iwciat 16.11.05, 10:39 Którego lekarza mi polecicie z Krajmedu oprócz dr Krajewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 10:51 idziemy pierwszy raz -prawdopodobnie 3 migdał zapisaliśmy się do dr Szmita - czy ktoś go zna? Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 11:29 O ile się nie mylę, na forum były dobre opinie o tym lekarzu. My bylismy u dr Lipca. Nie powiem nic złego, ale jakos Krajmed mi nie podchodzi po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 13:24 A możesz powiedzieć dlaczego Ci nie podchodzi? My musimy poprostu iść do jakiegoś dobrego laryngologa bo CIco byliśmy nie nie mogą stwierdzić a najwięcej dobrego usłyszałam właśnie o Krajmedzie Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 13:42 Bo każdy dzieciak który tam trafił, miał usunięte migdały. Nie jestem przeciwniczką usuwania, ale chcę miec pewnośc, że dobrze robimy, czy tak czy owak Dlatego konsultujemy się. Teraz u pani Batory, która podjęłą się leczenia i nie zrobiła tragedii z migdała, chociaz powaznie przejęła się uszami dziecka. Zrobimy badania i zobaczymy co dalej. W grudniu umówiłam dziecko prywatnie na konsultację na Pstrowksiego. Napisz proszę o swoich wrażeniach z wizyty Swoją drogą ciekawe co z tą panią dktor wymienioną w temacie, bo w Fundacji Zdrowei tez popracowala niedługo. A polecana przez matki, jako dobra specjalistka, nie do zdobycia jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 14:02 Też właśnie słyszałam że jak sie trafia do Krajemdu to odrazu wycinanie (moze chodiz o kasę bo operacja podobno bardzo droga). My również zaczeliśmy leczenie u dr Batory ale ona nic nie stwierdziła skierowała nas na Pstrowskiego tylko że ja po 1. nie mogłam się tam przez tydzień dodzwonić, później wyjechaliśmy z W- wy a na dodatek zgubiłam skierowanie. Poszliśmy więc do dr Ciurzyńskiej bo słyszałam wiele dobrego o niej stwierdziła co prawda że jest migdał ale nie duży i przepisała kropelki po miesiącu mieliśmy mieć wizytę a tu jej nie ma juz w tej przychodni. SŁyszałam jednak że z nią to jakaś większa afera się wiąże. A co do Pstrowskiego zapisałam się państwowo i mają do mnie zadzwonić w nowym roku i podac termin nie wcześniej niż w czerwcu SZOK. Napisz mi prosze ile kosztuje wizyta prywatna tam i czy to się dzwoni pod ten sam numer tel.? My chyba narazie nie będziemy mieć operacji migdała bo dziecko za małe -20 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 14:09 Właśnie znalazłam receptę z pieczątką dr Ciurzyńskiej i jest tel. pewnie domowy ale sama nie wiem czy iść do niej prywatnie? SKoro ona tak zmienia te przychodnie to coś jest nie tak chyba? Chociaż bardzo pozytywnie odebrałam wizytę u niej Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 19:18 Numer jest inny, ale podała mi go pani w tej rejestracji ogólnej 864-08-89 Nie wiem ile wizyta, liczyłam, ze pewnie tyle co w Krajmedzie, chociaz w Warszawie to już niewiele mnie w cenach wizyt zdziwi Chociaz jakiś czas temu na forum, ktos pisał, że wizyta kosztowała 70 zł. Byłaby to dla mnie miła niespodzianka. Na zabieg usuwania migdałka nie zdecydowalibysmy sie, bo kazdy lekarz, za wyjątkiem Krajmedu, uznaje to za ostateczność. Niestety Młody miał problem z uszami, jak duży okaże się w poniedziałek po badaniu słuchu. Co do dr Ciurzyńskiej, to dziwnie wygląda. Ciekawa sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
malpig Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 14:36 Larygnologiem opiekującym się dzieckiem jest dr. Schmidt. Nie zgodze sie z opinia, ze każde dziecko które tam trafia ma wycinanego migdała. U nas, owszem, tak sie zakonczyło (z czego jestem zadowolona: koniec chorób uszów, gardła, antybiotyków i przede wszystkim bólu).Jednkaże zanim doszlo do operacji bylismy leczeni. Nikt nas nie namawiał (ani w początkoweym okresie dr. Lipiec, a ni później dr Schmidt). Poprawy były chwilowe i powracalismy do punktu wyjscia. I to zdecydowało o zabiegu. Osobiście polecam pozdrawiam mal Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 16:35 J tez dziękuję za opinię i w takim razie poprosze o bardziej przekonujące przykłady, na to, że dzieci nie zawsze w Krajmedzie mają wycinany migdał. I wcale nie twierdzę, że to źle )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwciat Re: Krajmed-laryngolog 17.11.05, 20:37 No i po wizycie - ogólne wrażenie pozytywne, migdała 3 nie ma. Sam dr Szmit również sprawił dobre wrażenie. Tak więc jestem zadowolona mimo że musiałam zapłacić 100 zł i spokojna no bo chyba jak było badanie endyskopowe (czy jakoś tak) to chyba jest najdokładniejsze na stwierdzenie czy jest 3 migdał czy nie? Czyż nie tak? Prosze o opinię bardziej doświadczonych Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Krajmed-laryngolog 18.11.05, 09:43 Doświadczona ja to nie jestem, ale z cała pewnościa 3 migdał jest, tylko pewnie w przypadku Twojego dziecka nie przerośnięty Odpowiedz Link Zgłoś
malpig Re: Krajmed-laryngolog 18.11.05, 10:37 Odn. bardziej przekonujących przykładów dot niewycuinania migdała "od reki" w Krajmedzie. 1. 3 dzieci z grupy przedszkolenje prowdzona w Krajmedzie od 2 lat. Do dnia dzisiejszego nie mają wycietego migdała, gdyż w opinii lekarza na tym etapienie istnieje taka koniecznośc 2. Dzieciaczki naszych przyjaciół- 6lat i 3,5 - leczeni i tutaj odwrotna sytuacja: rodzice chcą zabiegu u młodszej, lekarza mówi : nie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Krajmed-laryngolog 18.11.05, 10:44 Dzięki za przykłady, a jaki to lekarz? A Ty zabieg dziecka miałaś w Krajmendzie z tego co zrozumiałam? Odpowiedz Link Zgłoś
malpig Re: Krajmed-laryngolog 21.11.05, 16:00 zabieg wykonywał dr Szmidt Jednkaże wizyty były i u Schmidta i u Lipca, gdyż 40 st. goraczki i ból ucha "odwiedzał" nas w srodku nocy i zazwyczaj trafiliśmy na dyżur albo Lipca albo Schmidta Odpowiedz Link Zgłoś