Dodaj do ulubionych

SP na Ochocie - Wawa

05.01.05, 10:31
A my poszukujemy przyjaznej dziecku SP na Ochocie. Czy może coś
słyszałyscie?? Która szkoła w tej dzielnicy jest polecana? A która odradzana??
Będę wdzięczna za Wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • dz_joanna Re: SP na Ochocie - Wawa 06.01.05, 13:06
      Hmm, zmagałam się z podobnym problemem rok temu. My wybraliśmy szkołę prywatną
      i jesteśmy zadowoleni.
      Córki naszych znajomych chodzą do SP nr 61 na Białobrzeskiej i bardzo chwalą.
      Ale jeśli nie jest się z rejonu, b. trudno tam się dostać, bo szkoła ma niezłe
      notowania i cieszy się dużą popularnością.
      • katkasia1 Re: SP na Ochocie - Wawa 06.01.05, 22:01
        Dziękuję za odpowiedź. Akurat o tej szkole jedna mama też wyrażała się
        pozytywnie. A może Twoi znajomi mogą polecić jakąś nauczycielkę nauczania
        początkowego? Moje dziecko będzie uczniem 1 klasy od września 2005, czyli
        byłaby to pani z obecnych klas trzecich.
        A swoją drogą, to nie wiedziałam, że są prywatne podstawówki na Ochocie. Jeśli
        można wiedzieć, gdzie chodzi Twoje dziecko? Może na priva?
    • milka72 Re: SP na Ochocie - Wawa 10.01.05, 02:06
      Hej,
      ja również polecam SP nr 61, choć mój syn się do niej nie dostał (z braku
      miejsc podobno). Teraz chodzi do II klasy SP nr 175 na Trzech Budrysów. Ogólnie
      nie narzekamy i jesteśmy zadowoleni, choć dosyć trudno rozmawia się z dyrekcją
      nt. zajęć dodatkowych, itp.
      To są niestety cechy szkół publicznych - dyrektor wie wszystko najlepiej i nie
      obchodzi go, co rodzice mają do zaproponowania.
      Zdecydowanie odradzam SP nr 9 na Białobrzeskiej - to była nasza rejonówka i
      bardzo nam zależało, żeby do niej nie chodzić. Chodzą do niej ci, którym nie
      udało się dostać gdzie indziej - zbiorowisko różnych dzieci, o kulturze nie
      wspomnę. W rankingach dzielnicy szkoła ta plasuje się na przedostatniej pozycji.
      Pozdrawiam i życzę udanego wyboru,
      Milka
      • katkasia1 Re: SP na Ochocie - Wawa 10.01.05, 10:40
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
        Przyjrzę się dokładniej szkole 61 na Białobrzeskiej, a 9 będę omijać z daleka.
        Martwi mnie, bo moje dziecko też nie jest z rejonu SP 61, więc gdybyśmy się na
        tę szkołę zdecydowali, to hmmm, może być problem.....
        Milko, czy Ty pisałaś jakies podania o przyjęcie dziecka? Rozmawiałaś z
        dyrektorem? Jak to u Was wyglądało?

Może ktoś jeszcze wie coś o szkołach na Ochocie?
        • milka72 Re: SP na Ochocie - Wawa 14.01.05, 16:18
          Kasiu, przepraszam, że tak późno odpisuję, ale wcześniej nie mogłam.
          Tak, pisałam podanie o przyjęcie do szkoły nr 175 i nr 61. Potem był okres
          rekrutacji i wreszcie dostałam odpowiedź z 61, że mój syn nie został przyjęty z
          braku miejsc. Wcześniej dowiedziałam się, ze odstał się do 175. Mam wrażenie,
          że dyrekcja konsultuje ze sobą listy kandydatów, bo (szczerze powiedziawszy)
          więcej argumentów "za" miałam pisząc do 61. Ale 175 też jest dobra. Staraliśmy
          się dostać do klasy sportowej, ale nam się nie udało. Więc mój syn (drogą
          losowania) został przydzielony do klasy o "profilu informatycznym". Po prostu
          mają komputery w klasie, a pani wychowawczyni jak może, to z nich korzysta. Ma
          skończony kurs komputerowy, nauczyła dzieci podstaw obsługi komputera, niektóe
          prace w klasie wykonują na komputerze... Tak naprawdę ten profil nie ma żadnego
          znaczenia, co roku są inne, w zależności od kwalifikacji wychowawczyń, które
          obejmują pierwsze klasy.
          Ale atmosfera w szkole jest sympatyczna, pani bardzo zaangażowana i dobra dla
          dzieci. Niestety (dla nas) niedawno urodziła dziecko i na razie jej nie ma, ale
          mamy nadzieję, że w maju do nas wróci.
          Pozdrawiam serdecznie.
          W razie pytań pisz na gazetowego priva.
          Milka
          • katkasia1 Re: SP na Ochocie - Wawa 18.01.05, 19:37
            Milka, napisałam na priva.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka