Atalu, będzie włączona do układu komunikacyjnego
      naszego osiedla? Może w końcu zostanie wykonane uczciwe zagospodarowanie
      wolnostojących tam kontenerów na śmieci...:/ Pozdrawiam!
      • Gość: pole Re: Droga do osiedla od strony zachodniej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.10, 11:45
        Też tak słyszałam.
      • Gość: kiero Re: Droga do osiedla od strony zachodniej IP: *.chello.pl 10.02.10, 21:49
        docelowo ulica Nowosłowicza ma połączyć się z osiedlem AGMEN. Takie sa ustalenia
        AMGEN I ATAL
    • Gość: 100F[robZac] Zebranie Wspólnoty IP: *.net.autocom.pl 08.02.10, 19:27
      Witam!
      W związku ze zbliżającym się zebraniem WM zastanawiam się, czy nie warto by było
      zastanowić się nad rezygnacją z kosztu jakim jest ochrona osiedla. Tym bardziej,
      że w rozliczeniu planu za zeszły rok wyszła z tego tytułu jakaś niedopłata nawet?!
      Pozdrawiam!
      • Gość: R Re: Zebranie Wspólnoty IP: 77.236.0.* 09.02.10, 13:32
        Z ochrony bym nie rezygnował. To nie jest duży koszt a zapewnia
        bezpieczeństwo. Może sama ochrona stwarza jakieś zastrzeżenia (to
        jak ona jest wykonywana) to sam fakt ochrony już raczej nie. Mam
        nadzieję, że nasze osiedle nadal będzie chronione. Taka jest
        przynajmniej moja opinia.
      • Gość: JJ Re: Zebranie Wspólnoty IP: 77.236.0.* 10.02.10, 18:47
        ja tez uważam że ochrona na naszym osiedlu być powinna :-)
      • Gość: zatroskany Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.ghnet.pl 12.02.10, 10:15
        witam
        według mnie w pierwszej kolejności powinniśmy się zając dwoma kwestiami: 1. droga dojazdowa do osiedla!!!, 2. ogólnodostępne miejsca postojowe!!!
        Chyba nie chcemy parkować aut pod ikea, nie wspominając o naszych gościach.
        Jest oczywiście jeszcze kilka kwestii do ustalenia...(proponuje wpisywać propozycje)
        Zastanówmy się zanim dojdzie do głosowania nad absolutorium???

ps. jeśli chodzi o ochronę to raczej jestem za, ale nie w takim wydaniu jak obecnie. Póki osiedle nie będzie ogrodzone będą kręciły się obce osoby - a ochrona i tak nie odróżnia kto jest mieszkańcem a kto nie.
        • Gość: GS Re: Zebranie Wspólnoty IP: 77.236.0.* 15.02.10, 10:10
          No tak... ale osiedla nie da się już zamknąć... Z powodu sklepu!
          Pewnie dlatego do tej pory nie zostało one ogrodzone. Tak więc
          zawsze będą kręciły się obce osoby.

Jeśli chodzi o miejsca postojowe to przy wejściu do bloku 100E ktoś
          stawia samochód tak, że blokuje zejście z chodnika. Z powodu
          jakiegoś geniusza trzeba chodzić na około albo po zaspach. Człowieku
          troszkę rozumu! Nie jesteś sam!!!
          • Gość: [100F]robZac Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 16.02.10, 10:24
            Dokładnie! Dlatego nadal proponuję rozważenie rezygnacji z
            finansowania obecnej "ochrony" na rzecz np. wspomnianej wcześniej
            budowy dodatkowych miejsc postojowych w sąsiedztwie osiedla.
            Mieszkam od początku na niestrzeżonych osiedlach, a moje poczucie
            bezpieczeństwa wcale nie było przez to mniejsze. Jestem również
            przeciw kontynuacji budowy ogrodzenia, które zrobi z naszego i tak
            mało przestronnego osiedla swoistą klatkę. Pozdrawiam!
            • Gość: GS Re: Zebranie Wspólnoty IP: 77.236.0.* 16.02.10, 11:21
              A co zrobić z zapoczątkowanym ogrodzeniem. Zostawić nie dokończone?

Gdzie chcesz te miejsca parkingowe budować? Na nie swoim gruncie?

Przecież jest wiele miejsc postojowych. Wystarczy kupić. Chyba to
              jest tańsze rozwiązanie niż na koszt wszystkich budować sobie
              miejsce postojowe.
              • Gość: [100F]robzac Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 22.02.10, 09:33
                Ogrodzenie można dokończyć skoro już za nie zapłaciliśmy, natomiast
                nadal popieram rezygnację z ochrony, która jest zbędnym kosztem z
                rosnącym budzetem. Pozdrawiam.
                • Gość: Gs Re: Zebranie Wspólnoty IP: 77.236.0.* 22.02.10, 09:55
                  To może kompromis? Zmiana firmy?
                • Gość: Jacek Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.opera-mini.net 22.02.10, 10:39
                  Ja również popieram rezygnację z ochrony ,która nic nie chroni ,za nic nie odpowiada ale to jest tak ,że niektórzy się chca się dowartościować,ze niby mieszkają na strzezonym i ogrodzonym osiedlu.Ogrodzenie juz raz zapłacilismy ale znając p.Oberkiewicza,który jest tak pazerny,ze być moze w koncu zrobi to ogrodzenie ale z pieniedzy ,które teraz co miesiąc aktualnie płacimy.No i trzeba powołac jakiś komitet do walki o porzadną drogę dojazdową do naszych bloków,bo to co jest teraz to woła o pomstę do nieba.Czy ktos z państwa jest zorientowany co to za budy stoją za naszymi blokami ,czyzby zaczynało się dogęszczanie naszego osiedla przez agmen jeśli tak to bedziemy mieszkać w gettcie.
                • Gość: purple Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.mas.abpl.pl 23.02.10, 12:38
                  popieram rezygnacje z ochrony
                  czy zostana nam przedlozone faktury dotyczace kosztow zarzadzania
                  nieruchomoscia
                  • Gość: GS Re: Zebranie Wspólnoty IP: 77.236.0.* 24.02.10, 09:51
                    Proponuję zmianę firmy sprzątającej. Jakie są opinie pozostałych
                    mieszkańców na ten temat?
                    • Gość: Jolka Re: Zebranie Wspólnoty IP: 77.236.0.* 02.03.10, 21:08
                      Ja nie mam zadnych zastrzeżeń co do firmy sprzątającej, ani razu nie
                      widziałam żeby klatka schodowa była nie posprzątana, praktycznie co
                      rano widzę wychodząc do pracy panią sprzątającą - więc nie rozumiem
                      co się innym mieszkańcom naszego osiedla w tej firmie nie
                      podoba... :-(
                      Jestem też przeciwna rezygnowaniu z ochrony - uważam że to wpływa na
                      bezpieczeństwo na naszym osiedlu ...
            • Gość: pole Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.10, 13:46
              Jastem za.
              Wiadamo, że do budowy miejsc post.nie dojdzie. Ale jestem za
              rezygnacją z ogrodzenia. Ochrona mi nie przeszkadza ale też w niczym
              nie pomaga i na pewno nie ma wpływu na bezpieczeństwo.
              • Gość: 100E Re: Zebranie Wspólnoty IP: 87.204.242.* 22.02.10, 11:15
                Widać że co do ochrony to zdania są podzielone, ale moim zdaniem to większy
                wpływ na bezpieczeństwo miałoby normalne oświetlenie a nie lampki ogrodowe
                oświetlające kawałek trawnika wokół nich.
                • Gość: 100D Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.03.10, 20:37
                  Trafne spostrzezenie jezli bylo by dobre oswietlenie na osiedlu i ogrodzenie to
                  ochrona jest zbedna. Nie mam jednak nic przeciwko ochronie a wracajac do budy
                  (sklepu)to jest to moim zdaniem jakies nieporozumienie, kupujac mieszkanie bylem
                  poinformowany ze bedzie to osiedle o troszeczke lepszym standardzie niz normalne
                  PRL'owskie a tu rzeczywistosc pokazuje ze mamy nawet gorzej, bardzo zle to
                  wyglada. W sprawie ogrodzenia rozmawialem z prezesem i poinformowal mnie ze
                  ogrodzenie bedze zrobione jak tylko zakonczy sie budowa pobliskiego hotelu,
                  ktory bedzie ogrodzony razem z naszym osiedlem bardzo ciekawa koncepcja!!!
                  • Gość: GS Re: Zebranie Wspólnoty IP: 77.236.0.* 09.03.10, 08:52
                    Sklep to porażka. Nic tam nie ma. A dróżka do sklepu
                    jednokierunkowa. Przypomina mi się sklep z czasów komuny!
                  • Gość: Franek Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.tktelekom.pl 09.03.10, 10:46
                    Bo ten łysy czeka ,zeby z jednej strony ogrodził Atal a z drugiej hotel ale jak kupowalismy i jeszcze teraz w ofercie na dominium oferuje mieszkania na osiedlu ogrodzonym a jak jest ogrodzone to widać.Widać jaką mamy piekna drogę ,nie daj Boże jakby doszło do wypadku na tej drodze przeciwpożarowej to ten łysy do konca zycia by płacił rente poszkodowanym i odszkodowania.Zauwazyłem ,ze na tym osiedlu mieszkają bardzo cierpliwi ludzie bo inni to by juz dawno ten łysy łeb urwali za te oszczednosci w blokach,ogrodzeniu ,oświetleniu itd.
                    • Gość: 100fe Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.ghnet.pl 09.03.10, 20:47
                      jakiego znowu hotelu? gdzie on ma powstać? za hotelem Conrad?
                      • Gość: kk Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.ghnet.pl 21.04.10, 11:25
                        Moim zdaniem nie ma co rezygnować z ochrony. Jest to mały koszt, a jest
                        bezpieczniej. Dla złodzieja sądzę, że jest to duża róznica gdy chodzi jakiś
                        stróż od czasu do czasu nawet. Gorzej jak zabraknie ochrony i nagle zaczną się
                        dziać jakieś jaja. Tu auto zginie albo okradną kogoś.

Co do ogrodzenia to wydaje mi się, że lepiej ogrodzić. Po co mają się kręcić
                        obce osoby? Zapłaciliśmy to miejmy to.

Co do sprzątania wydaje mi sie, ze jest ok. Klatka czysta, czasem nawet ładnie
                        pachnie... ;).

• Gość: kk Re: Zebranie Wspólnoty IP: *.ghnet.pl 21.04.10, 11:26
                        A tak w ogole co to za szlabany? ktoś wie jak to bedzie działać? Dostaniemy
                        piloty pewnie tak? Jeżeli tak to wie ktoś ile pilotów na mieszkanie?
                        • Gość: Szlabany sklep IP: 77.236.0.* 23.04.10, 12:11
                          Ten sklep jest fatalnie zaopatrzony. Byłem tam kilka razy i nic tam
                          dla mnie nie ma - zawsze wszystko się przed chwilą skończyło. Mam
                          większe potrzeba niż jabłka i cebula. A teraz jeszcze ten szlaban
                          świecący w nocy. Kto coś takiego wymyślił? Może ja też sobie zrobię
                          taki szlaban jak dyskoteka. Kto na to pozwolił!? Ja na pewno nie!
                          Troche rozwagi panowie i panie!
    • Gość: [100F]rob Indywidualne zbieranie głosów IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 10.03.10, 11:55
      Ktoś wie czy już się odbyło w naszej wspólnocie (100F)? Z frekfencji
      obecnych na Zebraniu Właścicieli mieszkań domyślam się, że
      zatwierdzenie wykonania zarządu za zeszły rok oraz plan finansowy na
      obecny zostaną przyjęte bez zastrzeżeń.
    • Gość: [100F]robZac Głosowanie - szybka sonda IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 21.04.10, 07:28
      Witam! Zastanawiam się jakie nastawienie panuje w naszej Wspólnocie
      R100F odnośnie: 1/zatwierdzenia budżetu za zeszły rok oraz 2/planu
      na rok przyszły? Za czy przeciw? Proszę o opinie. Moja: 1/za;
      2/przeciw. Pozdrawiam.
    • ralph100d Przejście do Conrada 13.05.10, 13:28
      Witam. ze względu na wybudowane ogrodzenie od wczoraj wszyscy korzystający z MPK muszą się przedzierać do przystanków przy Conrada po kostki w błocie. Co gorsza nie wygląda by nasz szacowny deweloper zaplanował jakieś przejście dla pieszych tak by można było przejść obok sklepu BIT i dojść do przystanków. Czy ktoś ma jakieś wiadomości na ten temat? Czy będziemy wszyscy musieli zasuwać kilometr drogą osiedlową do przystanków przy skrzyżowaniu z Armii Krajowej? Jeśli tak to ktoś tutaj chyba jest niepoważny. Czy administrowanie naszym osiedlem ma polegać na zbieraniu pieniędzy i utrudnianiu życia mieszkańcom? Jeśli ktoś wie czy/jak ma być rozwiązana kwestia dojścia dla pieszych do ul Conrada bardzo proszę o podzielenie się tym info. Wczoraj byłem jednym z wielu brodzących w błocie i bardzo podniosło mi to ciśnienie.
      • Gość: Bart Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 13.05.10, 22:05
        Mieszkam na tym osiedlu od kilku miesięcy i szczerze mówiąc to co się tutaj
        dzieje to jakaś paranoja.. Nie wiem czy w dzisiejszych czasach jest taka
        moda-żeby utrudniać mieszkańcom życie !! Agmen ma wszystkich mieszkańców w
        "czterech literach", i z tego co widzę to nie ma zamiaru się interesować tym co
        się dzieje na osiedlu ale za to jeśli chodzi o pieniądze to gdyby mogli to
        pobierali by opłaty nawet za spacerowanie po ich "wspaniałym osiedlu XXI wieku "
        - gdzie nie da się normalnie przejść bo jest tak ciasno. Naprawdę zaczyna mnie
        to wszystko denerwować. Niech jeszcze zamkną szlaban i zabronią wjazdu
        mieszkańcom nie posiadającym garaży to wtedy sie dopiero zacznie cyrk.. O
        Agmenie już słyszałem trochę, kiedyś było o nich nawet w tv regionalnej -
        dokładnie o jednym z właścicieli tej firmy, zagracił on jedyny parking jaki
        miało osiedle na Wybickiego - starymi polonezami, po to aby zmusić mieszkańców
        do kupowania drogich miejsc parkingowych .. myślę że nie trzeba tego
        komentować.. powoli odechciewa mi się mieszkania na ul. Radzikowskiego 100 :-(
        Pozdrawiam mieszkańców, miejmy nadzieję, że może jakimś cudem coś się poprawi.
        • Gość: mieszkaniec Re: Przejście do Conrada IP: *.tktelekom.pl 14.05.10, 13:01
          BB=art nie licz,ze moze jakims cudem cos sie poprawi na tym cudownym osiedlu jak się ludzie nie zorganizuja sami i niezłapią za morde Agmen to cudu nie bedzie ,wystarczy poczytac wczesniejsze forum na temat tego pazernego dewelopera.Na niego to trzeba przygotować taczke i wywiesć poza to nieszczesne osiedle.
          • Gość: Bart Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 14.05.10, 17:06
            Dokładnie .. Trzeba by zmienić administratora wspólnoty mieszkaniowej na kogoś
            normalnego. Nie wiem po jakim czasie można się o to ubiegać? Ale tam gdzie
            wynajmowałem kiedyś mieszkanie ludzie mieli już dość i wywalili agmen w cholerę.
            Po pierwsze to powinna być większa frekwencja na zebraniach..
            • Gość: Lukas Re: Przejście do Conrada IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.05.10, 22:39
              Witam, Agmen oddal do uzytku osiedle w sierpniu 2008, w umowie Agmen zastrzegl
              sobie prawo do administrowania przez nastepne 2 lata. Rachunek jest prosty,
              sierpien 2010 wtedy najwczesniej mozemy zmienic administratora i wcale nie jest
              to glupi pomysl. Pozdrawiam.
              • Gość: obserwator Re: Przejście do Conrada IP: 81.219.132.* 19.05.10, 23:14
                > Witam, Agmen oddal do uzytku osiedle w sierpniu 2008, w umowie Agmen zastrzegl
                > sobie prawo do administrowania przez nastepne 2 lata.

Jest to klauzula niedozwolona - z mocy prawa więc nieważna. Możecie zmienić w
                każdej chwili.

Więcej znajdziecie na www.uokik.gov.pl/niedozwolone_klauzule.php -
                poszukajcie słowa "zarząd*" w rejestrze klauzul niedozwolonych. Są to np.:

Numer wpisu: 1642
                Data wpisu: 2009-07-01
                Data wydania wyroku: 2009-03-24
                Sygnatura akt: Sygn. akt XVII AmC 322/08
                Oznaczenie pozwanego: Integer S.A. we Wrocławiu

Postanowienie uznane za niedozwolone: "Sprzedający zobowiązuje się odpłatnie
                prowadzić na koszt Kupującego zarząd i administrację przedmiotowej nieruchomości
                (budynku i gruntu), począwszy od dnia przekazania lokalu Kupującemu do
                użytkowania oraz przez okres 36 miesięcy od momentu ustanowienia odrębnej
                własności dla ostatniego lokalu mieszkalnego na osiedlu Chabrowym 2 etap.
                Powyższe obowiązki Sprzedający może przenieść na osobę trzecią."

Z Krakowa:
                Numer wpisu: 1480
                Data wpisu: 2008-07-22
                Data wydania wyroku: 2008-05-20
                Sygnatura akt: Sygn. akt XVII AmC 107/07
                Oznaczenie pozwanego: Activ Investment Sp. z o.o. w Krakowie

Postanowienie uznane za niedozwolone: „ Kupujący wyraża zgodę na to, aby Zarząd
                nieruchomością wspólną m.in. Budynkiem, powierzony był do 31.12.2012 r. TBS
                Południe Spółka z o.o. z siedzibą w Krakowie albo innej osobie prawnej lub
                fizycznej, wskazanej przez Activ Investment.”

Jeszcze jedno:
                Numer wpisu: 1389
                Data wpisu: 2008-04-22
                Data wydania wyroku: 2006-12-05
                Sygnatura akt: Sygn. akt XVII AmC 126/05
                Oznaczenie pozwanego: Przedsiębiorstwo Dewelopersko - Budowlane "Edbud" Sp. z o.
                o. w Warszawie

Postanowienie uznane za niedozwolone: " Przez okres trzech lat od powstania
                Wspólnoty Mieszkaniowej, Edbud będzie sprawował odpłatnie fukncję Zarządcy i
                Administratora budynku we własnym zakresie lub zleci to osobie trzeciej. W tym
                okresie Nabywca ma obowiązek pokrywania wszelkich kosztów utrzymania lokalu i
                nieruchomości wspólnej, m.in. kosztów zarządu, administracji, ogrzewania, wywozu
                śmieci, wody, ścieków, energii elektrycznej, ochrony budynku i innych
                koniecznych opłat eksploatacyjnych, do czasu przyjęcia planu gospodarczego w
                wysokości średnich cen rynkowych dla Warszawy a następnie według planu
                gospodarczego z uwzględnieniem wynagrodzenia za zarządzanie ustalonego w umowie
                przeniesienia własności."

Oczywiście Agmen może uznać, że to są inne klauzule i jego mimo wszystko
                obowiązuje - pozostało by Wam wówczas jedynie skierowanie jego sprawy do UOKiKu.
                • Gość: Radek Re: Przejście do Conrada IP: *.chello.pl 20.05.10, 09:36
                  Oczywiscie,ze w kazdej chwili mozna zmienic administratora,wystarczy poczytac w
                  internecie jak to mozna zrobic ale jak juz bedziecie zmieniac to nie bierzcie
                  firmy A-Z Nieruchomosci bodajze z ulicy Kunickiego ,nic ich nie interesuje co
                  sie dzieje na osiedlu.
                  • Gość: Dominika Re: Przejście do Conrada IP: 195.46.43.* 20.05.10, 16:06
                    Witam, czy posiadaja Państwo ( lub też zarząd Państwa Wspólnoty )
                    adres mailowy bądź namiary na osobe do której można byłoby złożyć
                    ofertę na administrowanie Państwa osiedlem? Administrujemy osiedlem
                    w pobliżu.
                    Zapis Agmenu jest niezgodny z prawem!
                    • Gość: Bart Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 20.05.10, 17:17
                      Czy zgłasza się ktoś na ochotnika, żeby zostać liderem i pomóc zmienić zarządce
                      wspólnoty bloków: 100 E,F,G ?
                      Można w kilka osób zadziałać :-)
                      • Gość: 100 Re: Przejście do Conrada IP: 77.236.0.* 21.05.10, 11:09
                        Byle nie na AZ z Kunickiego. Koszt to około 0,40 - 0,60 zł/m2. Agmen
                        nie pobiera tej opłaty za zarządzanie więc nie robi tego odpłatnie
                        zatem może nie być to traktowane jako klauzula niedozwolona.

Mnie dziwi tylko to że na forum na którym jest kilka wpisów w ciągu
                        pół roku nagle jest kilka wpisów w ciągu tygodnia. Wg. mnie to
                        świadome działanie.
                        1. Ktoś jest niezadowolony.
                        2. Ktoś uświadamia że można zmnienić w kazdej chwili i sypie
                        paragrafami.
                        3. Ktoś chce złozyć ofertę tak zupełnie przez przypadek.
                        4. Ktoś chce to zorganizować.
                        A potem będzie taka lipa jak obok w 100, 100A, 100B?
                        Dla mnie to od A do Z jest to świadome czyjeś działanie.
                        • Gość: Bart Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 21.05.10, 16:52
                          Jeśli o mnie chodzi to jestem po prostu nie zadowolony z firmy Agmen, dużo też o
                          nich złego słyszałem.
                          A czemu na osiedlu obok jest coś nie tak?? Jaka firma tam zarządza?
                    • Gość: 100 Az nieruchomości IP: 77.236.0.* 28.05.10, 10:37
                      Pani Dominiko może byście raczyli skosić trawę. Rozumiem że sporo
                      czasu zajmuje rozkręcanie akcji zmiany zarządcy na sąsiednim osiedlu
                      oraz jedzenie ciasteczek i picie kawki zacznijcie może pracować i
                      róbcie to co do was należy!
                      • Gość: Dominika Re: Az nieruchomości IP: 195.46.43.* 31.05.10, 10:55
                        Szanowni Państwo,
                        Nie jestem przedstawicielem firmy AZ i nie bardzo rozumiem
                        poprzednią uwagę. Zieleń na naszym osiedlu usytuowanym w pobliżu
                        Państwa jest koszona już po raz drugi w tym roku. Gdyby Państwo
                        chcieli zobaczyć jak prezentuje się osiedle, którym opiekuje się
                        nasza firma - serdecznie zapraszam i służę pomocą.
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: 100 Re: Az nieruchomości IP: 77.236.0.* 31.05.10, 21:04
                          Rozumiem i w takim razie przepraszam... A jaką firmę Pani
                          reprezentuje jesli można spytać?
                          • Gość: Dominika Re: Az nieruchomości IP: 195.46.43.* 02.06.10, 14:11
                            Szanowni Państwo,

nasza firma zarządza osiedlem Łony położonym niedaleko Państwa
                            osiedla (ul. Radzikowskiego 124-134).
                            Pozdrawiam Serdecznie.
                            • Gość: 100 cd... IP: 77.236.0.* 07.06.10, 22:23
                              A jak się nazywa?
                              • Gość: Dominika Re: cd... IP: 195.46.43.* 08.06.10, 10:59
                                Szanowni Państwo,

Reprezuntuję Firmę Jamróz - Biuro Zarządzania Nieruchomościami.
                                Administrujemy między innymi WM przy ul. Radzikowskiego, o której
                                wcześniej Państwu pisałam. Zapraszam do zapoznania się z naszą
                                ofertą ( nr tel: 12-638-00-17 lub adres e-mail: biuro@zarzad-
                                jamroz.krakow.pl ).
                                Pozdrawiam serdecznie.
                  • Gość: Bart Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 20.05.10, 17:12
                    Zna ktoś jakąś dobrą firmę, która mogłaby zarządzać naszym osiedlem???
                    I jak to wygląda cenowo?? Trzeba się zorganizować, bo jest szansa, żeby zmienić
                    coś na lepsze :-)
      • ralph100d Re: Przejście do Conrada 23.05.10, 15:35
        Witam :)
        Kilka dni temu spotkałem miłego człowieka z firmy BIT (chyba jej właściciela) i
        z rozmowy z nim dowiedziałem się, że w ogrodzeniu ma być wstawiona furtka, tak
        żeby piesi mogli wchodzić do ul Conrada tak jak jest teraz. Szkoda że informacji
        tej nie dostałem od Agmenu, do którego wysłałem w tej sprawie maila. To jeszcze
        raz pokazuje jak traktują ludzi, z których pieniędzy żyją.
        A teraz z innej beczki - czy ktoś zna ludzi (podobno dwóch młodych chłopaków) z
        drugiego piętra w bloku C, którzy ostatnio nam wszystkim "fundują" koncerty
        metalowe, nastawiając bardzo głośno muzykę i otwierając równocześnie drzwi na
        balkon? Czy są właścicielami tego mieszkania czy je wynajmują? Tak czy inaczej
        uważam że trzeba być ostatnim gnojem żeby robić coś takiego - na osiedlu
        mieszkają ludzie z małymi dziećmi, osoby starsze i, w większości, ludzie którzy
        ciężko pracują i podczas weekendu chcą w spokoju odpocząć. Jakim trzeba być
        zasrańcem żeby mieć to wszystko w dupie i zakłócać spokój całemu osiedlu? Czy
        ktoś zna tych osobników? i jaki jest nr tego mieszkania (blok C, narożne na 2
        piętrze)?
        • Gość: Mieszkaniec 100g Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 24.05.10, 15:29
          To chociaż tyle dobrego, widzę że Bit computer dba lepiej o mieszkańców niż nasz
          wspaniały Agmen :-)
          • ralph100d Re: Przejście do Conrada 24.05.10, 23:24
            To prawda - właśnie przedarłem się przez błoto i dochodziłem do BITa, kiedy ten
            miły człowiek zapytał czy nie pomógł bym mu przenieść drewnianej palety, żeby ją
            położyć przy naszym ogrodzeniu, tak żeby ludzie nie musieli brodzić w błocie...
            Są jeszcze mili ludzie na świecie :) Już od lat kupuję sprzęt w BICie i teraz
            mam do tego jeszcze jeden powód :)
            • Gość: 100 Re: Przejście do Conrada IP: 77.236.0.* 26.05.10, 09:22
              Ciekawe kiedy AZ ma zamiar skosić trawę... Obok w tym "złym" Agmenie
              już dawno skoszona. Może czas się wziąć do roboty a nie robić ścieme
              na forum internetowym?
              • Gość: g Re: Przejście do Conrada IP: *.mas.abpl.pl 11.07.10, 14:59
                a czemu oplata za smieci taka strasznie wysoka???
                • Gość: 100g Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 12.07.10, 17:06
                  Też mnie to zastanawia, do tego i tak kontenerów jest za mało i cała altanka
                  zawalona śmieciami. Powinni chociaż postawić pojemniki na suchą frakcję. Mamy
                  2010 rok a nawet śmieci nie ma jak posortować...żałosne.
                  • Gość: ~K Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 13.07.10, 17:07
                    Opłata za śmieci nie powinna nikogo dziwić skoro tylko połowa ludzi płaci, z
                    czego pewno jeszcze część zgłosiła po jednej osobie i stąd taka oplata.... a
                    śmieci ciągle przybywa i prawie zawsze zalegają przed koszami.
                    Realnie analizując sytuacje - ciekaw jestem w ilu mieszkaniach wynajmowanych (i
                    nie tylko) właściciele zgłosili osób...
                    A że mamy administracje która pracuje za darmo to co oni mają się starać
                    rozwiązać problem :/
                    kilku "jeleni" płaci, kobieta z administracji zamawia kolejny kontener, koszt
                    wzrasta, wprowadzają się kolejni mieszkańcy i tak w koło...
                    Nie trzeba dużo szukać żeby znaleźć rozwiązanie...ale po co????

I jestem za sortowaniem odpadów, może administracja doczyta warunki umów (czyt.
                    opłaty) z firmami i zauważy korzyści....

Ogólnie to jestem zirytowany "naszą" administracją i ich opieszałością w
                    działaniu....

~K~

• Gość: pp Re: Przejście do Conrada IP: *.mas.abpl.pl 15.07.10, 14:53
                      na innym osiedlu 4 kontenery na 1 maly blok i mimo tego oplata za
                      wywoz smieci o polowe nizsza niz w Agmenie
                      • Gość: xx Re: Przejście do Conrada IP: 77.236.0.* 13.08.10, 20:22
                        Witam,
                        jakiś czas temu odbywało się głosowanie dotyczące zamknięcia szlabanu wjazdowego na nasze osiedle od strony bloków Atalu. Czy ktoś z Państwa może wie jak ta sprawa się zakończy (i kiedy), ponieważ chyba gdzieś po drodze utknęła. Czy jest to w jakiś sposób związane z budowaniem parkingu przez sąsiadujący hotel? Z góry dziękuję za informacje.
                        • Gość: Mieszkaniec Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 17.08.10, 17:03
                          Witam,
                          Głosowanie było chyba w kwietniu, ale w sprawie szlabanu nic nie ustalono, ponieważ była za mała frekwencja.
                          Aktualnie trwa głosowanie w tej sprawie, każdy z mieszkańców dostał drogą pocztową listę do głosowania w sprawie zamknięcia szlabanu (tzn. czy mieszkańcy nie posiadający garażu mają dostać piloty do szlabanu) - nie pamiętam kiedy to było, ale chyba przed wakacjami, do tej pory głosowanie w tej sprawie trwa - przynajmniej tak twierdzi nasz wspaniały zarządca.
                          Ja osobiście im nie wierze, jak do tej pory to Agmen za bardzo się nie przejmuje losami osiedla, za to wszyscy w około kombinują jakby tutaj na Nas zarobić - tak w ogóle to akcja z budową tego parkingu należącego do Hotelu to jakaś kpina - 200 zł miesięcznie!!! Ludzie opanujcie się trochę, bo ręce opadają jak czytam takie oferty. Mieszkam tutaj nie długi czas ale już myślę o przeprowadzce - Jeżeli zarządca się nie zmieni to może być tylko gorzej.
                          Przydało by się głosowanie i duża frekwencja - na każdym cywilizowanym osiedlu takie spotkania się odbywają i mieszkańcy mogą coś wspólnie ustalić. Szkoda, że u nas większość ludzi ma to gdzieś...

Pozdrawiam
                          • Gość: xx Re: Przejście do Conrada IP: 77.236.0.* 18.08.10, 17:50
                            Rzeczywiście, dostaliśmy ostatnio drugie pismo w sprawie tego głosowania. Cena 200 zł za miesiąc nie jest mała... Natomiast obecna sytuacja z masą samochodów i brakiem jakiegokolwiek miejsca choćby dla dzieci też nie jest dobra (ten niewielki wybieg, na którym wszystkie dzieci z 5 bloków musiałyby chyba w szeregu stanąć i się nie ruszać, gdyby się chciały na raz bawić, trudno nazwać miejscem dla dzieci). Szczególnie, że w tym momencie każdy może sobie wjechać i zaparkować, osoby z tzw. "starych bloków" również.
                            • Gość: Mieszkaniec Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 18.08.10, 20:29
                              Dokładnie :-)
                              Mi się też wydaje, że część tych samochodów jest faktycznie nie z naszego
                              osiedla. Z miejscem dla dzieci to ogólnie tragedia - zupełnie bezmyślnie
                              zaprojektowane osiedle (nie przyjazne dla ludzi). Denerwuje mnie też to, że
                              droga dojazdowa nie posiada chodnika !!!! Trzeba uciekać na bok jak samochód
                              jedzie. Nie wiem, może dużo narzekam ale uważam, że to bardzo nie w porządku
                              wobec mieszkańców, tym bardziej że mamy na osiedlu dużo małych dzieci i pewnie
                              będzie ich więcej :-)
                              Mógłbym tutaj wymieniać sporo innych rzeczy ale szkoda nerwów...
                              Trzeba będzie wziąć przykład z naszych sąsiadów i wybrać jakiegoś zarządce,
                              który będzie coś robił a nie tylko brał pieniądze.

Pozdrawiam
                              • Gość: xx Re: Przejście do Conrada IP: 77.236.0.* 19.08.10, 18:03
                                Rzeczywiście, chodnik by się bardzo przydał. Jak się idzie samemu to jeszcze można uciec na krawężnik, chociaż ostatnio bardzo szybko jadący samochód o mało mnie nie trzepnął lusterkiem, ale np. osoba z wózkiem nie ma gdzie uciec - niedawno coś takiego widziałam.
                                Też uważam, że jest tu mnóstwo rzeczy, które nie działają tak jak trzeba, chociaż z drugiej strony lubię bardzo swoje mieszkanie i chciałabym, aby na naszym osiedlu mieszkało się coraz lepiej. Mam nadzieję, że jak najszybciej zarządzanie przejmie jakaś firma, która się na tym zna i się tym nie zajmuje, bo na razie to u wszystkich poziom frustracji wzrasta.... Nie wiem tylko, czy Agmen nie zdaje sobie sprawy, że jacyś ich potencjalni przyszli klienci też czytają te nasze skargi...
                                • Gość: Mieszkaniec Re: Przejście do Conrada IP: *.ghnet.pl 19.08.10, 22:05
                                  Myślę, że jest szansa aby zmienić zarządce, na innych osiedlach budowanych przez
                                  Agmen już się tak stało, bo ludzie mieli dość. Słyszałem różne rzeczy o Agmenie,
                                  i w większości były negatywne... Jedyne co to chyba tylko wykonanie budynków nie
                                  jest jeszcze takie złe.
                                  Wracając do drogi dojazdowej to mam tylko nadzieję, że nikomu nic się nie stanie
                                  zanim w końcu coś z tą drogą zrobią. Niektórzy kierowcy jeżdżą tą drogą jak by
                                  to był tor wyścigowy - przydało by się trochę więcej wyobraźni.
                                  A i podobno ta droga jest wybudowana przez firmę Atal a Agmen się pod to podpiął
                                  przy okazji, więc generalnie docelowa droga od strony starych bloków nie została
                                  zrobiona, czyli dojazd mamy drogą, która do końca nie wiadomo czym jest: zero
                                  znaków, progów zwalniających, chodnika itp.. - jest to kolejny przykład olewania
                                  wszystkiego przez naszego zarządce, który na swoim terenie nie potrafi położyć
                                  kawałka asfaltu lub kostki, żeby mieszkańcy mogli bezpiecznie dostać się do domu..

Pozdrawiam
                          • Gość: Mika opłata miesięczna za postój na parkingu hotelowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 13:01
                            Wiesz jak porównam z opłatą za postój w strefie C to i tak wychodzi nieźle ;)
                            Za miesięczną możliwość parkowania w okolicach centrum (czytaj szukania wolnego miejsca przez 0,5 godz) od poniedziałku do piątku w godz. 10:00-18:00 trzeba zapłacić 250,00PLN.
                            Tak, tak wiem... gdzie Centrum a gdzie Azory... To była tylko luźna dygresja więc proszę się nie obraź :)
                            Pozdrawiam
                            Mika
                            ps. a jakieś nowe miejsca postojowe są potrzebne (I TO DUŻO) bo jak ostatnio próbowałam wjechać na osiedle to utknęłąm na skrzyżowaniu Nowosłowicza/Radzikowskiego. Skąd tyle samochodów, czyżby sąsiedzi z bloków obok?
                            • Gość: Mieszkaniec Re: opłata miesięczna za postój na parkingu hote IP: *.ghnet.pl 30.08.10, 16:54
                              Faktycznie trochę taniej niż w centrum :-)
                              Myślę, że niektórzy mieszkańcy skorzystają z tego parkingu - lepszy taki niż
                              żaden.. Dla mnie to trochę za dużo. Gdyby kosztował 100 zł za miesiąc to bym się
                              nie zastanawiał :-)
                              No ale co zrobić.. Na darmowy parking to chyba nie ma co liczyć.

Pozdrawiam

• Gość: gość Włamanie IP: 77.236.26.* 26.11.10, 14:06
      Ochrona siedzi w budce a garaże są okradane. Wczoraj w nocy było kilka włamań. Po co nam taka ochrona? Pieniadze wyrzucone w błoto!
      • Gość: Mieszkaniec Re: Włamanie IP: *.ghnet.pl 28.11.10, 12:09
        Faktycznie ! Nasza pseudo ochrona jest do niczego !!! Można ewentualnie iść sobie z nimi poplotkować o tym co się dzieje na osiedlu - żenada ... Jakby kogoś mordowali na osiedlu to też by nic nie zrobili. A interwencja zanim przyjedzie to i tak jest za późno. Zatrudniają emerytów, my za to płacimy i są tego efekty. A i najlepszy numer jest z monitoringiem, na którym podobno nic nie widać ( w ogóle to nie wiem czy działa ). A nasz zarządca ma to wszystko w d....
      • Gość: [100F] Re: Włamanie IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 06.12.10, 10:02
        Sprawa pozostawienia lub rezygnacji z ochrony była poddana pod głosowanie podczas ostatniego zebrania Wspólnoty mieszkaniowej. Do dziś nie ma żadnej informacji o wyniku glosowania. Utrzymywanie prywatnej firmy od pilnowa własnej budki to według mnie śmiech na sali i marnotrawstwo pieniędzy. Lepiej było by zainstalować dodatkowe oświetlenie. A dotychczasowy bezczynny Zarządca prosi się wręcz o zmianę...
        • Gość: gość Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 11.12.10, 10:31
          Witam,

Słyszałem dzisiaj, że od poniedziałku osiedle zostanie zamknięte i nie będzie można na nim parkować ... Wie ktoś czy to prawda ???
          • Gość: ggg Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 11.12.10, 22:15
            niestety prawdopodobnie tak. trzeba byloby zebrac grupe osob zlozyc sie na radce prawnego i walczyc z agmenem ;)
            • Gość: gość Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 12.12.10, 09:37
              Czyli jednak prawda .. Agmen postanowił zrobić nam prezent na święta. Nie wiem jak inni ale ja już mam ich totalnie dość, zróbmy coś wreszcie i zmieńmy ich na jakąkolwiek inną normalną firmę, która coś zacznie robić z osiedlem. Przez to spora część osób będzie musiała parkować samochody chyba pod lewiatanem koło BP !!! chociaż tam też nie ma miejsc.. normalnie nie mam już siły do naszego zarządcy - 3 lata istnienia osiedla i nic dobrego jeszcze nie zrobili...
              • Gość: ggg Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 12.12.10, 11:52
                nic łatwiejszego. zebrac sie w pare osob ktore chca wyjsc z inicjatywa pochodzic po mieszkaniach ktore nie maja ani miejsca, ani garazu i zaczac dzialac. Sadze,ze jest nas wiecej niz osob ktore maja miejsca.
                Albo zrobic forum tak jak ma drugie osiedle poinformowac mieszkańców poprzez list w skrzynce i moze predzej uda sie cos tak zdzialac niz zanim wszyscy zbierzemy sie na zebraniu.
              • Gość: Ja Re: Zamknięcie osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.10, 14:04
                Z tego co wiem, obok w hotelu można wynająć miejsca postojowe...
                A pomimo tego że nie posiadam ani garażu ani miejsca postojowego kupiłem bez problemów pilota do wjazdu na osiedle...
                • Gość: ggg Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 12.12.10, 14:18
                  Dzwoniłem pare dni temu do agmenu, tak można kupić pilota za 150złotych ale z tego co mi powiedziała Pani, to przy zakupie podpisuje się papierek, że nie będzie się parkować na osiedlu, bo zrzekliśmy się przy podpisywaniu aktu notarialnego prawa do parkowania. Naszym jedynym prawem jest jeżdżenie po drodze.
                  Pilot daje nam możliwość jak to powiedziała Pani z agmenu: "można podwieźć chorą albo starszą osobę, można rozpakować zakupy i trzeba opuścić teren - jak na razie nie wiemy jak będziemy interweniować gdy ktoś będzie parkować"
                  Poza tym kartki wiszące na tablicach informacyjnych jednoznacznie świadczą o tym, że należy OPUŚCIĆ teren osiedla.

Co do pilota jeszcze jedna kwestia. Gdyby kupienie pilota było równoważne z możliwością parkowania, to byłoby świetnie. W tym momencie ochroniarz ma obowiązek również Cię wpuścić na osiedle.

Co do miejsc parkingowych przy hotelu 200zł netto za miejsce pod chmurką? Chyba nikomu nie przeszkadza, że parkowaliśmy tutaj na osiedlu, lecz agmen widać chce sobie przyrobić jeszcze :).
                  • Gość: ggg forum osiedla 100d,100e,100f,100g IP: *.ghnet.pl 12.12.10, 14:22
                    założyłem forum osiedla.
                    radzikowskiego100.fora24.pl/
                    przejdzmy tam może coś uda się zrobić.
                    Mam nadzieje, że pomożecie.
                    • Gość: chv Re: forum osiedla 100d,100e,100f,100g IP: *.ghnet.pl 14.12.10, 21:29
                      Co do stworzonego forum, to zarejestrowałem się i napisałem posta, ale tam jest włączona moderacja postów, proponowałbym to wyłączyć jeśli ktoś ma na tym forum coś pisać bo napisałem posta dwa dni temu i do teraz nie został zatwierdzony i się nie pojawił.
                      • Gość: pole Re: forum osiedla 100d,100e,100f,100g IP: *.ghnet.pl 17.12.10, 06:06
                        Spotkajmy się.
                  • Gość: Ja Re: Zamknięcie osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.10, 15:39
                    Muszą tak mówić, ale nie ma możliwości odholowania pojazdu lub nałożenia mandatu na terenie zamkniętym, chyba chodzi o ograniczenie wjazdu przez inne wspólnoty.
                    • Gość: gość Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 12.12.10, 19:58
                      Musimy tym razem jakoś zareagować. Zobaczymy co się będzie działo w tym tygodniu ale jeżeli faktycznie będą problemy z parkowaniem to nie ma się co zastanawiać dłużej. Agmen nas rąbie jak chce i nikt na to nie reaguje. Najwyższy czas coś z tym zrobić - po cholerę nam taki zarządca.
                      Twierdzą, że mamy osiedle zamknięte ale nigdy takie nie było i nie jest !!!! Przy mniam mniamie jest nadal nieogrodzona część - postawili tam sobie jakis blaszak - co to w ogóle ma być. Chyba nie zdają sobie sprawy, że jak wyrzucą samochody z osiedla to nasza droga dojazdowa stanie się niezłym torem przeszkód dla pieszych... Jest sporo spraw, którymi trzeba by się zająć i Agmen nigdy się za to nie weźmie... Nie można na nich liczyć.
                      • Gość: Misiu Re: Zamknięcie osiedla IP: 77.236.26.* 12.12.10, 21:32
                        Co do tego blaszaka - na czyim terenie on stoi? I czy ta stara droga, którą zamknęli czy ma być kiedyś znowu drogą dojazdową do Naszego osiedla? I proponowałbym się zebrać, nawet po to żeby się trochę poznać - dobry sąsiad jest nieocenionym ochroniarzem, a poza tym moglibyśmy omówić kilka spraw, które Nas dotyczą - jak choćby droga dojazdowa, ochrona, ogrodzenie i wiele innych zagadnień z których Agmen się nie wywiązuje.
                        I jakim prawem jest brama zrobiona w ogrodzeniu od strony parkingu hotelowego - czy to nie powinno być z Nami ustalone (niestety nie znam się na prawie od tej strony :-( ).
                        Wiem, że ciężko się razem zebrać - ale moglibyśmy w kilka osób ustalić kilka najważniejszych spraw - nawet na zasadzie poruszanych spraw na forum - i ustalić co dalej robimy.
                        A twierdzenie osób, że dobrze jest jak jest trochę mnie dziwi - ma być tak jak wspólnie ustalimy.

Pozdrawiam
                        • Gość: gość Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 12.12.10, 23:43
                          Właśnie też nie rozumiem tego wszystkiego - o co chodzi z tą drogą atalu?? droga bez chodnika ?? Szlak mnie trafia jak mam tamtędy iść, jeszcze do tego uciekając przed autami, a jak sam jadę autem to jest mi głupio gdy mamy z wózkami nie mają gdzie zjechać - to jest skandal !!! Kto jest za to odpowiedzialny ??? Bardzo jestem ciekaw. Niektórzy faktycznie twierdzą że jest ok, mają garaż i i nie chcą mieć samochodów na osiedlu ale tak naprawdę co z tego, że tych aut nie będzie jak nasze osiedle nie jest takie jak miało być, jest ciasno nie ma chodników, zieleni, nawet jednego drzewa !!!!! Mamy za to wspaniałe miejsca parkingowe umieszczone na przejsciu dla pieszych !!!! Nerwy mi puszczają od tego wszystkiego. Nigdy więcej nie kupie mieszkania od tej firmy.. nie poleciłbym jej nawet teściowej!
                          Jest tyle rzeczy do zrobienia na naszym osiedlu, że niekiedy mam wrażenie jakby osiedle istniało dopiero kilka miesięcy ;-)
                          Nie wspominając o ochronie i kamerach na których nic nie widać ... i my za to wszystko płacimy - no naprawdę "wymarzone osiedle".
                          Trzeba się zebrać.
                          Myślę, że od jutra może być niezły dym przy szlabanie :-)
                          W naszej okolicy nie ma gdzie parkować i ludzie na pewno nie będą zadowoleni jak go zamkną.
                          A i jeszcze jedno : parking strzeżony w krakowie kosztuję około 120 zł za miesiąc, więc skąd ta cena za parking zrobiony przez hotel 200 zł netto ??? czyli 244 zł za miesiąc ?!!!! Ludzie opanujcie się to nie jest parking podziemny tylko pod chmurką nawet nie strzeżony !!!!!! i nie odśnieżany !!! ech mam dość. Nachodzi mnie ochota na wyprowadzkę z tego osiedla... szkoda nerwów.
                          • Gość: pole Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 13.12.10, 02:17
                            Agmen, mam was w ...!
                            Sąsiedzi, nie usuwajcie samochodów!
                            • Gość: Wkurw..... Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 13.12.10, 11:07
                              Ja auta nie usunę, mogą mnie pocałować w d......

Przegieli na całej lini, jak będzie trzeba to zgłoszę sprawę do tv, niech wszyscy zobaczą jaką mamy wspaniałą firmę zarządzającą !!!!
                              • Gość: pawels Re: Zamknięcie osiedla IP: *.acn.waw.pl 13.12.10, 19:42
                                Dopisalem sie do forum osiedla, ale oprocz administratora jestem tam sam :P

Przegladalem moj akt notarialny, i wszedzie jest podane ze mam zagwarantowane nieodplatne dojscie i dojazd do dzialki z naszym blokiem. To co podpisywalismy i jest wpisane do aktu (odnosnie miejsc parkingowych) mowi, ze wyrazamy jedynie zgode na wydzielenie czesci dzialki na miejsca parkingowe (ktore beda komercyjne). Nigdzie nie ma informacji ze nie moge postawic auta pod blokiem. Z checia przylacze sie do osiedlowej inicjatywy, ktora bedzie zmierzala do zmiany zarzadcy.

Postawienie szlabanu na terenie wspolnoty bylo ewidentna samowolka, zreszta tak samo jak umieszczenie lamp, za ktore pozniej mamy rzekomo zaplacic.

Odnosnie parkingu hotelowego, to sprawa tez nie jest pewna. Zglosily sie tylko 3 osoby, umowa jest podpisywana na miesiac, bo cos tam maja budowac!!!! Moze sie wiec okazac, ze parking rownie szybko zniknie jak powstal.
                                • Gość: gosc100 Re: Zamknięcie osiedla IP: 77.236.26.* 13.12.10, 23:17
                                  Prosze Panstwa skoro forum zostalo zalozone przeniesmy tam nasze propozycje
                                  radzikowskiego100.fora24.pl/ .

Ponadto zacznijmy dzialac i spotkajmy sie osobiscie!!! Jaka godzina i dzien tygodnia Panstwu odpowiada?

p.s
                                  mam widok na zamkniety od dzis szlaban i mieszkancow baaardzo niezadowolnych zdecydowanie bedzie wiecej niz zadowolonych. Szczegolnie ze pan z budki nie siedzi w niej 24h i przez ostanie 15 min samochody trabia aby ktos im otworzyl !!! skandal !!!
                                  • Gość: Misiu Re: Zamknięcie osiedla IP: 149.156.31.* 14.12.10, 08:50
                                    Z innego osiedla gdzie był szlaban znam historię gdzie ludzie nie wytrzymali i upierdzielili kilka razy taki szlaban. A według mnnie niech go sobie agmen postawi u siebie w ogródku jeśli ma być tak, że mamy czekać aż ochrona nam otworzy. Teraz już wiem po co nam ochrona - będzie pilnować szlabanu Agmenu żeby im go nikt nie rozwalił.
                                    Jak dla mnie na spotkanie najlepsza niedziela - ewentualnie sobota. Niech się więcej ludzi wypowie kiedy i znajdziemy miejsce - w naszym "zaprzyjaźnionym" hotelu.
                                    • Gość: Gość Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 14.12.10, 11:15
                                      Dla mnie może być jakikolwiek dzień, w sumie w weekend chyba najlepiej. Jestem bardzo chętny na spotkanie. Faktycznie hotel był by dobrym miejscem. Mam nadzieje, że nie skończy się znowu na pisaniu postów, tylko uda się nam spotkać. Dobrze było by się wreszcie poznać.
                                      Można wtedy coś zdziałać, i nie chodzi tu tylko o szlaban ale o wszystkie nie dokończone przez Agmen obietnice :-)
                                      • Gość: Ja Re: Zamknięcie osiedla IP: 77.236.25.* 14.12.10, 15:23
                                        Szanowni Państwo, pozwolę sobie poruszyć jeszcze jedną kwestię (i mam nadzieję, że nie zostanę tutaj za bardzo "zjechana"). Oczywiście, sytuacja obecna z zamkniętym szlabanem nie jest dobra, ale i sytuacja gdzie całe osiedle jest pozastawiane samochodami również do idealnych nie należy. Zgodzą się chyba ze mną wszyscy rodzice, że w chwili obecnej dzieci praktycznie nie mają możliwości swobodnej zabawy w otoczeniu bloku (pomijając to coś ogrodzone, o czym można wszystko powiedzieć, ale nie to że daje dzieciakom jakąkolwiek przestrzeń). Na samym początku myślałam, że to puste pole znajdujące się między blokami a torami (tam gdzie teraz znajduje się nasz upadły sklepik) byłoby idealne na miejsca parkingowe. Niestety nie wiem do kogo ta ziemia należy, ale chyba do Agmenu skoro tam powstał sklem (ale mogę się mylić). Jakiś czas temu obiło mi się o uszy, że tam chcą jeszcze jakiś biurowiec postawić.... Sytuacja przy innych blokach na Radzikowskiego (po drugiej stronie) jest taka, że z tyłu za blokami znajduje się duża ilość miejsc do parkowania. U nas takie miejsca praktycznie nie istnieją. Nie znam się na tym za dobrze ale czy nie istnieje jakieś prawo wymuszające na deweloperze zagwarantowanie jakiejś powierzchni do parkowania?
                                        • Gość: gosc Re: Zamknięcie osiedla IP: 77.236.26.* 14.12.10, 16:12
                                          Oczywiscie ze osiedle zawalone samochodami nie jest dobrym rozwiazaniem. Aczkolwiek tu zupelnie nie ma gdzie parkowac, brak jakiejkolwiek alternatywy. Oberkiwicz mial wybudowac droge a wtedy miejsc by troche bylo, ale on swoim sposobem podpiol sie pod ATAL i ich droga jezdzimy (to samo ze smietnikiem-gdyby nie ATAL pewnie dalej wyspypisko by bylo) - ciekawe jak dlugo, nie wierze ze nie ma skarg na parkujace tam samochody, bo piesi ze o wozkach nie wspomne nie maja jak sie przedostac jesli jada auta. Co do naszego osiedla calkowity zakaz parkowania chocby wzlduz tarasow bloku E jest bezsensowny, bo tam parkujace samochody nikomu nie przeszkadzaja. AGMEN ma ziemie za starymi blokami tylko maja nas w d*** i parkingu publicznego nie wybuduja. Prawo polskie nakazuje zagwarantowanie miejsc postojowych aczkolwiek jak sie nie myle wszyscy podpisywalismy jakis papierek, mowiacy o tym iz deweloper nie bierze odpowiedzialnosci za brak parkingow - pytanie na ile legalnie pismo bylo podsuwane do podpisu.
                                          I jeszcze co do dzieci na kostce brukowej bawic sie nie bede i dla niech jak najbardziej powinno byc stworzone miejsce do zabawy!!! - wieksze niz obecny ogordzony wybieg dla psow porosniety trawa. Skoro ziemia na niedzialajacy sklep sie znalazla, ziemia na extra parking kolo sklepiku (ze szlabanem - za ktory pewnie tez my zaplacilismy) tez sie znalazla to teraz niech AGMEN wygospodaruje miejsce na porzadny plac zabaw i moze zasadzi chociaz pare drzewek. Podusmowujac problemow jest duzo ale dopoki rzadzi tym AGMEN obawiam sie ze bedziemy fruwac do blokow (za co tez pewnie bysmy musieli zaplacic) a dzieci bede sie bawic na balkonach..... Potrzebny dobey prawnik, naglosnienie sprawy i amina zarzadcy
                                          • Gość: :) Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 14.12.10, 17:01
                                            Niestety większość spraw wygląda źle.Poruszę kwestię oplat za CO. W wyrównianiu za pierwszą połowę roku 2010 okazało się, że musimy dopłacić sporą kwotę. Zdziwiłam się, szczególnie, że do tej pory były zwroty. Idąc dalej spojrzałam na prognozy ze stycznia i okazalo się, że stawka (nie prognoza) była wtedy wiele nizsza niż przy rozliczeniu. W tej chwli płacimy również prognozy oparte na stawe jeszcze wyższej niż w rozliczeniu. W mpo dowiedziałam się, że przesiębiortwo ustala RAZ tylko jedną stawkę na rok i nie zmienia się ona w trakcie.
                                            Po kontakcie z Panią w Agmenie, która najpierw próbowała wciskać kit, że wszystko drożeje i nasze stawki też podrożały powiedziałam jej, że to nieprawda, bo kontaktowałam się z mpo i oni nawet raz nie podnieśli stawek! W odpowiedzi usłyszalam, że dopłata wynika z tego, że Agmen ma kwotę na fv i musi ją załacić w całosci, my mamy liczone wg zużycia a to co zostanie musi zostać podzielone na wszytskich mieszkańców:) Czyli jak się domyślam jest to opłata za ogrzewanie cześci wspólnych. Ok, wiadomo, że też trzeba za to zapłacić- ale czy sposób obliczania jest prawidlowy? Tego już się nie dowiem, ponieważ nie mogę mieć wgladu do fv. I dlaczego jest to obliczane tak dziwnie, że stawka jest podnoszona, skoro jest cały czas w rzeczywistosci taka sama.
                                            Agmen rzekomo nie pobiera opłat za prowadzenie administracji. Każdy musi z czegoś życ, ale ich sposoby na zarabianie jest po prostu okradaniem nas jako wspólnoty (tak samo jest przecież z pilotami do szlabanu- cena 150 zł? Za co? W rzeczywistości jest to koszt góra 50 zł- więc łatwo policzyć ich "zarobek")
                                            • Gość: gosc Re: Zamknięcie osiedla IP: 77.236.26.* 14.12.10, 17:53
                                              to bardzo ciekawa kwestia. jak to nie ma wgladu w fakture za ktora placimy my mieszkancy ??
                                              smierdzi na odleglosc......nie ma faktury nie ma pieniedzy !! PRAWNIK prosze Panstwa i w tej i innych sprawach .
                                              • Gość: gosc100 Re: Zamknięcie osiedla IP: 77.236.26.* 14.12.10, 18:45
                                                W takim razie moze sie spotkamy w sobote w nowym hotelu godzina 11? czy to Panstwu odpowiada
                                                • Gość: Gość Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 14.12.10, 19:43
                                                  Mnie odpowiada :-)
                                                  Może nich się wpiszą wszyscy, którzy chcą przyjść, Zobaczymy ile osób jest chętnych.

czyli teraz jest nas dwoje..
                                                  • Gość: ggg Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 14.12.10, 20:10
                                                    My jesteśmy raczej na tak, ale wydaje mi się, że lepiej byłoby zrobić jakieś kartki rozwiesić po klatkach, że ma być spotkanie w związku z taką i taką sprawą. Sądzę, że jak 15% osób z osiedla siedzi na forum to będzie dobrze, a umówić się w tygodniu(po weekendzie) nawet około godziny 19-20 nie powinno być problemem gdy powie się z wyprzedzeniem. Mamy przecież jakiś budżet na wynajęcie sali z tego co patrzyłem po kartkach, to nawet można byloby sie umówić w szkole

Tak wracając jeszcze do szlabanu. Zauważyliście, że w końcu są miejsca na osiedlu gdzie można parkowac. Może ten szlaban sam w sobie nie byłby zły, gdyby nie trzeba było płacić za piloty. Na pewno plusem dużym jest fakt, że nie parkują teraz ze starego osiedla, ani z atalu.
                                                  • Gość: Gość Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 14.12.10, 20:18
                                                    O tym nie pomyślałem :-) faktycznie kartki były by ok.

Na osiedlu rzeczywiście zrobiło się luźniej, i na pewno szlaban jest dobrym pomysłem, tzn jeżeli wjazd jest tylko dla mieszkańców (teraz wyszło ile aut parkowało u nas z sąsiednich osiedli).
                                                    A tak w ogóle to jak to jest w końcu, bo mieszkańcy parkują nadal i na razie jest wszystko ok ..
                                                    Miał ktoś już jakieś problemy ze strażą miejską czy jak???
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 14.12.10, 20:26
                                                    Ja również przyłączam się do spotkania, myślę że warto najpierw rozwiesić ogłoszenie w klatkach aby informacja dotarła do jak największej ilości osób... w tygodniu koło 20 jest ok.
                                                    A jeśli chodzi o szlaban to zgadzam się że teraz będzie więcej miejsc do parkowania gdyż nasi sąsiedzi z atalu i starszej części agmenu parkowali u nas...
                                                  • Gość: :) Re: Zamknięcie osiedla IP: 83.142.202.* 14.12.10, 22:42
                                                    Myślę, że warto najpierw ustalić jeden, odpowiadający osobom z forum termin oraz miejsce spotkania, tak, zeby nam pasowalo i dopiero wtedy mozna zrobić kartki i przywiesic je na tablicach:) Ja i ggg dostosujemy się do większości
                                            • Gość: Misiu Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 14.12.10, 22:50
                                              Z fakturami to jedna ze spraw którą też chciałem poruszyć - nie wiem jak to jest prawnie ale ja chcę zobaczyć wszystkie faktury łącznie z przelewami z jakiego konta były realizowane. Kartki jak najbardziej - niech nas jak najwięcej skorzysta z tego spotkania. Na kartkach należy podać też informację o naszym forum (na razie mamy 3 różne fora). Żeby jak najwięcej ludzi skorzystało zróbmy zorganizowaną dobrze akcję - proponuję również poinformować w miarę możliwości sąsiadów z mieszkania obok. Jak będziemy wieszać kartki to kiedy się mamy spotkać?

Nie wiem czy Mieszkańcy w blokach zauważyli usterki również w części wspólnej (np klatki) - to też musimy sobie wypunktować i dać im ultimatum do usunięcia usterek.

A i najważniejsze według mnie to na takie spotkanie w miarę możliwości przygotujcie sobie punkty z tym co według Was jest nie fer ze strony Agmenu (naszego drogiego administratora i dewelopera w jednym). I nie warto się kłócić między sobą, że mamy tu parkować czy nie - jak dopniemy swego z Agmenem to będziemy mogli wtedy ustalić czego chce większość.
                                              A prawnika - to może jak ktoś wie o jakimś radcy od nieruchomości to miałbym prośbę żeby Nas poinformował o cenie takiej usługi, A jak wiecie więcej o obowiązującym prawie co do naszej sytuacji to też proszę o dzielenie się takimi informacjami. Mając odpowiednie argumenty możemy z naszych „slamsów” zrobić miejsce Naszego wypoczynku – Nasze domy.
                                              • Gość: pawels Re: Zamknięcie osiedla IP: *.acn.waw.pl 15.12.10, 00:37
                                                Ja rowniez powinienem pojawic sie na spotkaniu. Dzisiaj wchodzac pozna pora na osiedle, stwierdzilem ze ilosc samochodow wcale nie zmalala, a jest ich tyle samo. Zauwazylem rowniez auta ktorych nigdy wczesniej nie widzialem. Na jakiej podstawie ochorna weryfikuje wjezdzajacych?
                                                • Gość: Bart Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 15.12.10, 10:49
                                                  Witam,

Będzie trzeba zrobić tak jak pisaliście wcześniej.. tzn pierwsze spotkanie organizacyjne (kartki na klatkach i powiadomienie sąsiadów) i później drugie właściwe spotkanie.

Ja jestem chętny i dostosuje się do większości terminów bez problemu :-)

Pozdrawiam

• Gość: Misiu Re: Zamknięcie osiedla IP: 149.156.31.* 15.12.10, 11:24
                                                  A wystarczyłoby podać numer rejestracyjne autek Mieszkańców.
                                                  Dobrze też byoby gdyby nam podali numery do ochrony - ja do tej pory nie wiedziałbym jak się z nimi skontaktować.

• Gość: :) Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 15.12.10, 15:04
                                                    Dziś przy wjeździe miły Pan wychodzi z budki i wjeżdżamy na osiedle po podaniu nr bloku i mieszkania oraz nazwiska. Po takiej weryfikacji możemy wjechac na osiedle:)
                                                    Otrzymałam rownież odpowiedź od Pani z Agmenu i:
                                                    - szlaban i piloty są własnością Agmenu (czyli musimy opłacić w tych 150 zł piloty ufundowane dla wlaścicieli garaży i miejsc postojowych). To i tak dobrze, że inwestycja nie została zeralizowana z pieniędzy wspólnoty.
                                                  • Gość: gosc Re: Zamknięcie osiedla IP: 77.236.26.* 15.12.10, 17:09
                                                    Nawet jesli brama jest pokryta za pieniadze AGMENU (w co watpie bo to my placilismy za ogrodzenie) to odbija sobie to sprzedajac piloty. A kazdy z nas ma w akcie notarialnym punkt mowiacy o BEZPLATNYM dojsciu/dojezdzie do wlasnej posiadlosci (nie mylic z parkowaniem). Tak wiec nie wiem czemu ktos kto ma garaz moze dojechac za darmo a ja nie. AGMEN oddajac mieszkania WSZYSTKIM MIESZKANCOM ZAGWARANTOWAL BEZPLATNY DOJAZD DO POSIADLOSCI i nie moze teraz rozgraniczyc tego ty masz garaz to wjezdzasz za darmo ty nie masz to plac.
                                                  • Gość: gosc Re: Zamknięcie osiedla IP: 77.236.26.* 15.12.10, 17:29
                                                    I jeszcze jedno... narazie nadal parkujemy jednak jesli P.Oberkiewicz chcial puste chodniki (a raczej naszym dobrem sie nie kieruje tylko zyskiem) to straz miejska wezwie-a do tego jest upowazniony tylko on jako wlasciciel naszych wewnetrznych drog . Dokladnie tak bylo w przypadku 'starego osiedla' przejzalam ich forum i wszystkie problemy jakie mamy my oni przechodzili - parking, brak wgladu do faktur, miejsca zabaw dla dzieci, zieleni itp. Jako rezultat po obowiazkowym czasie wypowiedzieli zarzadcy umowe i w ten sposob ukrecili temu leb. Swoja droga czy Pan O ma jakis zysk z tego parkingu hoteloeowego ? inaczej jakim prawem ich brama wjazdowa wychodzi na nasze osiedlowe drogi, wlasciciel musial wyrazic na to zgode!
                                                  • Gość: Ja Re: Zamknięcie osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.10, 16:43
                                                    Nie jest właścicielem tylko prawie wszyscy właściciele mieszkań są właścicielami części drogi, droga wzdłuż budynków w połowie jest własnością hotelu i mogą tam sobie robić co chcą, najpierw trzeba się dowiedzieć co jest nasze i jakie prawa i obciążenia są na tej działce są a potem podejmować dyskusje.
                                                  • Gość: pole Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 18.12.10, 09:24
                                                    Widzę, że są osoby mające głowę na karku. I na Was liczę.
                                                  • Gość: Ja Re: Zamknięcie osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 13:32
                                                    Dla właścicieli garaży piloty są dane w użytkowanie, ja swojego kupiłem i jest moją własnością. Pytałem się co z odholowaniem to dostałem odpowiedz; będzie tak jak było, nikt nie będzie nigdzie dzwonił.
                                                  • Gość: pole Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 18.12.10, 14:45
                                                    Czy rzeczywiście przy odbiorze pilota trzeba podpisać inf. o zakazie parkowania?
                                                  • Gość: Ja Re: Zamknięcie osiedla IP: 195.150.22.* 18.12.10, 18:47
                                                    Podpisałem, ale to nie jest wiążące, poprzez zamknięcie szlababnu zamykaj sobie drogę do interwencji straży miejskiej... podobno ale to trzeba jeszcze sprawdzić...
                                                  • Gość: chv Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 19.12.10, 17:18
                                                    Również kupiłem pilota i w sumie zamknięcie szlabanu wyszło na plus, faktycznie miejsc jest dużo więcej, widać, że inne osiedla tutaj parkowały, także jestem zadowolony z takiego obrotu sprawy. Jednakże nie spodobała mi się tylko forma w jakiej to zostało zrobione, czyli straszenie, że auta zostaną odholowane, że w środku nikt nie może parkować na dłużej itp. Można było powiedzieć tak: zamykamy dla Państwa szlaban, dzięki temu będą parkować tylko ludzie z osiedla, będzie więcej miejsc i wyjdzie to na plus etc. i wtedy odbiór całej sytuacji zamknięcia szlabanu byłby zupełnie inny i nawet na plus dla administracji. Nie rozumiem czemu oni sobie sami szkodzą i nawet potencjalnie dobrą decyzję przedstawiają tak, że faktycznie mieszkańcom skacze ciśnienie.
                                                  • Gość: Misiu Re: Zamknięcie osiedla IP: 77.236.25.* 19.12.10, 17:52
                                                    No właśnie. Wystarczyłoby żeby deweloper zachował się jak normalny biznesmen, który ma plany na przyszłość. Jeśli teraz zrobi sobie dobrą reklamę to tak go zobaczą następni potencjalni kupcy. Ja jak szukałem mieszkania to przede wszystkim sprawdzałem fora.
                                                    Lepiej jest na naszym osiedlu jeśli chodzi o miejsca do parkowania - to się oczywiście poprawiło - ale i tak musimy dopilnować naszych spraw.
                                                  • Gość: chv Re: Zamknięcie osiedla IP: *.ghnet.pl 19.12.10, 21:40
                                                    Tak jasna sprawa. Ja akurat jestem wynajmującym (wprowadziłem się w Sierpniu 2010) od niedawna, dlatego nie wszystkie sprawy są tu dla mnie jasne, ale to mnie najbardziej zdziwiło, że administracja wasza dokonała suma sumarum dobrego posunięcia, ale zaprezentowała to możliwie najgorszy dla siebie sposób, strasząc mieszkańców. Jest to dla mnie niezrozumiałe.
                                                  • Gość: Ja Re: Zamknięcie osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 23:56
                                                    Z teg co pytałem to nikt nie da zgody na parkowanie na zakazie parkowania i tylko się zabezpieczają na wszelki wypadek stłuczki czy innego uszkodzenia samochodu czy braku przejazdu dla karetki czy straży pożarnej, że oni nie ponoszą za to odpowiedziałności...
                                                    Chyba o to chodzi chociaż nikt tego tak jasno nie powiedział.. a powinni o to zadbać, tylko jak??
    • Gość: pole posiadacze pilotów IP: *.ghnet.pl 27.12.10, 13:42
      Widzę, że Was Agmen udobruchał. Ja nie mam zamiaru podpisać informacji o zakazie parkowania. Kto mi zagwarantuje, że pan O nie wstanie dzisiaj lewą nogą i nie zadzwoni po strażaków?
    • Gość: Misiu Re: Agmen-radzikowskiego-brzoskwiniow a IP: 149.156.31.* 10.01.11, 09:16
      Jak z wysokością czynszu na 2011?
    • meeshel [...] 14.01.11, 12:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Tomasz pociągi IP: *.net.autocom.pl 20.03.11, 14:11
        Witam,
        Planuję kupić mieszkanie w inwestycji Apartamenty Bronowice II (nowa inwestycja obok Państwa osiedla) , jednak dostrzegłem, że w pobliżu (w sumie to bardzo w pobliżu :) ) idą tory kolejowe. Zastanawiam się zatem nad hałasem, który powodują pociągi poruszające się po nich. Podobno są to tylko pociągi towarowe i nie jeżdżą zbyt często, ale czy to prawda? Czy hałas rzeczywiście jest niewielki?
        Będę wdzięczny za odpowiedź.
        Pozdrawiam,
        Tomasz
        • Gość: Misiu Re: pociągi IP: *.aster.pl 21.03.11, 21:31
          jak na razie pociągów nie uraczysz, bo to chyba pociągi do huty a ta stoi. Co najmniej rok nic tędy nie jechało - możesz zobaczyć tory - powoli zarastają - ale jak tego przyszłość nie wiadomo. A u kogo chcesz kupić - ATAL czy AGMEN?
          Przyjrzyj się też rozwiązaniom z parkowaniem. Strasznie kiepsko z tym w okolicy - osiedla zamknięte a wjazd tylko dla tych co mają miejsca postojowe. Rozważ może inne miejsca w Krakowie.

Pozdrawiam i powodzenia
          • Gość: chv internet od ISTS IP: *.ghnet.pl 27.06.11, 19:59
            Czy ma może ktoś z Państwa, u nas na osiedlu, internet od ISTS - jeśli tak prosiłbym o jakieś opinie standardu usługi.
          • Gość: Jarek Re: pociągi IP: *.play-internet.pl 31.07.14, 09:06
            Jakie zarastają są dni kiedy pociągi jeżdżą co 15-20 minut, w nocy co 30-40, do tego trąbią tuż pod blokiem żeby poinformować pieszych którzy przechodzą/mogą przechodzić na skróty na Azory. Do tego samoloty jak lądują to jest jeszcze znośnie ale ostatnio ze względu na wzmożony ruch na Balicach startują w tą stronę
      • Gość: radzikowskiego100c Re: Sprzedam ul. Radzikowskiego 100B, 2-pok.; 34, IP: *.play-internet.pl 29.07.14, 17:36
        Tylko trzeba pamiętać że za 2 miesiące zaczyna się wielka budowa tuż pod blokiem, a 50-100m od balkonu są tory kolejowe (linia towarowa) a od góry samoloty latają:)
    • Gość: [100F]robzac Wypowiedzenie zarządu przez firmę Agmen IP: *.159.6.242.static.crowley.pl 14.07.11, 11:00
      Konieczność zmiany Zarządcy stała się faktem. Z innego osiedla w Krakowie znam Firmę Reduta-Nieruchomości, z której jeasteśmy zadowoleni więc dlatego podaję ją pod rozwagę.
      • Gość: mieszkaniec Re: Wypowiedzenie zarządu przez firmę Agmen IP: *.net.autocom.pl 14.07.11, 18:15
        Wreszcie ruszy to niektorych mieszkancow do zjawienia sie laskawie na zebraniach. Moim zdaniem poruszanego problemu parkowania nie da sie rozwiazac. Jedyna sprawa to taka aby policzyc ile jest aut z osiedla i np. wynajmujacy studenci nie beda wjezdzac na osiedle. Np. jedno mieszkanie 4 samochody. Druga sprwa to ochrona ktora trzeba zatrudnic oraz zastanowic sie nad monitorinegiem oraz ogrodzeniem dziur ktorych do dzis nikt nie zrobil.
        To tak na szybko co uwazam warto zrobic. Fundusz rowniez nalezy podniesc o ok 30-40 groszy na metrze. Musimy miec kase aby cos wyremntowac i zrobic.
        Pozdrawiam
        • Gość: Mika Re: Wypowiedzenie zarządu przez firmę Agmen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 23:49
          Widzisz, ja bardzo chętnie bym przyszła na takie zebranie, ale pracuję od poniedziałku do soboty włącznie, po 10-12 godzin. A nie przypominam sobie, żeby ktoś zaproponował zebranie w niedzielę.

I muszę się przyznać, że jestem totalnym laikiem w tych sprawach, więc zapytam wprost: czym dla Nas, jako mieszkańców skutkuje wypowiedzenie zarządu?

Pozdrawiam
          • Gość: i Re: Wypowiedzenie zarządu przez firmę Agmen IP: *.aster.pl 16.07.11, 11:06
            Wypowiedzenie zarządu skutkuje tym, że nie będzie nikogo kto obliczy czynsz, dostarczy rozliczenia, sprawdzi czy są wpłacane piniądze przez mieszkańców, nie będą realizowane płaności za wywóz śmieci, ochronę, wodę, sprzątanie, nie będzie napraw wind, domofonów, przeglądów kominiarskich. W skrócie nastąpiłby chaos.
            Proponuję wybranie firmy sprawdzonej z wieloletnim doświadczeniem.
            Ja osobiście proponowałbym:
            1. Firmę Greń - www.grennieruchomosci.pl/
            2. Navigator - www.nawigator.nieruchomosci.pl/
            3. Jamróz - zarzad-jamroz.krakow.pl/
            Dodatkowo bloki obok tj. Radzikowskiego 100, 100A, 100B, 100C też szukają zarządcy. Jeśli naszymi i ich blokami opiekowałaby się ta sama firma to przy tej wielkości połączonych wspólnot to można liczyć na spokojnie 15 groszy niższą opłatę za zarządzanie co przy mieszkaniu 50 m2 da oszczędność prawie 100 zł rocznie (czyli warto zjednoczyć siły).
            Na pewno musimy wyznaczyć po 2-4 przedstawicieli z każdego bloku tzw. zarząd wspólnoty który współpracować będzie z przyszłym zarządcą.
            Pozdrawiam
            Rafał
            • Gość: Magda Re: Wypowiedzenie zarządu przez firmę Agmen IP: *.ghnet.pl 16.07.11, 12:26
              Z tego co powiedziała mi Pani z zarządu z bloków 100 A B C, umowa konczy im się jakoś z końcem roku czy styczniu i będą zmieniać zarządce, najprawdopodobniej na firmę LUCARNA ( nie wiem czy dobrze napisałam). Musimy wybrać zarząd, proponuje najlepiej spotkanie z mieszkancami, gdzieś w garażach albo pod blokiem. Trzeba się za to zabrać i to szybko bo zostaniemy "sami".
              • Gość: i Re: Wypowiedzenie zarządu przez firmę Agmen IP: *.aster.pl 16.07.11, 12:56
                Trzeba ustalić termin spotkania i się spotkać. Wybór w 100, 100A, 100B jeszcze nie został dokonany. Są 3 propozycje w tym wymieniona firma, z tym że każda wspólnota zgłasza innego kandydata. My i tak wybieramy pierwsi ponieważ firma AZ, która administruje tymi blokami,ma półroczny okres wypowiedzenia. My musimy wybrać w sierpniu. W każdym razie najlepiej ustalić jednego zarządcę dla nas i dla nich bo w gruncie rzeczy jesteśmy jednym i tym samym osiedlem. Możemy połączyć ochronę. Koszt spadnie o połowę. Możemy połaczyć sprzątanie koszt spadnie o minimum 15 procent. W zasadzie z punktu widzenia ekonomicznego to najlepiej będzie jak zlikwidujemy ten sztuczny dotychczasowy podział, który dodatkowo działa na naszą niekorzyść. Dzięki temu będziemy mieć bardzo duże oszczędności poza niższym kosztem zarządzania da się ograniczyć znacznie pozostałe takie jak ochrona, sprzątanie, wywóz śmieci, przeglądy, naprawy i konserwacja.
                • Gość: m Re: Wypowiedzenie zarządu przez firmę Agmen IP: *.ghnet.pl 16.07.11, 23:45
                  www.radzikowskiego.fora.pl
                • Gość: mieszkaniec 100G Re: Wypowiedzenie zarządu przez firmę Agmen IP: *.net.autocom.pl 16.07.11, 23:49
                  Oczywiscie jestem za taka sprawa jak polaczenie wspolnot przy wyborze zarzadcy powinna byc korzystna. Problem bedzie polegal na obecnosci ludzi zainteresowanych faktycznym stanem blokow D-G. Nie wiem jak u was ale u nas w G sporo jest wynajmujacych lub to tylko nasza wyobraznia. Wieszkosc nie wykazuje zainteresowania zebraniami. Jesli niektorzy pracuja po 10-12 h warto zrobic zebranie w niedziele ok 18-19. Czy wszyscy sie tutaj wypowiadajacy moga sie zarejestrowac na nowym forum? Bedzie latwiej sie organizowac. Kwestie formalne prosze formulowac na pismie. Bedzie wiekszy porzadek. Prosimy o zglaszanie kolejnych zarzadcow.
                  Pozdrawiam mieszkanie bloku 100 G
                  • Gość: SPOTKANIE Spotkanie IP: *.ghnet.pl 17.07.11, 11:56
                    spotkanie 31.07 niedziela ok. 20.30 w garazach 100G
                    • Gość: Mika Re: Spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 20:16
                      Witam,
                      bardzo chętnie się piszę na takie spotkanie w niedzielę 31.07 - godzina też mi odpowiada :)
                      Pozdrawiam
                      Mika
            • Gość: Mika Re: Wypowiedzenie zarządu przez firmę Agmen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 20:19
              bardzo dziękuję za odpowiedź :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka