Dodaj do ulubionych

Szpital - Pilne !!!!

09.12.04, 10:16
Witam, mam pytanko? Czy wy mamusie macie jakies dobre doswiadczenia jesli
chodzi o szpital dzieciecy? Potrzebuje opini, bo po wizycie na ul.
Nieklanskiej nie wiem co robic a kolejny raz tam nie pojade. Bylam tam w
zeszlym tygodniu w nocy na ostrym dyzuze i lekarz powiedzial, ze dziecko jest
zdrowe, bo nie goraczkuje, a po dwoch dniach mial obustronne zapalenie
oskszeli.
Prosze poradzcie bo nie wiem czy nie czeka mnie kolejna wizyta na izbie
przyjecsad(( mimo brania antybiotyku mu nie przeszlo sad((
Dziekuje i pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • abi28 Re: Szpital - Pilne !!!! 09.12.04, 10:21
      Na Niekłańską też już nigdy nie pojadę, byłam raz też w nocy. Jak wyszlismy to
      sie popłakałam, bo tak nas potraktowano jak zło konieczne. Teraz możesz jechać
      do każdego szpitala jakiego chcesz. Polecam na ul.Szaserów, oddział dziecięcy.
      Pa.
    • klubiale1 Re: Szpital - Pilne !!!! 09.12.04, 10:32
      A czemu musiałaś jechać aż do szpitala na ostry dyżur?
      Jełi dziecko wygląda na chore idzie się:
      - do pediatry (w dzień powszedni)
      - do dyżurnego pediatry (w sobotę,niedzielę i święta)
      - do punktu nocnej pomocy lekarskiej do pediatry (w nocy)
      takie dyżurne punkty niekoniecznie muszą być w szpitalu. W Twojej rejonowej
      przychodni powinna być informacja , gdzie się trzeba zgłosić.
      Dyżury szpitalne to ostateczność i dla dzieci, i dla dorosłych. Trafiają tam
      bardzo ciężkie przypadki - z zaburzeniami oddychania, krążenia itp, a przypadki
      lekkie są bardzo źle traktowane. Na żadnym dyżurze szpitalnym czy to
      dziecięcym, czy dorosłym nie spotkałam jeszcze miłej obsługi, wyczerpujących
      porad itd, a często słyszy się natomiast o lekarzach pijanych.
      Mam nadzieję,że nie będziesz musiała zbyt często korzystać z pomocy lekarskiej
      Pozdrawiam
      Ola
      • joannago Re: Szpital - Pilne !!!! 09.12.04, 11:03
        O 2 w nocy kiedy dziecko placze i nie mozna go uspokoic, a widzisz, ze
        ewidentnie cos jest nie tak to nie myslisz gdzie jest najbizsza przychodnia.
        A ostry dyzur w szpitalu to chyba najbardziej wlasciwe miejsce gdzie sie
        zglaszam z niemowleciem?
        A o szpital pytam, bo postraszono mnie wizja zapalenia pluc i bede sie martwic
        dopiero jak dostane diagnoze. Wole jednak nie leciec do pierwszego lepszego
        szpitala tylko takiego, gdzie dziecko otrzyma fachowa pomoc, a ja bede
        traktowana jak przedmiot.
        • aleksandrynka Re: Szpital - Pilne !!!! 09.12.04, 14:05
          ja niedawno zadzwoniłam w nocy na pogotowie żeby się poradzić, co zrobić. Była
          niedziela, w sobotę mały był u lekarza z kaszlem, ale później doszedł okropny
          katar i spora gorączka - w nocy doszło do 39, dlatego zadzwoniłam. Lekarz
          powiedział, żebym pojechała do szpitala na prześwietlenie płuc, dowiedział się,
          że jestem z ochoty i skierował mnie na Marszałkowską. Zadzwoniłam tam żeby
          jeszcze raz skonsultować, czy wyjazd jest rzeczywiście konieczny i tam babka po
          pierwsze mnie uspokoiła, powiedziała, żeby zbijać gorączkę powyżej 38,5, że z
          wywiadu nie wynika, że trzeba hospitalizować. Zaproponowała, żeby rano iśc do
          przychodni... I miała rację. A na koniec powiedziała, że w tym szpitalu NIE MA
          ostrego dyżuru, że w takich przypadkach powinnam jechać na Skarżyńskiego, i
          tam, gdyby to było konieczne, daliby mi skierowanie do szpitala. Dlaczego NA
          POGOTOWIU, gdzie powinno sie chyba wiedzieć takie rzeczy, źle mnie skierowano?
          Dowiedz się na zaś, gdzie jest rejonowy ostry dyżur pediatryczny...
          • joannago Re: Szpital - Pilne !!!! 09.12.04, 14:43
            Dzieki, za rade.
            Wlasnie wrocilam od lekarza i jest wmiare ok. Ma zmieniony antybiotyk i wizja
            szpitala sie oddalilasmile)) Ale najadlam sie strachu

Dzieki i pozdrawiam
            • barbie2 Re: Szpital - Pilne !!!! 10.12.04, 10:09
              dziewczyny jest sporo dobrych szpitali chociazby instytut matki i dziecka-
              kasprzaka,centrum zdrowia dziecka-miedzylesie, szpital -dziekanow lesny,oraz
              dobra pediatria jest w bielanskim.o tych szpitalach pisze bo wiem jaka jest
              oopieka z wlasnego doswiadczenia.A na nieklanska NIGDY W ZYCIU
              pozdrawiam
    • elwin73 NIEKLANSKA OK 10.12.04, 13:51
      Bylismy z naszym 2,5 rocznym dzieckiem na Nieklanskiej i mamy jak najlepsze
      wrazenia. Dziecko lezalo na oddziale chirurgicznym i mialo wspaniala opieke
      zarowno ze strony lekarzy jak i pielegniarek (choc moze byly wyjatki).
      Dziecko bylo w naprawde ciezkim stanie i przewbywalismy w tym szpitalu 3
      tygodnie.

Natomiast szczerze odradzamy szpital na Litewskiej, gdzie chirurg zle
      zdiagnozowal chorobe, a pani pediatra potraktowala nas jak intruzow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka