Dodaj do ulubionych

socjolożka i jej praca mgr;)

03.01.06, 12:25
Drodzy rodzice,
juz raz prosiłam Was o pomoc i bardzo mi pomogliście wypełniając ankietysmile
Teraz jednak jeszcze jedna prośba do rodziców warszawskich.
Poszukuje małżeństw, które zechciałyby udzielic mi wywiadów. Mam obawy, że
wszyscy się wystraszą i nie odpowiedzą na moją prośbę, ale postanowiłam spróbować.
DOMYSLACIE SIĘ PEWNIE, ŻE TO DLA MNIE BARDZO WAŻNE.
KONKRETNIE-POTRZEBUJE WYWIADÓW Z MAMAMI I TATUSIAMI Z WARSZAWY LUB OKLOC,
KTÓRZY WYCHOWUJĄ WSPÓLNIE DZIECKO(DZIECI) W WIEKU OD PÓŁ ROKU DO 3 LAT I
JESZCZE JEDEN WEARUNEK, KOBIETA PRZED URODZENIEM DZIECKA PRACOWAŁA ZAWODOWO,
TERAZ ZAŚ MOŻE PRACOWAĆ(WRÓCIŁA DO PRACY PO URLOPIE MACIERZXYŃSKIM) LUB NIE
PRACUJE(JEST NA URLOPIE WYCHOWAWCZYM).
Jeśli spełniacie te warunki, macie dobre sercesmile, nie boicie sie ze mną
spotkać i porozmawiać, to prosze Was bardzo odezwijcie się do mnie. Najlepiej
na maila wiolka222@o2.pl.
Wiola Bielińska(w przyszłości socjolożka-z Bożą i Waszą pomocą mam nadziejęsmile)
pzdr.
Obserwuj wątek
    • babka71 Re: socjolożka i jej praca mgr;) 03.01.06, 12:45
      swoją pracę magisterską zrobiłam sama od A do Z, z magnetofonem marki "grundig"
      chodziłam po ludziach, nagrywałam na zwykłe kasety.., a potem godzinami
      przepisywałam...., sama wymyśliłam ankietę i sama przeprowadziłam wywiady na
      żywca, a nie przez internet!!??
      "sojolożko droga",...nie ma nic za darmo.., jaki z Ciebie będzie sojolog , jak
      idziesz na łatwiznę????
      potrzebujesz wywiadów to rusz tyłek i idż w teren, mam mówić gdzie? pierwszy
      lepszy zakład pracy, przychodnia, lub sklep, banki itd.. mysl kobieto!!, a nie
      na na skróty idziesz...
      pozdrawiam
      • purple_haze Re: socjolożka i jej praca mgr;) 03.01.06, 13:09
        > swoją pracę magisterską zrobiłam sama od A do Z, z magnetofonem
        > marki "grundig"> chodziłam po ludziach, nagrywałam na zwykłe kasety..

a jak koleżanka jeszcze-nie-magister zamiast magnetofonu grundig i zwykłych
        kaset użyje dyktafonu cyfrowego, to już nieważne będzie? big_grinDD

> chodziłam po ludziach, nagrywałam na zwykłe kasety.., a potem godzinami
        > przepisywałam...., sama wymyśliłam ankietę i sama przeprowadziłam wywiady na
        > żywca, a nie przez internet!!??

a skąd wiesz, że nie wymyśliła? że nie będzie przepisywać - pisze, że chce się
        spotkać na żywca
        tak Ci żal, że jak pisałaś to netu/forum/czegokolwiek nie było? medium takie
        samo jak inne, a na żywca też można ściemniać, proszę pani
        poza tym nieśmiało nadmienię, że czasy się zmmieniają. mało kto zaczepiony w
        pierwszym lepsym zakładzie pracy (?! myślisz, że wpuszczą ją tak po prostu,
        albo pozwolą pracownikom marnować czas pracy na pogaduchy ze studentką?),
        przychodni, lub sklepie, banku itd. zechce się wywnętrzać...

myśl kobieto!! a nie pierdoły prawisz ;P
        • sofi84 Re: socjolożka i jej praca mgr;) 03.01.06, 13:16
          purple ale na zywca ona moze obserwowac ludzi. to jeden ze sposobow na ankiete.
          nie bede sie teraz nad tym rozdrabniac. wszystko jest na kierunkuwink ale ona
          wlasnie chce sie spotkac wiec nie ogarniam o co chodzi babce. no ale ja jestem
          dopiero na drugim rokubig_grin
        • babka71 purple_haze 03.01.06, 13:32
          to trzeba się postarać ,,....
          a nie pierdoły pisać..praca magisterska to nie gotowiec , trzeba mieć pomysł i
          go realizować.., bez względu na dostępne warunki..
          nie ma tak łatwo cyk i światło i ciach wszystko gotowiec przepisane i 50
          stron ...
          chyba , że komus chodzi o tytuł, a nie o własne zainteresowania, ale to inny
          temat...
          wpuszczą ją do zakładu, jak się postara to wpuszczą...a jak nie to się umówi na
          jutro itd.. troszkę inicjatywy a nie ciąglę na gotowe!!!!!!!!!!!!!
          • lila1974 Re: a potem się dziwisz, że ... 03.01.06, 13:41
            się bezinteresownie czepiam.
            Babko prawie z każdej Twojej wypowiedzi wyłazi jędza. Postanowiłaś dziewczynie
            dopiec?
            Może skorzysta z Twoich sposobów, gdy zawioda ją łatwiejsze metody. Zapytała na
            forum i dobrze. Dziewczyna mogła poprosić o wypełnienie kolejnej ankiety i
            cześć. Jednak nie, zapytała, cierpliwie czeka na odpowiedź, licząc się z tym,
            że taka nie nadejdzie. Wtedy zapewne rozpocznie poszukiwania inną drogą.

Ciężko mi zrozumieć Twoją życiową postawę, tym bardziej, że nie ukrywasz swego
            oddania dla Kościoła, gdzie w takim razie jest Twoje umiłowanie bliźniego,
            skoro nawet języka nie potrafisz utrzymać na wodzy?
            • babka71 lila1974 03.01.06, 13:50
              jestem jedza ale juz dobra dobra..
              napisałam swoje zdanie a Ty jak zawsze doszukujesz się podtekstów
              • lila1974 Re: lila1974 03.01.06, 13:54
                Rozumiem, że następnym razem ugryziesz się w palec zanim klikniesz w klawiaturę
                (tylko uważaj, żeby to nie był ten od miksera)
                smile
              • babka71 Re: lila1974 03.01.06, 13:56
                i jak zawsze nie czytasz tylko oceniasz ..
                nie uważam, że osoba pisząca post robi źle tylko uważam, że powinna trochę
                pomyśleć i sama coś wykombinować.., ale Ok jak uważasz, że pisanie pracy
                magisterskiej za pomocą internetu jest jak najbardziej Ok , tym bardziej z
                socjologii to , nie zgadzam się z Tobą lila1974
                pozdrawiam
                uważam, i nie potępiam niech szuka źródeł gdzie się da ale nie jako podstawa
                pisania pracy, trochę własnej inicjatywy też by się przypdało.. nie sądzisz??
                a nie ciągle bazowanie na forach, oczywiście to ułatwia sprawę, ale jak się ma
                temat to fora nie wystarczą!!!!
                • lila1974 Re: Babko 03.01.06, 14:07
                  Czytam, jak każdą inną wypowiedź na forum, niestety często nie mogę pojąć,
                  dlaczego bywasz kąśliwa. Dosyć ciężki kaliber miewaja Twoje wypowiedzi -
                  nieadekwatnie do sytuacji.

Co widzisz złego w fakcie, że dziewczyna tą drogą umawia się na spotkanie.
                  Zamiast szukać po omacku i zawracać głowę różnym ludziom, podała konkretne
                  wytyczne, z jakimi osobami chciałaby się spotkać. Jesli nikt jej nie odpowie,
                  pewnie pójdzie za Twoim przykładem. Nie czepiam się Twoich rad, tylko tej
                  części wypowiedzi, które starają się zdyskredytować autorkę postu.
                  Zwyczajnie nie godze się na niesprawiedliwą jej ocenę.
          • purple_haze Re: purple_haze 03.01.06, 21:28
            > to trzeba się postarać ,,....
            > a nie pierdoły pisać..praca magisterska to nie gotowiec , trzeba mieć pomysł
            i
            > go realizować.., bez względu na dostępne warunki..
            > nie ma tak łatwo cyk i światło i ciach wszystko gotowiec przepisane i 50
            > stron ...
            > chyba , że komus chodzi o tytuł, a nie o własne zainteresowania, ale to inny
            > temat...
            > wpuszczą ją do zakładu, jak się postara to wpuszczą...a jak nie to się umówi
            na
            >
            > jutro itd.. troszkę inicjatywy a nie ciąglę na gotowe!!!!!!!!!!!!!

Ty wiesz co? kompletnie nie kumam o co Ci chodzi, więc albo ja jestem głupia,
            albo Ty niemądra. a ponieważ to pierwsze odrzucam a priori jako
            bezsensowne... ;P
    • babka71 tym bardziej , że przez internet 03.01.06, 12:48
      każdy Ci będzie ściemniał , albo odpisywał na odwal, a tego chcesz??
      taka pracę magisterska chcesz mieć??..
      • sofi84 Re: tym bardziej , że przez internet 03.01.06, 12:58
        babka co Ty chcesz od niej? ona chce sie spotkac
        • babka71 Re: tym bardziej , że przez internet 03.01.06, 13:06
          i jak ma zamiar się spotkać z osobami z internetu??..zadzwoni i uprzedzi
          prawda??
          każdy kto jej otworzy drzwi wie po co przyszła?/edł.., z własnego doswiadczenia
          wiem , że u ludzi jest dystans na dzień dobry, na umówione spotkanie...
          kawka , herbatka, ale OK jej wybór jej/jego praca magisterska
        • babka71 już się nie wtrącam... nie moja sprawa 03.01.06, 13:08
          inne czasy, pisania prac
          • chce_byc_mgr Re: już się nie wtrącam... nie moja sprawa 04.01.06, 15:44
            Może jednak ja kilka zdań napiszę.
            Chociaż nie wiem czy jest sens, skoro ktos nie rozumie zupełnie o co mi chodzi.
            po pierwsze:to ja sie chce spotkać, a nie rozmawiać przez internet!!!
            po drugie: oprócz wywiadów, mam również ankietę, którą skonstuowałam sama!!!
            po trzecie: kontaktowałam sie z rodzicami przez szkoły rodzenia, żłobki i
            próbowałam jeszcze innych rzeczy(nie zamierzam jednak roztłumaczać dłużej)
            po czwarte:pracę sie piszę pod kierunkiem promotora. Moją jest profesor
            socjologii rodziny Uniwersytetu Warszawskiego, z którą postanowiłyśmy spróbować
            w ten sposób.
            Profesor bardzo ceniona, uczelnia nienajgorsza, studentka ze średnią 4.8, więc
            przepraszam bardzo...ale czuje sie lekko podirytowana.
            A prace napiszę, zamierzam być z niej dumna.
            P.s przeprowadziłam już 2 wywiady, na kolejne dwa jestem umówiona. Nigdy
            wcześniej nie widziałam tych ludzi i właśnie uważam, że to jest bardzo dobre, a
            praca będzie obiektywna. Mogłam przeprowadzic wywiady ze znajomymi
            rodzicami(przez trzy lata dorabialam jako baby-sitter, więc znam ich troszke)ale
            postanowiłam pójśc inna drogą i nie żałuję.
            pozdrawiam
            • lila1974 Re: Powodzenia :) 05.01.06, 13:28

• chce_byc_mgr ;) 05.01.06, 14:55
                PODOBNO SIĘ NIE DZIĘKUJE, ALE JA NIE JESTEM PRZESĄDNA, WIĘC DZIĘKUJEsmile))
                P.s dzis wywiad z internetowymi rodzicami...na zywowink
                pzdr
                • chce_byc_mgr może ktos jeszcze?:) 18.01.06, 00:10
                  dziekuje wszystkim, ktorzy zechcieli sie ze mna spotkac i porozmawiac. Czekam na
                  wasze maile z nadzieja, ze znajdzie sie jeszcze ktos chetnywink wiolka222@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka