Dodaj do ulubionych

Krajmed-laryngolog

16.11.05, 10:39
Którego lekarza mi polecicie z Krajmedu oprócz dr Krajewskiego?
Obserwuj wątek
    • iwciat Re: Krajmed-laryngolog PILNE!!! 16.11.05, 21:58
      podciągam
      • iod Re: Krajmed-laryngolog PILNE!!! 16.11.05, 22:01
        żadnego
        • mami7 do iod 18.11.05, 10:45
          a dlaczego jeśli można?
    • wasil_ka Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 10:22
      ale zależy od czego, dr Lipiec
      • iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 10:51
        idziemy pierwszy raz -prawdopodobnie 3 migdał
        zapisaliśmy się do dr Szmita - czy ktoś go zna?
        • mami7 Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 11:29
          O ile się nie mylę, na forum były dobre opinie o tym lekarzu.
          My bylismy u dr Lipca. Nie powiem nic złego, ale jakos Krajmed mi nie podchodzi
          po prostu.
          • iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 13:24
            A możesz powiedzieć dlaczego Ci nie podchodzi?
            My musimy poprostu iść do jakiegoś dobrego laryngologa bo CIco byliśmy nie nie
            mogą stwierdzić a najwięcej dobrego usłyszałam właśnie o Krajmedzie
            • mami7 Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 13:42
              Bo każdy dzieciak który tam trafił, miał usunięte migdały.
              Nie jestem przeciwniczką usuwania, ale chcę miec pewnośc, że dobrze robimy, czy
              tak czy owak wink
              Dlatego konsultujemy się. Teraz u pani Batory, która podjęłą się leczenia i nie
              zrobiła tragedii z migdała, chociaz powaznie przejęła się uszami dziecka.
              Zrobimy badania i zobaczymy co dalej.
              W grudniu umówiłam dziecko prywatnie na konsultację na Pstrowksiego.

Napisz proszę o swoich wrażeniach z wizyty wink
              Swoją drogą ciekawe co z tą panią dktor wymienioną w temacie, bo w Fundacji
              Zdrowei tez popracowala niedługo. A polecana przez matki, jako dobra
              specjalistka, nie do zdobycia jak widać.
              • iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 14:02
                Też właśnie słyszałam że jak sie trafia do Krajemdu to odrazu wycinanie (moze
                chodiz o kasę bo operacja podobno bardzo droga). My również zaczeliśmy leczenie
                u dr Batory ale ona nic nie stwierdziła skierowała nas na Pstrowskiego tylko że
                ja po 1. nie mogłam się tam przez tydzień dodzwonić, później wyjechaliśmy z W-
                wy a na dodatek zgubiłam skierowanie. Poszliśmy więc do dr Ciurzyńskiej bo
                słyszałam wiele dobrego o niej stwierdziła co prawda że jest migdał ale nie
                duży i przepisała kropelki po miesiącu mieliśmy mieć wizytę a tu jej nie ma juz
                w tej przychodni. SŁyszałam jednak że z nią to jakaś większa afera się wiąże.
                A co do Pstrowskiego zapisałam się państwowo i mają do mnie zadzwonić w nowym
                roku i podac termin nie wcześniej niż w czerwcu SZOK. Napisz mi prosze ile
                kosztuje wizyta prywatna tam i czy to się dzwoni pod ten sam numer tel.?
                My chyba narazie nie będziemy mieć operacji migdała bo dziecko za małe -20
                miesięcy
                • iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 14:09
                  Właśnie znalazłam receptę z pieczątką dr Ciurzyńskiej i jest tel. pewnie domowy
                  ale sama nie wiem czy iść do niej prywatnie? SKoro ona tak zmienia te
                  przychodnie to coś jest nie tak chyba?
                  Chociaż bardzo pozytywnie odebrałam wizytę u niej
                • mami7 Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 19:18
                  Numer jest inny, ale podała mi go pani w tej rejestracji ogólnej
                  864-08-89
                  Nie wiem ile wizyta, liczyłam, ze pewnie tyle co w Krajmedzie, chociaz w
                  Warszawie to już niewiele mnie w cenach wizyt zdziwi wink
                  Chociaz jakiś czas temu na forum, ktos pisał, że wizyta kosztowała 70 zł. Byłaby
                  to dla mnie miła niespodzianka.
                  Na zabieg usuwania migdałka nie zdecydowalibysmy sie, bo kazdy lekarz, za
                  wyjątkiem Krajmedu, uznaje to za ostateczność. Niestety Młody miał problem z
                  uszami, jak duży okaże się w poniedziałek po badaniu słuchu.
                  Co do dr Ciurzyńskiej, to dziwnie wygląda. Ciekawa sprawa wink

• malpig Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 14:36
      Larygnologiem opiekującym się dzieckiem jest dr. Schmidt.
      Nie zgodze sie z opinia, ze każde dziecko które tam trafia ma wycinanego
      migdała. U nas, owszem, tak sie zakonczyło (z czego jestem zadowolona: koniec
      chorób uszów, gardła, antybiotyków i przede wszystkim bólu).Jednkaże zanim
      doszlo do operacji bylismy leczeni. Nikt nas nie namawiał (ani w początkoweym
      okresie dr. Lipiec, a ni później dr Schmidt).
      Poprawy były chwilowe i powracalismy do punktu wyjscia. I to zdecydowało o
      zabiegu.
      Osobiście polecam
      pozdrawiam
      mal
      • iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 14:57
        Dziękuję Ci za opinię
      • mami7 Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 16:35
        J tez dziękuję za opinię i w takim razie poprosze o bardziej przekonujące
        przykłady, na to, że dzieci nie zawsze w Krajmedzie mają wycinany migdał.
        I wcale nie twierdzę, że to źle wink))

Pozdrawiam
        • iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 20:37
          No i po wizycie - ogólne wrażenie pozytywne, migdała 3 nie ma. Sam dr Szmit
          również sprawił dobre wrażenie.
          Tak więc jestem zadowolona mimo że musiałam zapłacić 100 zł i spokojna no bo
          chyba jak było badanie endyskopowe (czy jakoś tak) to chyba jest
          najdokładniejsze na stwierdzenie czy jest 3 migdał czy nie? Czyż nie tak?
          Prosze o opinię bardziej doświadczonych
          • mami7 Re: Krajmed-laryngolog 18.11.05, 09:43
            Doświadczona ja to nie jestem, ale z cała pewnościa 3 migdał jest, tylko pewnie
            w przypadku Twojego dziecka nie przerośnięty wink
    • malpig Re: Krajmed-laryngolog 18.11.05, 10:37
      Odn. bardziej przekonujących przykładów dot niewycuinania migdała "od reki" w
      Krajmedzie.

1. 3 dzieci z grupy przedszkolenje prowdzona w Krajmedzie od 2 lat. Do dnia
      dzisiejszego nie mają wycietego migdała, gdyż w opinii lekarza na tym etapienie
      istnieje taka koniecznośc
      2. Dzieciaczki naszych przyjaciół- 6lat i 3,5 - leczeni i tutaj odwrotna
      sytuacja: rodzice chcą zabiegu u młodszej, lekarza mówi : nie teraz
      • mami7 Re: Krajmed-laryngolog 18.11.05, 10:44
        Dzięki za przykłady, a jaki to lekarz?
        A Ty zabieg dziecka miałaś w Krajmendzie z tego co zrozumiałam?
        • malpig Re: Krajmed-laryngolog 21.11.05, 16:00
          zabieg wykonywał dr Szmidt

Jednkaże wizyty były i u Schmidta i u Lipca, gdyż 40 st. goraczki i ból
          ucha "odwiedzał" nas w srodku nocy i zazwyczaj trafiliśmy na dyżur albo Lipca
          albo Schmidta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka