Dodaj do ulubionych

poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla dzieci

05.12.11, 14:07
Kochane macie jakieś namiary, dla 4 latki, żeby się nie wystraszyła za bardzo smile
Obserwuj wątek
    • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:12
      A gdzie jest ten Ursynów?
      • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:19
        Jeśli nie wiesz, gdzie jest Ursynów, to raczej nie znasz tam żadnego dentysty. Pytam więc - po co odpisujesz? Takie retoryczne pytanie...
        • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:22
          No bo może być dobry dentysta w sąsiednim miasteczku parę km obok.

Warto więc podać wojewodztwo i powiat obok samej nazwy miejscowości.
          • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:29

Ursynów to nie nazwa miejscowości.
            Ursynów to dzielnica.
            Mieszkańcy miasta, w którego skład wchodzi, zrozumieją, o co chodzi, i bez nazwy powiatu.
            Mieszkańcy innych miast też mogą wiedzieć o co chodzi. Wystarczy obejrzeć "Altermatywy 4" smile
            Ci, którym to hasło nic nie mówi, i tak autorce watku nie pomogą. A jesli szczypie ich ciekawość, o jaki to Ursynów chodzi, mogą sobie wpisać w google.
            • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:30
              Ok, nastepnym razem bedę się pytać o dobrą cukiernię na Zawodziu.

Jak wiadomo, na forum musi być ktoś z Zawodzia big_grin
              • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:36

Z Zawodziem może być gorzej, bo jest kilka miast z dzielnicami o tej nazwie. Np. w moim "prawie rodzinnym" Ustroniu jest Zawodzie, w Katowicach jest Zawodzie, w Częstochowie jest Zawodzie, w Elblągu, Kaliszu i Krośnie też.
                Ursynów jest jeden
                • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:41
                  Parzęczew też jeden. A na forum pełno emam z Parzęczewa big_grin
                  • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:43

No jest i Parzęczew. W łódzkiem. I co z tego?
                    Też go trzeba na forum z nazwą powiatu pisać? Tusk Googla zablokował?
                    • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:51
                      A po co na forum lekkopółśrednim mam korzystać z Googla?
                      • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:00

nie musisz. ktoś cię zmusza do odpisywania na posty?
                        • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:05
                          To otwarte ogólnopolskie forum, więc dobry obyczaj sugeruje uściślać tego typu pytania.
                • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:44
                  ola napisała:
                  Ursynów jest jeden

A nieprawda.
                  pl.wikipedia.org/wiki/Ursyn%C3%B3w_%28wojew%C3%B3dztwo_mazowieckie%29
                  • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:51

no to sorry
                    a znasz tam dobrego dentystę?
                    • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:57
                      W tym Ursynowie akurat nie.
              • 0stella1 Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:00
                czy chodzi o katowickie zawodzie?smiletak, znam jedna dobra cukiernie chociaz nie wiem czy jeszcze jest, bo od kilku lat miszkam w wielkopolsce
      • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:27
        Nie Ursynów tylko ursynów- widzisz przecież!

Też nie wiem gdzie to, ale domyślam się, że w jakimś żmieście- mieście tak dużym, że niektórzy myślą, ze to cała Polska.
        • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:28
          "że w jakimś żmieście- mieście ..."
          errata
          że w jakimś dużym mieście
          • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:33

Nie musimy mysleć, że Warszawa to cała Polska. Nie ma to nic wspólnego z poczuciem wyższości jednych nad drugimi, tylko ze śladowej orientacji w geografii kraju.
            Jeśli ktos na forum napisze "gdzie w Płaszowie...", "gdzie na Wrzeszczu...", czy "gdzie na Dojlidach..." tez zrozumiem o co chodzi. Nie muszę pisać uszczypliwych postów. A jesli nie wiem, to siedzę cicho i nie odpisuję. Albo sobie sprawdzam.
            No, chyba, że chcę komuś coś udowadnić. Może własne kompleksy??
            • ciociacesia no wlasnie 05.12.11, 14:35
              jak nie wiem gdzie jest wrzeszcz to i tak nie pomoge. jak jestem z gdanska (to tam wrzeszcz, nie?) to wiem co to wrzeszcz nawet jak jestem z sasiedniej miejscowosci
            • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:35
              Rozwiń temat tych kompleksów związanych z nieznajomoscią wszstkich nazw miejscowości w Polsce?

Czego dotyczą te kompleksy?
              • ciociacesia pytanie jest konkretne: 05.12.11, 14:44
                o lekarza w danej miejscowosci/dzielnicy. wiadomo ze jak miejscowosc sasiednia to sie nazwe kojarzy, jak dalsza to i tak sie nie pomoze, bo i jak, wiec po co te wtręty? stad sugestia ze wtrety to objaw kompleksow na tle mala/duza miejscowosc pochodzenia
                • ceide.fields Re: pytanie jest konkretne: 05.12.11, 14:56
                  A skąd się biorą takie kompleksy? Co ma wielkość miejscowości do kompleksów? Przecież wiadomo, że Warszawa to największa wioska w Polsce, połowa to przyjezdni, a prawie cała reszta na wakacje jeździ do babci na wieś big_grin
                  • ola Re: pytanie jest konkretne: 05.12.11, 15:01

no i masz
                  • ciociacesia a ja tam nie wiem 05.12.11, 15:04
                    jestem prostą wieśniaczką co na wakacje do babci w warsiawie jezdziła
                    • ceide.fields Re: a ja tam nie wiem 05.12.11, 15:06
                      Jak każda "warszawianka" na tym forum big_grin
                      • ola Re: a ja tam nie wiem 05.12.11, 15:07

no to sobie wystawiłaś laurkę.
                        myślę, że tym niezwykle rzeczowym argumentem możemy zamknąć dyskusję
                        • ceide.fields Re: a ja tam nie wiem 05.12.11, 15:12
                          Ależ oczywiście, to wolne forum i możesz się wylogować big_grin
                          • ola Re: a ja tam nie wiem 05.12.11, 15:13

ty też
            • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:41
              Czyli się odezwałaś gdy uderzyłam w stół?
              To jest forum ogólnopolskie - takie pytania powinny być zadawane na lokalnych.
              A jeśli już tu to wypada podać nazwę miasta.
              Ja akurat doskonale wiem gdzie Ursynów -taka jestem okrzesana i obyta chociaż zakompleksiona

A poszukiwać to można dobrego dentystY.
              Dentystę to można gonić przez Ursynów aż na Kabaty.
              • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:49

ale po co pisać z nazwą miasta, skoro warszawianki wiedzą i bez nazwy miasta, a nie-warszawianki nie znają tam dobrego dentysty?
                i dlaczego niby o dentystę nie pytać, a np. o jarmark świąteczny w Krakowie mozna?
                • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:54
                  Warszawiacy to tylko 5% ludności Polski.

Sorry, ane dla większości ludzi w naszym kraju świat nie kręci się wokól Palacu Kultury i realia warszawskie niewiele ich obchodzą.
                  • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:02

to nie odpisuj na posty warszawskie, skoro cię to nie odchodzi
                    • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:06
                      Jest forum warszawskie.
                • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:56
                  Nie jestem warszawianką, a znam tam dentystę - nie za dobrze u ciebie z logiką.

Pytanie było o jarmark w Krakowie,a nie o jarmark na ulicy np. Świętokrzyskiej bez podania nazwy miasta.
                  Operowanie nazwami ulic czy dzielnic/osiedli bez podania miasta zdarza się często na forum i najczęściej dotyczy mieszkańców Warszawy(wszystkie przypadki na jakie ja trafiłam )
                  Ja jestem z miasta Łodzi i nigdy by mi nie przyszło tu na forum szukać np. dobrej pizzerii na Bałutach - choć taką dużą dzielnicę to przecież każdy powinien znać.

• ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:57
                    Bingo big_grin
                  • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:03

Znam Bałuty. Wiem, że są w Łodzi. Do głowy by mi nie przyszło, żeby ci cokolwiek wytykać, gdybyś pominęła nazwę miasta
                    • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:05
                      A mi przyszło.
                      I przeca to nie tobie wytykam.
                      Ja bym nie pominęła nazwy miasta, ja jestem ideałem.
                      • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:06

nie tylko ty. tu same ideały piszą.
                        • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:09
                          Ba! Dlatego tu piszę.
                          Pośród elity.
                      • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:07
                        A autorka się zdziwi jak zobaczy, ze jej wątek z błahym pytaniem urósł do kilkudziesięciu postów.
                        Zanim otworzy to pomyśli, ze tu jakiś wysyp dentystów akurat przy poniedziałku....z tego no... z ursynowa.
                        • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:10
                          wątek się rzeczywiście rozrósł.
                          Postów ad rem jest zaledwie 3.
                          to duzo mówi o tym forum. zresztą nie tylko tym.
                    • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:07
                      Nie każdy zna.
              • ciociacesia no niby mozna 05.12.11, 15:13
                > Dentystę to można gonić przez Ursynów aż na Kabaty.
                ale krążą pogłoski ze Kabaty to cześć Ursynowa, wiec trochę masło maślane. jak chce sie wbijac szpile to wypadałoby dopilnować szczegółów tongue_out
                • lykaena Re: no niby mozna 05.12.11, 15:21
                  No chodzą takie słuchy.
                  Dlatego też nie napisałam z Ursynowa na Kabaty tylko przez Ursynów aż na Kabaty
                  Nie goniłam bym przecież tego dentysty przez Warszawę aż na Białołękę.
                  • ciociacesia no nie wiem 05.12.11, 15:44
                    Kabaty to czesc ursynowa, wiec jakbys zaczela koło tesco to bys sie za dlugo nie nagonila bo bys zaczela na Ursynowie i Kabatach i tyle tej wycieczki
                    • lykaena Re: no nie wiem 05.12.11, 16:03
                      Skąd pomysł, ze pod Tesco bym zaczęła ?
                      Ja bym goniła spod SGGW aż na Kabaty
                      • ciociacesia napisalas skad bys zaczela 05.12.11, 16:09
                        jedynie ze przez ursynów na kabaty, to załozylam ze czytelnik moze se sam miejsce dowolne na ursynowie wybrac. ja na ten przyklad lubie takie gonitwy rozpoczynac pod tesco bo stamtad wszedzie daleko tongue_out
                        • lykaena Re: napisalas skad bys zaczela 05.12.11, 16:13
                          Co racja to racja.
                          Ja akurat znam tylko trasę z SGGW na Kabaty big_grin
                          • lykaena Re: napisalas skad bys zaczela 05.12.11, 16:16
                            Dobrze, ze dentysta z Ursynowa, bo tego z Pragi to bym już nie pogoniła, bo bym nie wiedziała skąd i dokąd tongue_out
        • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:29
          Aglomeracja Śląska?
    • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 14:16
      www.elefant.med.pl/
      • ciotka_od_wuja_zdzicha Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:06
        elefant ma kosmiczne ceny, kiedys za przeglad i lakowanie szóstek zapłaciłam 370zł.
        • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:11

O!
          Ja za lakowanie dałam 80 (chyba, już nie pamiętam dokładnie), a przeglądy raz na 3 miesiące mam za darmo...
          Może mają nowe cenniki
      • iod100 Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:22
        Nareszcie jakas odpowiedź na pytanie wink. Normalnie jestem w szoku smile No właśnie się zastanawiałam nad elefantem i nawet się umówiłam na wizytę. Zobaczymy. Ale dziękuję za odpowiedź
        • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:26

Skoro czepianie się dupereli jest w modzie na tym forum, to i ja się czepnę.
          Zauważ że poleciłam Ci Elefantena 9 minut po tym jak zadałaś pytanie. Był to chyba trzeci post w tym wątku. Niestety zginął w potoku merytorycznej dyskusji pomiędzy "jedynymi mądrymi" a kundlami spod Sierpca...
          • iod100 Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:29
            a ja tylko na chwilę odeszłam od komputera smile przychodzę i normalnie nie wierzę własnym oczomsmile
    • ciociacesia moja 3 latka chodzi 05.12.11, 14:29
      regularnie do dr Wojcik z mr med:
      Tekst linka
      zaczela kariere jako 2 latka, na poczatku bylo nieciekawie, pomogla zmiana dentystki na ta wlasnie, i indoktrynacja 'swinka peppa i zeby pana dinozaura', 'zuzia idzie do dentysty' i dOKLADNE OPOWIADANIE CO BEDZIE PO KOLEI
    • 0stella1 Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:03
      właśnie bardzo mądre pytanie, gdzie jest ursynów?
      ja nie wiedziałam powinna podać województwo czy miasto, a nie ze pisze jakimis skrotami myslowymi
    • iod100 Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:12
      ale się uśmiałam nie wiedziałam, że moje pytanie aż tyle odpowiedzi będzie miało smile Jakby co precyzuję na warszawskim ursynowie smile niestety nie było tyle miejsca żeby wpisać w tytule przepraszam smile
      • ceide.fields Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:15
        Nie ma sprawy, podpuściłam forumowe "warszawianki" z krwi i kości, rodem spod Sierpca i innych Wieluniów big_grin

Pozdrowienia dla ulicy Puszczyka, fajnie się tam mieszkalo smile
        • ciociacesia nie jestem warszawianka 05.12.11, 15:18
          i nigdy nie twierdzilam ze jestem. jestem jak juz pisałam prosta wiesniaczka z pod Grójca, a tez mnie takie czepianie wpienia
        • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:18
          och jaka ty jesteś dojrzała, bystra i z rodowodem
          kundlom dowaliłaś, aż ogony podkuliły i uciekają przed majestatem
          co Ci zrobili ci ludzie z Sierpca, że tak nimi gardzisz?
    • d.o.s.i.a Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:35
      Tak sie kloca o ten Ursynow, ze zadna nie zauwazyla bledu gramatycznego w tytule watku.

Poszukuje dobrego (kogo, czego) dentystY.
      Widze (kogo, co) dentystE
      • ola Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:38

zauważyła i to nie jedna.
        mogę się czepnąć o czytanie ze zrozumieniem??
        proszę!
        i jeszcze się mogę czepnąc o pisanie tytułu wątku z małej litery.
        i co by tu jeszcze??
        • d.o.s.i.a Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:54
          Moznaby sie jeszcze uczepic szyku zdania, czyli "ursynowa dla dzieci".

Z reguly nie czepiam sie bledow, ale swoja droga ciekawe ile mozna bledow zrobic w jednym tytule watku smile
          • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 16:06
            Ja się uczepiłam trzech rzeczy to już ten ursynów dla dzieci sobie odpuściłam smile
          • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 16:11
            I to ja pierwsza zauważyłam i wytknęłam błąd z dentystą.
            Pierwsza big_grin
        • lykaena Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 16:08
          Mówimy i piszemy "małą literą" a nie "z małej litery"
          Ale o to akurat ty się czepiać nie powinnaś.
      • iod100 Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:45
        właśnie smile ale ja już siedzę cicho
    • lacitadelle Re: poszukuję dobrego dentystę na ursynowie dla d 05.12.11, 15:59
      My chodzimy państwowo do przychodni Na Uboczu, trzeba się zapisywać z miesięcznym wyprzedzeniem. Zastrzeżeń nie mamy, pani bardzo sympatyczna, z tym, że nigdy nie było nic do leczenia, tylko regularne przeglądy 2 razy do roku, syn zawsze w dobrym humorze wraca.
      • kiszczynska poszukuję dobrego dentysty -ten wyraz sie odmienia 05.12.11, 16:18
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka